Žig zveri

za inat ne bi bila u tom filmu glumica..i kako bi se onda ostvarilo prorocanstvo..:D

villaret,u ovom filmu kako ti kazes,se ne pitamo ni ti ni ja,nego kakva je vera u narodu,ovo je na globalnom nivou.

- - - - - - - - - -

Subotari ,imaju ograničenu percepciju,oni samo sveto Pismo imaju,nista drugo nemaju,kao i sve protestantske denominacije,a dok kod nas postoji SVE,.

villaret,u ovom filmu kako ti kazes,se ne pitamo ni ti ni ja,nego kakva je vera u narodu,ovo je na globalnom nivou.

- - - - - - - - - -

Subotari ,imaju ograničenu percepciju,oni samo sveto Pismo imaju,nista drugo nemaju,kao i sve protestantske denominacije,a dok kod nas postoji SVE,.

ne znam stvarno kako ce proci onaj koji ovaj film namerno i s ciljem pretvara u stvarnost a i dodelio je uloge ko ce tu sta da glumata..da nece mozda otici u raj ..:D

1I dade mi se trska kao palica govoreći: Ustani i izmeri crkvu Božiju i oltar, i one što se klanjaju u njoj;
4 Moj. 23:18, Jezek. 40:3, Zah. 2:1, Otk. 21:15
2A portu što je izvan crkve, izbaci napolje, niti je meri, jer je dana neznabošcima; i grad sveti gaziće četrdeset i dva meseca.
2 Car. 25:9, Ps. 79:1, Isa. 5:5, Jezek. 40:17, Dan. 8:10, Dan. 12:11, Lk. 21:24, Otk. 13:5
3I daću dvojici svojih svedoka, i proricaće hiljadu i dvesta i šezdeset dana obučeni u vreće.
Dan. 12:11, Otk. 6:9, Otk. 12:6, Otk. 19:10
4Ovi su dve masline i dva žiška što stoje pred Gospodarem zemaljskim.
Ps. 52:8, Jer. 11:16, Zah. 4:3, Rim. 11:17
5I ako im ko nepravdu učini, oganj izlazi iz usta njihovih, i poješće neprijatelje njihove; i ko bude hteo da im učini nažao onaj valja da bude ubijen.
4 Moj. 16:29, 2 Car. 1:10, Jer. 1:10, Os. 6:5, Otk. 9:17
6I ovi će imati vlast da zatvore nebo, da ne padne dažd na zemlju u dane njihovog proricanja; i imaće vlast nad vodama da ih pretvaraju u krv, i da udare zemlju svakom mukom, kadgod budu hteli.
2 Moj. 7:19, 1 Car. 17:1, Jak. 5:16
7I kad svrše svedočanstvo svoje, onda će zver što izlazi iz bezdana učiniti s njima rat, i pobediće ih i ubiće ih.
Dan. 7:21, Zah. 14:2, Lk. 13:32, Otk. 13:1
8I telesa njihova ostaviće na ulici grada velikog, koji se duhovno zove Sodom i Misir, gde i Gospod naš razapet bi.
Isa. 1:10, Jev. 13:12, Otk. 14:8, Otk. 18:24
9I gledaće neki od naroda i plemena i jezika i kolena telesa njihova tri dana i po, i neće dati da se njihova telesa metnu u grobove.
Ps. 79:2, Otk. 17:15
10I koji žive na zemlji, obradovaće se i razveseliće se za njih, i slaće dare jedan drugom, jer ova dva proroka mučiše one što žive na zemlji.
Jest. 9:19, Otk. 12:12
11I posle tri dana i po duh života od Boga uđe u njih; i staše oba na noge svoje, i strah veliki napade na one koji ih gledahu.
Jezek. 37:1, Jezek. 37:26, Otk. 11:2
12I čuše glas veliki s neba, koji im govori: Iziđite amo. I iziđoše na nebo na oblacima, i videše ih neprijatelji njihovi.
Isa. 14:13, Isa. 60:8, Dela 1:9, Otk. 4:1
13I u taj čas zatrese se zemlja vrlo, i deseti deo grada pade, i tresenje zemlje pobi sedam hiljada imena čovečijih; i ostali se uplašiše, i daše slavu Bogu nebeskom.
Otk. 14:8, Otk. 16:9
14Zlo drugo prođe, evo zlo treće ide brzo.
15I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: Posta carstvo sveta Gospoda našeg i Hrista Njegovog, i carovaće va vek veka.
Ps. 145:13, Isa. 27:13, Dan. 2:44, Dan. 4:3, Dan. 4:34, Avd. 1:21, Mih. 4:7, Lk. 1:33, Jn. 12:34, Jev. 1:8, Otk. 16:17
16I dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.
17Govoreći: Hvalimo Te, Gospode Bože Svedržitelju, koji jesi, i beše, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.
18I neznabošci se progneviše, i dođe gnev Tvoj i vreme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama Tvojim, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena Tvog, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.
Prop. 3:17, Dan. 7:9, Dan. 8:19, Dela 10:42, 1 Pet. 4:5
19I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zaveta Njegovog u crkvi Njegovoj; i biše sevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.ŠTA KAŽU ADVENTISTI ,KO SU OVA 2 SVEDOKA,po njihovom tumačenju?

U ovim stihovima se pominje NEBESKA CRKVA,postoji i ZEMALJSKA CRKVA, GOSPOD JE OBEĆAO DA NJENA VRATA PAKAO NEĆE NADVLADATI.znači Gospod je rekao da CRKVA POSTOJI DO KRAJA VREMENA,DO SUDA STRAŠNOGA.Adventisti ne priznaju CRKVU BOŽIJU,nego sebe nazivaju organIZACIJOM?Zasto se ovde poriče reč Hristova?

Poslednja izmena:
Naravno da se razlikuje.

Nisu oni istrebili i imjance.
Indijanci su pomreli od gladi jer nisu hteli da uce zemljoradnju bilo im je ponizenje.

Dolaskom belaca sve je bilo manje divljaci.
Ne samo zbog lova vec su i bezali kako su se ovi nastanjivali.

Belci su hteli da ih uce da prezive ali su odbili.

Na kraju su neki od njih ustali da isteraju belce.
Poceli su da ih masakriraju.
Te indijance su onda istrebili.
Ali vec ih je bilo malo.
Pricali smo o tome i ponovo postiras neistine.

Ameriku nisu vodili samo hriscani vec i masoni.

Vremenom su prevagnuli.

Interesantno. Hiljadama godina pre dolaska belaca Indijanci nisu pomrEli, a kad su dosli belci onda su pomrEli?:hahaha:

Oci osnivaci Sjedinjenih drzava su bili masoni, Dzordz Vasington prvi.

Daj se organizirati, i nije lepo da lazes ljude koji su ucili istoriju u osnovnoj i srednjoj skoli.

Izguglaj ''Trail of tears'', na primer.

(KJV) by Relevance- Sort By Book Order
Romans 1:7 - To all that be in Rome, beloved of God, called [to be] saints: Grace to you and peace from God our Father, and the Lord Jesus Christ.
1 Corinthians 14:33- For God is not [the author] of confusion, but of peace, as in all churches of the saints.
2 Corinthians 5:17- Therefore if any man [be] in Christ, [he is] a new creature: old things are passed away; behold, all things are become new.
Hebrews 12:1- Wherefore seeing we also are compassed about with so great a cloud of witnesses, let us lay aside every weight, and the sin which doth so easily beset [us], and let us run with patience the race that is set before us,
Revelation 5:8- And when he had taken the book, the four beasts and four [and] twenty elders fell down before the Lamb, having every one of them harps, and golden vials full of odours, which are the prayers of saints.
Romans 12:2- And be not conformed to this world: but be ye transformed by the renewing of your mind, that ye may prove what [is] that good, and acceptable, and perfect, will of God.
Revelation 8:3- And another angel came and stood at the altar, having a golden censer; and there was given unto him much incense, that he should offer [it] with the prayers of all saints upon the golden altar which was before the throne. Evo par stihova za adventiste gde se govori o svetiteljima i njihovim molitvama.,Crkvama svetitelja,jer su crkve tj.hramovi najvise posvećeni svetiteljima.ubaciću i na nasem jeziku,lakse mi je da nadjem na engleskom.ovde se u Otkrovenju govori o svetiteljima,ovi stihovi su ipak dosta vezani za ŽIG ZVERI.Vezano je indirektno.U stvari celo Otkrovenje je vezano za ta zadnja vremena,Strašan Sud,progon,ŽIG ZVERI,.

Poslednja izmena:
na ovo se lože biblijaši..deluje onako, baš, baš moćno...filmski takoreći

Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest

Ps. 107:43, Os. 14:9, Otk. 2:17

(13) And the sixth angel sounded, and I heard a voice from the four horns of the golden altar which is before God, (14) Saying to the sixth angel which had the trumpet, Loose the four angels which are bound in the great river Euphrates. (15) And the four angels were loosed, which were prepared for an hour, and a day, and a month, and a year, for to slay the third part of men. (16) And the number of the army of the horsemenweretwo hundred thousand thousand: and I heard the number of them.” (Rev 9:13-16).Za adventiste koji su ovih 200 miliona jahača tj.vojnika koji će preći reku Eufrat i stići u Jerusalim.?Šta je vase tumacenje?

Original postavio-GoRsKi-
Zig zveri nema nikakve veze sa tehnologijom. To nije cip niti je bilo kakvo fizicko obezeje. Zig zveri je nedelja nasuprot Bozijem pecatu a to je subota. Kada papa zajedno sa svojim novim new age pokretom bude ponovo imao politicku vlast proglasice dekret o drzanju nedelje kao dana od odmora i ako to nema nikakve veze sa Biblijom (po kojoj je 7 dan subota). Kada neko ko ima politicku moci izda takav dekret, ti onda imas izbor...tu ce biti finalno kusanje karaktera ljudi prije Hristovog povratka na zemlju.Sve je ovo uzaludno pricati ljudima ako ne citaju Bibliju i ne pogledaju cinjenice.Ko ne vjeruje/prepoznaje da je papizam = antihrist kao sto je to govorio prorok Danilo, aposotl Pavle i Jovan...onda nema svrhe objasnajvati ljudima bilo sta drugo jer ce biti obmanuti svakodnevnim bombardovanjem cionisticko-vatikansko-satanskom propagandom putme medija.
QUOTE:papa ne može biti antihrist,on moze biti laŽNI PROROK,pogotovo papa Francisko JEZUITA.antihrist će biti iz odbacenog plemena Danovog 12 koleno,biće Jevrejin,papa nije Jevrejin,već italijanskog porekla.i normalno Jevrejin ne moze biti papa.antihrist će biti mladji čovek,kao sto je Hristos poceo sa 30 godina da uči narod,tako će i antihrist početi svoju sluzbu do zacarenja,1260 dana će vladati u obnovljenom hramu,za to vreme proroci boziji Enoh i Ilija će propovedati da je ovo lazni mirotvorac,koji će vikati MIR,MIR.. a ovamo će samo rat sejati i goniti one koji mu se ne poklone,pogotovo Hrišćane.Hrišćane će najvise mrzeti,jerusalimski i ruski patrijarh će prisustvovati njegovom krunisanju u Jerusalajem,tada tamo ne treba ići,ceo svet će ga ugledati odjednom. blazen i tri puta preblazen koji ne ugleda njegovo mrsko lice.Kada budu poceli govoriti da je Hristos dosao,javno,znajte da je to antihrist.Ponovo će obnoviti judejsko sveštenstvo.Pazite da ne gledate u nebo jer se mozete prelastiti,i zauvek izgubiti dusu.jer će sve biti tako ugodjeno da čak i izabrane prevari.ali naravno,pre svih ovih dogadjaja mora biti rata,koji će odneti na milijarde života,ostaće samo 7 posto ljtudi-OTKROVENJE.Kada Rusija bude imala 180 miliona stanovnika tada će doći antihrist-.Sv.Serafim Sarovski

Pečat Božiji je dar Svetog Duha koji se dobija krstenjem,a ne subota.Subota nije ništa.Pečat Božiji se dobija pomazanjem mirom,tako su se carevi pomazivali ,car David na primer,ruski pravoslavni carevi su bili pomazanici Boziji.Samo se car dvaput pomazuje svetim mirom,kada se krsti,i kada postane rukopolozen cAR.

Kada budu dosla ta teska vremena uslediće kolaps monetarnog sistema,ekonomije,papirnati novac će biti povučen iz opticaja.Biće tesko sto se tiče hrane,za one koji se ne povinuju,jer neće imati ni semena da se kupi kao sada sto jos uvek ima.,zato ČUVAJTE SEMENA, i dobro je imati parče zemlje da se poseje, da bi čovek mogao da se prehrani.

Vidite gospodine, ja sam postao neprijatelj svome narodu samo zato što sam odlučio da poštujem 2. i 4. Božju zapovest.

Meni je sveštenik rekao da nema šta više da priča sa mnom, kada sam na mnogobrojne optužbe da sam izdao srpstvo, tradiciju, veru itd. rekao:

"Ja samo znam da sam kršio 2. i 4. Božju zapovest i da to nikada više neću da činim."

Na te moje reči sveštenik je udarivši po stolu naglo ustao, rekvši da nema šta više da priča.

To je razlog neprijateljstva između tradicije koja poštuje paganske običaje više nego Božje zapovesti i hrišćana koji poštuju Božji zakon.

Ako odbacujete da se poklonite Tvorcu neba i zemlje poštujući IV Božju zapovest, onda morate da prihvatite lojalnost onoga koji se usudio da promeni Božje zapovesti i da premesti svetost sa sedmog dana na prvi dan.

Papska institucija se hvali da ta promena govori svim ljudima da ona ima autoritet od Boga, jer ko može da menja Božji zakon osim Boga?

Ova promena koja je de facto postala standard među ljudima (i uskoro će postati i obavezujući žig ako hoćete da kupite i prodate) svima vama ništa ne smeta.

Ne smeta Vam to što Sotona nameće svim narodima svoju vlast preko nedeljnog zakona?
Ti si izdao Hrista,nije u pitanju ni srbstvo ,ni tradicija,ni sta već...izdao si potomke koji su branili svoju veru i bili gonjeni zbog nje.A PRAVA VERA JE UVEK GONJENA I BILA I BIĆE.A za adventiste nisam čuo da ih je neko ubijao,gonio.A ovo za zakone ,ta 4 zapovest je data jevrejima,to je jedina legitimna vera bila kod Boga,kada je Hristos dosao,dao sebe na zrtvu, radi iskupljenja grehova,ta jevrejska subota se ukida,cepa se judejska hramovna zavesa,oni više nisu narod izabrani,ukida se savez,neki su prihvatili Hrista neki ga odbacili.Tako je i žrtvoprinosenje ukinuto jer je HRIST DAO SEBE NA ŽRTVU ,I TOGA VISE NEMA.muslimani su ponovo uveli kurban bajram,obrezivanje,pranje nogu,lakata,pre molitve.tako i adventisti ponovo uvode subotu.I u početku je bilo pokušaja da se zadrze ti jevrejski običaji,subota,pa je apostol Pavle intervenisao,da se to sve odbaci.Sto se tice ikona,slika,tu zapovest je Bog dao i sam i ukinuo.

5 Мој. 7,25; 27,15; 32,16. Прављење „резаних ликова“ и „слика“ од онога „што је горе на небу или доле на земљи“ било је строго забрањено другом заповешћу Декалога (2 Мој. 20, 4-6). Ипак, Господ убрзо даје заповест Мојсеју да направи два херувима (анђела) од злата над Ковчегом завета у Светињи над Светињама (уп. 2 Мој. 25, 17-22; 1 Дн. 28, 18; Јев 9, 5). Ликови ових анђела били су извезени и на десет завеса шатора (2 Мој. 26, 1; 36, 8) као и на порфирној завеси светилишта (2 Мој. 26, 31; 2Дн 3, 14). У време цара Соломона направљена су и два кипа херувима од маслиновог дрвета обложеног златом. Сваки је био висок око 4, 6 метара са истим распоном крила (3 Цар. 6, 23-28; 8, 6-7; 2 Дн. 3, 10-13; 5, 7-8). Они су такође били смештени у Светињи над Светињама. Поред тога, Храм је изнутра био украшен изрезбареним ликовима херувима, дрвећа и цвећа (1 Цар. 6, 29-35; 7, 29, 36; 2 Дн. 3, 7). Да ли је у питању контрадикција? Очигледно да није, јер је циљ друге заповести био да спречи идолопоклонство у које су Јевреји лако западали, а не да потпуно забрани представљање ликова чији је циљ да подстакну побожност и молитву. Отуда се у Цркви користе иконе, које нису идоли, јер поклоњењем икони Господа или светитеља ми указујемо част и поштовање прволику (архетипу), дакле, ономе кога те иконе представљају, а не самој материји тј. дрвету и боји (Св. Јован Дамаскин, Ibid., гл. 89, стр 167; Св. Василије Велики, О Светом Духу, гл. 18; ЕПЕ, књ. 10, стр. 402.)
9.Јосиф Флавије,

Ви, „Адвентисти седмог дана“, примајући и чувајући суботу коју Христос није прославио, лишавате Четврту заповест оне славе коју јој је даровао Господар суботе.
Зато је и речено у Новом Завету: „…да вас, дакле, нико не осуђује за јело или пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе…“ (Кол. 2:16).
Апостол, учећи незнабошце, који су примили учење и поверовали у Господа, говори: „Него да им се напише да се чувају од нечистота идолских и од блуда и од удављенога и од крви; и оно што њима није мило другима да не чине“ (Дела ап. 15:20). Притом, нема ни речи о непрослављеној суботи. Зато: „Који разликује дане, Господу разликује, а који не разликује дане, Господу не разликује…“ (Рим. 14:6).
„Дакле, ваља суботом добро чинити“ (Мт. 12:12). Зло, сагласно Светом Писму, није дозвољено никада чинити. Значи, добра дела су прогутала Четврту заповест, а љубав – покретач свих добрих дела – гута и све остало, о чему сведочи Спаситељ: „Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим. Ово је прва и највећа заповијест. А друга је као и ова: Љуби ближњега свога као самога себе.“ (Мт: 22:37-38). Зато љубав, која је „свеза свих савршенстава“ и која „…не завиди, љубав се не горди, не надима се, не чини што не пристоји, не раздражује се…“ (1 Кор. 13:4-5) гута собом заповест. То је могуће јер Сам „Бог је љубав“ (1 Јн. 4:8) и „љубав је, дакле, пуноћа закона.“ (Рим. 13:10)
Настављајући полемику са „Адвенстистима седмог дана“ неопходно је објаснити им да ми, верујући из незнабожаца, никада нисмо били под законом, и зато не треба да код нас постоји питање: да ли закон још има силе код нас, јер никада није ни имао у вези са нама, чак и ако пут духовног искуства за нас гласи: од закона ка слободи деце Божије (Рим. 3:30; 4:9-12). Зато апостол Павле сведочи: „Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умрије“ (Гал. 2:20).
У посланици Галатима (4:21-31) показано је шта се догађа са онима који се стављају под закон и са онима који су стали под благодат. Пут закона је пут тела, самопомоћи. Он представља само водич ка Христу. Даље се може супротставити, сагласно апостолу: Исаак – Исмаилу; Небески Јерусалим – земаљском; бесплодни (малом стаду Лк. 12) – плодном (свет); син слободне – сину слушкиње; син обећања – сину тела (сопствених дела); Нови Завет – Старом и тако даље. Видимо да је син слушкиње рођен путем телесних планова, насупрот вољи Божијој. Исаак је рођен натприродним путем (дубока старост родитеља) на основу Божијег обећања (Рим. 4:18-25). Ове се види разлика између Старог и Новог Завета. Земаљски Јерусалим са законом, жртвама и храмом довео је Јевреје као представнике Старог Завета до одбацивања Исуса (1 Кор. 2:8).
Небески Јерусалим (Јевр. 9:11-17) је мајка све новозаветне деце Божије, зато је тако диван и жељени град, чији становници они могу постати (Откр. 21:9-27). Деца Божија су слободна и налазе се не под законом са Синаја, већ под законом духа живота (Рим. 8:2).[ 12]
Ко стаје на тло законитости, стаје на тло проклетства закона. Адвентист ће вам у том случају одмах отворити Рим. 7:1: „…закон влада над човјеком само докле он живи.„
Може му се поставити питање: зар нисмо умрли са Христом? У шта смо се крстили: ти као адвентиста, ја као православни? У смрт Његову! Значи да треба да умремо за грех са Христом. У Галатима 2:19-20 се и говори: „Јер ја законом закону умријех, да Богу живим. Са Христом се разапех; А живим – не више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у тијелу, живим вјером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене„.
Дакле ти опет, знајући Христа, постајеш „законик“? Шта још желиш да зарадиш код Господа тим делима? Мешајући закон и благодат, уништавамо и једно и друго. Крадемо од закона страх пред њим и његову осуду, а од благодати, слободу, радост и живот.
Када вером прихватамо Исуса, прихватамо чињеницу да је Он потпуно платио за грех и прихватамо Његов живот и тада је наша личност – личност не прљавог, злог грешника, већ нове твари.
Закључак
Адвентисти се од осталих протестаната разликују тиме што по њиховом учењу празнични дан није недеља, већ субота.
Заповест „поштуј суботу“ по њиховој тврдњи није укинута и мора да се чува и у новозаветној епохи. Поштовање суботе је установио Господ. А поштовање недељног дана установио је римски папа. Ауторитет ових личности се не може поредити. Човек ни сам, нити саборно не може укинути заповест Божију, што значи да је потребно постати свестан историјског греха хришћанства и вратити се на празновање суботе.[ 13] Адвентисти своде питање суботе на питање о Закону, ревносно испуњавају старозаповетну заповест о поштовању седмог дана недеље, показујући на ту одлуку од 1 Мојс. 2:3 до Ис. 66:23.
Закон нам показује нашу греховност у светлости праведних захтева Светога Бога. Када је Закон завршио своју улогу, тј. привео нас Христу, то значи да је испунио функцију, достигао свој циљ и већ немамо потребе да „гледамо у огледало“. Сада смо вођени Духом Светим који у нама пребива.
Христос је постао наша субота; пребивајући у Њему, ми настављамо да пребивамо у Четвртој заповести. Адвентисти нарушавају Четврту заповест (и у ланчаној зависности од ње мноштво прописа не испуњавају). На тај начин „Адвентисти седмог дана“ су криви пред целокупним моралним Законом и сами себе стављају под проклетство. Формално се држећи суботе, адвентиста мисли да ће добити додатни благослов од Господа који је обећан Јеврејима у Старом Завету. Али „знајући да целокупан закон чија обредна страна предодређује испуњавање Четврте заповести моралног Закона не може да се очува, адвентиста верује у Исуса Христа и покушава да Га постави као допуну тамо где пуноћа закона не може да се достигне или се нарушава. Одатле се, вољно или невољно, догађа и нарушавање Закона и обесцењивање дела Искупљења Христовог на Голготи“.[ 14]
Оно што је драгоцено адвентистима постоји у свој пуноћи и у Православљу. Субота се и данас у богослужбеном календару сматра за последњи дан недеље. Недеља почиње од недељног дана као првог дана недеље. Суботе нису укључене у дане Великог Поста – телесно се пост тог дана ослабљује. У суботу се не чита покајна молитва преподобног Јефрема Сирина и служи се празнична литургија, чије служење није допуштено Уставом у другим данима Великог поста (осим наравно недеље – прим.прев.).
У вези са „санитарном реформом“ (код адвентиста је забрањено пушење, узимање меса, птица, јаја, чаја, кафе, категорички је забрањен алкохол, између осталог и приликом ломљења хлебова, јер се сматра да свим овим производима „оскрвњено“ тело оскврњује и префињену свест и човек губи духовност). Нови Завет говори: „Да вас, дакле, нико не осуђује за јело или пиће, или за какав празник…“ (Кол. 2:16); „А јело нас не поставља пред Бога: јер нити добијамо ако једемо. нити губимо ако не једемо“ (1 Кор. 8:8); „Нико да вас не обмањује тобожњом понизношћу…“ (Кол. 2:18). „Ако, дакле, умријесте са Христом за стихије свијета, зашто се држите прописа као да живите у свијету? Не додирни, не окуси, не опипај! Ово је само на изглед мудрост у самовољном служењу и понизности и мучењу тијела, а није од неког значаја за задовољење тијела“ (Кол 2:20, 21,23).
При сусрету са члановима секте „Адвентиста седмог дана“ важно је да упамтимо да им није својствен богословски геније и таленат систематизатора. Много ствари у њиховом учењу постоји или да би се оправдала неиспуњена пророчанства или у циљу полемике са римокатолицима.

Original postaviodulesrbenda
То се дешава пред нашим очима. За то погледајте одличан документарац ,,Друго Крштење Русије", где се говори о тој духовној обнови руског народа која је почела, али није потоуна, међутим све више иде ка томе. У документарцу се помиње и ширење Православља у Кини, што се поклапа са речима православних стараца да ће велики број Кинеза примити Православље у последњим временима. Такође, исти господин Јевтић каже да је најача хришћанска црква тренутно у свету Руска Православна Црква. Све ово се поклапа са речима Православних Светитеља и прозорљивих стараца да ће се Православље обновити у Русији, да ће руска држава ојачати и да ће постати православна монархија која ће се једина супроставити антихристовом новом светском поретку.
QUOTE:brata pravoslavca moram da ispravim RPC nije najjača Pravoslavna Crkva,stvoren je pRIVID.Ja dosta pratim i znam šta se dešava.RPC je u velikoj krizi,zato sto su ekumenisti kod njih nadvladali,samo jedan vladika se distancirao od patrijarha Moskovskog Kirila.Najjača Pravoslavna Crkva je BUGARSKA CRKVA.Oni nemaju dodirnih tačaka sa jeresima,i nisu u SSC.RPC će biti najjača kada PRAVOSLAVNI CAR DODJE,tada će se sve jeresi očistiti,antihristova noga neće kročiti u Rusiji.

Bog ima svoj verni narod na zemlji koji poštuje sve Njegove zapovesti.

SDG , adventisti nisu, gledaj razlozno, prvi su jevreji, pa onda ostali.

Jevreji su BILI izabran narod,odbacili su Hrista ,tako da oni nisu sada ništa.Jer ko ne prizna Sina nema ni Oca,ko ne priznaje da je Hristos Sin Božiji u njemu je duh antihristov"poslanice

- - - - - - - - - -

]

Сатана значи противник и побуњеник. Сви ми који смо се побунили против тираније коју нам намеће Библија и такозвани Бог кога је тамо неко измислио смо сатанисти. То није ни ђаво ни демон већ симбол за бунтовништво и побуну против наметнутих духовних окова.

vi niste satanisti,nego ATEISTI, a to je nesto sasvim drugo.

- - - - - - - - - -

Грех је измишљотина цркве као средство за застрашивање таквих као што си ти. И у твом случају делује ефикасно.

samo ti rodjo gresi,pa ćes da vidiš da li je izmišljotina,gresi sto vise!Ja sam se opekao zestoko ,i znam o čemu pričam,daleko od toga da sam "bezgrešan",ali barem se trudim koliko mogu.

dulesrbenda :
07.01.2016. 13:13
Re: Da niko ne može ni kupiti ni prodati sem onoga ko ima žig, ime zveri ili broj nje
Original postavioSDG (Soli Deo Gloria)
Poštovani dulesrbenda,
Ako je tako kao što pričate, onda nam uopšte ne treba Otkrivenje da nam razotkrije buduće događaje i glavne aktere.
Vi meni ne obrazlažete Otkrivenje već se pozivate na autoritet crkve.
Hajde za promenu, ostavite se pozivanja na autoritet crkve i počnite da objašnjavate Otkrivenje.Не, ја сам ти објаснио како Православна есхатологија тумачи Откривење и остале пророчке књиге. Дакле, ти си ме питао и ја сам ти одговорио на основу православне есхатологије и тумачења Откривења. А очигледно се теби одговор не свиђа и то је ок, али није разлог да ме оптужујеш да ја одбацујем Откривење, да ти нисам одговорио, итд. Мани се етикета којима се стално служиш.
Друго, што се тиче ауторитета, па и ти се позиваш на ауторитете, а не на само Откривење. И ти овде износиш тумачење Откривења које постоји у твојој (адвентистичкој) заједници зар не? Јер, нигде али апсолутно нигде у Откривењу не пише да је вавилонска блудница заправо Ватикан или да је недеља ,,жиг звери".. То нигде тако не пише, већ то тако ТУМАЧЕ адвентистички теолози, на чији се ауторитет позиваш. Па ти си ми управо у претходној поруци послао неколико линкова који воде ка адвентистичким сајтовима и списима Елене Вајт. Дакле, ти се позиваш на ауторитет Елене Вајт, на ауторитет адвентистичке заједнице. Јер, управо је она дала тумачење Откривења са којим се ти слажеш, које прихваташ и које износиш овде. И сад би ја требао да кажем ,,е ти одбацујеш Октривење и позиваш се на ауторитет Елене Вајт". Али не, не кажем ти то, јер ја схватам да ти не одбацујеш Откривење, већ га тумачиш онако како га је тумачила Елена Вајт и остали адвентистички теолози. Дакле, ти прихваташ адвентистичке ауторитете и адвентистичку есхатологију, тумачиш Откривење онако како су га они тумачили и образлагали. Е исто тако и ја, прихватам православну есхатологију и православни ауторитет, православно тумачење Откривења и чврсто верујем да је оно исправно. А чије је тумачење исправно, то ће показати време (мада ја верујем да се то већ показује).
Тако да се надам да увиђаш колико је лицемерно да мени пребацујеш нешто што и код тебе самог постоји и што ти радиш. Ајде сад ја да кажем: ,,SDG (Soli Deo Gloria), хајде за промену престани да се позиваш на те адвентистичке ауторитете, престани да се позиваш на ауторитет Елене Вајт и њено тумачење, и престани да одбацујеш Откривење". Како то коментаришеш? Зар не би било лицемерно да ти ја то кажем, кад и ја прихватам ауторитете своје Цркве и њено тумачење? Па било би. Зато ти ја то нећу рећи, нити ћу ти наметати тумачење моје Цркве. Само могу да ти кажем да ја верујем да је адвентистичко учење погрешно, да је њихово тумачење такође погрешно и могу да те позовем да размислиш о томе, можеш да прочиташ текстове или књиге где се излажу православни ставови о томе, итд. Али, ја не желим да ти намећем своју веру, нити желим да те ,,бомбардујем" линковима, цитатима, итд. Само могу да те упутим на то, а твоја је слободна воља да ли ћеш ти то прихватити или не. Јер, Свети Оци Цркве кажу да чак ни исправан став не треба наметати људима, јер треба поштовати свачију слободу. Треба људе упућивати, помоћи им, али не треба им ништа наметати.OVO JE ODLIČAN ODGOVOR

Back