ZENEE I GLASANJE

Ne bi bilo potrebe da ih vraćamo, jer bi narod u međuvremenu izlučio nove iste političare, krimose i Grand v2.0. Ni oni prethodni nisu pali u srbistan sa radioaktivnom kišom i kometama.

Istina.:(
Mada pojedinci baš i ne liče na Zemljane.
A imaju i čarobne moći.
Šta god dotaknu, pretvori se u blato.
Čudi me da se neki od aktuelnih političara nije dosetio da za slogan izabere "da se jadan za zelen bor uFatim, i on bi se zelen osušio".

Poslednja izmena:
nije istina- niko ne moze novi doci zato sto politicari drze monopol na fotelje, ne dozvoljavaju nikome da se probije
pa ce svako radije pobeci preko, nego izgubiti svu energiju ovde- zabadava

kao lekarima

Nego, ostadose nam duzni neki ovde nekih odgovora - niko da mi kaze zasto je zastupanje i zalaganje za porodicne vrednosti odlika fasistoidne stranke? Kakve to ima veze i sta je tu fasistoidno i lose? :eek:

Vrlo jednostavno. Porodicne vrednosti su floskula kojom se mazu oci naivnim ljudima, neretko mladim i popaljenim, zato sto se pripadnici takvih organizacija zalazu za krsenje osnovnih licnih, gradjanskih i ljudskih prava o kojima vecina, rekla bih, malo sta zna. Neko pokusava da ti nametne tradicionalnu, versku i patrijarhalnu porodicnu vrednost kao dogmu koju ti moras da postujes ako zelis da zivis po zakonu sto je nelogicno jer su ljudi slobodna bica u sekularnoj drzavi te svoju porodicu svako ima pravo da uredi kako zeli, u suprotnom govorimo o diktaturi. Dakle, porodicne vrednosti kvazi patriotskih organizacija zapravo znace ugnjetavanje svih manjina i svake razlicitosti u drustvu, od homoseksualne, rasne, verske pa do ljudi koji su odlucili da zive sami ili pak bez potomstva.
Kao sto rekoh, ne pitate se sta zapravo znaci "porodicna vrednost" vec samo ponavljate jedni od drugih. Drzava utemeljana na porodicnim vrednostima zapravo znaci - covek koji ima porodicu ima vecu podrsku i zastitu drustva od coveka koji pomenutu nema. Za sta se mi zalazemo? Mi se zalazemo za - vredan je pojedinac a kako je porodica skup pojedinaca od kojih svaki uziva prava ona dobija zastitu drustva. Ti zelis da stitis arhaicnu instituciju a ja zelim da stitim zive ljude i gradjansko drustvo koje ce postovati razlicitost i pravo na izbor.

a ne, ti si glasala za ove koji su nas 4g. vodili u propast ne zato sto ti je sa njima bilo dobro nego zato sto mislis da ce ti sa nekim drugim biti gore

Meni lično biće onako kako sama sebi namestim. Uvek je tako bilo, bez obzira ko je bio na vlasti. Nisam od onih koji sa sopstveni život, ma kakav da je, krive druge. Ako mi nije dobro - sama sam kriva, prvo ja, pa onda svi ostali. Ali ja nisam izdvojena od sveta, ostrvo za sebe. Važno je kako nam je SVIMA. I da mislim da će svima ipak biti bolje sa BoTa i Gljivicom, nego sa Tomom, Veljom, Milankom Karić i Aleksandrom Vulinom, ne daj Bože Zverima i DSS, od njihove "politike" me bukvalno strah. Da sam se samo ja pitala, vlada bi bila DS/LDP, ali nisam, ebi ga. Ne može se svima ugoditi.

I baj d vej, nas u propast vode već 20 godina, od kojih smo najveću propast i razaranje doživeli poslednje decenije 20. veka. Možda se ti ne sećaš, ali ja se dobro sećam. Štaviše, pamtim kao slon.

Poslednja izmena:
Meni lično biće onako kako sama sebi namestim. Uvek je tako bilo, bez obzira ko je bio na vlasti. Nisam od onih koji sa sopstveni život, ma kakav da je, krive druge. Ako mi nije dobro - sama sam kriva, prvo ja, pa onda svi ostali. Ali ja nisam izdvojena od sveta, ostrvo za sebe. Važno je kako nam je SVIMA. I da mislim da će svima ipak biti bolje sa BoTa i Gljivicom, nego sa Tomom, Veljom, Milankom Karić i Aleksandrom Vulinom, ne daj Bože Zverima i DSS, od njihove "politike" me bukvalno strah. Da sam se samo ja pitala, vlada bi bila DS/LDP, ali nisam, ebi ga. Ne može se svima ugoditi.

ne moze nikome biti dobro ako 99% ljudi u ovoj drzavi zivi lose...mene bi bilo sramota da zivim u takvoj drzavi i jos da se hvalim da mi je dobro

I baj d vej, nas u propast vode već 20 godina, od kojih smo najveću propast i razaranje doživeli poslednje decenije 20. veka. Možda se ti ne sećaš, ali ja se dobro sećam. Štaviše, pamtim kao slon.

zahebava krsta, ne da da te citiram

ako mislis da su za sve krivi Sloba i SPS ....

necu ti nista reci, ostavljam te tvojoj savrsenoj memoriji

Kaze mi persona sa dignutim stiklama u vazduh. Elem, cime se ti bavis? :lol:

A vidis...moze mi se. Super ova EU...blejanje pred kompjuterom citav dan na poslu, milina bozija. :cool:

Pravo glasa i nemam (za izbore u Srbiji), a na forumu nismo na izborima...pa mogu da palamudim i o sinhronom plivanju i o ugrozenim slonovima u Tanzaniji....iako me nista od toga ne dotice licno. :bye:

Trenutno nezaposlena, sa malim detetom kojim se bavim at the moment...Uskoro se nadam da ću početi da radim. No kakve to veze ima, ja i ne radim trenutno a opett ne palamudim toliko...
Pitam samo, šta se ljutiš, čudim se odakle toliko snage, volje...kad te apsolutno ne dotiče. Al vidim da je prosto dokonost u pitanju. Ok. :bye:

ne moze nikome biti dobro ako 99% ljudi u ovoj drzavi zivi lose...mene bi bilo sramota da zivim u takvoj drzavi i jos da se hvalim da mi je dobro

Prvo, da 99% ljudi u ovoj zemlji živi tako loše kao što kažeš, u najmanju ruku rezultati izbora ne bi bili ovakvi, ako ne bi došlo opet do neke revolucije. Drugo, ne znam ko se hvalio bilo čime. Treće, meni je drago ako je nekom dobro, žao mi je ako je drugom loše, i bilo bi bolesno da je drugačije. I da mi je najlošije na svetu, ne znam šta bih imala od toga da mrzim i vređam nekoga kome je dobro. Sve što imam zaradila sam sopstvenim radom, i nemam čega da se stidim.

Da, medjutim i Hitlera su smatrali za diletanta, ulizicu radnickoj klasi, budalu koja cak i kada je dosla na vlast nije imala podrsku polovine nemacke nacije. Cak tri puta nije mogao da sastavi vladu i da nije preminuo predsednik mozda se nikada ne bi desio WW2 i 52 miliona zivota nikada ne bi bila izgubljena. Zato je vazno biti aktivan i govoriti ovoj deci da se ne pogube u egoisticnom milovanju po srpskom ponosu. Pitanje slucajnosti odredjuje da li ces se roditi kao Srbin ili kao Hrvat i samo od gradjanske kulture zavisi da li ces sebe staviti rodjenjem u inferioran ili pak potcenjivacki polozaj. Uz to se slazem sa Ljosom koji je kazao da je svaki covek stariji od 30 godina duzan prema potomstvu da ima demokratska zivotna nacela ma koju partiju simpatisao. Da je neko stao na sred trga Jelacica ili ispred nase skupstine i vikao noz zica ili srbe na vrbe '70-ih bi im se smejao narod, za svega 20 godina su takve klovnove slusali sa paznjom i niko se nije pitao - aman ljudi da li mi ratujemo zato sto smo bankrotirali ili bankrotiramo zato sto se sprema rat. Niko! A kad se vadi oruzje tu je mudra svaka budala i sto je veca budala to je tri puta pametniji od njega vise postuju.

Da, medjutim i Hitlera su smatrali za diletanta, ulizicu radnickoj klasi, budalu koja cak i kada je dosla na vlast nije imala podrsku polovine nemacke nacije. Cak tri puta nije mogao da sastavi vladu i da nije preminuo predsednik mozda se nikada ne bi desio WW2 i 52 miliona zivota nikada ne bi bila izgubljena. Zato je vazno biti aktivan i govoriti ovoj deci da se ne pogube u egoisticnom milovanju po srpskom ponosu. Pitanje slucajnosti odredjuje da li ces se roditi kao Srbin ili kao Hrvat i samo od gradjanske kulture zavisi da li ces sebe staviti rodjenjem u inferioran ili pak potcenjivacki polozaj. Uz to se slazem sa Ljosom koji je kazao da je svaki covek stariji od 30 godina duzan prema potomstvu da ima demokratska zivotna nacela ma koju partiju simpatisao. Da je neko stao na sred trga Jelacica ili ispred nase skupstine i vikao noz zica ili srbe na vrbe '70-ih bi im se smejao narod, za svega 20 godina su takve klovnove slusali sa paznjom i niko se nije pitao - aman ljudi da li mi ratujemo zato sto smo bankrotirali ili bankrotiramo zato sto se sprema rat. Niko! A kad se vadi oruzje tu je mudra svaka budala i sto je veca budala to je tri puta pametniji od njega vise postuju.

Freya, apsolutno se slažem sa tobom, od reči do reči.:amen:

Prvo, da 99% ljudi u ovoj zemlji živi tako loše kao što kažeš, u najmanju ruku rezultati izbora ne bi bili ovakvi, ako ne bi došlo opet do neke revolucije. Drugo, ne znam ko se hvalio bilo čime. Treće, meni je drago ako je nekom dobro, žao mi je ako je drugom loše, i bilo bi bolesno da je drugačije. I da mi je najlošije na svetu, ne znam šta bih imala od toga da mrzim i vređam nekoga kome je dobro. Sve što imam zaradila sam sopstvenim radom, i nemam čega da se stidim.

upoznala sam masu ljudi koji su svojim radom ostvarili finu ili jacu egzistenciju- osobe koje ne umeju sklopiti prosto-prosirenu sagradili vile na Dedinju i pokupovali stanove u Strahinjica Bana- svojom inteligencijom, sposobnosti i iskljucivo licnim uspehom

niko se ne stidi, i svi su gospoda

politicari po najmanje

zna se ko u ovoj zemlji zivi dobro i zasto...na dipu covek postavio temu - da li da vaspitavam dete kao podmuklu i sebicnu osobu koja gleda samo svoje d.upe:sad2:

Zar stvarno mislis da Ameri, Englezi, Francuzi i Rusi nisu mogli ranije da ga sklone tj. zasto su ga toliko dugo tolerisali i saradjivali sa njim? Zar ne znas za podatak da su se za vreme rezima njegovog NSDAP-a u Berlinu odrzane olimpijske igre (on glavni na tribini sa sve kukastim krstom oko ruke, a oko njega i ostali krem evropske i svetske politike)? Slabo se secam da su Ameri bojkotovali, ali se dobro secam fantasticnog Dzesi Ovenska (americki tamnoputi sprinter i skakac u dalj). Malo sve to treba prouciti i informisati se, a ne 100% oslanjanje na price kako je jedan zli cika zamalo unistio svet (ne kazem da to nije tacno, ali malo i pozadinu svega treba razmotriti).

Back