gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Zasto si toliko bezobrazan?Pa dobro jel citas to sto te pitam ili se inatis onako,reda radi /
Pitao sam te o onim 10 zapovedima zapisane na kamene ploce ,konkretno o 4-toj zapovesti,sve je to zapisano u 2 Mojs.20 poglavlje a ti mi navodis komentar iz 5 Mojs. a to nije bilo zapisano na te kamene ploce...tamo su zapisane SAMO ono sto je navedeno u tom poglavlju,dakle te 10 reci kako kaze Pismo !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:
2 Mojs.34,1.28.29:
"...I reče Gospod Mojsiju: isteši sebi dvije ploče od kamena kao što su bile prve, da napišem na tijem pločama riječi koje su bile na prvijem pločama, koje si razbio. I Mojsije osta ondje kod Gospoda četrdeset dana i četrdeset noći, hljeba ne jedući ni vode pijući; i napisa Gospod na ploče riječi zavjeta, deset riječi.
I kad Mojsije slažaše s gore Sinajske, i držaše u ruci dvije ploče svjedočanstva slazeći s gore, ..."
Dakle pitam te upravo za te ploce i za 4-tu zapovest iz tih ploca koja je jasno navedena u 2 Mojs.20 8-112, a koje je POTPUNO ISTO Bog ponovio na one druge ploce.
Jel ti Bibliju citas u segmentima?
5.Mojsijeva 5, 14-22
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; nemoj raditi nikakoga posla ni ti ni sin tvoj ni kći tvoja ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.
I pamti da si bio rob u zemlji Misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krjepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovjedio da svetkuješ dan od odmora.
Poštuj oca svojega i mater svoju, kao što ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj, da bi se produljili dani tvoji i da bi ti dobro bilo na zemlji, koju ti daje Gospod Bog tvoj.
Ne ubij. Ne čini preljube. Ne kradi. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega. Ne poželi žene bližnjega svojega, ne poželi kuće bližnjega svojega, ni njive njegove, ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvojega. Te riječi izgovori Gospod svemu zboru vašemu na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dvije ploče kamene koje mi dade.