Žig zveri

Pogledao sam film, zanimljiv je, ali vidim da nešto pomalo znaju posebno kad je riječ o ženi khurvi babilonu, ali primjetio sam netačna tumačenja.
Naprimer prikazuju krst ili križ i Isusa na njemu, a u Bibiliji izvorno piše da je
Isus pribijen na drvo, ne na križ koji je simbol takozvanih pagana.

I tumače otkrivenje kako je žena rodila muško i da je to bio Isus
a zmaj herod. A več prvi redak iz Otkrivenja objašnjava da je otkrivenje
opis onoga što će biti u budučnosti a ne onoga što je bilo u prošlosti.

Otkrivenje 12:17 objašnjava ko je djete žene koja je rodila muško. Jer kaže
"otide da se pobije sa ostalim semenom njenim", znači kad kaže dijete je uzeto k Bogu
kaže postalo je nedodirljivo, zaštitu Božiju ima, jer Isus je več na nebu i on s neba daje otkrivenje
apostolu i govori o budučim događajima pa ne bi trebalo onda da opisuje opet sebe kako je uzašao
ako kaže ovo je ono što će se dogoditi uskoro.
Žena je nebesko uređenje svetih, a dijete je Božiji narod koji je nanovo rođen poslije doba tame
da bi u svjetlu istine ubrzano objavio ljudima dobru vjest pred sami kraj,
a taj narod je đavo počeo progoniti čim se rodio, odmah potom se događa rat na nebu i
đavo biva bačen na zemlju, a na zemlji je u tom počeo svjecki rat, to se več dogodilo u prošlom vjeku
i nastavak progona sjemena nebeske žene.

1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog,
da pokaže slugama svojim šta će skoro biti,
i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu

5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom;
i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom.

17 I razgnevi se zmija na ženu,
i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim,
koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Ne kaze da je Irod zmaj.
To si pogresno razumeo..
Rodjenje deteta pokazuje samo da znamo na koga se misli.
Na crkvu u kojoj se rodilo to dete.
To je hebtejski narod kao crkva, koji nastavlja kao crkva neznabozaca odma posle odlaska deteta na nebo a i u buducnosti i biva progonjena.

Lepo ti kaze u proslom vremenu da se dete uzelo Bogu.

Ako je zena nebesko uredjenje kako moze uredjenje da bude gonjeno??

Zena je crkva, vernici.
A suprotnost toj zeni je otpala crkva, bludnica, Vaviöon
Sve si pomesao sto se pomesati moze i ne moze.

Kako bi bilo da citas malo bibliju a ne kulu?

Otkrivenje nam govori i o proslim dogadjajima kao osnova za buduce.
Da bi smo razumeli o cemu se radi.

Rat na nebu se dogodio kada se Isus uzneo.
Jer je tada tek zbacen sotona.
On je dotle imao pravo da odlazi na nebo jer je sebe smatrao vlasnikom i zastupnikom ove zemlje.

Setimo se u Jovu kada odlazi na nebo i kaze ja obilazih i nadgledah zemlju pa dodjoh.
On dolazi pred Boga kao vlasnik zemlje.
A Bog ne kaze da nije tako.

Setimo se Iusa Hrista gde nu sotona kaze da ce mu dati svo zenaljsko carstvo i bogatstvo jer njemu pripada.

Isus ne negira to.
Ali smrcu na krstu Isus odkupljuje ovu zemlju i uzima prava sotoni.
Tako mu je uzeo i zadnju mogucnost da odlazi na nebo i oduzeo mu vlast nad zemljom.

Ali sotona nije hteo to da prihvati bez borbe.
Onda je silom bil zbacen.

Ali Isus je pravno sada mogao da ga zbaci i oduzme mu pravo na zemlju i pravo odllaska na nebo.
Tek tada kada je platio otkup na krstu.
Tek tada je to mogao.

Borba sa sotonom pocinje na nebu a nastavlja se na zemlji.

Ta dva dogadjaja su u stvari jedan.
I zato je vazno poceti od borbe na nebu da bi razuneli sta ce se dalje dogadjati u buducnosti.
Sto se tice raspeca.
Opet citas kuline neistine.
Pa krst je drvo nije gvozdje.

Ova lomaca se sastojala od 2 dela.
Stavros i patibula.
Stavros je bio fiksno stablo na mestu raspeca.
Patibula je bila drugi deo krsta ili lomace.
To je greda teska iumedju 40 i 50 kg.
Tu gredu je osudjenik nosio do stavrosa, fiksne grede na mestu mucenja.
Na mestu raspeca je zakovan za patibulu i podignut na stavros i okacen.

Isus nije migao da se zali Pilatu i da kaze:

Pilate nemoj da me razapinjes na krst jer Kuli to nece da se dopadne jer je krst neznabozackog porekla.
Razapni me na nesto sto nije neznabozacko?

Poslednja izmena:
Ne kaze da je Irod zmaj.
To si pogresno razumeo..
Rodjenje deteta pokazuje samo da znamo na koga se misli.
Na crkvu u kojoj se rodilo to dete.
To je hebtejski narod kao crkva, koji nastavlja kao crkva neznabozaca odma posle odlaska deteta na nebo a i u buducnosti i biva progonjena.

Lepo ti kaze u proslom vremenu da se dete uzelo Bogu.

Ako je zena nebesko uredjenje kako moze uredjenje da bude gonjeno??

Zena je crkva, vernici.
A suprotnost toj zeni je otpala crkva, bludnica, Vaviöon
Sve si pomesao sto se pomesati moze i ne moze.

Kako bi bilo da citas malo bibliju a ne kulu?

Otkrivenje nam govori i o proslim dogadjajima kao osnova za buduce.
Da bi smo razumeli o cemu se radi.

Rat na nebu se dogodio kada se Isus uzneo.
Jer je tada tek zbacen sotona.
On je dotle imao pravo da odlazi na nebo jer je sebe smatrao vlasnikom i zastupnikom ove zemlje.

Setimo se u Jovu kada odlazi na nebo i kaze ja obilazih i nadgledah zemlju pa dodjoh.
On dolazi pred Boga kao vlasnik zemlje.
A Bog ne kaze da nije tako.

Setimo se Iusa Hrista gde nu sotona kaze da ce mu dati svo zenaljsko carstvo i bogatstvo jer njemu pripada.

Isus ne negira to.
Ali smrcu na krstu Isus odkupljuje ovu zemlju i uzima prava sotoni.
Tako mu je uzeo i zadnju mogucnost da odlazi na nebo i oduzeo mu vlast nad zemljom.

Ali sotona nije hteo to da prihvati bez borbe.
Onda je silom bil zbacen.

Ali Isus je pravno sada mogao da ga zbaci i oduzme mu pravo na zemlju i pravo odllaska na nebo.
Tek tada kada je platio otkup na krstu.
Tek tada je to mogao.

Borba sa sotonom pocinje na nebu a nastavlja se na zemlji.

Ta dva dogadjaja su u stvari jedan.
I zato je vazno poceti od borbe na nebu da bi razuneli sta ce se dalje dogadjati u buducnosti.
Sto se tice raspeca.
Opet citas kuline neistine.
Pa krst je drvo nije gvozdje.

Ova lomaca se sastojala od 2 dela.
Stavros i patibula.
Stavros je bio fiksno stablo na mestu raspeca.
Patibula je bila drugi deo krsta ili lomace.
To je greda teska iumedju 40 i 50 kg.
Tu gredu je osudjenik nosio do stavrosa, fiksne grede na mestu mucenja.
Na mestu raspeca je zakovan za patibulu i podignut na stavros i okacen.

Isus nije migao da se zali Pilatu i da kaze:

Pilate nemoj da me razapinjes na krst jer Kuli to nece da se dopadne jer je krst neznabozackog porekla.
Razapni me na nesto sto nije neznabozacko?

Lijepo ti to tumačiš, ali ja moram kazati što primjetim da nije jasno. Ne mora značiti da sam bilo šta upravu, ali eto da pomognem u odgonetki.

Kad je na samom nebu izbio rat kako ne bi mogla biti gonjena žena i njeno potomstvo, a i sam ti Isus kaže da je počeo goniti zmaj.

Ne otkrivenje ne govori o prošlom, nego govori o onome što je buduče računajuči od vremena kad je dano apostolima pa na dalje

Nije ni to tačno o krstu, ali ti vjeruj što želiš. I zbunjuješ spominjuči kulu, ja nikakvu kulu ni tvrđavu nisam spominjao. Hajde nema veze, samo razgovaramo slagali se il ne slagali :zzima::)

No pročitaš Isusove riječi i onda odeš na 4 Mojsijevu
21:9 i lijepo ti se samo objasni i kaže motku ili drvo ili stup i onda odeš u jevrejski jezik da provjeriš i vidiš da na jevrejskom piše stup, drvo a ne križ.

14 I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji

8 I Gospod reče Mojsiju: Načini zmiju vatrenu, i metni je na motku, i koga ujede zmija, neka pogleda u nju, pa će ozdraviti.

9 I načini Mojsije zmiju od bronze, i metnu je na motku, i koga god ujede zmija on pogleda u zmiju od bronze, i ozdravi.

Ovo ima smisla :deda:

A sto se tuce krsta.
To sto ti pricas nije biblijski.
Cisto kulino pogresno, zastarrlo, vanbiblijsko vidjenje.

Arheologija didstno dokazuje da nije bilo tako.

Stub je stajao na mestu mucenja. patibula, poprecna greda se kacila ili besila na taj drveni stub.
Taj deo stuba je kula zaboravila.

To je to
http://leandrotesorero.blogspot.co.at/2012/03/on-way-to-calvary-with-patibulum-on.html?m=1
cr2.jpg

Poslednja izmena:
blood3.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.dountoothers.org/bloodofthelamb.html

- - - - - - - - - -

Tema nije nacin raspeca.
Pozdrav.

Jesi li ti čitao bibliju. Pa jasno ti kaže kao što je mojsije okačio bakrenu zmiju na motku ili drvo.

Ali eto ako je to tako kako pričaš, nema veze ako je i na krst ili križ, a nije, onda se nameće pitanje drugo. Zašto bi vjernici idolizirali
i obožavali taj predmet mučenja kad je idolopoklonstvo zabranjeno? To treba da bude odvratan predmet kojim je ubijen mučen Isus.
A poznata je činjenica da je krst i križ obožavan mnogo prije Hrista u egipčana, asiraca i drugih :zima2:

Jesi li ti čitao bibliju. Pa jasno ti kaže kao što je mojsije okačio bakrenu zmiju na motku ili drvo.

Ali eto ako je to tako kako pričaš, nema veze ako je i na krst ili križ, a nije, onda se nameće pitanje drugo. Zašto bi vjernici idolizirali
i obožavali taj predmet mučenja kad je idolopoklonstvo zabranjeno? To treba da bude odvratan predmet kojim je ubijen mučen Isus.
A poznata je činjenica da je krst i križ obožavan mnogo prije Hrista u egipčana, asiraca i drugih :zima2:

PA VIDIS LI TI DA SE PATIBULA; DEO GREDE OKACUJE NA STAVROS; FIKSNI STUB ZAJEDNOS A MUCENIKOM?

Ne vidis ili?

A pokazi mi motku bez grane na koju mozes da okacis zmiju da se ne sklizne dole?

I niko ovde ne kiaze da treba da se obozava krst, vec onaj na krstu.

Krst je simbol raspeca, nista vise.

Arheologija i istirija o raspecu:

http://archanthis.org/arheologija-raspeca/

Poslednja izmena:
Istorijski / arheološki dokazi

Britanika (Encyclopaedia Britannica, unos: crucifixion), Josif Flavije, Herodotus, svi se slažu da je krst kao metod kažnjavanja bio usvojen od Persijanaca iz 519. godine pre Hrista, koji su najverovatnije to preuzeli od Asiraca (Herodotus, Hist. I 128.2, III 132.2, 159.1). Kako god bilo, krst su kasnije koristili i Grci, naročito Aleksandar Veliki i Kartaginjani. Rimljani su usvojili krst od ovih naroda da kazne robove i veleizdajnike. Razapinjanje na krst pojavilo se u Palestini još u doba helenizacije. Seleukid Antioh IV Epifan razapinjao je na krst one Jevreje koji nisu prihvatali helenizaciju" (Josif Flavije, Ant. XII 240-41, kao i 1. Makabejcima 1:44-50).

Grobnice iz 1. veka pre Hrista i 1. veka posle Hrista, severno od Jerusalima. Te grobnice pažljivo je proučio grčki arheolog Vasilius Caferis, koga je uposlilo izraelska državna agencija za arheološka nalazišta. (Israeli Department of Antiquities). Jedna od tih grobnica sadržavala je skelet razapetog muškarca. Procenjena starost ovog skeleta i grobnice je 30 - 40. godina posle Hrista (vreme Hristovog raspeća). Skelet je pripadao mladiću po imeno Jehoanan, sin Šagolov, razapet je u starosnoj dobi od 24 do 28 godina. Gospodin Caferis napisao je članak u januaru/febuaru 1985. za naučni (necrkveni) Biblical Archaeology Review (BAR) glasnik, gde je napisao sledeće:

"Pred kraj prvog veka pre Hrista, Rimljani su usvojili razapinjanje kao zvaničnu kaznu za one koji nisu Rimljani, za neke manje zločine. U početku se razapinjanje na krst nije primenjivalo kao metod egzekucije, već više kao kazna mučenjem. Čak štaviše, samo robovi optuženi za određene zločine bivali su razapinjani na krst. Tokom ovog ranog perioda, drvena greda, poznata pod nazivom "furca" ili "patibulum" postavljala se robu na vrat i vezivala za njegove ruke...

"Kada bi procesija stigla do mesta izvršenja kazne, vertikalni noseći stub bio je već čvrsto ukopan u zemlju. Ponekad bi žrtvu kačili na krst samo pomoću konopaca. U takvim slučajevima, patibulum ili poprečni stub, na kome su vezane žrtvine ruke, pričvrstio bi se za vertikalni noseći stub. Žrtvi su u tom slučaju noge vezivane za vertikalni noseći stub pomoću konopaca.

"Ako bi žrtvu prikivali za krst klinovima, onda bi žrtvu položili na zemlju, sa ramenima na poprečnoj gredi. Njegove ruke su bile ispružene u stranu i prikovane kroz šake za poprečnu gredu, koju bi potom podigli i pričvrstili za vrh uspravnog stuba. Stobala žrtve su se prikivala za vertikalni noseći stub.

"U nameri da produže agoniju, Rimski krvnici su osmislili dva pomagala da žrtvi produže život dok visi na krstu. Jedan od tih izuma zvao se sedila, mala daska pričvršćena na prednjoj strani krsta, malo ispod stopala. Ova daska je pridržavala telo dovoljno da žrtva ne umre brzo od iscrpljenosti viseći svom težinom na klinovima. Ona takođe objašnjava zašto su Rimljani govorili: "stajati na krstu". Zapazite da Irinej i Justin Mučenik (drugi vek) opisuju krst Isusov kao petokraki, umesto četvorokraki. Peti krak je upravo ta sedila". (strana 48 i 49 članka Biblical Archaeology Review za januar/februar 1985).

- - - - - - - - - -

Dokazi iz manuskripata

7424549.jpg

A imamo i ovaj dokaz u prilog krsta, manuskripte. Čak i oni potvrđuju da su rani hrišćani vrlo deklarativno tvrdili da je Stauros KRST, a ne stub. Istorija Novog Zaveta je veličanstveni svedok o Božijim velikim delima u svetu palog čoveka. Bog se pobrinuo da se i u istoriji i u arheologiji i u Bibliji, i u MANUSKRIPTIMA nađe mnoštvo dokaza o KRSTU, koga ne smemo da se stidimo. Nama je čak rečeno da se mi jedino krstom Hristovim i možemo ponositi! "Bože sačuvaj da se bilo čime dičim, osim krstom Gospoda Isusa Hrista!" (Galatima 6,14). Bog se pobrinuo da dobijemo toliko dokaza u prilog krsta a protiv stuba, da ni cela večnost neće biti dovoljna da se Gospodu zahvalimo što tako brižno čuva svoju Svetu Reč.
Picture
5444241.jpg

Najstariji nađeni manuskripti jevanđelja iz perioda 150 - 180. godine posle Hrista, papirus 45, papirus 66 i papirus 75, sadrže najstariji hrišćanski simbol ikada pronađen. Ne, nije u pitanju simbol Hi-Ro (Hristov monogram), koji se javlja mnogo kasnije u istoriji. Reč je o najstarijem hrišćanskom simbolu, Staurogramu. Nastao je od slova Tau i Ro i vidi se na slici ispod. Kada su pisci manuskripata pisali reč KRST (Stauros), oni nisu samo pisali "sigma-tau-ro" slovima, već su to CRTALI SIMBOLOM. Uvek kada je reč "stauros" govorio o Hristovom Krstu i o Hristovom raspeću, uvek je korišćen simbol Staurogram umesto slova "tau-ro". U ostalim slučajevima gde su se javljala slova "tau-ro" pisci manuskripata NISU koristili simbol Staurogram. To znači da se Staurogram nije koristio za sve kombinacije slova "tau-ro", već SAMO na "tau-ro" koji se javlja u reči "stauros" (krst, raspeće na krstu, raspeti na krst). Na na slici iznad se vidi simbol Staurogram, i fotografija papirusa 66. Na slici pored se vidi fotografija papirusa 75. Toliko o tome ŠTA PIŠE U BIBLIJI. I ovo takođe piše u Bibliji

ankh.jpg

Egipacki simbol je previše sličan tome. Poganska simbolika. Ne znam kako se našao tamo.

17 A koji se hvali, Gospodom neka se hvali. U galačanima je vjerovatno mislio da se hvali onim što predstavlja muka koju je podnio Isus to jeste svrha svega toga.
Rimljani 6:6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.

29 Da se ne pohvali nijedno telo pred Bogom.
30 Iz kog ste vi u Hristu Isusu, koji nam posta premudrost od Boga i pravda i osvećenje i izbavljenje.
31 Da (kao što se piše) ko se hvali, Gospodom da se hvali.

Ali rekoh ti, svejedno je li stup ili krst kad se to ne smije idolizirati i obožavati. Nigdje to Bog nije naredio.

Pardon, moj lapsus: 7 dana od ml. mjeseca do mladog mjeseca. Za ostalo potvrdu u Bibliji mozes naci ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=Y250k6OC73

To su samo prazne price.

Mlad mesec traje 24 casa.
Ostalo su ljudi izmusljali i uklapali.
Nema veze sa sedmicom.
Subotu su sacuvali verni jevreji.
Ali sedmica se sacuvala i ovako do danas.
Ima nesto sto ju cuva.
Zasto bezbozni svet daje ljudima slobodni vikend kada mogu da uvedu zakone da rade i prave jos veci profit?
Zato sto postuje Biga ili?
Naravno da ili.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 425363

Egipacki simbol je previše sličan tome. Poganska simbolika. Ne znam kako se našao tamo.

17 A koji se hvali, Gospodom neka se hvali. U galačanima je vjerovatno mislio da se hvali onim što predstavlja muka koju je podnio Isus to jeste svrha svega toga.
Rimljani 6:6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.

29 Da se ne pohvali nijedno telo pred Bogom.
30 Iz kog ste vi u Hristu Isusu, koji nam posta premudrost od Boga i pravda i osvećenje i izbavljenje.
31 Da (kao što se piše) ko se hvali, Gospodom da se hvali.

Ali rekoh ti, svejedno je li stup ili krst kad se to ne smije idolizirati i obožavati. Nigdje to Bog nije naredio.

Neznabozacki simboli nemaju nikakvu vrednost ako neko to ne obozava ili smatra religioznim objektom.
Tako raspece Hrista ne dotice nista pa da je razapet i na slici na kojoj je sotona.

Laici i danasnje paljevine se pale ba te simbole i koriste to kao argument....

Sova je sotonski simbol kazu cesto.
Pa zar sada neko da baci sliku sove ako ju je slucajno imao jer je ona nekima simbol satanista?
Nekome je ona samo slika sove.
Zbog tiga ona za takvog bena satsnisticki simbol.
Dok je za nekoga simbol satane.
E ta takvig ima.

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

Neznabozacki simboli nemaju nikakvu vrednost ako neko to ne obozava ili smatra religioznim objektom.
Tako raspece Hrista ne dotice nista pa da je razapet i na slici na kojoj je sotona.

Laici i danasnje paljevine se pale ba te simbole i koriste to kao argument....

Sova je sotonski simbol kazu cesto.
Pa zar sada neko da baci sliku sove ako ju je slucajno imao jer je ona nekima simbol satanista?
Nekome je ona samo slika sove.
Zbog tiga ona za takvog bena satsnisticki simbol.
Dok je za nekoga simbol satane.
E ta takvig ima.

Razumijem šta kažeš. To ima svoju logiku.
Ali činjenica potvrđuje da je to iskorišteno u
pogrešne svrhe. Dakle ti češ koristiti neznabožački simbol iako znaš da je paganskog porijekla? :zelenko2:
Ako nema veze to, onda ako ti
uzmeš zlatno tele kao simbol to nema veze
jer to bogu ne smeta jel? Pa u bibliji piše da se klonemo idola.

Razumijem šta kažeš. To ima svoju logiku.
Ali činjenica potvrđuje da je to iskorišteno u
pogrešne svrhe. Dakle ti češ koristiti neznabožački simbol iako znaš da je paganskog porijekla? :zelenko2:
Ako nema veze to, onda ako ti
uzmeš zlatno tele kao simbol to nema veze
jer to bogu ne smeta jel? Pa u bibliji piše da se klonemo idola.

Pa nisam ja izabrao krst da Isus na njemu bude raazapet.
Za mene je krst simbol Hristovog raspeca.
Za neke druge je neznabozacki simbol.
Ali ne za mene.

Ja ne mogu da uzmem sada viljusku i kazem da je Htistos na njoj razapet da bi izbegao krst?

Ne treba obozavati krst.
Ali ne mozemo pobeci od toga da je Gospod na njemu razapet.

Dakle samo krst moze da bude simbol raspeca, nista drugo.

Poslednja izmena:
Pa nisam ja izabrao krst da Isus na njemu bude raazapet.
Za mene je krst simbol Hristovog raspeca.
Za neke druge je neznabozacki simbol.
Ali ne za mene.

Nipodostavas religije kojima je krst bio svet simbol. Sira analiza ukazuje da hriscanstvo predstavlja preneseno ucenje ranijih generacija. I vaskrsenje i krst su bili prisutni u Egiptu.

o5
Nipodostavas religije kojima je krst bio svet simbol. Sira analiza ukazuje da hriscanstvo predstavlja preneseno ucenje ranijih generacija. I vaskrsenje i krst su bili prisutni u Egiptu.

Moze obrazlozenje kako to nipodistavam druge religije kojima je krst sveti simbol?

Verujem sa ni sam neznas.
Ajde da vidimo.

I jos nesto.
Sta je krst tebi?

Citirao sam, kazes da je za tebe krst to i to, a za druge neznabozacki simbol. Ankh nikako nije vezan za neznabostvo.

U ome je proiblem, jer ne vidim kako tu nipodistavam druge religije?

Za kolegu kome sam to pisao je to neznabozacki simbol.

To se odnosilo na njega.

I to je istina.
Za neke je to neznabozacki simbol.

Za mene je simbol Hristovog raspeca.

I to je tacno.

Za nekoga je krst nista, za drugoga predmet obozavanja,itd.

Svako kako hoce.

I kako to nipodistavam?

U ome je proiblem, jer ne vidim kako tu nipodistavam druge religije?

Za kolegu kome sam to pisao je to neznabozacki simbol.

To se odnosilo na njega.

I to je istina.
Za neke je to neznabozacki simbol.

Za mene je simbol Hristovog raspeca.

I to je tacno.

Za nekoga je krst nista, za drugoga predmet obozavanja,itd.

Svako kako hoce.

I kako to nipodistavam?

Kazes da je za druge krst simbol neznabostva (paganstva). Nije rec o bilo kome vec o religijama iz kojih je hriscanstvo preuzelo alegorije i simbole. Krst je jedan od njih jer po hriscanstvu predstavlja vaskrsenje koje imamo i u egipatskoj religiji.

Krst potice iz Vavilona. Ako je hriscanstvo protiv plejade egipatskih bogova i protiv religije Vavilona, onda ne bi trebalo da koristi krst jer ga vidjamo i kod Egipcana i kod Vavilonaca.

- - - - - - - - - -

Oblik [krsta kao dve prekrštene grede] potiče iz stare Kaldeje, gde se koristio kao simbol boga Tamuza (jer nalikuje mističnom slovu Tau, prvom slovu njegovog imena). Osim u toj zemlji upotrebljavao se i u susednim zemljama, uključujući i Egipat.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/235576-KRST-poreklo-tog-simbola

Kazes da je za druge krst simbol neznabostva (paganstva). Nije rec o bilo kome vec o religijama iz kojih je hriscanstvo preuzelo alegorije i simbole. Krst je jedan od njih jer po hriscanstvu predstavlja vaskrsenje koje imamo i u egipatskoj religiji.

Krst potice iz Vavilona. Ako je hriscanstvo protiv plejade egipatskih bogova i protiv religije Vavilona, onda ne bi trebalo da koristi krst jer ga vidjamo i kod Egipcana i kod Vavilonaca.

- - - - - - - - - -

Oblik [krsta kao dve prekrštene grede] potiče iz stare Kaldeje, gde se koristio kao simbol boga Tamuza (jer nalikuje mističnom slovu Tau, prvom slovu njegovog imena). Osim u toj zemlji upotrebljavao se i u susednim zemljama, uključujući i Egipat.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/235576-KRST-poreklo-tog-simbola

Ali jos uvek ne vidim kako nipodistavam druge religije?

Kazes da hriscanstvo ne bi trebalo da uzme krst itd?

Pa ne moze hriscanstvo da uzme viljusku.

Nije Isus zrtvovan na viljusci a niti je rekaoo Pilatu da mu je zelja da ga razapnu na krst.

Tako da hriscanstvo nije izabralo krst.

Niti je krst Rimljanina nesto religiozno znacio.
To je bila za njih sprava za mucenje slucajno slicna nekim neznabozackim religijama.

Ali ne u potpunosti slicna.

Vise se prica nego sto je slicna..

Niti je hriscanstvo uzelo krst od drugih religija.
Istorija i arheologija pokazuju da su Rimljani razapinkali ljude na krst.
Sto pokazuje da to hriscanstvo nije preuzrlo od drugih religija.

Samo raaspinjanje Isusa na spravu u obliku krsta, pokazuje da ako je krst ili bilo sta za nekoga neki simbol za nesto, za drugoga ne mora da bude nikakav simbol, ili moze da bude za nesto drugo.
Tvrditi da je zbog toga sto je na primer taj simbol za nekee bio obozacvnhe onog ili ovog boga, isto i za druge.
Jeste misljenje modernog doba i nema nikakve istine u tome.
Primitivan nacin rezonovanja.
Koji neki prihvate kao argument ne razmisljajuci, vec prihvate samo zato sto im trenutno odgovara.

Postavio sam samo malo unazad te istorijske i arheoloske dokaze o ratapinjanju na krst.

Ne znam zasto ih nisi citao kada hoces o ovome da diskutujes samnom??

Nisi mi odgovorio sta je krst z tebe.
Ponovo te pitam.
I kako nipodistavam druge religije jos uvek ne vidim??

Isus je ipak na toj spravi umro, jer imamo dokaza da su Rimljsni razapinjali ljude na krst..
Istorija i arheologija potvrdjuju razapinjanja na krst.

- - - - - - - - - -

Ima slicnosti.
Ali na ovakvu spravu Isus nije razapet.
https://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=425363&d=1485636249

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

Ali tema nije krst.

Tako da hriscanstvo nije izabralo krst.

Niti je krst Rimljanina nesto religiozno znacio.
To je bila za njih sprava za mucenje slucajno slicna nekim neznabozackim religijama.

Ne znam zasto su te spopali rimljani a pomenuo sam egipcane iz razloga vaskrsenja i vavilonce zbog krsta.

Vavilonska qurva u ruci drzi krst, isti kao hriscanski, a vavilonska religija je nastala mnogo ranije od hriscanstva. Malo je cudno to sto pises da hriscanstvo nema veze sa ovim religijama jer ono sto je stozer hriscanstva vidimo kao dominantu u ovim navedenim, i pricu o vaskrsenju i simbol krsta koji se nalazi u rukama vavilonske bludnice.

https://s27.postimg.org/a0s7b4j1f/semira10.jpg

Ne znam zasto su te spopali rimljani a pomenuo sam egipcane iz razloga vaskrsenja i vavilonce zbog krsta.

Vavilonska qurva u ruci drzi krst, isti kao hriscanski, a vavilonska religija je nastala mnogo ranije od hriscanstva. Malo je cudno to sto pises da hriscanstvo nema veze sa ovim religijama jer ono sto je stozer hriscanstva vidimo kao dominantu u ovim navedenim, i pricu o vaskrsenju i simbol krsta koji se nalazi u rukama vavilonske bludnice.

https://s27.postimg.org/a0s7b4j1f/semira10.jpg

Kazes zasto su me spopali rimljani?

Pa to je vise nego jasno iz mog tekta i onoga sto si ti hteo.

Hteo sid a kazes, ne da dokazes, da je hriscanstvo uzelo krst iz drugih religija.

Lepo sam ti objasnio i skrenuo sam ti paznju na vec date argumente iz isorije i arheologije da to nije tako.

Vec da su rimljani razapinjali na kjrst pa i u Hristovo vreme.

I da Hriscani nikako nisu uzeli neciji simbol.

I sada ne mogu hriscani da kazu da je hrisos razapet na viljusku, kada je razapüet na krst.

Te price o uzimanju necega iz necije religije nemaju veze sa istinom.

Mogu da se dese slucjanosti, jer i prosle i posle proslih a i danasnje genberacije zive na istoj zemlji.

Ali ako je neka generacija pre 3 ili 4 hiljada godina religozno obozavala viljusku na primer.

Ne mozemo sada da kazemo: eto hriscani jedu sa viljuskom, koriste neznabozacki simbol oni se klanjaju nekom bogu tamo.
To je neozbiljno i nema nikave veze sa istinom.

Niko na zelji nema licencu za neki predmet ili znak, boju ili bilo sta.

Secam se za vreme rata, kada niko od nas u mom okruzenju od strane nasihsrba iz bosn nije bio rado vidjen kada bi obukao nesto zeleno.
Cak si mogao da buzdes osumnjacen da simpatises muslimane.

Pa zar oni imaju licencu na zelenu boju?
Danas opet niko vise ne gleda na to...

- - - - - - - - - -

I da zavrsimo diskusiju.

Tema nije krst.

Na kraju nismo videli zasto nipodnbistavam druge religije jer to nije tacno.

I dva puta sam te pitao sta za tebe znaci krst, i nisi hteo da odgovoris.
A kada mi neko ne odgovara, nemam volju sa njim da diskutujem.
Pa bi bilo lepo da prekinemo.
Hvala.

Jos traje diskusija.

Svako treba za sebe da zakljuci...

Vreme ce pokazati pa ce se neki setiti nekih argumenata ovde...

Mislim uskoro da pisem o sedmorici od kojih je osmi...

Pet njih je palo kaze a i ostali.
Jedan ce doci za kratko.
A osmi od sedmorice ce odvesti u propast...

On je prva zver...

Tema nije krst.

I dva puta sam te pitao sta za tebe znaci krst, i nisi hteo da odgovoris.

Stan malo. Kazes tema nije krst a mene dva puta pitas sta je.

Krst je simbol, svastika neprekidno kretanje, aludira i n kretanje Sunca i Meseca, egipatski jedinstvo, u hriscanskom vidim formulu zrtvovanja. Astroloski je uvek los, kad se poklopi na cetiri tacke uvek nosi neko stradanje, ali ni to stradanje nije nuzno lose, najcrnje je pred svitanje.

Ono sto mene intrigira je to sto isti krst vidimo u hriscanstvu i u rukama velike bludnice.

- - - - - - - - - -

Kapiras, isto kao kad bi Isusa predstavljali sa kopitama.

Pa nisam ja poceo o krstu vec ti druze.
Pa sam se upustio u diskusiju.
Nemoj da zafrksvas sada...
Nije valda da si vec zaboravio?

Objasnio sam ti odakle krst u hriscandtvu.
Ali ti istina ne odgovara pa ju ne primecujes.
A krst u rukama velike bludnice je najmanji problem.
Sa bludnicom ima mnooogo vecih problema.
Pisai smo unazad ali neces da citas.

Cetvrti put sada pitam ne dva puts.
Sta je z tebe krst pitam a ne sta je.
Odgovori mi i zavrsena tema o krstu.
Znas da te pitam a odgovora nema?

Tema nije krst.

Poslednja izmena:

Back