Žig zveri

Pa dobro jel citas to sto te pitam ili se inatis onako,reda radi /
Pitao sam te o onim 10 zapovedima zapisane na kamene ploce ,konkretno o 4-toj zapovesti,sve je to zapisano u 2 Mojs.20 poglavlje a ti mi navodis komentar iz 5 Mojs. a to nije bilo zapisano na te kamene ploce...tamo su zapisane SAMO ono sto je navedeno u tom poglavlju,dakle te 10 reci kako kaze Pismo !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:

2 Mojs.34,1.28.29:
"...I reče Gospod Mojsiju: isteši sebi dvije ploče od kamena kao što su bile prve, da napišem na tijem pločama riječi koje su bile na prvijem pločama, koje si razbio. I Mojsije osta ondje kod Gospoda četrdeset dana i četrdeset noći, hljeba ne jedući ni vode pijući; i napisa Gospod na ploče riječi zavjeta, deset riječi.
I kad Mojsije slažaše s gore Sinajske, i držaše u ruci dvije ploče svjedočanstva slazeći s gore, ..."

Dakle pitam te upravo za te ploce i za 4-tu zapovest iz tih ploca koja je jasno navedena u 2 Mojs.20 8-112, a koje je POTPUNO ISTO Bog ponovio na one druge ploce.
Zasto si toliko bezobrazan?
Jel ti Bibliju citas u segmentima?

5.Mojsijeva 5, 14-22
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; nemoj raditi nikakoga posla ni ti ni sin tvoj ni kći tvoja ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.
I pamti da si bio rob u zemlji Misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krjepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovjedio da svetkuješ dan od odmora.
Poštuj oca svojega i mater svoju, kao što ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj, da bi se produljili dani tvoji i da bi ti dobro bilo na zemlji, koju ti daje Gospod Bog tvoj.
Ne ubij. Ne čini preljube. Ne kradi. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega. Ne poželi žene bližnjega svojega, ne poželi kuće bližnjega svojega, ni njive njegove, ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvojega. Te riječi izgovori Gospod svemu zboru vašemu na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dvije ploče kamene koje mi dade.

Чек, зар ви буквално мислите да је Свето Писмо стварно божја реч и да су пророци стварно били пророци? Да је Бог створио свет за 6 дана пре 6000 година? Да су митови о постању и потопу истините приче?
Vjerujemo da su proroci poslati od Boga. Potop je istorijski dogadjaj. Spominje se u brojnim legendama raznih civilizacija.

Pa u tome i jeste tvoj problem - hteo bi da diskutiras na pdf Religija a kao bazu podataka za te stavove hteo bi da koristis naucna dostignuca...da niste posecivali istu osnovnu skolu sa Nezgodnim, i on je danas plasirao te teze - "Bog da ali samo ako ga nauka potvrdi " !!!
То није јасан и прецизан одговор на моје питање. Шта би с тобом одједном? Обично дајеш јасне и прецизне одговоре на питања. Као ономад кад си јасно и прецизно научним аргументима објаснио разлику између абортуса и чедоморства.

Vjerujemo da su proroci poslati od Boga. Potop je istorijski dogadjaj. Spominje se u brojnim legendama raznih civilizacija.
Не питам верујете ли да га је било, питам верујете ли дословно да се одиграо онако како је записано - зоолошки врт у виду барке са по две животиње од сваке врсте. Потоп јесте историјски догађај, али је мит о потопу нешто сасвим друго, засновано на том догађају.

Не питам верујете ли да га је било, питам верујете ли дословно да се одиграо онако како је записано - зоолошки врт у виду барке са по две животиње од сваке врсте. Потоп јесте историјски догађај, али је мит о потопу нешто сасвим друго, засновано на том догађају.
Mit o potopu jeste alegorijski prikaz. Ali sam potop se jeste desio. Po Bozijem dopustenju.

Zasto si toliko bezobrazan?
Jel ti Bibliju citas u segmentima?

5.Mojsijeva 5, 14-22
Nisam bezobrazan nego su to sasvim razlicite poruke i razliciti konteksti zato sam ti obecao da cemo o tome ALI NAKON sto mi odgovoris u vezi one dve kamene ploce...
I ko je sad bezobrazan,ja koji te molim da mi odgovoris konkretno i esplicitno postavljeno pitanje ili ti koji bi po svaku cenu da se evakuises sa "kriznog zarista"za tvoju krivu ideologiju s tim sto mi odgovaras nesto sasvim drugo sto nema veze sa pitanjem ??? :kafa:

Nisam bezobrazan nego su to sasvim razlicite poruke i razliciti konteksti zato sam ti obecao da cemo o tome ALI NAKON sto mi odgovoris u vezi one dve kamene ploce...
I ko je sad bezobrazan,ja koji te molim da mi odgovoris konkretno i esplicitno postavljeno pitanje ili ti koji bi po svaku cenu da se evakuises sa "kriznog zarista"za tvoju krivu ideologiju s tim sto mi odgovaras nesto sasvim drugo sto nema veze sa pitanjem ??? :kafa:
Ponovljeni zakoni su razlicite poruke i razliciti konteksti? Ti , druze, ne znas o cemu pricas. A spreman si da arogantno zacikavas sagovornike.

Bezobrazan si ,da ti se citat jasan ko dan i onda pravise se blesav pitanjem gdje to pise, to govorim sto si meni uradio.
A ovde u ovom slucaju gdje je moderator u pitanju ides softiciranijim metodama zatrolavanja rasprave.

Rec covek glasu ADAM.
Ta hebrejska rec objedinuje citavo potomstvo jazu jevreji.
To ne znas?

A kada je to subota stvorena za coveka?
Kazi nam ako smes?
Ajde?

Naravno da ne smes.
Znas istinu ali ju svesno iskrivljujes.
Kaze se adam ali u konkretnom Isusovom citatu nije rijec o praocu Adamu vec o covjeku generalno.

Then there’s אָדָם, man or person in the general sense. This word is named after the biblical first man, Adam. But despite the word’s heritage, אדם is not gender-specific: it refers to both males and females...

https://ulpan.com/how-to-say-man-in-heb/

Subota nije bukvalno stvorena kao stvar, nego je ustanovljena nakon izlaska Jevreja iz Egipta.

Kaze se adam ali u konkretnom Isusovom citatu nije rijec o praocu Adamu vec o covjeku generalno.

Then there’s אָדָם, man or person in the general sense. This word is named after the biblical first man, Adam. But despite the word’s heritage, אדם is not gender-specific: it refers to both males and females...

https://ulpan.com/how-to-say-man-in-heb/

Subota nije bukvalno stvorena kao stvar, nego je ustanovljena nakon izlaska Jevreja iz Egipta.
Pa nisi mi idgovorio kada je to subita stvotena?
Nego izbegavas aa? 😄

Hvala da si ispravio Hrista.
Pa kazao sam da bi to cinio i da ga licno vidis i da bi ga ispravio i poucio.

Vidis on ne zna kakoo ti sto kazes, on kaze STVORENA.

Mozda je bilo bolje da se ti razapnes za grehe nase?

Hristos:
Marko 2,27I govoraše im: subota je STVORENA čovjeka ( adama) radi, a nije čovjek subote radi.

Kada je subota stvorena?
Odma po stvaranju Adama za Adama.
Jer tada ne bese drugog coveka osim Adama i Eve.

Da pogledamo kako Hristos ksze stvaranje subote:
1. Mojsijeva 2,1Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1. Mojsijeva 2,2I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;

Da nam to jos Bog potvrdi.
Evo:
2. Mojsijeva 20,9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
2. Mojsijeva 20,10A sedmi je dan subota Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.

2. Mojsijeva 20,11Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan subotnji i posvetio ga.

Sada izvoli i pouci i Boga jos i kazi mu istinu.
Koji duhovni i moralni pad??

Poslednja izmena:
I jevreji su znali da je ti sto Isis govori istina.
Ali jednostavno ne hthese.

Jovan 3,2Ovaj dođe k Isusu noću i reče mu: Ravi! znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovijeh činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.

Luka 13,34Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! koliko puta htjeh da skupim čeda tvoja kao kokoš gnijezdo svoje pod krila, i ne htjeste

Ponovljeni zakoni su razlicite poruke i razliciti konteksti? Ti , druze, ne znas o cemu pricas. A spreman si da arogantno zacikavas sagovornike.
Naravno da jesu,to nije ista sadrzina mada su neki aspekti definitivno ponovljeni,ukljucujuci i same zapovesti...e sad,konkretno, u 4-tu zapovest koja je zapisana na kamenim plocama kao razlog za svetkovanje subote se navodi Bozje stvaranje dok se u 5 Mojs.naglasava aspekat izlaska iz Misira...
Ali ako cemo pravo,taj isti aspekat se navodi i u 1-vu zapovest pa te nisam do sada cuo da legalizujes paganstvo u smislu da imas vise bogova sem Jednoga,jer ti kao ni svi ostali narodi sem jevreja nikad nisu bili u ropstvu u Misiru.
Kako god,ono sto zaboravljas iz tog poglavlja iz 5 Mojs.jesu stihovi koji predhode onim kojeg ti navodis.
Evo kako oni glase:

5 Mojs.5,12-14:
"...Drži dan od odmora i svetkuj ga, kao što ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; nemoj raditi nikakoga posla ni ti ni sin tvoj ni kći tvoja ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti..."

A kako je i gde konkretno i detaljno sve to Bog zapovedio ?
Pa na one dve kamene ploce,zapisano je u 2 Mojs.20 poglavlju.,tamo su svi detalji dok se u 5 Mojs.sve to ponavlja u skracenoj verziji.
...Osim toga,nadam se da ne zaboravljas da sve sto je zapisano u 5 Mojs.5 je zapravo secanje Mojsija na dogadjaje sa Horiva,kada im je Bog dao one kamene ploce i kada je skljucio zavet s njima govorvsi s njima "licem k licu",kako kaze Pismo ?

Evo ti dokaza:

5 Mojs.5,1-7:
'...I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.
Gospod Bog naš učini s nama zavjet na Horivu.
Nije s ocima našim učinio taj zavjet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.
Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;
Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim riječi Gospodnje, jer vas bješe strah od ognja i ne izidoste na goru; i reče:
Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
Nemoj imati bogova drugih do mene..."

... i tako redom ponavlja zapovesti u formi prepricavanja ali je original i dalje u kovcegu zaveta,zapiusan je na one dve kamene ploce a tamo i dalje kao razlog za svetkovanje subote se navodi Bozje stvaranje...!!!

Na kraju jos jedno pitanje do tebe : Dali smatras da je u tu priliku prepricavanja Mojsije svesno i na svoju ruku falsifikovao zapovesti sa kamene ploce ili je mozda zaboravio ( eto star pa izlapeo) da citira ostatak 4 zapovesti,onako kako stoji u originalu ?
I jos bitnije - dali je za nas bitnije prepricavanje ili zapovesti sa originala zapisane na one dve kamene ploce ???

Isus ne kaze: ali ne razumese.
Vec ne htese.
A kad neces, znaci razumes, ali neces izvan svojih okvira.
Oni su imali tradiciju, predanja, Oce, crkvu.
Zasto da sve to odbace i slede nekoga koji nema ni magarca.
Iako je od Boga.
Taj put je put idricanja nece to ono.

Misleli su, Bog mora da spasi licenca je u nasim rukama.
On nema izbora jer smo mi deca Avramova.
Mi smo crkva...

Neki danas misle Savina...i sve je osigurano.
Zasto ici outem odruxanja?
Licenca je u nasim rukama.
Drzimo Boga za bradu.

Pa nisi mi idgovorio kada je to subita stvotena?
Nego izbegavas aa? 😄

Hvala da si ispravio Hrista.
Pa kazao sam da bi to cinio i da ga licno vidis i da bi ga ispravio i poucio.

Vidis on ne zna kakoo ti sto kazes, on kaze STVORENA.

Mozda je bilo bolje da se ti razapnes za grehe nase?

Hristos:
Marko 2,27I govoraše im: subota je STVORENA čovjeka ( adama) radi, a nije čovjek subote radi.

Kada je subota stvorena?
E sad si malo "preterao",vidis da se covek muci da mi odgovori jednostavno pitanje a ti ga torpedom direktno ciljas usred camca koji mu samo sto nije potonuo...?
Ako ti kaze kada je stvorena onda nema mu druge nego da on konacno prizna da su ovi sabotari ipak u pravu...
Nece ti to odgovoriti,vidis da mu trenutno ometaju vidik one dve kamene ploce sa 10 zapovesti koje bi da ih slomi bez razmisljanja ali mu nisu na dohvatu ruke... :D

Uostalom bog se sam zeznuo i blokirao sr misle neki.
Pa zar nije kazao da crkvu ni vrata paklena nece nadvladati?

Tako im kao dao licencu.
Moze da rade sta hoce.
Oni navodno odtedjuju put spasenja.
A Bog?
Pa nek pisne sko sme.
Pa protivurecio bi sam sebi onda.
Samo mu pokazemo tekst:
Ni vrata pakla.
Bezace kao dj..vo od krsta.

Medjutim kakve veze crkva ima sa paklom to nikoga ne zanima😉

Vazno je drzati boga za bradu.

E sad si malo "preterao",vidis da se covek muci da mi odgovori jednostavno pitanje a ti ga torpedom direktno ciljas usred camca koji mu samo sto nije potonuo...?
Ako ti kaze kada je stvorena onda nema mu druge nego da on konacno prizna da su ovi sabotari ipak u pravu...
Nece ti to odgovoriti,vidis da mu trenutno ometaju vidik one dve kamene ploce sa 10 zapovesti koje bi da ih slomi bez razmisljanja ali mu nisu na dohvatu ruke... :D
Oni drze boga za bradu ne sme da pisne.
Mora da radi sta oni kazu

Samo mu pokazu tekst: NI VRATA PAKLA.
I srede ga.

Ja sam ga iscrpo ti ga doradi za veceru..🤣

Jadan cacka se a onda jao.

Koslav75:
Нису они то прочитали, они имају одређене дијелове које читају и цитирају, остало им је табу тема. ;)
-------------------------

Sada sam zbunjen?
Nisu delovi ili djelovi vec diiiijelovi?
Ajd nam citiraj te druge diijjelove?

Poslednja izmena:
То није јасан и прецизан одговор на моје питање. Шта би с тобом одједном? Обично дајеш јасне и прецизне одговоре на питања. Као ономад кад си јасно и прецизно научним аргументима објаснио разлику између абортуса и чедоморства.
Aklo me pitas za nove generacije Intelovih ( ili bilo kog drugog brenda) procesora recu cu ti jos vise ,koji te god aspekat njihove funkcionalnosti interesuje...
Ali da u segmentu religije koje direktno obuhvata veru u Boga ubacujes nauku kao odlucujuci faktor bilo kog verskog aspekta jeste klasicno mesanje baba i zaba.

Subotari ,zasto preskacete stihove koji vam ne odgovaraju i zasto se segacite na forumu ?
Navedi koje smo to stihovi preskocili .
A dali je bolje da vredjamo sagovornike kao sto rade oni sa kojima najcesce pricamo ?
Zdrav humor je korisan kako za relaksaciju tako za podizanje fokusa i interesa za odgovaranje na postavljena pitanja koja se tendenciozno ignorisu.
Sledece pitranje ? :kafa:

Poslednja izmena:
Subotari ,zasto preskacete stihove koji vam ne odgovaraju i zasto se segacite na forumu ?
Ма видиш да имају прејаку аргументацију у смислу да нису у стању да региструју оно што им не одговара, осим ако то намерно не раде, е онда би то већ била лукавост. Видиш гласник је небројено пута игнорисао моје поруке и цитате које није могао негирати, али зато се сад упецао као кедер на спам поруку и одговорио, јер су он и роби сад у заносу због заблуде да су неког стјерали у ћошак "аргументима". Па прочитај им само преписку. :D

Back