ŽENSKI JEZIK

Lepo je sve to ali Borac za prava zivotinja sada samo gleda ovu temu iz prikrajka i cuti sa retkim "uskocicama". I niko nista da kaze o (nad)moci zenskog jezika. Barem oni koji su od njega nastradali i izbegavaju ga jer ih moze samleti svojim misicima. Od preobilja pricanja do pedera je 7 strana, a odgovora nigde.

Zasto onda zene zovu zmijama? A zmije cute kao zalivene. Ili je to zbog neceg drugog :think:
Sta zeni koja mnogo prica treba uraditi, kakav joj protivotrov ubrizgati? Koji je recept za preziv(ljavanje) dugackog, brbljivog, masivnog zenskog jezika?
Da li zato sto je cutanje zlato, zene treba svrstati u jeftinu bizuteriju a muskarce u antikvitete neslucenih vrednosti?
I da li vazi ono - ko cuti, nesto muti?

Lepo je sve to ali Borac za prava zivotinja sada samo gleda ovu temu iz prikrajka i cuti sa retkim "uskocicama". I niko nista da kaze o (nad)moci zenskog jezika. Barem oni koji su od njega nastradali i izbegavaju ga jer ih moze samleti svojim misicima. Od preobilja pricanja do pedera je 7 strana, a odgovora nigde.

pa 'vata žena beleške za knjigu, nema kad :roll:

Zasto onda zene zovu zmijama? A zmije cute kao zalivene. Ili je to zbog neceg drugog :think:
Sta zeni koja mnogo prica treba uraditi, kakav joj protivotrov ubrizgati? Koji je recept za preziv(ljavanje) dugackog, brbljivog, masivnog zenskog jezika?
Da li zato sto je cutanje zlato, zene treba svrstati u jeftinu bizuteriju a muskarce u antikvitete neslucenih vrednosti?
I da li vazi ono - ko cuti, nesto muti?
Evo već sedma strana a ne vidim neke burne reakcije zbog ženskog jezika. A onda ne vidim ni potrebu za protivotrovom. Tim pre što niko i nije pominjao otrovan jezik, već samo opširan ponekad. I to je pomenula žena koja je stekla utisak, iz nečije reakcije, da previše priča. Bože moj, jedna lasta ne čini proleće, jedino ako joj više njih to govori, pa o tome eventualno da razmisli.

e sad ovako...danasnji utisak...ima veze sa temom.

trebalo mi sredjivanje gajbe a mrzi me do bola da to radim i kroz razgovor sa drugarom spomenuh i to...on izvadi mob i rece...zapisi..sta bre da zapisem, kaze zapisi i i zovi neces se pokajati ako ne budes zadovoljan ja ti refundiram novac... aj da zapisem... pre neki dan ja okrenem mob, dobar dan, dobar dan, ja sam taj i taj, onaj i onaj mi dao mob, jel vi sredjujete gajbe... zenski glas rece da, recite kad ste slobodni... ja reko moze kad vi zelite, dogovorismo za danas i dovidjenja.

zvoni mi na interfon neko tacno u 11h po dogovoru a ja drkam ovde po krsti onog djokuK i paradu ponosa :lol: otvorim vrata a ono dve mace kolutke a zajedno imaju godina ko ja... mislim u sebi ima ortaka da razguzim, zaebava me, ali dobro... one pitaju odakle da krenemo ja reko odakle zelite, gde mozemo da se presvucemo, ja reko tu.... i sedoh da se zaebavam po forumu... mislim sad ce da se presvuku u neke kombinezone radnicke :lol:

brate sestro jbt... .lol: izadjose mace u nekim sorcicima i majcicama sa strumfovima a pupak i trba goli ono dole tesno da tesnje ne moze biti, tanak pamuk ko da nemaju nista na sebi.... a gradjene ko boginje... ja zino ko idiot, one se cerekaju i krenu da rade ko singerice... ja opet ne verujem i odem da ih ne gledam... posle sat i po, dva udjem u sobe a one blistaju....bukvalno.... mislim samo sto nisu parket hoblovale...sunce uslo u sobe istresle posteljinu, spakovale razbacane stvari, prozori se cakle, otvarali ih jer su dupli, prasine nigde.... ulaze u dnevnu i jedna zapita, imate li merdevine, ja naravno, pope se ona na njih jbt a meni nesto lose iz donjeg rakursa kako izgleda tesko se uzdrzati a ona se onako zenski kvarno okrene i kaze jel' da da mi je lepa guza.. a ja, ma jok bre nikaka je, nesto je ukrivo, a ona u kikot :lol: uzas ... ova druga cutljiva jer zna da je ova malko lepsa i pleni malo vise jer je cvrsto trtasta a ona je nekako vretenasto ravna, kaze, da li bi mogli da vas zamolimo za kafu... a ova sa merdevina pokusava da izvadi filter iz klime :lol: i pita.... a jel ste cistili skoro filter.... ja, ma jok, nikada, a cistio ga pre tri dana i samomolim boga da ne moze da ga izvuce oma...a ona, jaooo bas bi nam prijala ta kafica... ja krenuo da mutim nes i gledam je i mislim ima vam uvijam sarmice samo nemo da silazis odatle :lol:

znaci bas me uvatilo a i ova videla i pocela da zenski podjebava... pa zar sam toliko interesantna da ne mozete da skinete pogled sa mene.... i ceri se mamicu joj... tu se meni probudi onaj najcrnju dekartov semioticki satanizam i pocnem da je metaforama zbunjujem nesh ko birs u djavoljem recniku...ona se zamisli jer valjda nije skontala u prvi mah, ali ova druga cutljiva se sad osmehnu i pokaza 50 zuba jbt i rece, jao pa vi volite birsa, ja u sebi mislim jok ti ga volis i sokiram se da moze da ga prepozna iako sam ga uvio u oblandu nekog sofizma... bas me zbunila sto mi se retko desava jer racunam klinke nemaju pojma ni o cemu, samo pale i prze.... kaze on a, ja sam na filozofiji a ona je na ekonomiji, ovako se izdrzavamo dok studiramo.... ja mutim onu kafu i ruka mi radi ko stivensonova parna lokomotiva kad poce ona sa lotri da silazi i kaze e bas bi mogle malo da se odmorimo... i zapita a da li bi vam smetalo da zapalimo cigaretu na terasi jer vidimo da niko ovde ne pusi... ja oma potvrdjujem, pa naravno da ne pusi to svako zna, a ono na svakom stolu po pepeljara kad mi dodje neko zadimi mi pola stana... oklem zna mislim?

krenusmo rec po rec, ovo je sad poenta... ona sto studira filozofiju kaze... vi nemate zenu, ali zato vidim imate nekoga? :lol: ja sad poco da uvijam a rame mi iskace ko onom siptaru sto je lago ko pas kad je svedocio protiv slobe...nemam, zena je kako bih vam to rekao u inostranstvu ona je umetnica a mi smo ko na fejsu komplkejtid ali vezani preko deteta al' opet sve ostalo nista, ma ko brat i sestra i vidjamo se jednom godisnje... :lol: a ona hahaha jesta a stvari joj sveze ispeglane ... jbt.... pa nastavi, znala sam, salim se kaze, jer onaj parfem sto vam stoji u spavacoj sobi koriste samo devojke :lol: jbt ja se sledi i pomisli kake sam pandurcine pustio u gajbu i odmah kontrom pocnem digresijama da postavljam viseznacnost svega u sta sumnjaju i nateram da posumnjaju dal su dosle da rade ili da me masiraju :lol:... a ova druga sto ima guz ko bombon pricala mobom, valjda sa sa frajerom, sede prekrsti one krake, srknu kaficu i nasmeja se pa odvali.... ma djavo ste vi, vidi vam se po ocima... ovo je za neverovati vi verujte ili ne ali prepricavam od reci do reci...naravno, ja oma ma jok ja sam mala usamljena maca i slozim fejs ko da je februar a nemam nikog :lol:

znaci tu ja za sekund pomislih dal da se foliram i glumim nekog smaraca il da udjem u zaebanciju i prevagnu ovo drugo... one se raspilavise pocese da kokodacu o nekim svojim frajerima kako su muskarci svi isti, kako ih nekoliko njih maltene napalo dok su radile i kazu zato idu u paru, kaze ima i zaebanih koji ih drkaju za svaku sitnicu, kazu za nekoliko meseci su toliko karaktera upoznali da bi knjigu o muskarcima mogli da napisu... e sada faker ne bi bio faker kad ne bi postavio intrigantno pitanje u koju su grupu njega stavile... malo se zgledase, a ona filozofkinja rece...ne znam ni sama kako da vas definisem...druga zapita, a jel stan vas, ja rekoh da, a ona lep je veliki i prostran, ja trepcem.... da , ali vidite da vam fali zenska ruka za stalno a cerka vam samo pravi krs i lom... ja se izbuljio ko marti feldman a ona nastavlja.... videla sam njenu sobu, ako zelite doci cu jedan dan da joj sredim onih hiljadu stvarcica jer i ja sam bila tako neuredna u tim godinama...mislim :lol: riba 25 ima a diplomata a dovoljno samo guzom da mrdne i moz da obali svakoga.... tu se umesa opet filozofkinja i rece...danas devojke vise ne biraju i to je strasno, ja nemam nikog evo vec godinu dana i smucili su mi se muskarci generalno.... tu ja saucesnicki slozim facu i kazem razumem vas potpuno i ja se nesto ne druzim sa mojim drugarima jer toliko smaraju da to retko ko moze izdrzati....a ona ... inteligentna zena zeli drustvo muskarca sa kojim bi mogla da podeli smeh i da nesto novo nauci...i prekinu, pa ustade i rece.... ala vi imate puno knigaaaa..nije valjda da ste to sve procitali... ja ma jok, to mi od zene ja nista ne citam samo igram sah :lol: a ona nemojte reci :lol: mene je tata naucio odbrane i pomenu taljovu valjda i ne znam ciju jer ja znam od saha samo suster mat i rokadu.... sreca da ga nisam imao kuci jer bi me matirala za dva minuta..... tu se prica jos razvila da ne bi bilo lose da nadjem neku zenu jer ipak muskarcu je zena potrebnija nego obratno, rece ona, pametnica..... problem je samo ako naletite na mladju ona ce rezonovati pogresno :lol: ja namirisah odmah kosku, zenska lukavost i recnik.. mrak...i dodah, pa da... svidece joj se drustvo, smejace se, bice joj interesantno, nikad dosadno, mozda ce podsvesno da pozeli da je tako zavolim da cu joj ostaviti jednog dana sve sto imam, ali ce je ipak ako je mladja kopkati crv sta ce biti ako za 5 do 10 godina ne budem mogao da je ko konj jasem kad god ovlazi... :lol: e tu naterah jednu na smeh a ovu drugu na crvenilo i oma sam znao koja je malo zagrizla :lol: pa nemojmo ipak tako daleko ici rece rumena zabacujuci kosu i mahinalno za milimetar razmakujuci kolena.... nisu bas sve zene iste... jes nisu pomislih ja u sebi, al se samo nacerih ko ker na rozbratnu i ocuta :lol:

znaci ribe, sredile gajbu, ne rekoh, donele sve svoje, neke axele i qurtze, krpe i svedske krpe, ocistile klimu :lol: opajale zidove, istresle posteljinu, nasle vremena za flert, za zaebavanje i za policijsko isledjivanje, nabacile po koju o sebi, ubacile mi crva u glavu da razmisljam sta su nekim izjavama htele da kazu, ko da sam ja zena a ne one :lol: zaradile 40 evrica i na to dobile jos po 10 svaka na cast, zakazale sredjivanje detetovih pizdarija po policama i svuda po sobi jer to ko bomba da je pala i na odlasku jedna se pope ne prstice, necu reci koja i coki me u obraz sa recima divni ste :lol:

e sad... ko pose ovoga misli da su zene kretenke taj nije zdrav i pri sebi..sve to isto, imalo 20, 30 ili 70.... to ne mozes prejebati pa tacno da si dr. doca... zato je, ako udjes u pricu sa zenom, jedini lek da je zbunjujes non stop jer samo tako mozes da je savatas na prevaru jer ipak im sporije radi mozak.. ali ako krenes iskreno, naebo si ko zuti jer za svako tvoje ja sam, imaju da, ali ti si...

Poslednja izmena:
:lol::lol::lol:
------------------

Zamislite svet u kome ljudi komuniciraju mislima. Tačno znate šta vaš samislilac misli o vama i, što je najbolje (ili najgore), ako nije uspostavio kontrolu nad mislima, ne može vam ništa prećutati. On više ne može da izjavi kako bi vam rado nešto rekao ali se ustručava. Nema laži, nema laskanja, nema aluzija. Ali nema ni iluzija. Nema čarolije čitanja između redova. Nema draži tajnovitosti. Ako ume lepo da se izražava mislima, moguće su i metafore i stilske figure. S druge strane, ako je naučio da kontroliše misli, onda misli, poput reči, mogu biti lažljive. Kontrolisati sopstvene misli bilo bi, takođe, vid autocenzure, u cilju postizanja određenog efekta kod samislioca. Manipulacija mislima perfidnija je od manipulacije rečima, i manje zanimljiva igra.
Ako su misli muzika, reči su note. Ili obrnuto? :think:

Svet ćutanja dovoljno je prostran sa one strane groba – rekao je neko nekad. Možda sam to bila ja, ne sećam se. (Inače, uopšte se ne sećam svojih misli dok ih ne pretočim u reči, a tada one prestaju da budu moje.) Zato nerado ćutim. Nesebično delim svoje misli. Ne bih da izgubim vreme u ćutanju. Kada ćutim, znači da se davim u glomaznim mislima-kumulusima.
Neki moji muški sagovornici misle kako me uopšte ne treba pustiti da mislim, jer iz tih kumulusa izlaze strahotne forme koje je bolje razbiti nego zapisati ili, ne daj bože, izreći. Misle i da me ne bi trebalo pustiti da pričam. Voleli bi da sam negde na zlatnoj sredini – između misli i izgovorenih reči. Npr, da ako hoću da iskažem svoje mišljenje o nekoj temi, porazmislim (ne duže od par sekundi) i onda klimnem ili odmahnem glavom. Najbolje bi bilo da ponovim neku sagovornikovu rečenicu, kako bih potvrdila da se sa njegovom mišlju slažem. Ako se ne slažem, bolje da slažem da se slažem. Makar iz kurtoazije, da ga ne uvredim.

Davno, davno, imala sam zanimljiv slučaj, verovatno jedinstven: momka koji je tražio da mu pričam, pomno me slušao, i smatrao da sam uvek u pravu. Nakon perioda polaskanosti, postala sam sumnjičava: kako je to moguće, nije valjda da priznaje kako sam pametnija i rečitija od njega, muškarca? Onda sam namerno zaćutala. Tada je on propričao. Začudo, ponavljao je sve ono što sam ja njemu ranije pričala. Ukrao mi je sve zaključke, teze i teorije, tj. misli. Postao mi je strašno dosadan, pa smo raskinuli. Šta će mi sagovornik koji papagajski misli isto što i ja, i to bez razumevanja mojih misli?
Strašno mrzim kada mi muškarac kaže da ćutim. Nijedna žena mi to nije rekla, izuzev, jedanput, majke, i to kad sam imala sedamnaest – jer sam se usudila da joj ukažem na njenu očiglednu grešku.
Muškarci, međutim, ne traže žensko ćutanje tek tako. Iritira ih nelogika ženskog razmišljanja. Isključivo muškarci imaju prava da određuju šta je logično a šta ne. Nervira ih „ženska intuicija“, zato što nema veze sa logikom. Nervira ih ženski glas kada nije šaputav i mazan. Smeta im ženska argumentacija, ženska analiza, ženska sinteza ... koje, zajedničkim imenom, nazivaju „brbljanje“. Pozivanje na argument „ti si brbljiva“ muški je način da nama, ženama, uskrate slobodu slobodnog protoka izgovorenih misli. Pa šta ako ih zagušujemo rečima? Oni nas guše glupim ćutanjima. Nek ćute sami sa sobom, neka ćute uz pomoć muške argumentacije, muške analize i sinteze ... rizikujući da nikada više ne dožive čuvene tri tačke iza ženske rečenice.
Svima, čim se upoznamo, predočim da sam brbljiva. I šatro, to im je baš simpatično. Kada shvatim da im baš i nije simpatično, postepeno postajem sve ćutljivija i ćutljivija ... dok se ne udaljim hiljadu svetlosnih mislećih godina. Nakon toga više nikada ne mogu da se vratim, jer zalutam u razmišljanja o tome da mi ipak nemamo o čemu da pričamo, ipak ne možemo pronaći zajednički jezik i misli. To vam je kao neko putovanje u metafizičku crnu rupu, u koju misli odlaze i nestaju ... ali sa njima odlazi i nada da ću ikada pronaći svog samislioca.

Ako me vi, muškarci, niste razumeli, baš me briga.

:lol::lol::lol:
------------------

Zamislite svet u kome ljudi komuniciraju mislima. Tačno znate šta vaš samislilac misli o vama i, što je najbolje (ili najgore), ako nije uspostavio kontrolu nad mislima, ne može vam ništa prećutati. On više ne može da izjavi kako bi vam rado nešto rekao ali se ustručava. Nema laži, nema laskanja, nema aluzija. Ali nema ni iluzija. Nema čarolije čitanja između redova. Nema draži tajnovitosti. Ako ume lepo da se izražava mislima, moguće su i metafore i stilske figure. S druge strane, ako je naučio da kontroliše misli, onda misli, poput reči, mogu biti lažljive. Kontrolisati sopstvene misli bilo bi, takođe, vid autocenzure, u cilju postizanja određenog efekta kod samislioca. Manipulacija mislima perfidnija je od manipulacije rečima, i manje zanimljiva igra.
Ako su misli muzika, reči su note. Ili obrnuto? :think:

Svet ćutanja dovoljno je prostran sa one strane groba – rekao je neko nekad. Možda sam to bila ja, ne sećam se. (Inače, uopšte se ne sećam svojih misli dok ih ne pretočim u reči, a tada one prestaju da budu moje.) Zato nerado ćutim. Nesebično delim svoje misli. Ne bih da izgubim vreme u ćutanju. Kada ćutim, znači da se davim u glomaznim mislima-kumulusima.
Neki moji muški sagovornici misle kako me uopšte ne treba pustiti da mislim, jer iz tih kumulusa izlaze strahotne forme koje je bolje razbiti nego zapisati ili, ne daj bože, izreći. Misle i da me ne bi trebalo pustiti da pričam. Voleli bi da sam negde na zlatnoj sredini – između misli i izgovorenih reči. Npr, da ako hoću da iskažem svoje mišljenje o nekoj temi, porazmislim (ne duže od par sekundi) i onda klimnem ili odmahnem glavom. Najbolje bi bilo da ponovim neku sagovornikovu rečenicu, kako bih potvrdila da se sa njegovom mišlju slažem. Ako se ne slažem, bolje da slažem da se slažem. Makar iz kurtoazije, da ga ne uvredim.

Davno, davno, imala sam zanimljiv slučaj, verovatno jedinstven: momka koji je tražio da mu pričam, pomno me slušao, i smatrao da sam uvek u pravu. Nakon perioda polaskanosti, postala sam sumnjičava: kako je to moguće, nije valjda da priznaje kako sam pametnija i rečitija od njega, muškarca? Onda sam namerno zaćutala. Tada je on propričao. Začudo, ponavljao je sve ono što sam ja njemu ranije pričala. Ukrao mi je sve zaključke, teze i teorije, tj. misli. Postao mi je strašno dosadan, pa smo raskinuli. Šta će mi sagovornik koji papagajski misli isto što i ja, i to bez razumevanja mojih misli?
Strašno mrzim kada mi muškarac kaže da ćutim. Nijedna žena mi to nije rekla, izuzev, jedanput, majke, i to kad sam imala sedamnaest – jer sam se usudila da joj ukažem na njenu očiglednu grešku.
Muškarci, međutim, ne traže žensko ćutanje tek tako. Iritira ih nelogika ženskog razmišljanja. Isključivo muškarci imaju prava da određuju šta je logično a šta ne. Nervira ih „ženska intuicija“, zato što nema veze sa logikom. Nervira ih ženski glas kada nije šaputav i mazan. Smeta im ženska argumentacija, ženska analiza, ženska sinteza ... koje, zajedničkim imenom, nazivaju „brbljanje“. Pozivanje na argument „ti si brbljiva“ muški je način da nama, ženama, uskrate slobodu slobodnog protoka izgovorenih misli. Pa šta ako ih zagušujemo rečima? Oni nas guše glupim ćutanjima. Nek ćute sami sa sobom, neka ćute uz pomoć muške argumentacije, muške analize i sinteze ... rizikujući da nikada više ne dožive čuvene tri tačke iza ženske rečenice.
Svima, čim se upoznamo, predočim da sam brbljiva. I šatro, to im je baš simpatično. Kada shvatim da im baš i nije simpatično, postepeno postajem sve ćutljivija i ćutljivija ... dok se ne udaljim hiljadu svetlosnih mislećih godina. Nakon toga više nikada ne mogu da se vratim, jer zalutam u razmišljanja o tome da mi ipak nemamo o čemu da pričamo, ipak ne možemo pronaći zajednički jezik i misli. To vam je kao neko putovanje u metafizičku crnu rupu, u koju misli odlaze i nestaju ... ali sa njima odlazi i nada da ću ikada pronaći svog samislioca.

Ako me vi, muškarci, niste razumeli, baš me briga.

Hm...Bio bi to interesantan razgovor...Nije se desilo,naime,da ja ne znam nešto više...:mrgreen:I da ne znam mudrija ishodišta...:manikir:
No,svakako da takvi sudari svetova znače kataklizmu...:hahaha::mrgreen:

e sad ovako..

znaci ribe, sredile gajbu, ne rekoh, donele sve svoje, neke axele i qurtze, krpe i svedske krpe, ocistile klimu :lol: opajale zidove, istresle posteljinu, nasle vremena za flert, za zaebavanje i za policijsko isledjivanje, nabacile po koju o sebi, ubacile mi crva u glavu da razmisljam sta su nekim izjavama htele da kazu, ko da sam ja zena a ne one :lol: zaradile 40 evrica i na to dobile jos po 10 svaka na cast, zakazale sredjivanje detetovih pizdarija po policama i svuda po sobi jer to ko bomba da je pala i na odlasku jedna se pope ne prstice, necu reci koja i coki me u obraz sa recima divni ste :lol:

..
A šta je bilo s onom trećom?:eek:

Evo već sedma strana a ne vidim neke burne reakcije zbog ženskog jezika. A onda ne vidim ni potrebu za protivotrovom. Tim pre što niko i nije pominjao otrovan jezik, već samo opširan ponekad. I to je pomenula žena koja je stekla utisak, iz nečije reakcije, da previše priča. Bože moj, jedna lasta ne čini proleće, jedino ako joj više njih to govori, pa o tome eventualno da razmisli.

Slozna sam. No pomislih da neki imaju nesto od svojih iskustava za podeliti. Obapolno.

e sad ovako...danasnji utisak...ima veze sa temom.

...............................................
e sad... ko pose ovoga misli da su zene kretenke taj nije zdrav i pri sebi..sve to isto, imalo 20, 30 ili 70.... to ne mozes prejebati pa tacno da si dr. doca... zato je, ako udjes u pricu sa zenom, jedini lek da je zbunjujes non stop jer samo tako mozes da je savatas na prevaru jer ipak im sporije radi mozak.. ali ako krenes iskreno, naebo si ko zuti jer za svako tvoje ja sam, imaju da, ali ti si...

Idoh na zaobilazak i preskok, zamoran materijal, ali pohvatah sustinu. Bojim se da zenama ipak mozak brze radi. A i ne otkriva uvek ono sto shvati. Samo ga treba podmazati mascu mentol stimulitis baziranom na aktiviranom testosteronu koji oblaze mitohondrije.

Ćutanje udvoje koji se razumeju,
i uživanje u blaženoj tišini - najbolji je i najlepši način
razgovora. :)"

:heart:
Dobro, mogu ponekad i da razmene dzak reci :).

hmmm... vidim da ti je bilo zamorno kad si zapamtila samo cifre i presabrala se :hahaha:

Prvo mi u silnom tekstu za oko zapinju brojke pa sam se vizualno skoncentrisala u najkracem na pisanje okolo. Vreme je novac. Novac su merdevine ka spokoju. Sve u svemu, merdevina se drzi svaka mudra zena koja zna matematiku. I naravoucenije - spremacicama ne davati obraz jer ce traziti nesto mnogo vise zauzvrat, pa veca dara nego mera.

Back