Znaci imamo vec 3 datuma?
22 24 i 26...
Tako brzo?
Pa vi napredujete jako brzo...
E ni jedan od tih nece biti nista od toga jer ti je celo ucenje pogresno...
I niko te vise ne uzima za ozbiljno...
Odgovor na to je ovde:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/post-45503796
Dodaću za kraj sledeće:
U Pismu je rečeno da će Isus doći iznenada kad niko ne očekuje za one koji ne straže: "Jer jamačno znate da će dan Gospodnji doći kao lupež u noći", a ne za one koji straže, jer apostol Pavle kaže: "A vi niste u noći da vas onaj dan zatekne iznenada nego ste svi sinovi videla". Otkrivenje 3:3 kaže: "Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doći ću na tebe kao lupež, i nećeš čuti u koji ću čas doći na tebe." Dakle, ako ne uzastražimo, Hristos će doći na nas kao lupež i nećemo znati čas u koji će doći, a ako stražimo znaćemo čas u koji će doći. I Noje je znao kad će Potop i zato se spasao a ceo svet oko njega nije znao, jer se nije interesovao i živeo je u bezbožnosti i zato ga je potop zatekao iznenada. A kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i u dane drugog dolaska Hristovog, kaže Pismo, baš kod stiha da niko ne zna dana i časa, što znači da se to odnosi na one koji ne straže, a takvih je većina, pa nas Bog zato i podstiče da stražimo da bismo znali kada će On doći. Ako mi ne znamo tačan datum vaznesenja i Armagedona to ne znači da neko drugi neće moći saznati. Mi smo sa svoje strane uradili koliko smo mogli, a drugi neka dopune. "Delimično znamo, delimično prorokujemo", kaže apostol Pavle. Sve što smo uradili bilo je od koristi. Iako smo pogrešili u tačnom datumu mislimo da je bar godina tačna, a možda čak i mesec, pa vrlo verovatno da po mnogim znacima do kraja meseca se ipak desi vaznesenje. Sve da i ne bude tako, vrlo je blizu u svakom slučaju po svim znacima i mi ćemo neprestano iščekivati svog Ženika sa dovoljno ulja u lampama, tj. Duha Svetoga u telima.
Рече јој Исус: жено! вјеруј ми да иде вријеме кад се нећете молити оцу ни на овој гори ни у Јерусалиму.
Али иде вријеме, и већ је настало, кад ће се прави богомољци молити оцу духом и истином, јер отац хоће таковијех богомољаца. Јован глава 4
Neće ljudi morati da putuju u Jerusalim da se mole Bogu i da ga slave već će Hram božiji biti u svakom čoveku i ko nebi došao u taj hram jednom godišnje da se pomoli bogu za njega neće biti dažda, a dažd ukazuje na Svetog Duha, što će reći Sveti Duh će odstupiti od takvog čoveka. Sve je stvar razumevanja a njega nema bez božanskih otkrovenja,uzalud neko studira bibliju ako nije odabran i Bog mu svojim otkrovenjima pokazuje i otkriva šta u Bibliji piše
To Isus govori za nas Hrišćane. A za narode koji su napali na Jerusalim kaže da će morati da idu u hram u Jerusalimu svake godine:
"
I ko god ostane od svijeh naroda koji dođu na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik sjenica.
I ako koji od plemena zemaljskih ne bi došli u Jerusalim da se poklone caru Gospodu nad vojskama, na njih neće biti dažda; I ako se pleme Misirsko ne bi podiglo i došlo, na koje ne daždi, biće isto zlo kojim će Gospod udariti narode koji ne bi dolazili da praznuju praznik sjenica.
Taki će biti grijeh Misircima i grijeh svijem narodima koji ne bi dolazili da praznuju praznik sjenica.
U taj će dan biti na zvoncima konjskim: svetinja Gospodu; i lonci će u domu Gospodnjem biti kao zdjele pred oltarom".
Tu je reč o materijalnom hramu, oltaru i zdelama, nikakvim duhovnim zdelama, kako ti pokušavaš da predstaviš. Ti podsećaš na jeretike manihejce (
https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=38628) koji odriču materijalno i sve predstavljaju duhovno što je jeres suprotna hedonističkoj koja odriče duhovno. Hrišćanstvo je u zlatnoj sredini, na carskom putu. Tako da osim što si dokazao da nažalost ispovedaš nestorijanstvo, tj. odričeš da je Marija rodila Boga, čime učiš da Isus nije Bog, približio se i manihejskoj jeresi.
Ja mislim da je CB paranoican i da iz tog straha nastaje sve sto pise...
Nisam paranoičan, nego realan, a ti si strašljiv, pa se bojiš ostvarenja nevolje iz Pisma kao i suda Božijeg, jer si u jeresi i pišeš što nije milo Hristu. Zato bi voleo da Ženik nikako ne dođe, da ti ne bi sudio. Voleo bi da je Sveto Pismo neka bajka iz koje možeš da vadiš kako hoćeš i izvrćeš po svome, ali pokazaće se da će Hristos zaista doći i svima suditi i da će ljudi stvarno u svojim telima čijeg deo su i ove ruke kojima sad pišemo na forumu biti proslavljeni na Nebu ili večno osuđeni u stvarnim paklenim mukama. Da si se pokajao sad bi se radovao Ženikovom dolasku, a ovako si među mnogima koji, kako kažu neki svetogorci, "samo da ne čuju za Hristov dolazak". Ja ako sam pogrešio u datumu ne znači da sam mnogo pogrešio i da Ženik neće doći uskoro. Zato je sve što pisah imalo smisla.
Toliko za sad, a možda i trajno. Slava Bogu za sve! Maran ata!