NA JEDNOM FORUMU SAM POSTAVIO OVU TEMU: Sta je to svedocanstvo Isusovo iz Otkrivenja Jovanovig, BEZ DA ISTA NAPISEM, I CEKAO SAM 7 DANA DA NEKO OD DISKUTANATA NESTO NAPISE NA OVU TEMU.
Ali nista.
ZASTO?
Samo uz pomoc Svedocanstva Isusovog, i Svetim pismom, mozemo razumeti ko je prva zver i njen zig iz Otrkivenja Jovanovog, sta je njena ikona, i ko je druga zver i ostalo....
Sto nam pokazuje da ni jedan od tih diskutanata nema znanja o ovoj temi i nezna sta je to Svedocanstvo Isusovo, a zivimo u poslednje vreme.
A po Otkrivenju neko mora da ima to svedocanstvo vec.
DA VIDIMO STA JE TO SVEDOCANSTVO ISUSOVO - DUH PRORSTVA:
Na Pocetku Otrkivenja Jovan ili Ivan, kaze da mu je Isus preko svog andjela dao objave koje on Jovan treba da zapise u Otkrivenju, to jest Jovan te Isusove objav naziva svedocanstva.
Oftkr 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po andjelu svom sluzi svom Jovanu,
Off 1:2 Koji SVEDOCI i reč Božiju i SVEDOCANSTVO Isusa Hrista, i šta god vide.
Dakle ono sto ce zapisati u Otkrivenju sto mu je javio andjeo i sam Isus, i sve to sto je Jovan video u vizijama, Jovan naziva SVEDOCANSTVOM, ili kako cemo videti, DUHOM PROROSTVA .
Na samom kraju Otrkivenja, Jovan takodje naziva Otkrivenje, reci prorostva i svedocanstvo od Isusa, jer mu on svedoci i prorice o tim dogadjajima koje je on zapisao:
Off 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Off 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Off 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dodji, Gospode Isuse.
Dakle svedocanstvo Isusovo jeste Otkrivenje koje je Jovan zapisao, ali kada Jovan, Ivan, govori o kraju i narodu koji zivi pred drugi Isusov dolazak, on naziva te objave koje ce oni imati i dobiti, takodje svedocanstvom Isusovim i duhom prorostva.
Objave koje ce razjasniti dogadjaje iz Otkrivenja, a koje se ticu prve i druge zveri, ikone njezine, ziga zveri i svih prevara koje ce oni raditi itd.
Da pogledamo to:
Na ovom mestu Jovan kaze sledece:
Otkri 6:9 I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za SVEDOCASTVO koje imahu.
On vidi buduce dogadjaje i ljude koji zive u poslednje vreme, da i oni imaju posebno svedocanstvo.
A Jovan to naziva takodje svedocanstvom, onda to znaci da je poslednjem narodu Isus takodje dao Svedocanstvo preko proroka, to jest dao mu je duh prorostva, prorocke objave o poslednjim dogadjajima kao i Jovanu sto je dao.
Zasto im je to svedocastvo dato?
Off 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Ti ljudi ce pobediti sotonu, prvu zver, njen zig, njenu ikonu, i njijove zamke na osnovu svedocanstva koje je i njima dato kao Jovanu, Ivanu.
I oni imaju svedocanstvo na osnovu kojeg ce moci da svedoce i razotrkivaju sotonine prevare i da prepoznaju zadnje doagadjaje i da odbace zver i njen zig.
Otkr19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
- - - - - - - - - -
NASTAVICE SE