Žig zveri

Ниједан православац не калкулише са временима и роковима, нема он везе са православљем.

To ti vidi sa njime ne samnom.
Nisi demnatovao ovo sto je napisao nego se meni obracas a ne njemu?
Interesantno.
Već više puta izneh pravoslavni stav o danu i času Drugog dolaska...
Cak nisi nista ni demantovao sve ovo sto tvrdi, vec ja moram da vas branim?
Covek kaze da je P-slavac i zasto bi lagao?

Dakle, jeste.

Po onome sto on pise, vi od 2022 14 jula meseca, vise necete biti na forumu kao ni on.

Naravno da ću nestati i neću pisati na forumu od 2022. godine. Vaznesenje i znači da ćemo biti uzeti sa zemlje, preobraženi u duhovno telo i otići na Nebo. Tako je po Pismu.

29.IV 5978./14.7.2022. = vaskrsenje i vaznesenje crkve

A mi ostajmo jos 7 god da se mucimo, kako bi se uzeli pameti i poverovali vam ovo...

Poslednja izmena:
pa jel sam ga ja raskrinkao, vidis da mu je tama apsolut, a svetlost mu je tek fenomen koji izlazi iz vecne tame apsoluta, znaci poklonik tame, samo skine povez od korone i prosvetljuje se sa luciferom

a kao po pravilu i on isto sa drugim laznim prorocima prvo da jednu godinu, pa se kao bajagi koriguje - odakle mu te godine ako je Bog zadrzao vremena i rokove u svojoj vlasti, sapnuo mu lucifer kao i vasim lznim prorocima mileru, egw - sprdacina, samo sto nema sledbenike kao vi i js

Pa nisam vidio da si ga raskrinkao vec samo u stilu vredjanja.
A treba neki p-slavac da ga raskrinka, ne ti.
Koliko vidim, p-slavci se ne slazu se sa tobom ovde, i ti vise pises protivno p-slavlju nego on.
On ne, on samo iznosi ove datume.
Nego predji na temu ili na raskrinkavanje.
Mani se te srednjovekovne metode bacanje blata na druge.
Ako tako nastavis, i ti ces ostati do 2029 na forumu, mesto kao vas vernik, 2022 da odstupis.

To ti vidi sa njime ne samnom.
Interesantno.

Cak nisi nista ni demantovao sve ovo sto tvrdi, vec ja moram da vas branim?
Covek kaze da je P-slavac i zasto bi lagao?

Dakle, jeste.

Po onome sto on pise, vi od 2022 14 jula meseca, vise necete biti na forumu kao ni on.

A mi ostajmo jos 7 god da se mucimo, kako bi se uzeli pameti i poverovali vam ovo...
Moжда хоће да те врбује, да не чекаш 7 година, већ да ускочиш у први бус.

Gospod kaže za neke: "Ne znate Pisma ni sile Božije". Mnoge stvari ne razumeš, jer ne želiš istinu, pa si delimično zatvorio sebe za razumevanje istina Božijih, a neke svesno negiraš i izvrćeš. Bog se pita u svemu, On je i niko drugi dopustio da živimo po izboru naše slobodne volje, ali po tom izboru pred Njim ćemo i odgovarati. Crkva Hristova traje hiljadama godina i svetli svetu, ali tek sad je nastala generacija u kojoj će kulminirati tajna bezakonja koja se već u vreme apostola Pavla počela razvijati. I pošto se stiču uslovi za vladavinu Antihrista, onda se priprema i junica i ostalo potrebno za ustoličenje sina bezakonja.
Posle Armagedona je izgradnja hrama, a ne Novo nebo i zemlja kako ti navodiš. Nakon Armagedona 2029. godine nastupa hiljadugodišnje carstvo Hristovo u kome će se obnoviti zemlja, a ti stihovi iz Pisma koje navodiš se odnose na period nakon isteka hiljadugodišnjeg carstva Hristovog i nakon bitke Goga i Magoga.
I sta si ti meni ovde protivno dokazao na sve moje argumente osim da mi drzis predavanje kako si ti dobar a ja ne, i bavis se mojom licnoscu?
Ovo pokazuje samo da si zaobisao moje argumente i presao na metodu blacenja.

Uopšte nije bitno što postoje razne frakcije među lažnim Jevrejima. Raznih frakcija ima svuda, ali plan se ostvaruje kroz jednu ili više frakcija onda kad može i kako može. Satana odavno pokušava da realizuje svoj plan, ali ne može, jer Bog ima svoj plan koji je naravno ispred sataninog. Satana će zbog otpadništva koje uskoro doživljava vrhunac moći realizovati svoj plan o ustoličenju svog sina bezakonja tek sad i to na kratko vreme i opet će pobediti Božiji plan, jer će na kraju satana biti svezan u tamnicu, a posle bačen i u jezero ognjeno gde će biti i Antihrist i Lažni Prorok i svi koji prime žig zveri, kao i svi nepokajani grešnici iz svih vekova. Carstvo Božije (što mi je i nik :)) niko ne može zaustaviti, samo ono će biti večno. Državu Izrael neće osnivati lažni mesija, Antihrist, lažni cionisti su je već osnovali u prošlom veku i sve ovo vreme pripremaju mu teren za zacarenje. Antihrist će doći na već pripremljen teren, a dalje će raditi svoj posao na finalizaciji otpadništva ljudi od Boga i njihovom večnom pogubljenju (osim onih koji mu se ne poklone).
Ovde nema nikakvih protivargumenata na ono sto sam ti argumentovao, vec samo tvoje negiranje sto nije nikakv argument, to je kao da optuzenom na sudu navedu dokaze a on samo kaze, ne nije tako?
I sada se nada da ce ga osloboditi?.
Ti sada priznajes da se tvoje vidjenje kraja u stvari zasniva na onome sto sotona planira a ne bog.
Jer sotona planira da to sve uradi sto pises ne bog.
Ono to ja pisem, planira bog.

Termin "teorija zavere" i "teoretičari zavere" je skovala CIA kad je ubijen Kenedi, to postoji u zvaničnim dokumentima. Cilj im je da diskredituju tom prišivenom etiketom bilo koga ko ih razobličuje. Tako su sami rekli. Naravno, u takve priče da je neka istina "teorija zavere" poveruje samo onaj ko je hteo da poveruje u laž. Zato se kaže da će u poslednja vremena ljudi verovati laži i da "ljubavi prema istini ne primiše da bi se spasili, zato će im Bog poslati silu obmane da veruju laži", a laž se danas masovno širi preko savremenih medija. Mnogi ljudi kažu za nešto da je to samo teorija zavere, jer im je tako lakše, mnogi ljudi beže od stvarnosti (i delimično prihvatanja sopstvene odgovornosti za stvarnost u kojoj se nalaze) i zato prihvataju laži onih koji nosioce istine nazivaju teoretičarima zavere (kaže u Pismu i da će ljudi u poslednje vreme "sabrati sebi učitelje da ih češu po ušima", tj. slušaće i prihvataće svaku laž samo ako godi njihovim ušima, a odbacivaće istinu, koja je ponekad gorka, ali lekovita). Ne kažem da nema nekih koji svesno ili nesvesno prenesu neku netačnu informaciju, ali zbog takvih i one koji iznose istinu nazvati šarlatanima, teoretičarima zavere i sl. je neumesno. A indikativno je da baš ti koji nosioce istine nazivaju teoretičarima zavere su oni koji iznose ono što bismo upravo mogli nazvati terminom koji su oni skovali - "teorija zavere". Od mnoštva primera, najsvežiji je upravo korona, jer oni stalno govore "ratujemo protiv nevidljivog virusa o kojem ništa ne znamo", a onda donose razne mere iako "ništa ne znaju", itd. Pravi šarlatani, poput oniih koji daju vakcine sa raznim otrovima u njima, a o ovim novim sa nanočipovima da ne govorim. Ali, znaju oni šta rade, imaju svoj cilj, ali naivni narod varaju kako znaju. A prava istina o tome šta je uopšte virus je ova:
Prema tome, ostavi se fantazija, a drži se realnosti. Dovoljno je pročitati knjigu "Protokol sionskih mudraca" (ima je i na internetu), pa videti kako su blizu realizacije svog cilja i kako se sve po tom planu odvija. Ipak, Hristova je poslednja.

Svaki neki termin je neko izmislio pa se taj termin ustalio u nacinu izrazavanja.
Tako po tvojoj logici ne bismo mogli o nicemud a pisemo jer je svako neki termin skovao.
Termin u bibliji, neznbosci su skovali jevreji i sada mi nesmemod a koristimo taj termon, vec treba d akazemo:
Mi najbolji i najlepsi ljudi na svetu, smo upoznali boga itd?
Termin, teorije zavere nije samo termin.
Danas imamo mnoge stvari koje nisu torija zavere ali imamo jos vise teorije zavere.
Neka neko ukuca na youtube broj 666 i izici ce na desetine hiljada tumacenja.
Pa zar to nije teorija zavera?

Ok, nazovimo je kao u mom primeru da bi ti udovoljio?
Te slatke teorije, neke od njih su istinite ili ne isitinite?

Ili ih nazovimo, drugim imenom, koje nije tako pristojono ali je tacno: teorije prevare.

Naravno da ću nestati i neću pisati na forumu od 2022. godine. Vaznesenje i znači da ćemo biti uzeti sa zemlje, preobraženi u duhovno telo i otići na Nebo. Tako je po Pismu. Tada ću slaviti sa Gospodom pobedu nad grehom, đavolom i smrti. Jedino ako bih do 2022. se pokvario i prestao da budem Nevesta onda bih kao laodikejac ostao u Nevolji. Ali, ja stražim, trudim se da živim sveto, da se ispravljam, molim se i nadam u milost Hristovu da me uzme kad dođe po Nevestu.
Već sam na više mesta pominjao i ukratko datume. Evo deo njih (koje sam poslednji put napisao ovde:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-196#post-40130899):

29.IV 5978./14.7.2022. = vaskrsenje i vaznesenje crkve

1.V 5978./16.7.2022. = početak nevolje

1.XI 5981./14.1.2026 = početak velike nevolje

29.IV 5985./14.7.2029. = ubistvo dva sveta proroka

1.V 5985./16.7.2029. = vaskrsenje i vaznesenje dva sveta proroka

1.VI 5985./15.8.2029. = drugi dolazak HS-ov

Ok, videcemo ako bog da.
Ali nemoj da dodjes sa drugim datumom onda.
Ja mislim da ces doci ili sa drugim datumom, ili ces stvarno nestati, neces se pokajati i hteti da onda saznas pravu sitinu i neces se javljati.

Mi ne menjamo stalno datume kako ti na svoju osudu (jer kad nas napadaš napadaš udove Hristove, a time i samog Hrista koji je prolio krv svoju za Crkvu) izvrćeš da bi nas diskreditovao nego smo, kako više puta napisah, dva puta promenili samo rokove Vaznesenja i Drugog dolaska Hristovog, prvi put 2012. godine, a drugi put 2020. godine. Oba puta smo sami uočili u Pismu neke stvari koje pre nismo. I promenili smo samo manje od 0,01% onoga u biblijskoj hronologiji što smo iznosili, sve ostalo je ostalo isto, znači skoro sve. I to pre dolaska bilo kog datuma. Dakle, na vreme. A ne kao js koji su dočekali 1914. godinu i ništa se nije desilo ili Miler koji je dočekao 1843. i 1844. godinu i ništa se nije desilo. A mi još nismo dočekali 2036. ili 2029. godinu, pa da onda menjamo godinu Vaznesenja, nego već sad menjamo u 2022. godinu na osnovu naših dodatnih uvida u Pismu. Daljih promena ne može biti, jer onda bismo došli u 2015. godinu, a ona je već prošla. Dakle, ostaje sigurno 2022. godina. Prema tome, tek ostaje da se sačeka 2022. godina i da se kaže da li smo pogrešili ili ne. A mi tvrdimo sa sigurnošću od 100% da će tada biti Vaznesenje Neveste, a 2029. godine Drugi dolazak i Armagedon, jer smo to na osnovu Svetog Pisma utvrdili.
Već sam ti detaljno pisao o tvom negiranju biblijske istine da Levitska 23 praznici važe i dalje. Promena sveštenstva iz Levitskog u Melhisedekovo znači da više nema životinjskih žrtava i obrezanja tela, jer je Hristos svojom savršenom žrtvom to ukinuo, tj. prolivanje krvi, ali sve drugo ostaje, sav zakon, zato Hristos kaže: "Nisam došao da ukinem zakon nego da ispunim" i još kaže preko apostola Pavla (parafraza): "Da li ja tako ukidam zakon? Ne nego ga time baš utvrđujem".

I ovde ti meni nisi nista odgvorio vec si samo sebi protivurecio.
Prvo kazes ne menjamo datume a onda napises kako samo menjate rokove.
A to je isto.
Datum ne znaci samo dan i mesec , vec kada biblijkim recnikom kazem datum, mislim uopste na proreceni datum sa njegovom godinom, danom i mesecom.

Ne, nije onaj ko ne veruje u naša, kako kažeš proročanstva, a zapravo su u pitanju tumačenja biblijskih proročanstava, onaj ko ne voli Gospoda već onaj ko ne želi nepristrasno sa dobrom voljom da razmotri njihovu (ne)istinitost već ih aprirori odbacuje bez iskrenog dubinskog razmatranja samo zato što nažalost, kako su to neki drugi učesnici na ovom forumu za Glasnika primetili, zavidi nosiocima istine.

I u svemu tome opet blacenje a ne odgovor.
Ja kao zavidim svim ovim pogresnim datumima koje si naveo?
Sve ovo sto si naveo, nije biblijska istina.
Vec kako biblija kaze, lazni proroci, ucitelji.
Naveo sam u toku diskusije neke elemente koje pokazuju da nema potrebe ici dublje.
Jer ici dublje bi trebalo 3 meseca da te demantujem ovde non stop.
Nema potrebe, kada to moze kroz par stvari, kako sam i uradio.
Uostalom, za dve godine ces i sam videti.
Sada ne vidis sta ti pricam.

pa jel sam ga ja raskrinkao, vidis da mu je tama apsolut, a svetlost mu je tek fenomen koji izlazi iz vecne tame apsoluta, znaci poklonik tame, samo skine povez od korone i prosvetljuje se sa luciferom

a kao po pravilu i on isto sa drugim laznim prorocima prvo da jednu godinu, pa se kao bajagi koriguje - odakle mu te godine ako je Bog zadrzao vremena i rokove u svojoj vlasti, sapnuo mu lucifer kao i vasim lznim prorocima mileru, egw - sprdacina, samo sto nema sledbenike kao vi i js

Hm, sad te shvatam, nisi ti raskrinkao njega (CarstvoBožije koji govori o tim 'godinama') već mene :think:(JA KOJI JESAM). hahaaha
Razapeo si se na svim temama odjednom pa više ne znaš koga proganjaš na kojoj.

Odmori malo.
Udahni...
Izdahni...
Udahni...
Izdahni...
to smiruje.

Hm, sad te shvatam, nisi ti raskrinkao njega (CarstvoBožije koji govori o tim 'godinama') već mene :think:(JA KOJI JESAM). hahaaha
http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html ovo je njegov sajt, a ti si hvalio neki english
on je rezervisao 2029, a ima godina za sve vas lazne proroke, samo stanite u red i po jednu da odaberete, a ne da menjate, jer ko ce da uzme tvoju odbacenu godinu, nije lud niko, zato stedite godine da ima za svakog laznog proroka po 1
[14] Drugi dolazak Hristov biće na praznik Pedesetnice 29. dana IV. biblijskog meseca, odnosno, po grigorijanskom kalendaru 14. jula 2029. Saturday.

p.s. ti si reko da ces da zdimis, jel tako, proroce lazni, kada se pokaze da si promasio da ne crvenis, posto hel imas obraza, trazio si iskrenost, ako se secam

a jes sam vas pomesao, mislis da ce glasnik da mi zameri? 2029 i 2022 da vas razlikujem po godinama, moze, laznjaci? napravite bre neku uniju/sindikat laznih proroka, pa se ne dajte da vas progone, borite se za svoje pravo da laznoprorokujete, ima godina jos dosta

Poslednja izmena:
Kao što vidiš i sada, kao i mnogo puta do sada detaljno ti odgovorih... Videću ubuduće vredi li tebi, vcc i sličnima (čast izuzecima) više odgovarati. Verovatno da neću više, jer iako sam na sve više puta detaljno odgovorio, vi ponovo sve izvrćete, jer prosto ne volite istinu, niste od Istine i od Oca Istine. Tako da verovatno neću više odgovarati osim ako baš procenim da bi nekome bilo korisno. Sad sam opet na sve odgovorio, a dalje verovatno ne bi imalo smisla vrtiti se stalno u krug...
Detaljno odgvorio?
Detaljno se bavio time kako sam ja gresnik koji ne voli boga jer ne zeli da prihvati tvoja prorocasntva i datume.
Sve ovo, a i samo ovaj zadnji post, pokazuje koliko je sve ovo tvoje tvrdjenje unazad i svi ovi datumi, na slabim temeljima.

Hristos ce doci, mi to ne znamo kada.
Mozda i za godinu, dve sedam ili vise, manje.

Da pogledamo.

Isus:
Djela apostolska 1,7A on im reče: nije vaše znati vremena i casove koje otac zadrža u svojoj vlasti;

Ovde imamo dve grcke reci, vreme i casove Hronos i kaios.

Rec vreme na grckom je HRONOS.
Od te reci dolazi rec hronologija.
Hronologija je jedan period vremena.
Druga rec cas, je prevod grcke reci, Kaios.
Ta rec nije period vremena, vec je jedna tacka u vremenu.

Znaci, ja sam poceo ovo da ti pisem, u odredjenom trenutku vremena, to je Kaios.

A citava ova polemika izmedju tebe i mene, traje jedan period, mesecima vec, a to je Hronos.

I ono sto je Isus jasno rekao ucenicima, je to da niko nece znati Hronos niti kaios.
Ni period ni cas njegovog doalska.

Apostol pavle.
1. Solunjanima 5,1A za čase i vremena, braćo, nije vam trijebe pisati;
Pavle isto koristi reci o vremenu, Hronos i casu, Kaios.
O tome ne treba ni da vam govorimo.
Zasto?
1. Solunjanima 5,2Jer sami znate jamačno da će dan Gospodnji doći kao lupež po noći.

Ti nasuprot tome, koristis tacni hronos i tacni kaios.

Sva ova prorocanstva koja si naveo, su osudjena na propast i nemaju uporiste u bibliji.
Vec su na zalsot, na nivou teorija zavera.

Ono sto nam Isus kaze, je da budemo spremni za to vreme.
Sto znaci da nije bitno kada dodje to vreme ako smo spremni.
I da drugima govorimo da rese svoj odnos sa bogom i srede svoj zivot.
Tada, kada god dodje ovaj dan, znali ili ne, mi cemo biti spremni.

Naravno da nam je Isus dao da prepoznamo da je vreme blizu, ali ne kada tacno.

Ali ono sto nam je rekao, je najbitnije:

Matej 24,44Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će sin čovječij.

http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html
on je rezervisao 2029, a ima godina za sve vas lazne proroke, samo stanite u red i po jednu da odaberete, a ne ds menjate, jer ko ce da uzme tcoju odbacenu, nije lud niko
[14] Drugi dolazak Hristov biće na praznik Pedesetnice 29. dana IV. biblijskog meseca, odnosno, po grigorijanskom kalendaru 14. jula 2029. Saturday.

p.s. ti si reko da ces da zdimis, jel tako, proroce lazni, kada se pokaze da si promasio da ne crvenis, posto hel imas obraza, trazio si iskrenost, ako se secam

Ne sjećaš se dobro.
Ja ne bježim nigdje.
Ja stvaram vrijeme, svakog novog trena.
Pobrkao si lončiće.

Jedan tvoj saborac se obraćao Rajku dok je pisao na moju adresu.
Ti se opet obraćaš ... možda istom Rajku, jer ne govoriš o meni i o onome što ja ovdje pišem.
Možda Rajko može da ti pomogne da ti razjasni ono što te muči.
Rajko <--------druga vrata lijevo.

Ne sjećaš se dobro.
Ja ne bježim nigdje
Da ti si dosao da se rugas, zbunilo me mnogo gpdina koje je ostavio carstvob, lazni prorok, 2022, 2036, 2029, , a ti s lazni ucitelj za koga je tama vecna, a drugi dolazak u vecnoj buducnosti, tj. nikad... ti ne glumis da si hriscanin, vec namerno oponiras i rugas se
I dokle god ga je nemoguće predvidjeti crkva i hrišćanstvo imaju šansu da opstanu i prežive. Taj drugi dolazak je postavljen u vječnoj budućnosti, a budućnost uvijek ostaje budućnost, nada. Ali zato SADA I OVDJE imamo božije izaslanike koji biblijsko proročanstvo drže u svom vlasništvu. Ne samo da drže proročanstvo u svom vlasništvu već držeći Bibliju u svom vlasništvu drže i Hrista i Boga u svojim rukama a sebe i hramove kite zlatom dok pokorni vjernici čekaju u nadi...

vidi, ti i carstvob ste oponenti - razmisli sto ti pricam, ti se zapravo rugas njemu i njegovim datumima, dok meni ne mozes nista - da si se odmah ogradio od hriscanstva ne bih te stvarno prozivao ovoliko, ok religija, nisi hriscanin i kvit

a sto sam vas pomesao, za to izvini, jesam ispao smesan, samo kazem vas dvojica gradite opoziciju, jedan prema drugome, ja nisam ni iz tvoje ni iz njegove price.. eto, pogresio sam sto sam se upustio sa vama dvojicom u diskusiju

Poslednja izmena:
Ponašaj se bolje.
vase bolje je za mene gore
Mi smo ti ...bližnji.
sada niste, jer se ti rugas, a on samozavarava, vi cak niste ni jedan drugome bliznji osim mozda ... zbunio si me kada si rekao da ja hocu da se meni veruje, cime si mi pokazao da si u stvari ljubomoran, da ti ovo shvatas kao pridobijanje pristalica, i tu bi imao slicnosti sa carstvob koji zato izbacuje datume, da bi neko u njih poverovao, dok se ti poigravas gledajuci koliko mozes da povuces necije vere... prosto nisam trebao da te shvatim ozbiljno, izvini opet, ne mesaj Boga, jer ni on ne zakupljuje duse

- kada bi hteli da se promenite , ja bih vam bio bliznji

vase bolje je za mene gore

Ne radi se o 'našem boljem', već o savjesnom koje nije dovoljno savjesno.
To je bolje kojemu moraš težiti, dakle da sam sebe ispravljaš.
Ja te mogu ignorisati i ne napisati niti jednu jedinu riječ, ali biram da to ne činim tako.

- kada bi hteli da se promenite , ja bih vam bio bliznji

Budi promjena koju želiš da vidiš u nama.

I bez obzira na to da li ti nas vidiš ili ne vidiš svojim bližnjima,
u ovom trenu, dakle u trenu dok se obraćamo jedan drugome,
bližnjeg od nas NEMA. Ti i ja smo trenutno najbliži jedan drugome.
Jedan drugome služimo. To je Ljubav. Tako Bog stvara.

I dokle god ga je nemoguće predvidjeti crkva i hrišćanstvo imaju šansu da opstanu i prežive. Taj drugi dolazak je postavljen u vječnoj budućnosti, a budućnost uvijek ostaje budućnost, nada. Ali zato SADA I OVDJE imamo božije izaslanike koji biblijsko proročanstvo drže u svom vlasništvu. Ne samo da drže proročanstvo u svom vlasništvu već držeći Bibliju u svom vlasništvu drže i Hrista i Boga u svojim rukama a sebe i hramove kite zlatom dok pokorni vjernici čekaju u nadi...
Da, stojim iza ovoga.
Drugog dolaska nema.
Nije bilo niti prvog, osim u romanu zvanom Biblija.

Hrist je univerzalno znanje i pripada univerzalnom Umu apsoluta.
Jedino kada se apsolut u čovjeku uzdigne na nivo svjesnosti univerzalnog uma,
on postaje osviješćen i za toliko izjednačen sa univerzalnim umom,
a Hrist mu onda biva njegova nova priroda, jer to znanje ga oplemenjuje. Zato je
i čovjek Isus imao TITULU Hrista. Nije mu Hrist prezime već titula.

Međutim, kada se centar ponovo vrati u čovjeka on 'Hrista' mora njegovati u sebi,
inače to znanje blijedi, nestaje, biva ponovo potisnuto u Tamu.

...
Drugi dolazak Hristov je najveća moguća prevara, te nije ni čudo da se na taj
dolazak čekalo 2000 godina, nije se dogodio, i nikada se neće dogoditi, bar ne tako kako se olčekuje.
Zašto?
Zato što je smišljeno da se desi u neodređenoj budućnosti, u budućnosti koja se nikada
neće desiti, koja će zauvijek opravdano ostati neodređena, koja će zauvijek ostati u čekanju
i nadi. Zato što se čeka od trećeg lica da mijenja svjesnost koju vjernik ima, a to je nemoguće.
da je bilo moguće to bi se desilo već prvim Hristovim dolaskom, a nije.

Svi koji na taj dolazak posatvljaju datume i u treće lice, u Isusa, nisu normalni, ne shvataju da
neodređenost ne može postati konkretno vrijeme. Ne može postati konkretno vrijeme ali zato
postaje konkretno stanje; stanje vječnog čekanja. Pošto je to biblijsko predskazanje to naravno,
čekanju daje potpunu legitimnost. Pa i vaši očevi, kao i očevi vaših očeva su čekali i mislili da će
se u njihovom danas Hrist pojaviti već ukoliko sutra. A nije. Tako neće ni vama, ne onako kako ga
vi zamišljate. To je zakonitost kreacije a ne proizvoljno shvatanje.

Drugi dolazak Hristov je najveća moguća prevara

“u posljednje dane doćiće rugači koji će živjeti po svojim sopstvenim željama,

i govoriti: šta je s obećanjem dolaska njegova? jer otkako se oci upokojiše sve stoji tako od početka stvaranja.” (2Petr. 3:3-4)

...te nije ni čudo da se na taj dolazak čekalo 2000 godina, nije se dogodio, i nikada se neće dogoditi…

„jer ovo je sakriveno od njih namerno, da nebesa biše odavno, i da je zemlja iz vode i od vode sazdana riječju božijom,

od kojih tadašnji svijet, vodom potpljen, propade.

a sadašnja nebesa i zemlja ostavljeni su njegovom riječju za oganj i čuvaju se za dan suda i pogibli bezbožnih ljudi.

ali ovo jedno nemojte previđati, ljubljeni, da je jedan dan pred gospodom kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan.

ne docni gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni; nego nas dugo trpi, jer neće da iko propadne no da se svi pokaju.

a doći će dan gospodnji kao lopov noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se užarene raspasti i zemlja i djela što su na njoj izgorjeće ...

nova pak nebesa i novu zemlju po obećanju njegovom očekujemo, gdje pravda obitava.“ (2Petr. 3:5-13)

Zato je i čovjek Isus imao TITULU Hrista. Nije mu Hrist prezime već titula

Nije mu "Hristos" titula nego prezime, drugo ime, zato što on nije čovek nego bogo-čovek.

„Hristos“ je jedno od bespočetnih osobina njegove bespočetne ličnosti.

“u posljednje dane doćiće rugači koji će živjeti po svojim sopstvenim željama,

i govoriti: šta je s obećanjem dolaska njegova? jer otkako se oci upokojiše sve stoji tako od početka stvaranja.” (2Petr. 3:3-4)

„jer ovo je sakriveno od njih namerno, da nebesa biše odavno, i da je zemlja iz vode i od vode sazdana riječju božijom,

od kojih tadašnji svijet, vodom potpljen, propade.

a sadašnja nebesa i zemlja ostavljeni su njegovom riječju za oganj i čuvaju se za dan suda i pogibli bezbožnih ljudi.

ali ovo jedno nemojte previđati, ljubljeni, da je jedan dan pred gospodom kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan.

ne docni gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni; nego nas dugo trpi, jer neće da iko propadne no da se svi pokaju.

a doći će dan gospodnji kao lopov noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se užarene raspasti i zemlja i djela što su na njoj izgorjeće ...

nova pak nebesa i novu zemlju po obećanju njegovom očekujemo, gdje pravda obitava.“ (2Petr. 3:5-13)

Nije mu "Hristos" titula nego prezime, drugo ime, zato što on nije čovek nego bogo-čovek.

„Hristos“ je jedno od bespočetnih osobina njegove bespočetne ličnosti.

Ajde!

Naravno, kao što rekoh.

Ajde!

Sve što mi ti o tome možeš reći ja sam već pročitao u Bibliji.
Ti si tu suvišan. Ne treba mi tvoja interpretacija Biblije.
Svoje shvatanje nemaš, jer nemaš neposredno iskustvo istine.
Istinu... ne znaš. Zato si vjernik.

Pretpostavljam da znaš razliku između onoga koji zna i onoga koji vjeruje trećem licu.
Jedan ima znanje kroz neposredno iskustvo, dok drugi vjeruje da l' tom prvom ili nekom trećem.
U slučaju Biblije i sličnih spisa, vjeruje se nekim ljudima koji tvrde da su spisi Božija riječ.
Da li su? To vjernik ne zna. Zato je vjernik a ne znalac.

Poslednja izmena:
Ajde!

Sve što mi ti o tome možeš reći ja sam već pročitao u Bibliji.
Ti si tu suvišan. Ne treba mi tvoja interpretacija Biblije.
Svoje shvatanje nemaš, jer nemaš neposredno iskustvo istine.
Istinu... ne znaš. Zato si vjernik.

Pretpostavljam da znaš razliku između onoga koji zna i onoga koji vjeruje trećem licu.
Jedan ima znanje kroz neposredno iskustvo, dok drugi vjeruje da l' tom prvom ili nekom trećem.
U slučaju Biblije i sličnih spisa, vjeruje se nekim ljudima koji tvrde da su spisi Božija riječ.
Da li su? To vjernik ne zna. Zato je vjernik a ne znalac.

Ti znaš da li imam ili nemam neposredno iskustvo ...
U zabludi si potpunoj.
Pravu veru upravo potvrđuje neposredno iskustvo.

Da, stojim iza ovoga.
Drugog dolaska nema.
Nije bilo niti prvog, osim u romanu zvanom Biblija.

Hrist je univerzalno znanje i pripada univerzalnom Umu apsoluta.
Jedino kada se apsolut u čovjeku uzdigne na nivo svjesnosti univerzalnog uma,
on postaje osviješćen i za toliko izjednačen sa univerzalnim umom,
a Hrist mu onda biva njegova nova priroda, jer to znanje ga oplemenjuje. Zato je
i čovjek Isus imao TITULU Hrista. Nije mu Hrist prezime već titula.

Međutim, kada se centar ponovo vrati u čovjeka on 'Hrista' mora njegovati u sebi,
inače to znanje blijedi, nestaje, biva ponovo potisnuto u Tamu.

...
Drugi dolazak Hristov je najveća moguća prevara, te nije ni čudo da se na taj
dolazak čekalo 2000 godina, nije se dogodio, i nikada se neće dogoditi, bar ne tako kako se olčekuje.
Zašto?
Zato što je smišljeno da se desi u neodređenoj budućnosti, u budućnosti koja se nikada
neće desiti, koja će zauvijek opravdano ostati neodređena, koja će zauvijek ostati u čekanju
i nadi. Zato što se čeka od trećeg lica da mijenja svjesnost koju vjernik ima, a to je nemoguće.
da je bilo moguće to bi se desilo već prvim Hristovim dolaskom, a nije.

Svi koji na taj dolazak posatvljaju datume i u treće lice, u Isusa, nisu normalni, ne shvataju da
neodređenost ne može postati konkretno vrijeme. Ne može postati konkretno vrijeme ali zato
postaje konkretno stanje; stanje vječnog čekanja. Pošto je to biblijsko predskazanje to naravno,
čekanju daje potpunu legitimnost. Pa i vaši očevi, kao i očevi vaših očeva su čekali i mislili da će
se u njihovom danas Hrist pojaviti već ukoliko sutra. A nije. Tako neće ni vama, ne onako kako ga
vi zamišljate. To je zakonitost kreacije a ne proizvoljno shvatanje.
Veru u Hrista niko ne mora da prihvati, pa nije potrebno izgraditi neprijateljski odnos prema Hristu ili hriscanstvu.

Cak njegovi najveci neprijatelji ne negiraju Isusov prvi dolazak.
Je ne mogu, jer to stoji u njihovoj istoriji zapisano.

Isus nije rekao kada ce biti njegov drugi dolazak, da je rekao pa se nije ispunilo, onda bi neko mogao nesto da kaze.
Isusov doalazak nije mogao do sada da se desi, jer u bibliji nalazimo mnostvo drugih stvari koje treba da se dese pre nejgovog dolaska,

Isus nam je i rekao zasto nije rekao tacan dan njegovog dolaska.
Da bi svaka generacija bila spremna, da nebi zavisila od nekog datuma.

Matej 24,44Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će sin čovječij.

Nije moglo bolje da se desi, nego ne reci taj datum.

Ali u potpunom neznanju, nismo ostavljeni.

Posle njegovog prvog dolaska, on je otvorio ljudima vrata,i svako ko zeli, moze dobiti spasenje.
Koji ne, njihovo pravo.
Sve dok ima onih koji zele, on nece zatvoriti vrata.

Bilo bi nepravedno.

Zato nam je najavio vreme, kada ce svet biti konacno podeljen na dve strane.
Oni koji su ga prihvatili i oni koji nisu.
Nece vise biti neopredleljenih.
I tada ce biti njegov dolazak.

Jer nema potrebe vise da se ceka.

A poslednji dogadjaji kada pocnu, oni ce se brzo odigrati, i svet ce zauzeti stranu za Hrista ili antihrista.
I o tim dogadjajima bas govori knjiga otrkivenje Isusa Hrista.

Back