Ženomrzci i ženogadljivci

Ortak2

Primećen član
Poruka
567
Sam naslov nije mržnja već polupitanje poluobjašnjenje.

"Žena je fiziološki horor presvučen lepom kožom" - rekao je Friedrich Nietzsche (nadam se da sam tačno napisala, nemam veze nemački, nažalost)

Da li se iko ikada zapitao zašto muškarci nipodaštavaju žene, ako ih mrze to je opet neki čudan oblik mržnje, drugačije mrze drugog muškarca i došla sam na ideju slušajući šta se priča, pogotovo među pubertetlijama iz naselja gde je nekoliko njih reagovalo pljuvanjem u bukvalnom smislu (sedeli su na klupi, ja sam prolazila iza).

Odvratnost koju neki muškarci osećaju prema ženama verovatno izaziva kasnije i mržnju, pa još kasnije dolazi i do fizičkog maltretiranja.

Znači, epilog: muškarci ne mrze žene, nego su im odvratne. A opet nisu dovoljno odvratne da bi odbili seks i tu sam načisto zbunjena.

P.S. ja sam došla na ovaj forum da pitam ljude ono što mi godinama nije jasno, nisam došla da se svađam ni provociram.
Znam da sam ovde na pdf psihologija "na tankom ledu", ali želim da čujem odgovore.

Зависи о којим се генерацијама ради. Али у принципу, мушкарци функционишу на рационалан начин, а жене на ирационалан, и отуда долази до неразумевања, а из неразумевања следи понекад и одвратност. Неки поступци који женама изгледају најнормалније, мушкарцима су одвратни.

Зависи о којим се генерацијама ради. Али у принципу, мушкарци функционишу на рационалан начин, а жене на ирационалан, и отуда долази до неразумевања, а из неразумевања следи понекад и одвратност. Неки поступци који женама изгледају најнормалније, мушкарцима су одвратни.
Više sam mislila na fizičkom planu. Nije retkost da sam po Fejsbuku viđala fotografije žena sa malo većim grudima a komentar "muzara".

I čula sam, opet u mom naselju, kada je jedan momak bukvalno zbunjen za medalju rekao (sećam se šta je rekao): "Ljudi, napred nema ništa! Ništa! Samo ljigava i dlakava vagina između nogu! Napred samo dlake! "

Mislim, šou.

Više sam mislila na fizičkom planu. Nije retkost da sam po Fejsbuku viđala fotografije žena sa malo većim grudima a komentar "muzara".

I čula sam, opet u mom naselju, kada je jedan momak bukvalno zbunjen za medalju rekao (sećam se šta je rekao): "Ljudi, napred nema ništa! Ništa! Samo ljigava i dlakava vagina između nogu! Napred samo dlake! "

Mislim, šou.
To su komentari pickopacenika i nisu za raspravu.
problem je kad musko misli da zensko treba mrzeti jer je zensko
nevezano za fizicke atribute...

Pola odgovora je porodica
znamo svi da se deca ponasaju onako kako vide od svog uzora.
Sigurno ima do toga, i to dosta često.
Ali
i to veliko ALI
ne mozemo time sve da objasnimo...
Ja cak ne bih rekao da TAKVI muskarci (NE SVI to da razdvojimo) MRZE zene
mozda cak ni da su im odvratne
rekao bih da tu ima i prikrivenog straha koji maskiraju agresijom
kao kad pas laje iza ograde...
Ovo je zanimljivo, ali čega se plaše, misliš kakav će utisak ostaviti?

Uopste ne mora strah da bude uzrok.
mnogi vuku neke traume to je tacno
ali ima dosta ljudi koji se ponasaju po naucenom arhetipu iz praistorije
Ja biti veliki lovac i doneti divljac a ti cutati i shiriti noge da radjas decu...
To se nije promenilo u mnogim delovima sveta ne samo ovde.

Kakva budalastina.ja sam odrastao sa sestrama,imam ćerke ,ceo život mi kontrolišu i ne smem da zucnem ne zato sto se plašim i te budalastine nego iz poštovanja.ako iko moze da mi udari šamar i ostane bez posledica to su mi sestre i majka.
Poštujem zene na prvom mestu ali ne sve.ima koji ne poštujem na taj način ali ih se ne gadim i ne mrzim ih.
Nice je malo specifičan oko toga ima stvari koje treba čitati izmedju redova.neki ljudi od drveta ne vide sumu...

Али у принципу, мушкарци функционишу на рационалан начин, а жене на ирационалан
slazem se u grubim crtama, ali bih dodao, svako je individua za sebe, muskraci i zene samo percipiraju svet na drugaciji naci, sto je posledica, hormona, socijalnih normi, odrastanja, vaspitanja itd.
Žene imaju pojačanu empatiju u odnosu na muškarce, opet logicno, jednog dana treba da bude majka i da brine o detetu, samim tim svet dozivljavaju mnogo emotivnije, i samim tim ih pogadjaju sitnice koje su nama nebutne, opet, generalizujem svako je individua. Zene generalno mnogo bolje razumeju muskarce nego mi njih, opet jednostavno, sa druge strane mi njih slabo razumemo, jer kao sto si rekao mi razmisljamo prakticno i racionalno, a ne holistički i emotivno. Imas problem, resis ga... Zene cesto kad imaju problem, radije ce da procaju o tome, prozivljavaju to, umesto resis i ladis j*ja. I opet posledica evolucije, muskarac je morao da ulovi hranu, obezbedi skloniste, zastiti porodicu u prastara vremena, i samim tim nije mogao da dopusti da mu emocije mute razum, i put ka cilju. A ima i do testosterona, dokazano je da testosteron otupljuje emocije, a pojacava nagone.
Ja volim reci da je ženski mozak vise razvodnjen, muski fokusiran, al je zato zenski mozak brizniji, pazljiviji, odgovorniji, saosecajniji, i u proseku zene su i taligentnije od muškaraca.
E sad, generalizovao sam, svi su negde u sivoj zoni, ovo bi bilo ekstremno.

Kakva budalastina.ja sam odrastao sa sestrama
Zato i ne mrziš žene jer si u startu shvatio da nemaš za šta da ih mrziš.
Opet, ima muškaraca koji imaju sestre, pa ih baš oni najviše maltretiraju, znam po mojoj pokojnoj majci šta je trpela ćutke od ujaka.
,imam ćerke ,ceo život mi kontrolišu i ne smem da zucnem ne zato sto se plašim i te budalastine nego iz poštovanja.ako iko moze da mi udari šamar i ostane bez posledica to su mi sestre i majka.
Poštujem zene na prvom mestu ali ne sve.ima koji ne poštujem na taj način ali ih se ne gadim i ne mrzim ih.
Nice je malo specifičan oko toga ima stvari koje treba čitati izmedju redova.neki ljudi od drveta ne vide sumu...
👍

Back