Žig zveri

Da li su učenici Isusovi rasli u poznanju istine? Da li su ispravljali svoje mane?

1Jn 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,

Bog nas ne odbacuje ako sagrešimo, već ako voljno ostajemo u grehu (ako nećemo da se pokajemo i nećemo da usaglasimo svoj život sa Božjom voljom)

1Jn 2:2 I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
1Jn 2:3 I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
1Jn 2:4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

Da li ste Vi g-đo villaret odlučili da poštujete sve Božje zapovesti, uključujući i IV Božju zapovest?

Poslednja izmena:
Grešnici ne vole greh? Zašto onda čine greh?

Zašto onda ljudi prihvataju žig zverin? Znaju šta Bog traži od njih ali oni se oglušuju o Božja upozorenja! Zašto? Zato što više vole darove Božje umesto darodavca? Kada treba podneti žrtvu radi Boga, ljudi se ustručavaju.

Zar mogu onda biti dostojni Isusa Hrista kada ga se svojim delima odriču? Teško im je da stradaju na ovoj planeti radi Hrista... gde je tu ljubav prema ogromnoj žrtvi našeg Spasitelja? Gde je ljubav kojom mi uzvraćamo Njemu za Njegovo trpljenje radi nas?

Ako volimo Boga onda ćemo izabrati da poštujemo Njega kao Tvorca neba i zemlje i nećemo se odreći pred pretnjama oduzumanja svih resursa i na kraju nećemo se odreći ni ako treba da damo svoj život (jer znamo da će se doneti smrtni dekret da se pobiju svi oni koji odluče i dalje da poštuju svoga Tvorca)

Dakle, ljudi vole greh! ]

Ovako druže... u tvom pisanju vidim stav koji veoma liči na moj stav kada sam počeo da obraćam pažnju na ovakva pitanja. Upozoriću te na pogrešan stav da ne bi bio opasnost po sebe i okolinu jer ti sada u svim ljudima oko sebe koje srećeš vidiš neprijatelje koji zaslužuju smrtnu kaznu. Manje razmišljaj o grešnosti kojoj su svi podložni a više o čoveku kao ikoni Božijoj jer je čovek stvoren po slici Božijoj to uostalom piše u svetom pismu. Greh je ukorenjen u sve nas i ako pokušamo da ga se oslobodimo sad u ovom vremenu moglo bi da se desi da nas stisne još većim okovima jer to je se pokazalo mnogo puta da je tačno. Dakle treba se odupirati grehu i naučiti da živimo sa tim grehom da ne bi zastranili još više. Doćiće vreme kada će ljudi da se oslobode svakog greha ali to nije u našem vremenu već u nekoj budućnosti.Mnoge stvari se već odvijaju pred našim očima pa i u slučaju žiga zveri ali to uglavnom ostaje neprimećeno.

Znate šta Vi izjavljujete?

Sotonsku laž da čovek ne može da živi bez greha.

Otac nebeski nam je sam rekao da poslušamo Isusa Hrista.

Mar 9:7 I postade oblak te ih zakloni; i dođe glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni; Njega poslušajte.

A Isus Hrist nam je objasnio kako možemo da se vratimo u nebesku porodicu. I svojim primerom nam je pokazao na koji način možemo pobediti svako iskušenje koje će Sotona nametnuti na vernu Božju decu.

Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

Zašto i Vi ne odlučite da prihvatite poslušnost svome Tvorcu, poštujući sve zapovesti Božje? Mislite li da će gajenje greha Bog da progleda kroz prste? Ne! Greh nas odvaja od Boga. Svaki greh koji nismo hteli da priznamo ostaje zapisan da svedoči protiv nas na dan suda...

http://velikaborba.wordpress.com/

Da li ste čuli Hrista kada objašnava starom svešteniku da mora da se nanovo rodi...

Joh 3:1 Beše pak čovek među farisejima, po imenu Nikodim, knez jevrejski.
Joh 3:2 Ovaj dođe k Isusu noću i reče Mu: Ravi! Znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovih činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.
Joh 3:3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Joh 3:4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.

Dakle, ako čovek odluči da se vrati Bogu, onda će ispuniti uslove koje Bog traži od grešnika...

Put Hristu

Poslednja izmena:
Da li su učenici Isusovi rasli u poznanju istine? Da li su ispravljali svoje mane?

1Jn 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,

Bog nas ne odbacuje ako sagrešimo, već ako voljno ostajemo u grehu (ako nećemo da se pokajemo i nećemo da usaglasimo svoj život sa Božjom voljom)

1Jn 2:4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

Da li ste Vi g-đo villaret odlučili da poštujete sve Božje zapovesti, uključujući i IV Božju zapovest?
Blaženi duhom,vase je carstvije nebesko,,,:hahaha:

zakon pokazuje sta ne smes da radis ali ti ne govori sta treba da radis..kad kaze na primer pomazi svima on ipak coveku time ne daje uputustvo sta zapravo treba da radi da bi pomogo svima...svest ti ne daje snagu koja bi ti omogucila da se priroda popravi..z:lol:
znamo svi da je zakon duhovan a mi smo telesni i prodani u ropstvo greha..ne cinis nesto sto stvarno hoces nego mrzis to sto cinis...i to ne cinis znaci ti nego greh koji zivi u tebi..z:((

Zašto mnogi ostaju u ropstvu palih anđela a mole se Bogu da ih oslobodi nekog greha?

Zato što odbijaju da prihvate sve što izlazi iz usta Božjih!

Mat 4:4 A on odgovori i reče: napisano je: "Neće čovek živeti o samom hlebu, nego od svake reči koja izlazi iz usta Božijih".

Znate šta Vi izjavljujete?

Sotonsku laž da čovek ne može da živi bez greha.

Otac nebeski nam je sam rekao da poslušamo Isusa Hrista.

Mar 9:7 I postade oblak te ih zakloni; i dođe glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni; Njega poslušajte.

A Isus Hrist nam je objasnio kako možemo da se vratimo u nebesku porodicu. I svojim primerom nam je pokazao na koji način možemo pobediti svako iskušenje koje će Sotona nametnuti na vernu Božju decu.

Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

Zašto i Vi ne odlučite da prihvatite poslušnost svome Tvorcu, poštujući sve zapovesti Božje? Mislite li da će gajenje greha Bog da progleda kroz prste? Ne! Greh nas odvaja od Boga. Svaki greh koji nismo hteli da priznamo ostaje zapisan da svedoči protiv nas na dan suda...

http://velikaborba.wordpress.com/

Da li ste čuli Hrista kada objašnava starom svešteniku da mora da se nanovo rodi...

Joh 3:1 Beše pak čovek među farisejima, po imenu Nikodim, knez jevrejski.
Joh 3:2 Ovaj dođe k Isusu noću i reče Mu: Ravi! Znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovih činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.
Joh 3:3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Joh 3:4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.

Dakle, ako čovek odluči da se vrati Bogu, onda će ispuniti uslove koje Bog traži od grešnika...

Put Hristu

sotonska laz je da neko moze da zivi bez greha..cak i najveci duhovnici su izlozeni grehu..i to najvecem..gordosti..z:lol:

Evo kako je Isus pobedio Sotonu tamo gde je čovek pao:

Luke 4:4

(KJV) And Jesus answered him, saying, It is written, That man shall not live by bread alone, but by every word of God.
(Serbian DK) I odgovori mu Isus govoreći: U pismu stoji: Neće živeti čovek o samom hlebu, nego o svakoj reči Božijoj.

Pročitajte detalje kako je to izgledalo:

12 Kušanje
13 Pobjeda

Navešću samo neke primere. Recimo katolički sveštenici ne smeju da se žene ( celibat ) i znaš šta im se desi ? Postanu homoseksualci i pedofili...još gore. Crkva govori da je materijalizam propadljiv a najveći materijalisti su upravo po crkvama itd.

A Vi ste još uvek dete i ne razumete da je došlo do otpada i bezakonja u okviru hrišćanske crkve?

3. Era duhovne tame

Zašto ne verujete Božjoj reči da je to prorečeni otpad, koji će doći nakon smrti apostola...

Act 20:29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
Act 20:30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

&

2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Th 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Th 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2Th 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2Th 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
2Th 2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2Th 2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2Th 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

Poslednja izmena:
Evo kako je Isus pobedio Sotonu tamo gde je čovek pao:

Luke 4:4

(KJV) And Jesus answered him, saying, It is written, That man shall not live by bread alone, but by every word of God.
(Serbian DK) I odgovori mu Isus govoreći: U pismu stoji: Neće živeti čovek o samom hlebu, nego o svakoj reči Božijoj.

Pročitajte detalje kako je to izgledalo:

12 Kušanje
13 Pobjeda

koji covek na ovom svetu kad bi bio gladan i zedan ne bi da mu se ponudi pretvorio kamen u leba i vodu..aj kazi i priznaj da bi..
ja priznajem da ne bi odbila a i bila sam u situaciji da sam bila puno zedna a nigde vode a zedj sve jaca i jaca..i veruj mi da mi se pojavio sam djavo sa casom vode ma otela bi mu casu iz ruke..z:lol:

koja vlast..demokratski izabrana vecinom ili je u pitanju neka vlast koja je silom zasela u fotelju...sory al ja ovo nista ne razumem..objasni koga da skidamo i na koji nacin.z:(

Tebe :rumenko: odozgo na dole :lol:

- - - - - - - - - -

Znam da Zig nije vidljiv na telu :) 666 je zig koji oznacava trostruko ili totalno nesavrsenstvo ili totalnog gresnika koji se odrekao Boga i zivi bezbozno i nemoralno i na taj nacin se klanja Zveri ili sotoni :mrgreen:

Danas u svetu vidimo da je takav nacin zivota normalan i IN :malav:

sotonska laz je da neko moze da zivi bez greha..cak i najveci duhovnici su izlozeni grehu..i to najvecem..gordosti..z:lol:

Već sam Vam objasnio. Ako čovek odbacuje poslušnost svim Božjim zapovestima, onda je sam izabrao službu prevari.

Da li neko od njih uči da je nedeljni zakon žig zverin? Da li upozoravaju sve ljude iznoseći Božje opomene iz Otkrivenja 14. glave?

Zašto ih ne pitate zašto ne rade ono što ih je Bog pozvao?

Vi svi mene napadate zato što ste izabrali da slušate svoje učitelje koji vas ne uče već odvraćaju od istine.

Evo kako nas je apostol Pavle savetovao...

Eph 4:11 I On je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Eph 4:12 Da se sveti priprave za delo službe, na sazidanje tela Hristovog;
Eph 4:13 Dokle dostignemo svi u jedinstvo vere i poznanje Sina Božijeg, u čoveka savršenog, u meru rasta visine Hristove;
Eph 4:14 Da ne budemo više mala deca, koju ljulja i zanosi svaki vetar nauke, u laži čovečijoj, putem prevare;
Eph 4:15 Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u Onome koji je glava, Hristos.
Eph 4:16 Iz kog je sve telo sastavljeno i sklopljeno svakim zglavkom, da jedno drugom pomaže dobro po meri svakog uda, i čini da raste telo na popravljanje samog sebe u ljubavi.

Niko ne moze nista ako ne prihvati duh ovog sveta - duh sotonski ili ako ne radi ono sto politcka zver zeli :malav:

- - - - - - - - - -

Isto tako ja ne mogu pisati ni otvarati ovde teme ako ne prihvatim uslove foruma i to je neki zig :malav:

Poslednja izmena od moderatora:
koji covek na ovom svetu kad bi bio gladan i zedan ne bi da mu se ponudi pretvorio kamen u leba i vodu..aj kazi i priznaj da bi..
ja priznajem da ne bi odbila a i bila sam u situaciji da sam bila puno zedna a nigde vode a zedj sve jaca i jaca..i veruj mi da mi se pojavio sam djavo sa casom vode ma otela bi mu casu iz ruke..z:lol:

Da li ste čuli za hrišćane koji nisu hteli da se odreknu svoje vere ni pod najsvirepijim mučenjima?

Poslednja izmena:
zato je i takav zove svetac..onaj ko je drugaciji od ostale vecine..i zasluzio je da ga ih slavimo..
99,9 posto nije..i ja sam u toj vecini..na zalost..z:lol:

A kako da ga slavimo?

On treba da nam bude primer ne da ga slavimo.

Da li znate da u bibliji i sami andjeli odbijaju slavljenje jer ono pripada samo Bogu kako sami kazu.

zato je i takav zove svetac..onaj ko je drugaciji od ostale vecine..i zasluzio je da ga ih slavimo..

Naprotiv! Ni apostoli ni verni anđeli nisu hteli da prihvate slavu od ljudi. Uvek su ukazivali na Boga kome treba da bude naša slava, hvala, čast...

99,9 posto nije..i ja sam u toj vecini..na zalost..
xmas_biggrin.gif

A Vi mislite da ćete dobiti spasenje ako se odreknete Hrista? Ako odbijete da mu služite iz ljubavi poštujući sve Božje zapovesti?

Grdno se varate!

Zašto niste među onima koji svojim životom proslavljaju Boga u odbacivanju, omalovažavanju, progonstvu?

Ko Vas može zadržati da ne budete sa vernima iz svih vremena? Ako hoćete da budete u takvom društvu onda izaberite danas da ćete služiti Bogu celim srcem, pa makar morali žrtvovati sve što imate i što jeste...

Poslednja izmena:
A kako da ga slavimo?

On treba da nam bude primer ne da ga slavimo.

Da li znate da u bibliji i sami andjeli odbijaju slavljenje jer ono pripada samo Bogu kako sami kazu.

secanje na njegov zivot je i pouka....a zaboravices ga sigurno ako ga ne slavis u jedan dan godisnje..on ti je na ovaj nacin bukvalno ispred nosa..taman zaboravis a ono stize nova godina i njegov dan i ti se opet prisetis..
a ne pripada slavljenje samo vojskovodji..i vojnici nisu za odmet..z:lol:

Nema drugog puta!

1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:

KONTEKST

1Pe 2:19 Jer je ovo ugodno pred Bogom ako Boga radi podnese ko žalosti, stradajući na pravdi.
1Pe 2:20 Jer kakva je hvala ako za krivicu muke trpite? Nego ako dobro čineći muke trpite, ovo je ugodno pred Bogom.
1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;

2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

Poslednja izmena:

Nema drugog puta!

2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

KONTEKST

1Pe 2:19 Jer je ovo ugodno pred Bogom ako Boga radi podnese ko žalosti, stradajući na pravdi.
1Pe 2:20 Jer kakva je hvala ako za krivicu muke trpite? Nego ako dobro čineći muke trpite, ovo je ugodno pred Bogom.
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;

sta bi uradio da vidis na primer kacavandu ili papu kako visi na krstu sav krvav a dise..dal bi mu odvezo lance i oslobodio coveka muka..z:lol:

secanje na njegov zivot je i pouka....

Primer prave ljubavi i vernosti do kraja!

Zašto je Hrist trpeo sve uvrede? Zato da biste Vi imali šansu da se vratite Bogu. Cenite li Vi tu ljubav i žrtvu? Da li ćete uzvratiti svome Tvorcu i Spasitelju na tu ljubav sa iskrenim srcem punim zahvalnosti?

Hoćete li i Vi biti verni Njemu kao što je On bio veran Vama do kraja?

Na to pitanje svako mora sam da da odgovor.

a zaboravices ga sigurno ako ga ne slavis u jedan dan godisnje..on ti je na ovaj nacin bukvalno ispred nosa..taman zaboravis a ono stize nova godina i njegov dan i ti se opet prisetis..

Šta pokušavate da kažete?

a ne pripada slavljenje samo vojskovodji..i vojnici nisu za odmet..z:lol:

Pa zar i najverniji ljudi, poput apostola Pavla nisu iskreno priznali da su sami grešnici i da im je potreban Spasitelj?

1Ti 1:15 Istinita je reč i svakog primanja dostojna da Hristos Isus dođe na svet da spase grešnike, od kojih sam prvi ja.

Zar prorok Ilija nije živ vaznet na nebo? On je sam stojao na gori Karmil protiv svih sveštenika...

1Ki 18:40 Tada im reče Ilija: Pohvatajte te proroke Valove da ni jedan ne uteče. I pohvataše ih, i Ilija ih odvede na potok Kison, i pokla ih onde.

1Ki 18:17 A kad vide Ahav Iliju, reče mu Ahav: Jesi li ti onaj što nesreću donosiš na Izrailja?
1Ki 18:18 A on reče: Ne donosim ja nesreću na Izrailja, nego ti i dom oca tvog ostavivši zapovesti Gospodnje i pristavši za Valima.
1Ki 18:19 Nego sada pošalji i saberi k meni svega Izrailja na goru karmilsku, i četiri stotine i pedeset proroka Valovih i četiri stotine proroka iz luga, koji jedu za stolom Jezaveljinim.
1Ki 18:20 I posla Ahav k svim sinovima Izrailjevim, i sabra one proroke na goru karmilsku.
1Ki 18:21 Tada pristupi Ilija ka svemu narodu i reče: Dokle ćete hramati na obe strane? Ako je Gospod Bog, idite za Njim; ako li je Val, idite za njim. Ali narod ne odgovori mu ni reči.
1Ki 18:22 A Ilija reče narodu: Ja sam sam ostao prorok Gospodnji; a proroka Valovih ima četiri stotine i pedeset.
1Ki 18:23 Dajte nam dva junca, i neka oni izaberu sebi jednog, i neka ga iseku na komade i metnu na drva, ali oganj da ne podmeću; a ja ću prigotoviti drugog junca, i metnuću ga na drva, ali oganj neću podmetati.
1Ki 18:24 Tada prizovite ime svojih bogova, a ja ću prizvati ime Gospodnje, pa koji se Bog odazove ognjem onaj neka je Bog. I sav narod odgovori i reče: Dobro reče.
1Ki 18:25 Potom reče Ilija prorocima Valovim: Izaberite sebi jednog junca i prigotovite ga prvo, jer je vas više; i prizovite ime bogova svojih, ali ognja ne podmećite.
1Ki 18:26 I uzeše junca, kog im dade, i prigotoviše, i stadoše prizivati ime Valovo od jutra do podne govoreći: Vale, usliši nas! Ali nikakvog glasa ni koga da odgovori. I skakahu oko oltara, koji načiniše.
1Ki 18:27 A kad bi u podne, stade im se rugati Ilija govoreći: Vičite većma; jer je on bog! Valja da se nešto zamislio, ili je u poslu, ili na putu, ili može biti spava, da se probudi.
1Ki 18:28 A oni stadoše vikati glasno, i parati se nožima i šilima po svom običaju, dokle ih krv ne obli.
1Ki 18:29 A kad dođe podne, stadoše prorokovati dokle dođe vreme da se prinese dar, ali nikakvog glasa ni koga da odgovori, ni koga da čuje.
1Ki 18:30 Tada reče Ilija svemu narodu: Pristupite k meni. I pristupi k njemu sav narod. Tada on opravi oltar Gospodnji koji beše razvaljen.
1Ki 18:31 I uze Ilija dvanaest kamena prema broju plemena sinova Jakova, kome dođe reč Gospodnja govoreći: Izrailj će ti biti ime.
1Ki 18:32 I načini od tog kamenja oltar u ime Gospodnje, i oko oltara iskopa opkop širok da bi se mogle posejati dve mere žita.
1Ki 18:33 I namesti drva, i junca isečenog na komade metnu na drva.
1Ki 18:34 I reče: Napunite četiri vedra vode, i izlijte na žrtvu i na drva. Pa opet reče: Učinite još jednom. I učiniše još jednom. Pa opet reče: Učinite i trećom. I učiniše trećom,
1Ki 18:35 Te voda poteče oko oltara, i napuni se opkop vode.
1Ki 18:36 A kad bi vreme da se prinese žrtva, pristupi Ilija prorok i reče: Gospode Bože Avramov, Isakov i Izrailjev, neka danas poznadu da si Ti Bog u Izrailju i ja da sam Tvoj sluga, i da sam po Tvojoj reči učinio sve ovo.
1Ki 18:37 Usliši me, Gospode, usliši me, da bi poznao ovaj narod da si Ti Gospode Bog, kad opet obratiš srca njihova.
1Ki 18:38 Tada pade oganj Gospodnji i spali žrtvu paljenicu i drva i kamen i prah, i vodu u opkopu popi.
1Ki 18:39 A narod kad to vide sav popada ničice, i rekoše: Gospod je Bog, Gospod je Bog.
1Ki 18:40 Tada im reče Ilija: Pohvatajte te proroke Valove da ni jedan ne uteče. I pohvataše ih, i Ilija ih odvede na potok Kison, i pokla ih onde.

Zar treba slaviti čoveka koji je pobio 450 ljudi?

(Vi braniste smrtnu kaznu, pa rekoh da Vas priupitam da li odobravate Ilijino delo)

Back