Zene

Ma najbolje da sam otkacio ortaka uz obrazlozenje kako moram ici da pokupim neku ribu, si ti lud bre? :eek: :lol:

Rekao sam joj "tu sam i tu, dodji u neki kafic u blizini pa se vidimo". Ona dosla - mene nema...a i kad sam se pojavio bio sam prilicno pripit. Tako se to radi, ciste vaspitne mere. :mrgreen:

to za mene nije pravi randevu vec ono aj se nadjemo pa da vidimo dal ce se kresnemo ili ne

pravi ortak se nikad ne ostavlja, jedino ja ne bi ugovorio i sa ortakom i sa njom a posle jos i sa zenom da idem u operu :lol:

Recimo upoznate nekog tipa i pozove vas na veceru u neki lepuškast romantičan restoran ....

Da li nosite nuFcanik ili ga ostavite kod kutje?

:)))))))

I šta ako on svoj zaboravi kod kutije a vi ste vas ponijeli ?

Poneti naravno.

Najbolje da krenes u lepuskast romantican restoran :lol: a zavrsis podvrnutih rukava peruci sudove umesto na terasi uz svece :lol:

Debelo gresis.

Ovde ljudi uglavnom placaju samo svoje. Cak i u vezama i brakovima je cesto tako.

Mentalitet je u pitanju. Srbin sirotan se razbacuje po kafani, obrce ture itd. E sad, neki ce reci kako je on dusa od coveka, a neki ce ga smatrati budalom (sto u principu i jeste). :lol:

У чему грешим. Да нема пара, не би их тако шашаво трошио.

Друга је ствар што и сиротиња мисли да мора да се покаже па онда једу леба и језика наредних месец дана.

Што се мене тиче - нити чашћавам, нити волим да будем чашћавана. Швапски стил, молићу.

to za mene nije pravi randevu vec ono aj se nadjemo pa da vidimo dal ce se kresnemo ili ne

pravi ortak se nikad ne ostavlja, jedino ja ne bi ugovorio i sa ortakom i sa njom a posle jos i sa zenom da idem u operu :lol:

Nije uopste bila varijanta "aj se nadjemo pa cemo videti ´oce li biti pegle". Bio je prvi sastanak...valjda treba da se upoznamo prvo, polako...i valjda se vecina tada trudi da se predstavi u najboljem svetlu. Medjutim, ja se nisam nesto trudio. Stoka. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

У чему грешим. Да нема пара, не би их тако шашаво трошио.

Друга је ствар што и сиротиња мисли да мора да се покаже па онда једу леба и језика наредних месец дана.

Што се мене тиче - нити чашћавам, нити волим да будем чашћавана. Швапски стил, молићу.

Gresis da stvar nema veze sa mentalitetom.
I te kako ima. Vecina ljudi ovde proslavi Novu Godinu kod kuce, sa porodicom. A u Srbiji znas i sama kako je. Bas taj mentalitet i razmisljanje "ima bre da zakupim separe u kaficu, pa makar dva metra dana ne imao leba da jedem".

Nemoj da se lazemo.

Poslednja izmena:
Poneti naravno.

Najbolje da krenes u lepuskast romantican restoran :lol: a zavrsis podvrnutih rukava peruci sudove umesto na terasi uz svece :lol:

eh gde vi zivite, jes da ako zaboravim novcanik neam ni karticu jer je u novcaniku...samo imas drugi dokumenat, saobracajnu koja mi nije u novcaniku, ostavim coveku i kazem, sad cu da dodjem da platim
ako ja mogu se snadjem ko srbi u nemackoj, ne mozete vi ko srbi u srbiji???
ovde je nekad vazilo ako ne paltis na benzinskoj, da ti odma automatski posalju prijavu u policiji i da cesto krenu sa poterom odmah
e vidis ni toga nema, kazes neam pare, vidis tablicu, evo dozvola evo saobracajna i odes i podignes ili doneses pare, ako9 ni to nemas on ti da formular ti potpises i zdravo

Gresis da stvar nema veze sa mentalitetom.
I te kako ima. Vecina ljudi ovde proslavi Novu Godinu kod kuce, sa porodicom. A u Srbiji znas i sama kako je. Bas taj mentalitet i razmisljanje "ima bre da zakupim separe u kaficu, pa makad dva metra dana ne imao leba da jedem".
Nemoj da se lazemo.

Пивце, није то менталитет, то је примитивизам.

Primitivizam koji krasi srpski mentalitet. ;)

Ne krasi srpski, krasi svaki gde ima takvih ljudi... Nije samo Srbija puna takvih, ceo svet grca u dugovima da bi glumili luksuz.

A što se tiče konkretne teme... Devojke koje pozovem ja i platim, tu uopšte nema diskusije ni pregovora, one koje ne želim da vidim ni ne zovem, nit' se odazivam, tako da...

Nego se mnogi muškarci tripuju oko love, kao svaka jedva čeka njih da izmuze... Uostalom, ako si toliko glup da zoveš sponzoruše, onda i treba da te oleše.

Recimo upoznate nekog tipa i pozove vas na veceru u neki lepuškast romantičan restoran ....

ocekujem da osoba plati ono na sta je zvao-da li je to kafa, vecera ili voznja balonom iznad beograda-nebitno, zvao si-plati
ukoliko neko na prvom izlasku na koji me ej zvao ocekuje da snosim polovinu troskova, a pri tome me nije unapred upozorio da je bez cvonjka, u stilu "voleo bih da izadjemo, ali nemampara" (sto bih prhvatila ako mi se dovoljno svidja za izlazak)-adio i zbogom
a, novcanik uvek nosim sa sobom
mislim da mi se mozda jednom ili dva puta u zivotu desilo da ga zaboravim kod kuce
bila sam kao bez nogu

okreneš muža da ti donese platnu karticu ično na poslovni sastank

a i izem ti muško koje ribu vodi u nepoznat restoran gde mu naplaćuju po vinskoj karti

Могло би се десити да наиђемо на неко мјесто које нам се допадне и да се обома иде баш ту, да момак нема а ја имам новац, ишли бисмо.
Али да ме позове, а кад год смо ишли негдје нарочито а не познајемо се још увијек баш добро, недвосмислено је било јасно ко ће подмирити трошкове, и да се накнадно испостави да није имао намјеру платити, осјетила бих се преварено и сматрала бих то тестом. Платила бих, наравно, али непоузданост није особина коју желим код блиских људи.
Проблем је једино веће друштво и познаници. Не момци са којима се муваш, не пријатељи, него неко лагано мјешовито дружење. Ту зна бити мало непријатно. Обртање тура ми није фино. У малом друштву да, ако је то наш начин дружења, али када сједи десет људи и нађе се неко да зове пиће за све. Ствара ми пресију да треба да се реванширам, код мушкараца доста јак притисак да они плаћају све шта жене пију, ако одлазиш раније и оставиш новац на столу дође до саблазњујућих повика. То ми није пријатно.

Nikad ne naručujem ono što sama ne mogu platiti (bez obzira na to ko plaća).

Nisam nikad bila u situaciji da on zaboravi novčanik... mislim dabih platila svoje i otišla. Ne zato što ne želim platiti njegov dio nego zato što bi se (da nije slučajnost) snašao. Zvao bi prijatelja npr. Sigurno ne bi dozvolio da ja platim.

Back