- Poruka
- 9.400
Ala si ti krenuo u dokazivanje, Isus je vaskrsao u subotu,a ne nedelju.
Luka 24, 1 A u prvi dan nedeljni dođoše vrlo rano na grob, i donesoše mirise što pripraviše, i neke druge žene s njima;
2 Ali nađoše kamen odvaljen od groba.
3 I ušavši ne nađoše telo Gospoda Isusa.
Jovan 20, 1 A u prvi dan nedelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne beše rasvanulo, i vide da je kamen odvaljen od groba.
- - - - - - - - - -
Pravoslavlje ga je prihvatilo.
Kada su sahranili Isusa ?
53 I skide Ga, i obavi platnom, i metnu Ga u grob isečen, u kome niko ne beše nikad metnut.
54 I dan beše petak, i subota osvitaše.
- - - - - - - - - -
Ja sam Hriscanin - Istrazivac.
Ne hulim nista, u Bibliji sve pise .
Isus je rekao i IME Oca, Sina i Duha Svetoga.
Koja su to Imena ?
- - - - - - - - - -
Zasto Apostoli nisu poslusali Isusa, vec krstavali na sledeci nacin :
D. Apost. 2, 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Postoji samo Jedan Bog sa tri titule.
Sta Bog kaze preko Proroka Isaije
43, 10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.
11 Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja.
Sta je Isus rekao u Jovan 14, 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Sta je rekao Apostol Pavle u 1. Korincanima 8, 6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu,
- - - - - - - - - -
Napisi mi imena te trojice ?
- - - - - - - - - -
a ti si J.S. tako da tu nema svrhe ulaziti u raspraü.
Nikad bio, nit cu biti.
Odgovori mi na ono sto pise u Bibliji da su Petar i Pavle krstavali u Ime Isusa Hrista , Zasto ?
Vidis, ako zelis da diskutujes, treba da poznajes teologiju, bar u nekim osnovnim crtama.
- - - - - - - - - -
Polako sinovac, imamo vremena koliko hoces na raspolaganju.
Pravoslavlje nema nikakvo posebno predanje, nego ono sto pise u Bibliji.
Da li ti znas koja je crkva Bozija crkva uopste.
Zasto u Bibliji pise sledece :
D. Apost. 7, 48 Ali najviši ne živi u rukotvorenim crkvama, kao što govori prorok:
49 Nebo je meni presto a zemlja podnožje nogama mojim: kako ćete mi kuću sazidati? Govori Gospod; ili koje je mesto za moje počivanje?
Sve to masonerija kontroliše i jezuiti,evo i u pravoslavnoj Crkvi se infiltrirali,radi se na ujedinjenju sa katolicima,ja pišem realno ne izmisljam nista,sve su to Sveti Oci prorekli da će tako da bude.Biće velikog bogootpadništva.Predanje nije samo što je zapisano u B ibliji,ima i istoričara koji su beležili šta se tu sve dogadjalo,pa onda svedočenja ljudi koji su stradali radi vere,trpeli gonjenja,poniženja,uvrede..sve je to predanje.Adventisticka organizacija je inace masonsko delo, masoni ih kontrolisu, postoje masonske oznake,a trenutno imaju transrodnog ucitelja subotnje skole i homoseksualci su im u zajednici, pocevsi od Endrjusa, njihovog fakulteta.![]()

ravoslavno učenje je u korelaciji sa Jevandjeljem.i ovde sam nesto napisao u kratko.al ajde da ponovim.Glavno učenje je POKAJANJE,do kraja,nepouzdanje u sebe i bilo sta što čovek radi,već u Boga,ističe se ljubav prema neprijateljima,prastanje da bi Bog i nama oprostio,2 Najveće Zapovesti o ljubavi prema Bogu svim svojim bićem i prema bliznjima ,NEOSUDJIVANJE,NoŠENJE SVOGA KRSTA SA TRPLJenjem i blagodarnošću Bogu za sve,NEROPTANJE ,PODVIG TRPLJENJA SVIH NEVOLJA kada nas snadju,BORBA PROTIV STRASTI,LOŠIH NAVIKA,STRAZENJE NAD SVOJOM DUSOM,MOLITVA,MILOSRDJE,MILOSTINJA, ČUVANJE SVOJE VERE,KAKO NAM JE OSTAVLJENO,DOGME,KANONE CRKVENE,ČIŠČENJE KROZ ISPOVEST I POKAJANJE,PRIČEŠĆIVANJE TELOM I KRVLJU GOSPODNJOM,NESHISHODJENJE(ne pravljenje kompromisa )sa zlom.DA se pazimo da ne upadamo u smrtne grehove:BLUD,GNEV,LENOST DUSEVNA I TELESNA,ZAVIST,OHOLOST,GNEV..Da drzimo postove ,kako su propisani,i Gospod je postio i učenici ,i svi posle njih,da ne zapostavljamo Svetu Liturgiju..eto ako se setij jos ubaciću