Nisi me jos blokirao

Pa ti ne mozes bez mene,mislim da ces za 50 godina da me se sjecas i da sa sjetom u mislima da se sjecas dana kada sam ti ovdje drzao casove o zivotu i astrologiji

Otac i mater mi Bikovi i ti ces da mi pricas o osobinama tog znaka ,haha.
Jeste Bikovi sa dominacijom planeta u susjerdnom Blizancu ili Ovnu,sto je vrlo cest slucaj su bas takvi kako si ih opisao

Bik je znak hedonizma,uzivanja,znak materije,pragme,asptrakcija im je cesto strana,ako u natalnoj karti nemaju neki izazovni aspekt neke tranSaturnovske planete,i SAturna takodjer sa licnim planetama,pa znaju da budu iskljucivi,tvrdoglavi,fatalisticki raspolozeni.
Posto se radi o fixnoj statcnoj j zemlji koja reaguje samo kada daje otpor,kada se pritisce(Bikom vladaju 2 zenske planete Venera i Mjesec,pa nemaju taj muski princip u sebi,zelju za inicijatovim,prodornoscu)onda se Bikovi cesto pojavljuju kao Vodje otpora (Tito,Ho Shi Min,Che Gevara itd),inace prvi nikada nikoga ne napadaju,pa je muskarac Bik cesto slican onom Ferdinandu Biku iz crtanog,koji umjesto da ide u arenu da se bori,bjezi u sumu i mirise cvijece

(Venere,hedonizam,uzivanje)
Znamo da je u Biku i Uran jako slab,pa posebno zene Bikovi ne vole nikakve promjene,u stanju su da trpe "pogresne" muskarce citav zivot,samo da bi bar silom ispunile tu tradicionalnu ulogu (da ,Bik je i znak tradicije)
ali i stabilnosti,pa nije tacno da se radi o nevjernim ,nestabilnim zenama,sa zenama Skorpijama su sigurno najlojalnije i najpostenije zene zodijaka.NAravno da ce sa mnogo planeta u Blizancu (Severina npr),da budu prevrtljivije,nestalnije itd.Znaci treba da cse pogleda citava karta.
De me jos malo nauci o Bikovima,prosvijetli me ,hahaha.