Žig zveri

Ja za njega mogu da citiram samo ovaj tekst:
1. Mojsijeva 6,5I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihova svagda samo zle,

Ako pričamo o tome kada bi trebalo da prestane vreme Milosti o kojem govoriš, onda bi totrebalo da je u petoj trubi, u devetoj glavi otkrovenja. Tu se govori da su oni koji treba da budu zapečaćeni već zapečaćeni i da njimane mogu nauditi tri zla koja slede.

U 6 trubi kaze be pokajase se.
Dakle mogu jos da se pokaju ali nisu.
Sto znaci da milost jos traje.
Sluzba u nebeskoj svetinji zavrsava 7 trubom.
Kaze svrsi se.
Tada prestaje potpuno milost.

Ha ha..

Ovoliko neznanje.

Postojala su i postoje 2 oltara.

Jedan gde se zrtvuje a drugi gde se kadi blizu prestola to jest blizu kovcega zaveta.
Ciji dim predstavlja molitve vernih.
Tu nema nista pod oltarom.

Oltar gde se zrtvuje je bio napolje.
I duse koje vicu su pred oltarom koji se zrtvuje jer odrazavaju simboliku onih koji du sebe zrtvovali za veru.

Zasto simbolika kaze da su pod oltarom?
Zato sto je tu prolivrna krv.
Pod oltarom je krv.
Otkrivenje 6,2I vidjeh, i gle, konj bijel, i onaj što sjeđaše na njemu imadijaše strijelu; i njemu se dade vijenac, i iziđe pobjeđujući, i da pobijedi.
A Krv u bibliji simbolizuje dusu zivot.

3. Mojsijeva 17,11Jer je duša tijelu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća.

Ali u svakom slucaju pod oltarom i na prestolu nije isto.
Krv predstavljaju osećanja, kao što je osećanje ljubavi, radosti, a zverinja ili životinjska krv su osećanja, gneva, besa, ljutnje,..Duša zrači osećanjima zato se kaže da je duša telu u krvi, u osećanjima koje zrači. Ko ne razume nek pročita https://svitanje.rs/14-kako-se-gubi-dusa-i-kako-se-ona-moze-izgubiti/
Ali bih ja skrenuopažnju na moliotve svetik koje su ubačene u kadionicu pred prestolom Božijim. čemu služe te molitve svetih. Ono šta je dim za oči na ovom svetu, pravi zavesu da se ne vidi kroz dim to su molitve svetih za bogga kao Um, Jer Bog obraćajući paćnju na naše molitve neće videti naše grehe i radi molitava će mnogi naši gresi proći nekažnjeno i mnogi će se spasiti. Zato i kaže da je iz kadionice izašao dim pred prestolom Božijim.

Ja za njega mogu da citiram samo ovaj tekst:
1. Mojsijeva 6,5I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihova svagda samo zle,

U 6 trubi kaze be pokajase se.
Dakle mogu jos da se pokaju ali nisu.
Sto znaci da milost jos traje.
Sluzba u nebeskoj svetinji zavrsava 7 trubom.
Kaze svrsi se.
Tada prestaje potpuno milost.
Onda to znači da kraj vremena milosti nema veze sa pečaćenjem odabranih jer su oni već zapečaćeni u 5 trubi: И рече им се да не уде трави земаљској нити икакој зелени, нити икаку дрвету, него само људима који немају печата Божијега на челима својима.
Po ovom stihu možemo suditi da su odabrani već zapečaćeni kada je zasvirala peta truba i kada je krenulo prvo zlo.

Mada pokajanje nije čin milosti božije nego stvar slobodne volje da se čovek odluči da se promeni i krene da dela u tom prevcu, A Bog će svakako pomoći čoveku koji se pokaje. Ako se pokajanje ne prihvata onda je stvarno prestala milost božija. Treba i reći da kajanje nije istošto i pokajanje, čovek može večno da se kaje i da ništa ne uradi da se promeni, a pokajanje je čin kojim se čovek okreće od zla i počinje tvoriti dobro. Onog trenutka kada se pokajanje ne prihvata onda je stvarno bogu prekipelo i da je digo ruke od ljudi.

Onda to znači da kraj vremena milosti nema veze sa pečaćenjem odabranih jer su oni već zapečaćeni u 5 trubi: И рече им се да не уде трави земаљској нити икакој зелени, нити икаку дрвету, него само људима који немају печата Божијега на челима својима.
Po ovom stihu možemo suditi da su odabrani već zapečaćeni kada je zasvirala peta truba i kada je krenulo prvo zlo.
Ne.

bojiš se da se nepokolebaš, ono taman su te subotari usmerili?
Zapravo,iritira me kad mi neko ne odgovara direktna pitanja a sakriva se iza nekog sveca,popa,klisara ili sto god slicno tome dajuci link da ja sam istrazujem i dodjem do odgovora...to znaci da ako li budem imao neka podpitanja onda bi trebalo da se obratim svecu ili popu umesto da mi sve to objasni moj sugovornik.

Mada pokajanje nije čin milosti božije nego stvar slobodne volje da se čovek odluči da se promeni i krene da dela u tom prevcu, A Bog će svakako pomoći čoveku koji se pokaje. Ako se pokajanje ne prihvata onda je stvarno prestala milost božija. Treba i reći da kajanje nije istošto i pokajanje, čovek može večno da se kaje i da ništa ne uradi da se promeni, a pokajanje je čin kojim se čovek okreće od zla i počinje tvoriti dobro. Onog trenutka kada se pokajanje ne prihvata onda je stvarno bogu prekipelo i da je digo ruke od ljudi.
Otkrivenje 9,4I reče im se da ne ude travi zemaljskoj niti ikakoj zeleni, niti ikaku drvetu, nego samo ljudima koji nemaju pečata Božijega na čelima svojim

Nije rec o zapecacenima.
Tokom istorije su svi verni zapecaceni.
Efescima 4,30I ne ožalošćavajte svetoga Duha Božijega, kojijem ste zapečaćeni za dan izbavljenja.
Medjutim poslednje zapecacenje je posebno zapecacenje i ono ide zajedno ruku pod ruku sa zigosanjem.
Tekst gore kaze da skakvci, simbolicki demoni, ude samo onima koji nemaju pecat Bozji na celima.
Sto nam otkriva da to nije ono zapecacnje koje ide paralelno sa zigom zverinim.
Jer bi tekst glasio: da ude samo onima koji imaju zig zveri na celima.
A oni jos nemaju zig i zato tekst kaze koji nemaju pecat.
To u prevodu znaci koji nisu verni.
I tu je kljuc razumevanja da nije rec o tom zapecacenju.
I tekst kaze da ne ude travi, drvetu, zelenilu sto oznacava verne.
Postoje stihovi koji to potvrdjuju.
A one koji nemaju pecat jedu ne verni.
Ali jos nemaju zig jer nije jos rec o poslednjem zapecacenju.
Pa se kaze koji nemaju prast.
Neverni su.

Zapravo,iritira me kad mi neko ne odgovara direktna pitanja a sakriva se iza nekog sveca,popa,klisara ili sto god slicno tome dajuci link da ja sam istrazujem i dodjem do odgovora...to znaci da ako li budem imao neka podpitanja onda bi trebalo da se obratim svecu ili popu umesto da mi sve to objasni moj sugovornik.
ne moraš, možeš da pitaš i njega za mišljenje to što bi popa pitao

Da tacno, zapecacenje pocinje u petoj, to jest krajem 5 trube.
Mi smo u petoj trubi.
A jos nemamo zig.
Jer zapecacenje pocinje sa zigosanjem.
To nam pokazuje i sledece:
Potpuni uticaj sila tame se zadrzava sve dok verni ne budu zapecaceni, a zapecacenje se zavrsava kada bude svirala sesta truba.
Sto znaci da ce verni u petoj, krajem pete pocetkom sete trube biti zapecaceni ostali zigosani.

Pocetkom seste trube ulaze vec u sestu trubu zapecaceni.

Da bismo ovo shvatili pogledajmo pocetak seste trube:

Otkrivenje 7,2I vidjeh drugoga anđela gdje se penje od istoka sunčanoga, koji imaše pečat Boga živoga; i povika glasom velikijem na četiri anđela kojima bješe dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Otkrivenje 7,3Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.
Cetiri andjela se ne pustaju dok se poslednji verni koji ce preziveti zver i njen zig a neki ce stradati, ne zapecate.

I kada se to zapecacenje zavrsava?

Otkrivenje 9.13
I šesti anđeo zatrubi, i čuh glas jedan od četiri roglja zlatnoga oltara koji je pred Bogom,

Otkr 9.14
Gdje govori šestome anđelu koji imaše trubu: odriješi četiri anđela koji su svezani kod rijeke velike Eufrata.

Otkr 9.15
I biše odriješena četiri anđela koji bijahu pripravljeni na sahat, i dan, i mjesec, i godinu, da pobiju trećinu ljudi.

Znaci da su verni sviranjem seste trube vec zapecaceni.
To znaci da se zapecacenje odvija krajem pete trube.

Kada verni budu zapecaceni prestaje vreme milosti za njih.
Oni su zapecaceni za spasenje.
Tada vreme milosti traje jos malo za neverne.
Samo sto se vise niko od njih nece obratiti.

Kada zavrsava vreme milosti?

Da li je moguce da vreme milosti zavrsi pre ziga zveri ili za vreme ziga zveri?
Mislim da je to nemoguce jer borba za veru u tom vremenu je najveca.
Mnogi trebaju jos da potvrde svoju odluku a mnogi ce u to vreme prici veri i svako ce biti stavljen na teski izbor i probu.
Sve ili nista.
Odbaciti veru, ili po cenu zivota ju izabrati.
Jeste da ce za vreme ziga zverinog za verujuce biti nemoguce da vise neko izgradi karakter.
Ali to vreme nevolje ce mislim procistiti sve ono sto se jos lepilo na verujuce a nije bilo dobro.
Oni ce tada morati da donesu konacnu odluku da odbace sve ili ne odbace.
Osim toga u to vreme ce mnogi prihvatiti veru.
Od njih ce se traziti koliko imaju.
Ali i oni su ti koji su ubrzano morali da odbace sve sto ih odvaja od Boga.
Mislim da vreme milosti za verne zavrsava kada zavrsi zapecacenje i zigosanje.
Kada svira 6 truba koja najavljuje da je zapecacenje zavrseno.
Mislim da vreme milosti ne moze da zavrsi dok zapecacenje ne zavrsi.
A i nebeska svetinja prestaje sa radom tek u 7 pecatu i 7 trubi.
Kada svira 6 truba, milost tada kratko jos traje samo za neverne.
Ali u 6 trubi se vidi da se Duh Sveti vec povukao iako milost ne.
Nevernici su tada sami sebi prepusteni.
Iako su vrata svetinje u 6 trubi jos otvorena, zapecacenje je zavrseno, zigosanje takodje.

Zasto milost jos traje za neverne u 6 trubi kada je zapecacenje i zigosanje vec zavrseno?

Verni su vec svi doneli svoje odluke.
Neki su dali svoje zivote neki su u begstvu neki po zatvorima.

Zasto vreme milosti tada jos traje za neverne.

Svi verni su zapecaceni neverni zigosani.
Nevernima Bog daje jos malo vreme milosti.
Ali se Duh sveti povukao.
Oni su stalno celog zivota odbacivali Duha svetoga.
Pohulili su tako na njega.
Uvek su govorili kako njima ne treba Bog ne treba DS.
Sada su kroz kazne i dogadjaje videli da su pogresili.
Ali DS im ne stoji vise na raspolaganju.
Bez njega ne mogu da se pokaju, promene i prihvate Boga.
Sada su ostavljeni sami sebi.
Jer su se uvek uzdali samo u sebe.
Ne u Boga.
Ali sansa da se pokaju jos ce stojati.
Ali se niko nece pokajati.
Jer to ne moze bez DS.
Sada vide i razumu koliko je Bog bio milostiv i koliko dugo.

Danas u svakoj nevolji, recimo zemljotresi, ratovi, ova zaraza sto je bila, neki ljudi se uvek pokaju i prihvate veru.
A u 6 trubi iako ce pomreti trecina ljudi.
Tekst kaze: NE POKAJASE SE

Iz reci u Otkrivenju, NE POKAJASE SE, se vidimo da milost jos traje jer mogu da se pokaju a nisu.
Milost je jos otvorena ali nema DS.
Veliko zlo a niko se vise ne kaje?
ZASTO NE?
To sto se vIse niko Ne kaje pokazuje da se DS povukao iako milost jos stoji.
Ali vrata su jos otvorena.
Bez DS niko ne moze da se pokaje.
Tek u 7 trubi se zatvaraju vrata milosti i 7 pecatu.

Da pogledamo.

6 Truba.
Otkrivenje 9,18 I od ova tri zla pogibe trećina ljudi, od ognja i od dima i od sumpora što izlažaše iz usta njihovijeh.

Otkrivenje 9,20 I ostali ljudi koji ne biše pobijeni zlima ovima, NE POKAJASE SE od djela ruku svojijeh da se ne poklanjaju đavolima, ni idolima zlatnima i srebrnima i mjedenima i kamenima i drvenima, koji ni mogu vidjeti, ni čuti, ni hoditi;
Otkrivenje 9,21 Niti se pokajaše od ubistva svojijeh, ni od čaranja svojijeh, ni od kurvarstva svojega, ni od krađa svojijeh.

Iz toga da se vise niko ne kaje jer vidimo da milost jos traje ali da se niko vise ne kaje.
Zato jer se ocigledno DS povukao.

Prestanak milosti.

Otkrivenje 16,17 I sedmi anđeo izli čašu svoju po nebu, i iziđe glas veliki iz crkve nebeske od prijestola govoreći: svrši se.

Otkrivenje 8,1 I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata.

Nebo je prazno.
Niko vise ne posreduje.
Svi su na putu ka zemlji da uzmu verne.

Poslednja izmena:
Oltar gde se zrtvuje je bio napolje.
I duse koje vicu su pred oltarom koji se zrtvuje jer odrazavaju simboliku onih koji du sebe zrtvovali za veru.
Sve živo izvrneš što ti je odgovara. Prvo nisu duše nego krv a sad neki žrtveni oltar napolje. Zlatni oltar pa napolje???A lepo piše
na oltar zlatni pred prijestolom.
Pa jel i prijestol napolje? Povećaj font i dok ne posetiš oftalmologa.

Bato, pa ima nas koji nismo profesionalni meniđeri kao ti pa da imamo vremena po ceo dan i odgovaramo ti na pitanja. Ti radio ne radio, kuca ti taksimetar. Lako je tako...

Bato, pa ima nas koji nismo profesionalni meniđeri kao ti pa da imamo vremena po ceo dan i odgovaramo ti na pitanja. Ti radio ne radio, kuca ti taksimetar. Lako je tako...
Hmmmm,u mom poslu nema taksimetra koji kuca ako ne radim bato,toga ima kod onih tvojih kojima ljubis ruke...inace,teologija nije moja profesija s kojom "zaradjujem hljeba",ako si na to mislio a sto se tice angazmana na forumu,razlika izmedju mene i tebe (kao i tvoje kolege po "veri") je ta da ja UVEK ODGOVARAM na postavljena pitanja dok se vi skrivate u misje rupe i tamo iza nekog koska pljuvate svom snagom kako bi izbegli odgovaranje i defokusirali paznju citaoca da bi vam mozda sramota bila manja...

Sve živo izvrneš što ti je odgovara. Prvo nisu duše nego krv a sad neki žrtveni oltar napolje. Zlatni oltar pa napolje???A lepo piše

Pa jel i prijestol napolje? Povećaj font i dok ne posetiš oftalmologa.
Ne pise tako.
Nikskav presto.
Vec ovako.
Otkrivenje 6,9I kad otvori peti pečat, vidjeh pod oltarom duše pobijenijeh za riječ Božiju i za svjedočanstvo koje imahu.
AKo veru pokusavas da spasis ne istinom onda kakva je to vera?
Isto takva.

I imamo dva oltara.

Ne pise tako.
Nikskav presto.
Мисли на Откривење 8:3.
И други анђео дође и стаде пред олтаром, и имаше кадионицу златну; и беше му дано много тамјана да да молитвама свих светих на олтар златни пред престолом.

Hmmmm,u mom poslu nema taksimetra koji kuca ako ne radim bato,toga ima kod onih tvojih kojima ljubis ruke...inace,teologija nije moja profesija s kojom "zaradjujem hljeba",ako si na to mislio a sto se tice angazmana na forumu,razlika izmedju mene i tebe (kao i tvoje kolege po "veri") je ta da ja UVEK ODGOVARAM na postavljena pitanja dok se vi skrivate u misje rupe i tamo iza nekog koska pljuvate svom snagom kako bi izbegli odgovaranje i defokusirali paznju citaoca da bi vam mozda sramota bila manja...
Ne pise tako..
Vec ovako.
Otkrivenje 6,9I kad otvori peti pečat, vidjeh pod oltarom duše pobijenijeh za riječ Božiju i za svjedočanstvo koje imahu.
Izgled sam omaškom kopirao navod nezgodnog jer zaista ne piše.

Ali u 6.10 stoji:

6:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krvi naše na onima što žive na zemlji?
Što znaci da si ipak duše prekrstio u krv. Da li zato što vam se ne uklapa u koncepciju "mrtvih ljudi" i duša?

Razlika je što ti visiš ovde besposlen po ceo dan pa te to nervira, pljuvaču meniđerski.

Izgled sam omaškom kopirao navod nezgodnog jer zaista ne piše.

Ali u 6.10 stoji:

Što znaci da si ipak duše prekrstio u krv. Da li zato što vam se ne uklapa u koncepciju "mrtvih ljudi" i duša?
Vikanje dusa je simbolicki recnik.
Niko nista nije prekrstio vec jednostavno ne znate jer ne citate.

3. Mojsijeva 17,11Jer je duša tijelu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća

1. Mojsijeva 4,10A Bog reče: šta učini! glas krvi brata tvojega viče sa zemlje k meni.

A niti hocete da znate da me bi kako bili izbavljeni.

Razlika je što ti visiš ovde besposlen po ceo dan pa te to nervira, pljuvaču meniđerski.
A ti si dakle zaposleni pljuvac,koliko ispljuvas toliko ti plate,realan ucinak a ne po taksimetru ??? :D
...samo da te potsetim,pljuvanje u kontekst kojeg ja koristim jeste neosnovano optuzivanje ( iznosenje laznih optuzbi) i diskreditiranje po bilo kom osnovu a narocito verskom pa te u tom smislu molim da navedes kada sam ja to nekog pljuvao ??? Samo molim te probaj razlikovati konstatacija realnog stanja i lazne optuzbe i kvalifikacije... Primera radi,kad slonu kazes da je velik i da ima velike usi i surlu to nije vredjanje nego konstatacija realnog stanja kojeg niko ne moze osporiti...pa ni slon ...ali kad tog istog slona optuzis da je bio nesmasan i neobazriv kada je svojim velikim usima leteo brzo i visoko i pri tome udario nekog Boinga 747 i toga radi optuzis tu vrstu zivotinja da je stetna za avio saobracaj - e to je onda pljuvanje ! :mrgreen:

"Bitkoin", "lajtkoin", "alfakoin", "faskoin", "pirsoin"... Bitkoin (engl. bitcoin) je digitalna i globalna valuta. Stvorena je 2009. godine od strane lica ili grupe ljudi pod pseudonimom Satoši Nakamoto.Karakteristike bitkoina
Bitkoini se stvaraju tokom vremena od strane korisnika bitkoin mreže, umesto od strane centralne banke kao u slučaju standardnih valuta. To znači da je bitkoin "nepouzdan" i korisnici ne moraju da veruju u bilo kakav veći autoritet, čak ni međusobno, kako bi njihov novac bio siguran. Bitkoin nazivaju "kripto-valuta", jer je sistem zaštićen matematikom (kriptografijom) umesto od strane centralnog organa. Decentralizacija takođe znači da različite osobine bitkoina, na primer njegova vrednost u odnosu na druge valute, broj bitkoina u opticaju, stopa inflacije, i naknade za transakcije ne mogu biti izmanipulisani od strane bilo koje pojedinačne osobe ili grupe. To takođe znači da i ne postoji organizacija koja "štiti" korisnike bitkoina i njegovi korisnici sami odgovaraju za svoje gubitke.

Proširenja u dizajnu Bitkoina omogućava anonimno plaćanje na internetu.

Usvajanje bitkoina i njegovo korišćenje nastavlja da raste svake godine. Prihvatili su ga ne samo za potrošači, već i mnoge kompanije koje žele da iskoriste prednosti bitkoina.

Decentralizovan:

Bitcoin je prva digitalna valuta koja je u potpunosti nezavisna. Mrežu čine korisnici kao što ste Vi, tako da nije potrebno posredovanje banke između Vas i druge strane bilo da trgujete ili želite da jednostavno uradite transfer novca. Ovaj način decentralizacije je osnova za bezbednost i slobodu Bitcoin tržišta.

Širom sveta (svetski):

Bitcoin-om se može trgovati sa bilo kog mesta koje ima internet konekciju. Svako može da počne da zarađuje Bitcoin bilo popularnim „rudarenjem“ ili kupovinom, prodajom na brojnim berzama bilo gde u svetu.

Bez ograničenja:

Ako posedujete Bitcoin možete ih poslati veoma lako nekom drugom na Bitcoin adresu.

Nema ograničenja kao kod standardnih valuta za čiji transfer morate popuniti gomilu dosadnih formulara koji oduzimaju Vaše vreme.

Možete trgovati na specijalizovanim berzama za Bitcoin, a možete jednostavno da pošaljete novac na željeno odredište bez brige o ograničenjima i bankarskim propisima širom sveta.
Bitcoin je digitalna verzija novca!
Зар, новац замељују ево сда, духовним благом?
Ако се тај биткоин не може да узме, тада се и онда, може да мисли, шта све се може послужити у борби против ђавла.
Ако је биткоин духовни новац Луцифера, ђаволу ће да служи. Не мени!
Јер ја имам паре, имам око 1 милијарду еура духовног блага.
Коме треба? 😄😯🙏
Е сад, меме занима...
Како то, духовно плаго предоточити у паре брате хбт?
Можда би било реално око 1 или 2 милиона еура само.

Back