Žig zveri

hm337

podeljeni po, rasi, polu, godinama, veri, ideologiji, sa bilo kojom podelom neprijateljstvo, mrznja, ubijanje, ratovi - ko to radi i zasto? e onda se djavo dosetio ultimativne podele, jel, ili trgujemo i razvijamo se ili ratujemo i unistavamo se - medjusobno; nema da se trguje bez djavoslkog ziga, ali naravno da ce ovi reci da je boziji, kako bi se napravila podela - taj koji je izmislio zig je reziser, a vi ste statisti u njegvom filmu, akteri ste samo osudom drugih, sve je prevara, ali tesko dokaziva dok se ne realizuje, jer necete da razumete, ili pricu o talantima shvatate apstraktno, a ne konkretno...
Дозвавши пак десет својих слуга даде им десет кеса, и рече им: Тргујте док се ја вратим.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Прича_о_талантима
izvolite protumacite, je li Hristos znao za zig kao uslov trgovine
А господар његов одговори и рече му: зли и лењи слуго, знао си да жањем где нисам посејао и скупљам где нисам вејао. Требало је дакле да даш мој новац мењачима, и ја бих по доласку узео своје с каматом. Стога узмите од њега талант и дајте ономе што има десет таланата. Јер свакоме који има даће се и претећи ће; а од онога који нема - узеће се и оно што има. А некориснога слугу избаците у крајњу таму; онде ће бити плач и шкргут зуба.
zato moraju ratovi, jer je trgovina po vama djavolska, nemojte da trgujte, ratujte dok se ne istrebite, beskorisne sluge, tako sluzite covekpubici, a o zigu sam vec diskutovao ovde na svom sajtu... nema komentara, jer necete da rzumete http://geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic2 tema - zig i ruka, i pitanja - a gde to ima da ko osudi druge jer...

Poslednja izmena:
nema vredjanja, da saceka
Avakum -a
govori o onima koji će živi biti uzeti na Nebo nakon vaskrsenja pravednika

и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.

avakume, upleo si se u mrezu

citiras apostola Pavla da zivi nece preteci mrtve, pa bi da se vaznosis pre zigosanja

jel vidis sta ti desilo,...

1. mora zig pa vaskrsenje, a avakum misli da pretice, citiram ga

Pa baš mi čekamo Gospoda i vaskrsenje, a ne zver i žig. Jer mi koji budemo živi uzneti na Nebo 2029. godine izbeći ćemo žig zveri koji bude obavezan od 2032/33
ako nema ziga, nije bilo ni vaskrsenja onih koji ga odbise, pa kako ces onda pre toga biti uznet, ako zivi nece preteci mrtve?

Poslednja izmena:
hm337

, a o zigu sam vec diskutovao ovde na svom sajtu... nema komentara, jer necete da rzumete
.Немој себе да величаш. То што ти нико не одговори на коментар не значи да људи не могу да ти одговоре јер си ти рекао нешто много паметно, пре може да значи да људи не виде смисао у томе да коментаришу.
Св. Писмо каже да се требамо клонити празних и бесплодних расправа,

Poslednja izmena od moderatora:
.Немој себе да величаш. То што ти нико не одговори на коментар не значи да људи не могу да ти одговоре јер си ти рекао нешто много паметно, пре може да значи да људи не виде смисао у томе да коментаришу.
  • ne mislim da sam sebe uvelicao, ako neko drugi nece da razume, ima otpor iz ovih ili onih razloga, npr. toliko sam mali, u manjini, da sam danas rangu statisticke greske
  • ne vide smisao, ili se boje ekskomunikacije?
  • prazno i besplodno, pa ne bih rekao, ako sve druge nazovi crkve koriste tu knjigu za bosluzenje, samo mi ne, ne treba tu pametovanje koje meni pripisujes
  • prazno i besplodno je ovo sa jehovinim svedocima i stub/krst, jel koliki je bio poprecni natpis na stubu, koliko je natpis ukrstio stub da se zove krst, a ne stub
u svakom slucaju, hvala ti na iskrenosti, da ja nisam nesto mnogo pametno izneo, ....ja ispadoh najgluplji ako sam najmanje komentarisan, osim po sluzbenoj duznosti :lol:

Poslednja izmena:
ne mislim da sam sebe uvelicao, ako neko drugi nece da razume, ima otpor iz ovih ili onih razloga, npr. toliko sam mali, u manjini, da sam danas rangu statisticke greske
ali crkva nije samo danas, vec od onda od kad je Hristos postavi, a tada nisam bio na nivou statisticke greske kako kaze i svetiA. Ikonijski
"Otkrovenje Jovanovo neki primaju. ali mnogi ga nazivaju lažnim.
Dakle, ne radi se ovde o necijoj pameti ili gluposti, vec strahu. Jer sta ako je ovaj ludak vcbcbcbb u pravu, to se misle neki, onda smo vec gotovi svi komplet.

"Nije sve propalo cak i kad propalo je sve" ...
:)
A ima i ova :
""В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"
("Na kraju krajeva , sve ce biti dobro . Ako i bude lose(trenutno) , znaci , to jos nije kraj")...

Setimo se Armagedona iz "Otkrovenja po Jovanu" , od cega drhte sve sile "nepomenikove" i pokusavaju da ga odloze na ovaj ili onaj nacin ...:whistling:
Al` njima spasa nema , osim ako se iskreno ne pokaju i preume pre toga .

Tako je
Ne treba prositi vreme na isprazne price.

zanimljivo, jako, ja koliko sam vas troje upoznao ovde, nikad se ne bi reklo da biste se slozili oko necega, jer ste potpuno razliciti, i razlicitih uvererenja, ... kad ono:klap:
Кад би се мудрост стицала знањем Св. Писма то би било још и и добро за нас овде, можда би се неко и спасао од нас, Али мудрост се стиче чињењем добрих дела, милосрђем, праштањем, стрпљењем, љувављу према ближњима, вером у Христа. Не знам колико нас има на том плану, Бог зна
Ми се овде трошимо на расправе, ко је у праву, а то нам никакав добар плод неће донети, А оно шта треба да ли чинимо?
Нека Бог буде милостив нашим гресима

Кад би се мудрост стицала знањем Св. Писма то би било још и и добро за нас овде, можда би се неко и спасао од нас, Али мудрост се стиче чињењем добрих дела, милосрђем, праштањем, стрпљењем, љувављу према ближњима, вером у Христа. Не знам колико нас има на том плану, Бог зна
Ми се овде трошимо на расправе, ко је у праву, а то нам никакав добар плод неће донети, А оно шта треба да ли чинимо?
Нека Бог буде милостив нашим гресима
onda nemoj da gubis vreme na forumu, ako je vec ocigledno da ovde nije moguce uciniti dobro delo, vec idi pomozi ubogome, podeli sirotinji, tesko da ces njih naci ovde na forumu... ja sam vec rekao da to stos e ja i ti raspravljamo, ili ja i neko drugi, to pokupi neko treci koji se uopste ne raspravlja, ne ulazi u diskusiju... i ne hvalim se da znam sveto pismo, vec nudim odredjene citate za razumevanje, i to sam vec rekao, da razlikujemo jasno konkretno razumevanje vere [na svojoj temi vera, apstraktno ili konkretno] od tumacenja digitronom, apstrakcijom i cime sve ne.

onda nemoj da gubis vreme na forumu, ako je vec ocigledno da ovde nije moguce uciniti dobro delo, vec idi pomozi ubogome, podeli sirotinji, tesko da ces njih naci ovde na forumu... ja sam vec rekao da to stos e ja i ti raspravljamo, ili ja i neko drugi, to pokupi neko treci koji se uopste ne raspravlja, ne ulazi u diskusiju... i ne hvalim se da znam sveto pismo, vec nudim odredjene citate za razumevanje, i to sam vec rekao, da razlikujemo jasno konkretno razumevanje vere [na svojoj temi vera, apstraktno ili konkretno] od tumacenja digitronom, apstrakcijom i cime sve ne.
Немој ти мене да учиш шта да радим, брини за себе.Ти се трипујеш како си за све најпаметнији. Или боље, сви се трипујемо како смо ми најпаметнији и како баш ми све најбоље знамо.Бог када је делио памет био је широке руке, сви мисле да су паметни. То је неко нормално стање стври, а мудрост није нормално стање, један од милион а можда и мање. Мудрост је ретка појава, глупост је нормална појава, И кад већ сви мислимо да смо паметни то онда мора да долази од наше глупости. Чуо сам да мудри не мисле за себе да су паметни
Трагајући за српском речи за интелект разумео сам да је у питању баш реч Памет, Паметан и интелигентан дође му исто.
Што на крају дође да интелигентан и глуп дође на исто
Што је човек интелигентнији то мисли да је паметнији

Poslednja izmena:
ja kada sam bio mlad nisam nesto mislio da sam mudar, a ti nemoj odma da se ljutis, dosta mi je moje dece koja kada pokusavam da ih nesto naucim, ona se ljute... mada i ja sam se dosta ljutio kada sam bio mlad, hehe, tako da razumem... bi dreka i larma, ali pocistise kucu sto je kuce izgrickalo i napravilo lom, a i oni sami, ja sam radio nesto napolju

ja kada sam bio mlad nisam nesto mislio da sam mudar, a ti nemoj odma da se ljutis, dosta mi je moje dece koja kada pokusavam da ih nesto naucim, ona se ljute... mada i ja sam se dosta ljutio kada sam bio mlad, hehe, tako da razumem... bi dreka i larma, ali pocistise kucu sto je kuce izgrickalo i napravilo lom, a i oni sami, ja sam radio nesto napolju
Ма не љутим се него ти скрећем пажњу ко детету.
Штета штго си тако брзо остарио, ја сам још увек млад

Ма не љутим се него ти скрећем пажњу ко детету.
Штета штго си тако брзо остарио, ја сам још увек млад
ja kada sam bio mali mastao sam da vozim one velike djubretarske kamione, pa su me posle zezali da cu da budem djubretar... i tako, meni su zapali prljavi poslovi po kuci, bilo da se nesto zapusi, bili da iznosim djubre, bilo da skuplam kuceca g... a svi ga vole... i tako, ujutro ja gledam sada 'mericke djubretarske kamione kako nose djubre 1put nedeljno, i tek jednom mladi djubretar mi rece BUDI DOBAR, na srpskom, i ja se zabezeknem - eto, pa ako prica ne moze da naskodi, zaboravih sad kako rece, cvija bese, a ja sad cu 50, blizu sam, pa ako sam ostario, i neka sam, i drugi da ostare jos vise, bar duplo, i nasite se zivota

Poslednja izmena:
ja kada sam bio mali mastao sam da vozim one velike djubretarske kamione, pa su me posle zezali da cu da budem djubretar... i tako, meni su zapali prljavi poslovi po kuci, bilo da se nesto zapusi, bili da iznosim djubre, bilo da skuplam kuceca g... a svi ga vole... i tako, ujutro ja gledam sada 'mericke djubretarske kamione kako nose djubre 1put nedeljno, i tek jednom mladi djubretar mi rece BUDI DOBAR, na srpskom, i ja se zabezeknem - eto, pa ako prica ne moze da naskodi, zaboravih sad kako rece, cvija bese, a ja sad cu 50, blizu sam, pa ako sam ostario, i neka sam, i drugi da ostare jos vise, bar duplo, i nasite se zivota
50 и нису неке године, лепо ја кажем да си рано остарио
Да ти прошиташ "Фонтана младости" па да се подмладиш док није касно
Иначе тај текст није плод моје памети него ми је дато кроз Божија откровења.

a ja sam rekao da nisam vise mlad, pa si brzopleto zakljucio da sam star
Ако кажеш да ниси више млад (А то си ти рекао)онда то значи да си остарио.
Ти ниси ни свестзан какве све конструкције изводи твој интелект и како те вешто вара.
А година имам више од тебе а још сам млад, баш ме занима шта ће сад твој интелект да смисли и изокрене смисао реченог.
Имај на уму да како твој интелект изокреће овај наш разговор тако изокреће и схватање онога шта је у Писму написано.
Не уздај се превише у преваранта и звер која живи у нама.

Poceli smo kada si me opljunuo za pomak, a znas li crni avakume kada sam ja ovo napuisao, vidi crveno/bold ispod
Avakum:

Dakle, 3 načina djavolskog rušenja vere u vaskrsenje:
  1. II TIMOTEJU 2,18-19 Koji zastraniše od istine, govoreći da je vaskrsenje već bilo, i ruše veru nekih.
    Ali tvrdo stoji temelj Božiji, imajući ovaj pečat: Pozna Gospod one koji su njegovi, i: Neka odstupi od nepravde svaki koji priziva ime Gospodnje.
  2. Pošto gorenavedeni direktni djavolski plan nije uspeo, jer je opštepoznato da su hrišćani 1. veka čekali vaskrsenje, verujući, stražareći, jer niko ne zna ni dan ni čas, jedini indirektni djavolski plan bi mogao da bude da se vera u vaskrsenje počne rušiti kod manje vernih, tj. da se od njih i preko njih počne rušiti globalno, i to tako što će im se predstaviti scenario po kome se prvo mora dijagnostikovati 666 smrću nežigosanih tj. trgovinom žigosanih, kao dve kontrasti, što ne može da ostane neprimećeno na zemlji, pa prvo vaskrsenje u kome se revalorizuje smrt nežigosanih, gde je drugo posle 1000 (makar i farisejski neko rekao da je narod proklet jer ne zna simboliku 10x10x10) godina po kome se sudi i onima koji nisu ni morali da odbijaju žig, jer do današnjeg dana žig nije ni dijagnostikovan. Znači takva vera je trostepena, razdeljena na tri vremenski razdvojene particije, od kojih prva žigosanje svakom dobronamernom nije u interesu ni da veruje u nju da će se desiti za njegova veka, tj. ta prva koja treba da startuje je dok ne startuje neka vrste blokade nade za sledeće. Faktički, ne samo da nikoga ne interesuje da čeka vaskrsenje kao što su to činili hrišćani 1. veka (i) pre no što je napisano lažno otkrivenje, a i zašto bi, tj. kako bi kada prvo treba da se desi žigosanje sa 666, već time, ne znam da li suptilno ili grubo, se vaskrsenje prolongira u nedogled, tj. neizlaženje na videlo 666 daje alibi da se vaskrsenje uopšte ni ne čeka, pa samim tim rušenje vere u isto je i nepotrebno jer ona ni ne postoji, ali je istovremeno lukavo učvršćena vera sa smrću, jer se druga smrt predstavlja zaista neprijateljem. Naravno, bilo ko mi može reći da lažem, jer, navodno taj veruje u vaskrsenje, ali isti taj zaboravlja da ISTINU DRŽI U NEPRAVDI (Rimljanima 1,18), tj. svoju veru zasniva na muci i patnji nekoga u budućnosti, jer on sam nije u poziciji da odbije žig 666 kako bi pokazao svoju veru i trpljenje, po lažnom otkrivenju. Taj nije u jedinstvu jevandjeoske vere, niti ima zajedništvo sa svetima. Taj se ne bori za veru jedanput predatu svetima (POSLANICA SV. AP. JUDE JAKOVLJEVOG 1,3). Taj drugome čini ono što sebi ne čini, jer drugome veruje ono što sebi nikada ne bi. Taj i svete podvaja, jer po lažnom otkrivenju 20,4-5, po izjavi njegovog pisca šta je video, udeo u 1. vaskrsenju imaju samo oni koji su posečeni za svedočanstvo Isusovo i Reč Božiju, i koji se ne pokloniše-primiše žig zveri. DODAJEM, - zar to nije dokaz da ne verujete sada u drugi dolazak, da ne strazite, nego ti kazes nece bar do 2029-32-33... nema pobijenih zbog ziga - nema 1. vaskrsenja - vi svi ne cekate Hrista, ni vaskrsenje, upravo dokazah.

opet izmisljas, opet ti se pobrkao redosled, jer ko ima udeo u 1. vaskrsenju sta kaze lazno otkrivenje
Imam nekih tehničkih problema sa nalogom "Avakum", pa sad koristim ovaj novi nalog "CarstvoBozije".
1. To iz poslanice Timoteju je o onima koji su tada govorili da je već bilo vaskrsenja i da ga više neće biti što je naravno pogrešno. Ja nasuprot njima tvrdim da je vaskrsenja bilo, ali i da će ga biti i to na masovnom nivou.
2. Već sam na to odgovorio. Prvo vaskrsenje nije samo vaskrsenje onih koji ne primiše žig (2032/33 - 2036. godine) već i vaskrsenje pravednika 2029. godine.

nema vredjanja, da saceka
Avakum -a

1. mora zig pa vaskrsenje, a avakum misli da pretice, citiram ga

ako nema ziga, nije bilo ni vaskrsenja onih koji ga odbise, pa kako ces onda pre toga biti uznet, ako zivi nece preteci mrtve?
Živi koji uđu u Vaznesenje 2029. godine (Nevesta) neće preteći one koji su umrli pre njihovog Vaznesenja 2029. godine, ali hoće one koji umru za vreme dodele žiga (2032/33. - 2036. godine).

Da je vaskrsenje pravednika pre vaskrsenja grešnika (nasuprot onome što tvrdi vcbccbc vcbcvb) govori i prorok Jezekilj u glavama od 36. do 39. Npr. u 37. glavi kaže:
"7 Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovedi; a kad prorokovah, nasta glas, i gle potres, i kosti se pribirahu svaka ka svojoj kosti.

8 I pogledah, i gle, po njima iziđoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne beše u njima.

9 Tada mi reče: Prorokuj duhu, prorokuj, sine čovečji, i reci duhu: Ovako veli Gospod Gospod: Od četiri vetra dođi, duše, i duni na ove pobijene da ožive.

10 I prorokovah, kako mi se zapovedi, i uđe u njih duh, i oživeše, i stadoše na noge, beše vojska vrlo velika.

11 Tada mi reče: Sine čovečji, ove su kosti sav dom Izrailjev; gle, govore: Posahnuše kosti naše i prođe nadanje naše, propadosmo.

12 Zato prorokuj, i kaži im: Ovako veli Gospod Gospod: Evo, ja ću otvoriti grobove vaše, i izvešću vas iz grobova vaših, narode moj, i dovešću vas u zemlju Izrailjevu.

13 I poznaćete da sam ja Gospod, kad otvorim grobove vaše, i izvedem vas iz grobova vaših, narode moj.

14 I metnuću duh svoj u vas da oživite, i naseliću vas u vašoj zemlji, i poznaćete da ja govorim i činim, govori Gospod
."
Dakle, tu se govori o vaskrsenju Izraela, o vaskrsenju naroda koga Gospod naziva "narode Moj" što znači da je reč o pravednicima. Ne pominju se ni tu grešnici.
A posle u Jezekilj 38 i 39 se govori o sahranjivanju grešnika iz naroda Goga i Magoga koji će napasti Izrael kada bude u miru nakon tog vaskrsenja iz Jezekilj 37. Što je opet saglasno sa proroštvom Jovana Bogoslova u Otkrivenju 20 o Gogu i Magogu i o tome da grešnici neće vaskrsnuti dok se ne navrši 1000 godina od vaskrsenja pravednika.

Živi koji uđu u Vaznesenje 2029. godine (Nevesta) neće preteći one koji su umrli pre njihovog Vaznesenja 2029. godine, ali hoće one koji umru za vreme dodele žiga (2032/33. - 2036. godine).
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење.
ne, [citaj opet kako pise u laznom otkrivenju, koje je prvo], ti si sebe ubrojao u te zive po Pavlu, prenebragavajuci da ako je istina, drzis je u nepravdi, jer nisi bio u situaciji da odbijes zig, jel - misleci da ces ga izbeci ranije, ali po laznom otkrivenju udeo u 1. vaskrsenju imaju oni koji su odbili zig, te ako nema odbijanja, nema ni vaskrsenja, te ne moze biti ni preticanja vaznesenjem tvojim laznim... u svakom slucaju stavljam te na ignore listu, jer muljas, tacno znas gde si se preracunao u tripletu citata, a da ne govorim da nisi trebao ni da racunas jer niko ne zna ni dana ni casa, po Hristu - jevandjelju...

Poslednja izmena:
ne, mladi su mladici, stari/ostareli su dede, a ja sam u srednjim godinama, i mene su to drugi informisali da sam u SREDNJIM godinama, sta sam ja mogao, da se bunim? ... zver, prevarant u nama? ne, u tebi zivi uobrazenko :lol:
Кад би ми хришћани били тело онда би могли тако да гледамо на старост, али ми смо нова твар, нешто што не стари нити умире.
ne, u tebi zivi uobrazenko :lol:
Ти би мало да се играмо ко деца

Кад би ми хришћани били тело онда би могли тако да гледамо на старост, али ми смо нова твар, нешто што не стари нити умире.

Ти би мало да се играмо ко деца
ne, samo me zanima kako nova tvar korespondira sa ovim tvojim prevarantsko-zverskim odredjenjem:
Не уздај се превише у преваранта и звер која живи у нама.
mozda funkcionises kao dr. dzekil i mister hajd, danju si jedno, nocu drugo, mozda imas podvojenu licnost, pa mislis da je meni do igre sa tobom kao osobom br ... , ...
upravo se na religioznim forumima pojavljuju ljudi sa rascepom duse, jel znas kako se to strucno zove - ...

Back