zene vise vole latinicu nego muskarci .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јакако, опште је познато да латинички тастери имају много бржи одзив.

...Pogresno adresiran sarkazam - nisam srpske ili bilo koje druge ex YU nacionalnosti, nisam rodjena, niti skolovana u Srbiji, srpski nije moj maternji jezik...Potrebe za koriscenjem cirilicnog pisma imam retko, sto zahteva dodatnu koncentraciju, te je kucanje sporije...

A gde si naucila srpski?

...U Beogradu, gde smo ziveli 4 godine kada sam bila dete; kasnije kroz skolovanje i prijateljstva iz detinjstva...Otac i baka su takodje govorili srpski, sticajem okolnosti...

- - - - - - - - - -

Ни Македонка,вероватно ни Румунка...није битно.

...Jevrejka...

apsolutno je nebitno
za svako poštovanje je desetostruko veća pismenost no u devedeset posto serbske populacije:worth:

...Hvala, trudim se da pratim izmene pravopisa i gramatike kojima mi moj 'zemljak', Ivan Klajn, zadaje teskoce...:)...Englezi, na primer, cesto iznose slicnu tvrdnju - da su stranci neretko superiornije pismenosti i izgovora od dela domaceg stanovnistva...Osoba koja je zaista poseban primer u tom smislu je moja dobra prijateljica, inace Turkinja, koju je, kao dete, u rodnom Istanbulu cuvala godpodja iz Sarajeva, od koje je naucila jezik...Danas je prevodilac/sudski tumac i jezikom vlada besprekorno...

zene su ekstremi . kod njih nema sredine .

Otkud ti takve ideje?
Prilično podjednako koristim oba pisma. На послу користим ћирилицу, као и кад куцам нешто "за своју душу". Na forumu latinicu. Kad pišem nešto što ne želim da niko razume (na papiru) pišem latinicu pisanim slovima. Inače, mali je broj naših ljudi koji znaju latinicu pisanim slovima. Svi se nešto premišljaju kako se piše veliko L, F, T, S. Pišu ljudi latinicu štampanu, pa samo vezu, a od pisane beže ko đavo od krsta.

Латиница има три диграма, или диграфа, или двословља (dž, lj, nj), као и четири слова са дијакритичким знацима (č, ć, š, ž). У ћирилици таквих слова нема. Ћирилица је, дакле, лепше и функционалније писмо. :cool:

STAMPANA CIRILICA DOVOLJNO DA VOLIM STO SAM ZIVA:heart:

- - - - - - - - - -

vidi ti ovo slovo :heart:
d.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back