Жене, зашто гледате турске серије?

SrBkinja_

Zainteresovan član
Poruka
416
Девојке и жене (не све, нормално... :)
Знам да вас не занимају ратови и сл., али немојте ни кроз неке турске серије да падате на то како су Сулејман, његове аге, паше и бегови били неке жестоке мушкарчине, маркантни љубавници, шармантни романтици...
Боље је да читате нпр. о нашем хајдук Вељку Петровићу, па да видите онда шта је шарм, храброст, мужевност и какав је то љубавник, романтик и срцеломац био.
Нису му ни до колена сви султани, бегови, паше, аге и остала чуда.
И зашто га је Чучук Стана толико волела и зашто је он, од свих жена са којима је био, волео само њу.
То, као романтичне душе, треба да знате и о томе да дискутујете. :)

Ја сам гледала" Шехерезаду", "Гумуш" и "Кад лишће пада", у почетку су ми биле занимљиве а онда сам схватила да траже превише пажње коју ја не могу да им посветим па сам их баталила. Не треба се навлачити на било какве серије.

Ја сам гледала" Шехерезаду", "Гумуш" и "Кад лишће пада", у почетку су ми биле занимљиве а онда сам схватила да траже превише пажње коју ја не могу да им посветим па сам их баталила. Не треба се навлачити на било какве серије.
Meni naziv ''Gumuš'' zvuči kao neka serija o poslastičarima (''Evo, spremam gumuš sa mlevenim orasima i sirupom''). O ''Šećerezadi'' i da ne pričamo.

Знам да вас не занимају ратови и сл., али немојте ни кроз неке турске серије да падате на то како су Сулејман, његове аге, паше и бегови били неке жестоке мушкарчине, маркантни љубавници, шармантни романтици...
Боље је да читате нпр. о нашем хајдук Вељку Петровићу, па да видите онда шта је шарм, храброст, мужевност и какав је то љубавник, романтик и срцеломац био.
И зашто га је Чучук Стана толико волела и зашто је он, од свих жена са којима је био, волео само њу.

:bljak: :bljak: :bljak:

E nisam u toku, sta bilo na kraju, 'el ubili Ibrahima?

Lijepo se uklapaju uz besposleno cesanje goozice !

Mislim da gledaju (one koje gledaju) jer im se namece. Prva televizija samo turske i pusta, kao sto su nekada u modi bile latino-americke serije.
..ja ne gledam nista od toga, nijednu tursku seriju, nijednu epizodu nisam odgledala kao sto nikad, ali nikad nijednu epizodu nisam odgledala ni Sex i grad...
ljudi, ne samo zene, u globalu, su dobrim delom zarobljeni u kandzama medija i treba Prvoj srpskoj televiziji i Pinku i ministarstvu kulture i informisanja uputiti takvo pitanje: Sta ih nagoni da samo takve serije pustaju i forsiraju?
Nemam nista protiv onih koji takve serije gledaju, ali previse je sve to toliko izforsirano i nametnuto, da skoro pa gotovo da drugi izbor i ne postoji...

Mislim da gledaju (one koje gledaju) jer im se namece. Prva televizija samo turske i pusta, kao sto su nekada u modi bile latino-americke serije.
..ja ne gledam nista od toga, nijednu tursku seriju, nijednu epizodu nisam odgledala kao sto nikad, ali nikad nijednu epizodu nisam odgledala ni Sex i grad...
ljudi, ne samo zene, u globalu, su dobrim delom zarobljeni u kandzama medija i treba Prvoj srpskoj televiziji i Pinku i ministarstvu kulture i informisanja uputiti takvo pitanje: Sta ih nagoni da samo takve serije pustaju i forsiraju?
Nemam nista protiv onih koji takve serije gledaju, ali previse je sve to toliko izforsirano i nametnuto, da skoro pa gotovo da drugi izbor i ne postoji...

Ne možeš ti komercijalne televizije ništa da pitaš ni da im propišeš.
Što se izbora tiče, naravno da postoji, imaš barem 20 dobrih kablovskih kanala sa muzikom i filmovima, naučnim i istorijskim, sportskim programom itd....

Pitanje je zašto ona koju silom plaćamo, a ne gledamo je, jer je program očajan, nema kvalitetne sadržaje. Neka ukinu pretplatu, pa ćeš videti turske serije i na RTS-u.

Ne možeš ti komercijalne televizije ništa da pitaš ni da im propišeš.
Što se izbora tiče, naravno da postoji, imaš barem 20 dobrih kablovskih kanala sa muzikom i filmovima, naučnim i istorijskim, sportskim programom itd....

Pitanje je zašto ona koju silom plaćamo, a ne gledamo je, jer je program očajan, nema kvalitetne sadržaje. Neka ukinu pretplatu, pa ćeš videti turske serije i na RTS-u.

Naravno da postoji kablovska i postoji internet i postoji pustanje serija po sopstvenom izboru i izbor programa...ali ovde govorimo samo o serijama i iskljucivo turskim i to na najgledanijim televizijama, a ne zna svako engleski i druge jezike pa da prati serije bez prevoda, a i nemaju svi dodatne paket programe, a neki (vecina) se ne snalaze sa downloadovanjem serija, filmova i uklapanjem prevoda...
Na RTS se pustaju non-stop jedni te isti filmovi, koji su vec"izasli na nos" svima..
Mislim da se ipak moze nesto uciniti po tom pitanju na visem nivou...

Nikome se nista ne namece, jednostavno sta drugo ljudi da gledaju? Nebitno da li je u pitanju muski ili zenski auditorijum, Imamo li mi nas DOMACI kvalitetan program takvog koncepta sem Boljeg zivota, i Ckaljinih serijala koji se vrte 500 godina i sl. Nemamo. Slabo gledam TV , ali nemam nista protiv toga da ljudi gledaju sta im se prohte.

Gore se spominje hajduk Veljko :huh: , pa gde je na TV-u? Mozda i postoji neka crno bela eksperimentalna verzija iz doba Carli Caplina. i to ce danas neko da gleda? Mada verujem da ce pre izaci na National Geographic-u nego kod nas.

'ajde da razumem da imamo bogat, kvalitetan izbor savremenih domacih serija pa da se zapita covek sta ljude nagoni da ih izbegavaju,ali ih NEMA.

Nikome se nista ne namece, jednostavno sta drugo ljudi da gledaju? Nebitno da li je u pitanju muski ili zenski auditorijum, Imamo li mi nas DOMACI kvalitetan program takvog koncepta sem Boljeg zivota, i Ckaljinih serijala koji se vrte 500 godina i sl. Nemamo. Slabo gledam TV , ali nemam nista protiv toga da ljudi gledaju sta im se prohte.

Gore se spominje hajduk Veljko :huh: , pa gde je na TV-u? Mozda i postoji neka crno bela eksperimentalna verzija iz doba Carli Caplina. i to ce danas neko da gleda? Mada verujem da ce pre izaci na National Geographic-u nego kod nas.

'ajde da razumem da imamo bogat, kvalitetan izbor savremenih domacih serija pa da se zapita covek sta ljude nagoni da ih izbegavaju,ali ih NEMA.

Nema ih, tako je, samim tim se i namece kao gotovo jedini izbor, ako su u situaciji da ne mogu da se od istog iskljuce...

To da je ajduk Veljko volelo samo Čučuk Stanu, mi ne znamo pošto im sveću niko nije držao. To kao prvo.
Kao drugo, ne podnosim kada mi se nameće šta treba da čitam/gledam a još manje volim da mi se u književnoj ili televizijskoj formi nameće kvazi patriotizam.

To što je tebi patriotizam ko bolje kreše Turčin ili Srbin, tvoja je lična stvar,

A tek deo "То, као романтичне душе, треба да знате и о томе да дискутујете", žene su po difoltu rmantične dušice, sklone da zalutaju sa pravog puta ko ovčice i obrste pogrešnu travicu pa ćeš sad ti kao superirno biće (superiorno jer si čitala o Hajduk Veljku, što je by the way romansirana biografija na niovou Toma Sojera) da nam kaže šta treba da gl.edamo i o čemu treba da diskutujemo.

Patriotizam je znati svoj jezik, poznavati kulturnu baštinu svoje zemlje, patriotizam je umeti u nekom "starnskom" društvu pričati o Kišu, Andriću, Tesli. Patriotizam je čuvati prirodu, ne zagađivati svoje reke, šume, livade, ne ružiti svoje gradove, ne prodavati ono što ti je od pradedova ostalo, ne krasti ono što je nacionalno dobro. A izjednačiti patriotizam sa muškim polnim organom i romantikom, mislim:roll:

Је ли то она сировина што је натерала попа да прекрши правила Цркве и да га по други пут венча, иако му је прва жена била жива?
Мени тај ајдук баца на Туре, колико знам, код Срба није било полигиније.

Back