Žig zveri

Ephesians 4:5-6 King James Version (KJV)
5 One Lord, one faith, one baptism,
6 One God and Father of all, who is above all, and through all, and in you all.
Evo opet na engleskom moram da ubacim.

- - - - - - - - - -

a šta adventisti su biblijska vera?

Evo primera recimo kako se izvrću reči Jevandjelja.Ovaj stih govori o Bogu Ocu ,i sada ko ne veruje u Svetu Trojicu,njemu ovaj stih odgovara na primer,da bi tvrdio kako nema Svete Trojice,čisto bogohuljenje.A vrlo dobro znamo da je Isus SIN BOŽIJI,MEŠIJAHAT,iako se ovde ne pominje u stihu.Recimo taj stih odgovara masonima,J.S.muslimanima i svima ostalima koji negiraju postojanje Trojičinog Boga,.
Matthew 28:19 King James Version (KJV)
19 Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost:
opa,a sta je sada ovo?

Isus kaze : Krstite u Ime Oca, Sina i Duha .
Glasnice napisi koja su to Imena ?

Petar i Pavle Krtsvaju u Ime Isusa Hrista i krstenici dobijaju dar Bozjijeg Duha.
To je jedno,a znas li zasto jos Glasnice je Krstenje u Ime Isusa Hrista :?:

Na ovo sam ti vec odgovarso desetak puta.
I uvek iznova me pitas isto.
Pocinjem stvarno da sumnjam da si ti osoba u godinama i poceo si da zaboravljas ili?

Ili ti kapiranje ne ide zbog necega pa zato i posle 18 god kod adventista jos uvek neznas sta veruju.

Evo jos jednom odgovor skraceno :

KRSTENJE U IME ISUSA I DUHA SVETOGA

Efezanima 5:26 Da je osveti očistivši je kupanjem vodenim u reči;

1.Kor 6:11 I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.

Biblija koristi cesto izraze za krstenje kao kupanje ili pranje. Ovde imamo krstenje i Ume Isusa i Duha svetoga ne Duhom svetim. Znaci nalazimo 3 vrste krstenja. Ali rec je o samo jednoj u ime sva tri lica. Rec je o skracenom nacinu izrazvanja. Apostoli pisu onima koji znaju o cemu im ovi pisu.

Poslednja izmena:
Adventiste je osnovao baptista, oni su ti protestantska crkva.
Problem je sto ih je Jelena Vajta, njihova prorocica videla kao jedini izabrani narod :)

Ma to je sve jeres od jeresi.Pogadjali su koliko puta će Hristos da dodje,odredjivali datume,i nista,pa posle se odvojili od baptista,pa se onda medju njima delili,na standardne adventiste i na sedmog dana tj.subotare ,Hellena je uradila plagijat,prepisivala knjigu ,i objavila da je dobila proročanstvo od Boga,..

a šta adventisti su biblijska vera?

To je prorečeni Božji pokret koji završava započetu reformaciju ispravljanja bezbrojnih zabluda koje je Sotona uneo u zvanično hrišćanstvo.

2. Progonstva u prvim stolećima
3. Era duhovne tame
4. Valdenžani
...

Rev 12:17 Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo

SIMBOLI

- Aždaja = Sotona
- žena = crkva
- rat = rat (u kome Sotona koristi sva moguća sredstva - zato su i uspostavljeni Jezuiti da se obračunaju sa reformacijom)
- drže Božjih zapovesti = svh Božjih zapovesti uključujući od celog sveta zanemarenu IV Božju zapovest
- Isusovo svedočanstvo = duh proroštva

Rev 19:10 Padoh ničice pred njegove noge da mu se poklonim, a on mi reče: "Nemoj. I ja sam sluga kao i ti i tvoja braća koja imaju Isusovo svedočanstvo. Bogu se pokloni. Jer, Isusovo svedočanstvo je duh proroštva."

Jasno nam se kaže iza koga Bog stoji.

Rev 12:6 a žena pobeže u pustinju, na mesto koje je Bog za nju pripremio, da onde bude zbrinuta 1.260 dana.

Aždaja (Sotona) se razgnevio na ženu (pravi Božji narod) i sada vodi konačni rat protiv potomaka progonjene žene (koja je bila u pustinji 1260 godina). Potomci progonjene žene drže sve Božje zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo - duh proroštva.

To je Božji narod ostatka na kraju sveta! To su potomci progonjene žene sa kojom Sotona vodi rat.

Poslednja izmena:
Problem je sto ih je Jelena Vajta, njihova prorocica videla kao jedini izabrani narod :)

Pocinjem stvarno da sumnjam da si ti osoba u godinama i poceo si da zaboravljas ili?

Ili ti kapiranje ne ide zbog necega pa zato i posle 18 god kod adventista jos uvek neznas sta veruju.

1.Kor 6:11 I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.

Biblija koristi cesto izraze za krstenje kao kupanje ili pranje. Ovde imamo krstenje i Ume Isusa i Duha svetoga ne Duhom svetim. Znaci nalazimo 3 vrste krstenja. Ali rec je o samo jednoj u ime sva tri lica. Rec je o skracenom nacinu izrazvanja. Apostoli pisu onima koji znaju o cemu im ovi pisu.

Mora celo Jevandjelje da se čita,ne moze da se izvlače citati tek tako,kada ozbiljne stvari treba da se pokažu,jer sva 4 Jevandjelista dopunjavaju jednog drugoga medjusobno.

Matthew 28:19 King James Version (KJV)
19 Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost:
opa,a sta je sada ovo?

https://religioznaistrazivanja.wordpress.com/jevrejski-jesua-ili-grcki-isus/

Glava 6
Grčki ili hebrejski?
Nakon što sam našao da se u Mateju 23:2-3 govori na grčkom isto što i na engleskom, bio sam skoro potpuno bez ideja. Polje mog rada je Tanah, svici sa Mrtvog mora i stari Judaizam. Iako sam učio grčki na fakultetu, proučavanje Novog Zaveta nije bila moja uža specijalnost. Zato sam pitao nekolicinu svojih kolega sa fakulteta da li imaju ideju šta da radim sada. Jedan od njih mi je rekao da neki stručnjaci smatraju da su prva tri Jevanđelja originalno napisana na hebrejskom. Upitao sam zbog čega misle tako, a on je odgovorio: “Jer su puni hebraizama.”
Znao sam sve o hebraizmima iz mojih studija Septuaginte, starog prevoda Tanaha na grčki jezik. Čak i najveći stručnjaci za grčki jezik nalaze da je ovaj prevod nerazumljiv, dok bilo koji izraelski student može da ga čita i nakon par godina učenja grčkog. Razlog je u tome što su Septuagintu preveli veoma loši prevodioci. Umesto da prevedu Tanah na čisti grčki, oni su mehanički prevodili reč po reč, uključujući i brojne hebrejske fraze.
Glava 7
Šem-Tovov hebrejski Matej
Kada sam čuo da još uvek postoji verzija hebrejskog Jevanđelja po Mateju, odmah sam otišao do biblioteke Hebrejskog Univreziteta (koji se nalazi u Jerusalimu na brdu Skopus), i nakon kratke pretrage preko kompjutera naišao sam na knjigu “Jevanđelje po Mateju prema primitivnom hebrejskom tekstu”(The Gospel of Matthew according to a Primitive Hebrew Text). Pisac knjige je Džordž Hauard (George Howard), priznati stručnjak sa jednog američkog univerziteta. Seo sam da čitam njegovu knjigu u kojoj se nalazi hebrejski tekst Mateja, engleski prevod teksta, kao i lingvističke i tekstualne studije. Pre nego što sam prešao na hebrejski tekst, odlučio sam da pročitam lingvističke i tekstualne studije da vidim sa čime imam posla.
Šem-Tov Ibn Šaprut je živeo u vreme kada su rasprave bile najučestalije i da bi pomogao svojim sunarodnicima seo je i napisao polemičku knjižicu koja negira katolicizam. Šem-Tovova polemička taktika je bila da ide kroz Novi Zavet, deo po deo, tražeći slabosti koje se mogu koristiti protiv katolicizma. Ono što je interesantno, jedan od njegovih uobičajenih trikova je bio da citira stihove u kojima katolici krše direktne Ješuine zapovesti. Na kraju Šem-Tovove polemičke knjižice pod nazivom “Kamen ispita” (Even Bohan), on je ubacio i hebrejsku verziju Jevanđelja po Mateju u vidu dodatka. Šem-Tov objašnjava da ako njegovi sunarodnici Jevreji žele da prežive ove Rasprave, oni moraju da se bolje upoznaju sa Novim Zavetom. Jevrejska verzija Mateja koja je dodata na kraju Šem-Tovove knjižice “Kamen ispita” se danas obično naziva “Šem-Tovov hebrejski Matej”.
Šem-Tovov hebrejski Matej je poznat vekovima, ali se uvek smatralo da je Šem-Tov jednostavno preveo svoju verziju Mateja sa grčkog ili latinskog na hebrejski. Onda je osamdesetih godina XX-og veka Džordž Hauard sa Univerziteta Merser (Mercer University) u Džordžiji izveo detaljnu lingvističku studiju u kojoj je pokazano da postoje delovi Šem-Tovovog hebrejskog Mateja koji se ne mogu lako objasniti prevodom sa grčkog. Kada sam došao do dela Hauardove knjige u kojoj je izložena lingvistička analiza, bio sam ushićen; sada sam opet bio u svom elementu.

Papije kaže da je Matej napisao svoje Jevanđelje na hebrejskom, a da su ljudi koji govore druge jezike učinili najviše što mogu da ga protumače ili prevedu na svoje maternje jezike. Izgleda da je Papije shvatio da neki od starih prevoda nisu precizni, pa zato kaže: “I svako ih je tumačio najbolje što je mogao”. Tako, ne samo da je u stara vremena bilo poznato da je Matej originalno napisan na hebrejskom, već je bilo opšte poznato da su Grci i ostali ne-Jevreji imali problema prevodeći hebrejskog Mateja na grčki i ostale jezike.

Dictionary, daje sledeći primer korešćenja reči takanot:
Da li ovo nazivaš halakhot (zakonske odluke)? Ovo su prepravke [takanot] (promene biblijskog zakona).
Ako je tekst Šem-Tovovog Mateja ispravan, onda Ješua upozorava svoje učenike da ne slede takanot, tj. rabinske propise. Svakako, ovo je u skladu sa onim što Ješua uči svoje učenike u Mateju 15:3 i dalje: “Zašto i vi prestupate zapovest Božiju za predanje svoje?… I ukidoste zapovest Božiju za predanje svoje.” Poput karaitskih mudraca iz srednjeg veka, Ješua optužuje fariseje da stavljaju svoje novokomponovane zakone iznad zakona Tore. Interesantno, u hebrejskom Mateju 15:3, reč prevedena kao “predanje” je takođe takanot, “prepravke biblijskog zakona”! Ova nit se proteže kroz čitavu knjigu. Ješua propoveda protiv takanot, farisejskih novotarija koje menjaju biblijski zakon.
U grčkom Mateju 15:8-9 Ješua optužuje fariseje zbog “učenja naukama i zapovestima ljudskim”, što je, kako se smatra, navod Isaije 29:13. Međutim, to nije tačno ono što Isaija kaže. Isaija, u stvari, govori o “naučenim zapovestima ljudskim”. Neverovatno, hebrejski Matej tačno navodi Isaiju, od reči do reči.

Grčki Matej 15:9 “učeći naukama i zapovestima ljudskim”
Hebrejski Matej 15:9 “zapovest je ljudska kojoj su naučeni”
Hebr. Isaija 29:13 “zapovest je ljudska kojoj su naučeni”

U crkvi u Beogradu 1992 sam zavrsio 36-est osnovnih adventistickih istina;
Sa Bibulovicem sam zavrsio Proroka Danila.
Sa Belosevim Otkrivenje.
Radisa Antic, 90-setih drzao seminar na Novom Beogradu u vezi Otkrivenja;
Branko Dedic i Goran Anic mi bili pastori u USA.
Bio kod Luneta Randjelovica u Sakramentu nekoliko puta.
Na Endrusu bio 96-este za vikend, seminar.

Mislim da ti je ovo dovoljno :)
Ovo je tek zabrinjavajuce.
Iz svega sto ovdecpises se vidi da ti poima nemas sta adventisti veruju.
Ni osnove.
Znaci ti nikada nisi bio krsten a sa time nisi bio nikada adventista.
Sto znaci da si imao samo neke prijatelje tamo koje sada zloupotrebljavas.

Ocigledno su videli da ne razumes ucenje uprkos svemu i nisu hteli da te krste pa si sada kivan...

Poslednja izmena:
To je prorečeni Božji pokret koji završava započetu reformaciju ispravljanja bezbrojnih zabluda koje je Sotona uneo u zvanično hrišćanstvo.

Rev 12:17 Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo

Aždaja = Sotona
žena = crkva
rat = rat (u kome Sotona koristi sva moguća sredstva - zato su i uspostavljeni Jezuiti da se obračunaju sa reformacijom)
drže Božjih zapovesti = svh Božjih zapovesti uključujući od celog sveta zanemarenu IV Božju zapovest
Isusovo svedočanstvo
Isusovo svedočanstvo = duh proroštva

Rev 19:10 Padoh ničice pred njegove noge da mu se poklonim, a on mi reče: "Nemoj. I ja sam sluga kao i ti i tvoja braća koja imaju Isusovo svedočanstvo. Bogu se pokloni. Jer, Isusovo svedočanstvo je duh proroštva."

Rev 12:6 a žena pobeže u pustinju, na mesto koje je Bog za nju pripremio, da onde bude zbrinuta 1.260 dana.

Tu se govori o potomcima progonjene žene koja je bila u pustinji 1260 godina i koja drži sve Božje zapovesti i koja ima Isusovo svedočanstvo - duh proroštva.

To je Božji narod ostatka na kraju sveta! To su potomci progonjene žene sa kojom Sotona vodi rat.

A šta vi mislite da je Bog ostavio ceo hrisčanski svet da bude u zabludi 19 vekova,pa ste vi dosli iz Amerike da ispravljate učenja,?Pa vaš glavni osnivač je bio mason ,o čemu mi pričamo !Kod vas ne postoji post koliko je meni poznato,nego se bazirate na ne jedenje mesa,na ne pijenja kafe,alkohola,..zašto je kod vas ukinut poST ,a držite se zapovesti ljudskih?Post je Bozanska zapovest,Gospod je postio,učenici,sledbenici,Jevreji imaju dane kada poste,takodje,Gospod je postio 40 dana u pustinji,mi imamo takodje taj post koji je najstroži u godini,a kod vas je ukinut?

Sta ti ovo govori :

ellen%20white%20and%20freemasons.png

Na sve ove primere u slikama sam ti vec mnogo puta odgovarao.
Ali iz nekih razliga ponovo postavljas kao da nisam?

Samo ovaj primer ce pokazati koliko olako zloupotrebljavas svaku ovu sliku.

Ova slika je slikana u vreme nedugo posle Napoleonove smrti kada je Napoleon bio jos heroj i simbol pobede.
Pa je to bilo vreme kada su se vecina ljufi slokali u pozi Napoleona imitirajuci ga.

Dakle nema veze sa masonima.
Ali zli ljudi iz danasnjeg vremena to zloupotrebljavaju.
Na svoju propast.
Tako je slicno i sa drugim slikama koje si postavio.

I danas se mnogi slukaju sa kapom ili slikom Cegevare.
Znaci li to da su oni komunisti?

Nije internet za svakoga.

- - - - - - - - - -

Adventiste nije osnovao baptista. Miler nikada nihe bio adventista.
Adventisti su nastali mnogo posle Milera.
Par desetina godina.
Prvi adventisti su se sastojali iz svih crkava.

Znam ja sta adventisti veruju, ne beri brigu, dao sam ti ovoljno dokaza.

A sto se tice Krstenja , sada cu ti objasniti, a mogu i vise puta da ti ponovim, posto ti tvoji adventisti to nisu znali da objasne.
Pavle i Petar nisu se povinovali Isusovoj zapovesti da krstavaju u ime Oca, Sina i Duha, vec su Krstavali u Ime Isusa Hrista, sto je potpuno logicno,a odgovor je sledeci :

Kada se Isus krstavao dobio je dar Bozijeg Duha.

Sta Petar obecava vernicima :

D. Apost.2, 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

Sta je Pavle govorio Galatima i zbog cega :

Galat. 3, 27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.

Zasto je to ovako :

1. Korincanima 3, 16 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?

Imamo jos jedan dokaz da su se vrnici krstavali u ime Isusovo;
D. Apost. 19 ,

2 Reče im: Jeste li primili Duha Svetog kad ste verovali? A oni mu rekoše: Nismo ni čuli da ima Duh Sveti.
3 A on im reče: Na šta se dakle krstiste? A oni rekoše: Na krštenje Jovanovo.
4 A Pavle reče: Jovan krsti krštenjem pokajanja, govoreći narodu da veruju Onog koji će za njim doći, to jest, Hrista Isusa.

5 A kad to čuše, krstiše se u ime Gospoda Isusa.

6 A kad Pavle metnu ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govoraše jezike i proricahu.

Ovde nema nikakvog kupanja, vec krstenje u Ime isusa Hrista, i to tako jasno pise i zasto i kako treba raditi.

NAPOLEONSKO DRZANJE RUKE

Posotoji Napoleonsko drzanje ruke i nacin drzanja ruke kod slobodnih zidara.
Ovo dvoje se cesto zbog neznanja, baca u isti lonac. U proslosti je u nekim zemljama bio obicaj ili moda da se desna ruka drzi ispod sakoa ili kjapuita.
Ali to je bio samo boicaj i nema nikave vgze sa masonima ili zidarima ili slicno.

Istorija:
s zeigt sich als eine Ironie der Geschichte, daß das Markenzeichen des großen Franzosen seine reichste Tradition ausgerechnet in der englischen Porträtmalerei besitzt. Denn dort diente die Geste nicht nur als Ausdruck britischer Tugenden, sondern war zugleich auch entschieden antifranzösisch gemeint. Im siebzehnten Jahrhundert begann man, die antiken Quellen unter dem Gesichtspunkt der Beredsamkeit des Leibes zu befragen. Im Rahmen dieses Unterfangens erschien 1644 in England John Bulwers 'Chirologia and Chironomia', ein einflußreiches illustriertes Kompendium, das sich ausschließlich mit Handgesten beschäftigt. Bei Bulwer findet sich zuerst die folgenreiche Auffassung der Hand in der Weste als 'modesty', als maßvoll, aber auch ehrbar, bescheiden. Die Gebärde der eingesteckten, ruhig gestellten Hand, die alle rhetorische Macht an das Wort delegiert, steht dabei der bewegten, die Rede amplifizierenden Geste entgegen. Diese Opposition wurde im Bild der Rhetoriker Aeschines und Demosthenes gefaßt, Aeschines berief sich einst auf Solon, der zu maßvoll gewesen sei, um den Arm beim Sprechen aus dem Gewand zu nehmen, und Demosthenes entgegnete den berühmten Satz, es seien weniger Reden mit verhüllten Händen nötig als vielmehr Diplomatie mit geschlossenen Händen ('De falsa legatione'). Den englischen Zeitgeist, dem dieses antike Gegensatzpaar gut bekannt war, interessierte jedoch weniger die Korrumpierbarkeit des Aeschines als vielmehr sein Ausdruck des Maßvollen. Eine Geste, die unreflektiert und als Bestandteil der modischen Etikette, schon in französischen Stichen des siebzehnten Jahrhunderts zu finden ist — etwa bei Henri Bonnart oder Antoine Trouvain —, wird also in England zu einem bestimmten historischen Zeitpunkt mit konkreter und gewichtiger Bedeutung aufgeladen. Aus einem kleinen Fragment sozialer Konvention Frankreichs entsteht eine bedeutende ikonographische Tradition Englands. Mit ihrer Rückkehr auf den Kontinent verliert die verhüllte Hand diesen Sinn. Schon für Henry Siddons ('Practical Illustrations of Rhetorical Gesture and Action', 1822) ist sie nur noch allgemeiner Ausdruck von 'Stolz'. Und von hier aus ist es nicht mehr weit zu 'Napoleon'.
http://www.g-geschichte.de/forum/franzoesische-revolution-napoleon/831-immer-hand-brusttasche.html

Tierschutz+Qu%C3%A4ker+Hahnenkampf.jpg

http://3.*****************/-6fKBVvB...d8m6w/s1600/Tierschutz+Quäker+Hahnenkampf.jpg

baillie-in-the-classroom01.jpg

http://resonance.hexagram.ca/witchcraft/images/year1/baillie-in-the-classroom01.jpg

12_VerdiMeetsWagner_GiuseppeVerdi_CosimaWagnerFoto-Jacob-Hilsdorf.jpg

Damals his das napoleonische handhaltung und es wahr üblich bei vielen Bürgern.
http://www.mitbestenempfehlungen.co...eppeVerdi_CosimaWagnerFoto-Jacob-Hilsdorf.jpg
Giuseppes Napoleonische Handhaltung und Richards entspannte Witwe Cosima (Foto Verdi: Unbekannt; Foto Wagner

Ovo je tek zabrinjavajuce.
Iz svega sto ovdecpises se vidi da ti poima nemas sta adventisti veruju.
Ni osnove.
Znaci ti nikada nisi bio krsten a sa time nisi bio nikada adventista.
Sto znaci da si imao samo neke prijatelje tamo koje sada zloupotrebljavas.

Ocigledno su videli da ne razumes ucenje uprkos svemu i nisu hteli da te krste pa si sada kivan...

Hoces da te povezem sa Goranom Anicem da kod njega proveris da li sam bio krsteni adventista :?:

- - - - - - - - - -

Ova slika je slikana u vreme nedugo posle Napoleonove smrti kada je Napoleon bio jos heroj i simbol pobede.
Pa je to bilo vreme kada su se vecina ljufi slokali u pozi Napoleona imitirajuci ga.

Na svoju propast.

- - - - - - - - - -

Par desetina godina.

Kakve veze ima Napoleon sa adventistima is USA :?:

- - - - - - - - - -

A sta ovde pise, ako ne znas, pomoci cu ti :

miller.png

Božji narod nosi Božje opomene celom svetu - vesti trojice anđela iz Otkrivenja 14. glave.

A Sotona ratuje protiv njihovog uticaja jer zna da će istina sprovedena u delo osloboditi grešnika njegovog uticaja.

To je razlog ovog opadanja (optuživanja).

To je Sotona radio na nebu i to dan danas radi preko sinova protivljenja.

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Drsko optuživanje bez srama jeste deo karaktera Sotone i sinova nepokornosti preko kojih on i danas govori.

Eph 5:5 Jer ovo da znate da nijedan kurvar, ili nečist, ili tvrdica (koji je idolopoklonik), neće imati dela u carstvu Hrista i Boga.
Eph 5:6 Niko da vas ne vara praznim rečima; jer ovih radi ide gnev Božji na sinove nepokornosti.

Znam ja sta adventisti veruju, ne beri brigu, dao sam ti ovoljno dokaza.

A sto se tice Krstenja , sada cu ti objasniti, a mogu i vise puta da ti ponovim, posto ti tvoji adventisti to nisu znali da objasne.
Pavle i Petar nisu se povinovali Isusovoj zapovesti da krstavaju u ime Oca, Sina i Duha, vec su Krstavali u Ime Isusa Hrista, sto je potpuno logicno,a odgovor je sledeci :

Kada se Isus krstavao dobio je dar Bozijeg Duha.

Sta Petar obecava vernicima :

D. Apost.2, 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

Sta je Pavle govorio Galatima i zbog cega :

Galat. 3, 27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.

Zasto je to ovako :

1. Korincanima 3, 16 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?

Imamo jos jedan dokaz da su se vrnici krstavali u ime Isusovo;
D. Apost. 19 ,

2 Reče im: Jeste li primili Duha Svetog kad ste verovali? A oni mu rekoše: Nismo ni čuli da ima Duh Sveti.
4 A Pavle reče: Jovan krsti krštenjem pokajanja, govoreći narodu da veruju Onog koji će za njim doći, to jest, Hrista Isusa.

6 A kad Pavle metnu ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govoraše jezike i proricahu.

Ovde nema nikakvog kupanja, vec krstenje u Ime isusa Hrista, i to tako jasno pise i zasto i kako treba raditi.

Neznas sta oni veruju.
Niti si ikada bio krsten.
To se vidi iz scega sto pises.
Sto zbsci da govoris neistinu da si advent 18 god.

Znaci apostoli odrekli poslusnost Hristu a sledbenik Masona Branhama dosao da nam objasni kako se treba krstiti?
Pa ti si prevazisao i Branhama i kulu strataru i sve...

Pa sta amse dogodili stobom?

Pa tebe niko nije hteo da krste ni jakovini pa si otisdo u Beagamovxe.
Ti si sve zivo pobrkao...

Sta nas briga Istrazivac sta tu pise, kada svako zna da su adventisti nastali mnogo kasnije i Miler nikada nije bio adventista.
Kada ovo ne mozes da ukapieas sra da trazim vise?
Ti nikada nisi bio krsten.
Ti to ne mozes cak ni da izgovoris.
Nego se sluzis blef metodam.
Kao da me povezes sa ovim ili onim.
Kao to treba da ostavi dojam kobsjagi jedi.
Cinjenica je da ti neznas sta adventidti veruju.
To si desetine puta dokazao ovde pisuci.
Pogotovo o trojstvu.

Poslednja izmena:
Dobro pogledaj sta pise.:)

- - - - - - - - - -

Procitaj ko ti je bio osnivac :)

- - - - - - - - - -

[/IMG]

Da vidimo koliko si posten i iskren?
Koje godine je nastala adventisticka crkva?

- - - - - - - - - -

Hajde objasnite nam BIBLIJOM koga predstavlja zver!

Uzmite knjigu proroka Danila i obrazložite nam Božja proročanstva.

Nezn on to niti ga zanima.
On je kivan na adventiste jer nisu hteli da ga krste.
I nikako to da svari.

Na svoju propast.

- - - - - - - - - -

Par desetina godina.

Evo knjige koju imam a naslov joj je :

Adventist Heritage Series
A Brif History of Seventh-Day Adventists

A napisao je:
George R. Knight is a professor emeritus of church history at the Seventh-Day Adventist Theological Seminary, and author of many books.

Znaci da je ovo pisao profesor adventista,a knjiga je kupljena u drzavi Washington u adventistickoj prodavnici.

I kaze sledece u vezi istorije adventizma:

Modern Seventh-Day Adventism finds its immediate roots in the Sewcond Advent of the earlu ninieteenth century.Central to North American Adventist BEGININGS was a BAPTIST layman by the name of Willam Miller(1782-1849).

Glasnice, ovo pise adventisticki profesor i nalazi se u adventistickoj biblioteci.

Da cujem sta imas sad da kazes, tj. ko je zacetnik adventizma u USA ?

- - - - - - - - - -

Sta nas briga Isteazivac sta tu pise, kada svako zna da su adventisti nastali mnogo kasnije i Miler nikada nije bio adventista.
Kada ovo ne mozes da ukapieas sra da trazim vise?
Ti nikada nisi bio krsten.
Ti to ne mozes cak ni da izgovoris.
Nego se sluzis blef metodam.
Kao da me povezes sa ovim ili onim.
Kao to treba da ostavi dojam kobsjagi jedi.
Cinjenica je da ti neznas sta adventidti veruju.
To si desetine puta dokazao ovde pisuci.
Pogotovo o trojstvu.

Goran Anic je bio moj pastor u adventizmu, pa lepo mozes njega da pitas i proveris da li sam bio krsteni adventista :)

Original Istrazivac9

Ovde nema nikakvog kupanja, vec krstenje u Ime isusa Hrista, i to tako jasno pise i zasto i kako treba raditi.[/QUOTE]
Prvo moras da razumes sta je SVETA TROJICA.Jel znas da postoji krstenje pokajanja vodom,i krstenje Duhom Svetimt tj.OGnjem to se u pravoslavnoj Crkvi zove miropomazanje i tu se dobijaju DAROVI SVETOG A DUHA,krstenjem pokajanja svi grehovi se brisu do tog momenta koji je novokrsteni ucinio.Moras da znas da Je OTAC ,SIN I DUH SVETI JEDNO TE ISTO ,A FORMA -LICE JE DRUGAČIJE,ako se negde kaze da se neko krstava u IME ISUSOVO,to znaci da se krstavA u IME I OCA I DUHA SVETOGA ,takodje I TU NEMA RAZDVAJANJA.ILI KAO onaj stih da je jedna vera,jedno krstenje u ime Gospoda koji je na nebesima,pa zar to znači da nije krštenje u ime Isusovo.?

A šta vi mislite da je Bog ostavio ceo hrisčanski svet da bude u zabludi 19 vekova,pa ste vi dosli iz Amerike da ispravljate učenja,?

Reformacija je uspešno ugušena protivreformacijom.

I verni ljudi su bili prinuđeni da napuste stari kontinent i da odu bez ičega u Novi svet.

Njihove namere su bile da služe Bogu po svojoj savesti, što nisu mogli da ostvare u Evropi.

Pravi hrišćani su bili primorani da odu iz Evrope u Ameriku. I to je Bog omogućio u svom proviđenju.

Rev 12:15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
Rev 12:16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih.

U toj zemlji hrišćani su ostvarili slobodu od tiranije Rimske crkve.

Na žalost, proročanstvo govori da će ta zemlja koja se bazira na temeljima republike i slobode govora, štampe i religije, na kraju ipak postati instrument Sotone. I mi to vidimo da se ostvarilo.

Upravo onako kako je Božja reč prorekla!

Rev 13:11 Onda videh drugu Zver kako izlazi iz zemlje. Imala je dva roga kao u jagnjeta, a govorila je kao Aždaja.
Rev 13:12 Izvršavala je svu vlast prve Zveri u njeno ime i prisilila zemlju i sve njene stanovnike da se klanjaju prvoj Zveri, onoj čija se smrtna rana zacelila.

Vidimo da će druga zver prisiljavati zemlju i sve njene stanovnike da se klanjaju prvoj zveri.

Prva zver zadobila je smrtnu ranu 1798 godine. I ta rana se izlečila. I to je Bog rekao da će s desiti.

Rev 13:1 i stade na morski žal. Tada videh kako iz mora izlazi Zver. Imala je deset rogova i sedam glava, a na svojim rogovima deset kruna i na svakoj glavi bogohulno ime.
Rev 13:2 Ta Zver koju videh ličila je na leoparda, noge su joj bile kao u medveda, a usta kao u lava. Aždaja joj dade svoju silu, svoj presto i veliku vlast.
Rev 13:3 Jedna glava kao da joj je bila smrtno ranjena, ali se njena smrtna rana zaceli. I ceo svet se zadivi i pođe za Zveri,
Rev 13:4 klanjajući se Aždaji što je Zveri dala vlast. A klanjali su se i Zveri, govoreći: "Ko je kao Zver?" i: "Ko može protiv nje da ratuje?"
Rev 13:5 Zver dobi usta da njima govori ohole reči i hule i dobi vlast da to čini četrdeset i dva meseca.
Rev 13:6 I ona otvori usta i poče da huli na Boga, ocrnjujući njegovo ime, njegovo prebivalište i one koji prebivaju na nebu.
Rev 13:7 Bi joj dopušteno i da zarati protiv svetih i da ih pobedi, a dobila je i vlast nad svakim plemenom, narodnošću, jezikom i narodom.
Rev 13:8 Klanjaće joj se svi stanovnici zemlje čija imena od postanka sveta nisu upisana u Knjigu života zaklanog Jagnjeta.
Rev 13:9 Ko ima uho, neka čuje!

Prava crkva obrazlaže Božja proročanstva i otkriva svim ljudima sotonsku prevaru preko zveri i njenog žiga!

Žig zveri jeste budući nedeljni zakon!

Adventisti Sedmog dana jedini govore da će doći nedeljni zakon već više od sto godina.

Nedeljni zakon jeste lojalnost autoritetu onoga ko se usudio da promeni Božji zakon.

I to piše u proročanstvima! Piše u knjizi proroka Danila.

Dan 7:24 I deset rogova jesu deset careva, koji će nastati iz tog carstva, a posle njih nastaće drugi, i on će se razlikovati od pređašnjih, i pokoriće tri cara.
Dan 7:25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.
Dan 7:26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
Dan 7:27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga.

Daleko ste Vi od Božje reči.

Vavilon veliki ne mari za Boga i Njegovu reč. Niti ćerke majke k urve mare za Tvorca neba i zemlje.

Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Bog zato izriče svoju presudu...

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.

I poziva svoj narod da izađe iz Vavilona velikog!

Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Poslednja izmena:
Evo knjige koju imam a naslov joj je :

Adventist Heritage Series
A Brif History of Seventh-Day Adventists

A napisao je:
George R. Knight is a professor emeritus of church history at the Seventh-Day Adventist Theological Seminary, and author of many books.

Znaci da je ovo pisao profesor adventista,a knjiga je kupljena u drzavi Washington u adventistickoj prodavnici.

I kaze sledece u vezi istorije adventizma:

Modern Seventh-Day Adventism finds its immediate roots in the Sewcond Advent of the earlu ninieteenth century.Central to North American Adventist BEGININGS was a BAPTIST layman by the name of Willam Miller(1782-1849).

Glasnice, ovo pise adventisticki profesor i nalazi se u adventistickoj biblioteci.

Da cujem sta imas sad da kazes, tj. ko je zacetnik adventizma u USA ?

- - - - - - - - - -

Goran Anic je bio moj pastor u adventizmu, pa lepo mozes njega da pitas i proveris da li sam bio krsteni adventista :)

Zasto bezis postavljajuci ovaj tekst uzvan konteksta?
Upravo sam dokazao da niti si posten niti iskren i da si svesni manupulator i blefer.
Jer mesto odgovora postavljas mi ovaj tekst.
Zaista ljigavo i prljavo.
Zasto da pitsm tamo bekig Anica kada imamo tebe?
Jesi li bio krsten u adventistickoj crkvi od adventistickig pastora i kig.
Kada i gde.
I koliko dugo.

Da vidimo koliko si posten i iskren?
Koje godine je nastala adventisticka crkva?

To može da nađe na internetu.

Mene interesuje da li je iskusio blagoslov koji prati poštovanje Tvorca sedmog dana?

Nezn on to niti ga zanima.
On je kivan na adventiste jer nisu hteli da ga krste.
I nikako to da svari.

Ne odgovara nam na pitanje koliko dugo je bio kršten vernik Adventista sedmog dana.

Back