Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čudno...I ti si visoka...gde se smestis...mene kolena počnu da bole, ne mogu da se namestim, onda se iznerviram...sto bi Borhes kazao pola noći se mučim da se uspavam a drugu polovinu se nerviram što nisam mogao da zaspim pa opet ne mogu da spavam...

ja najbolje i najlakse zaspim u prevoznom sredstvu..avion, autobus, voz....samo se smuljam i zaspim. tad mi ne smetaju ljudi okolo. :think:

Takođe, valjda me ti jednolični pokreti i zvuci uspavaju časom, koliko puta mi se desilo da zadremam u busu u povratku s posla.
Inače, ja sam svoj problem (neurotičnost?!) rešila belom bukom, pošto je i moje dete grozan spavač bio, prvo grčevi pa onda zubi, znači budio se na uzdah u susednoj prostoriji :sad2:
Onda smo skontali zvuk fena, skinuli s neta i sad svako veče pustimo da priguši zvuke zgrade koja se ne smiruje ni u ponoć :roll:
Inače bih bila zombi, em se budim na svaki njegov kmek, em ne bih ni mogla spavati zbog bezobrazluka komšija.

Pitanje za moje ispisnice
Imate li problema sa spavanjem?
Normalno zaspim,ali se budim svaki cas,ujutru se budim rano i ako sam legla u tri
Nemam briga,dobro sam raspolozena,umorim se preko dana,dosta sam na vazduhu
Tehnike opustanja? Sta tu spada? Joga me ne interesuje
Da li da pocnem da pijem neke biljne tabletice da bih spavala u komadu 7 ili 8 sati?
Hocu li se navuci na njih,bez obzira sto su biljni?
Znam da je do hormona,tj klimaksa

Skoro smo pa ispisnice, ali pošto sam ja malo poarnila sa klimaksom, može se reći da jesmo.
Nemam problema sa spavanjem. Mogu da zaspim stojeći.
Noću se jako znojim, i obavezno ustajem jednom u toku noći da presvučem to mokro i da idem u wc. I još ni ne dođem do kreveta, već sam zaspala.
Mogu da spavam uvek i na svakom mestu, jednostavno sam takva.

Čudno...I ti si visoka...gde se smestis...mene kolena počnu da bole, ne mogu da se namestim, onda se iznerviram...sto bi Borhes kazao pola noći se mučim da se uspavam a drugu polovinu se nerviram što nisam mogao da zaspim pa opet ne mogu da spavam...

ja sam niza od tebe, tako da se zgrudvam :lol:. nije to uvek idealan polozaj za spavanje, padne meni glava koje kuda, ali zaspim. a u krevetu gde mogu idealno da legnem oci mi ovolike.

znam kad sam isla na praksu u srednjoj skoli, na farme, ustajala u pola 5 ujutro da bih stigla u 7 na farmu i redovno spavala u autobusima na putu do farme i nazad.

- - - - - - - - - -

Takođe, valjda me ti jednolični pokreti i zvuci uspavaju časom, koliko puta mi se desilo da zadremam u busu u povratku s posla.
Inače, ja sam svoj problem (neurotičnost?!) rešila belom bukom, pošto je i moje dete grozan spavač bio, prvo grčevi pa onda zubi, znači budio se na uzdah u susednoj prostoriji :sad2:
Onda smo skontali zvuk fena, skinuli s neta i sad svako veče pustimo da priguši zvuke zgrade koja se ne smiruje ni u ponoć :roll:
Inače bih bila zombi, em se budim na svaki njegov kmek, em ne bih ni mogla spavati zbog bezobrazluka komšija.

zvuk motora....pisala sam vec, mene je keva stavljala u neka velika kolica kao bebu i drzala me ispred kupatila ili cak u kupatilu da gledam u bubanj masine i slusam je kako pere i ja samo zaknjavam. plus prevozna sredstva jos ljuljuskaju. :zcepanje:

ali kako iskljucis beli zvuk. ja pre dok sma imala tv, ostavim tv, ali sad bih morala sa kompa, a on ne ulazi u slip potpuno, ne znam zasto, tako da ne smem da ga ostavim po celu noc.

- - - - - - - - - -

meni je leti jos i ok, posto drzim otvoren prozor slusam automobile i zaspim, ali zimi kada su prozori zatvoreni registrujem sta radi onaj u prizemlju. :(

- - - - - - - - - -

mene lunasa cudi kako ti nisi navikla na buku a odrasla si sa sestrama..ja razumem sto ja nisam, jer sam odrasla u kuci na placu (bez vertikala i horizontala), bez brace i sestrara. kazu da je kod jedinaca obicno problem buka, jer su navikli da imaju svoju tisinu.

ja sam niza od tebe, tako da se zgrudvam :lol:. nije to uvek idealan polozaj za spavanje, padne meni glava koje kuda, ali zaspim. a u krevetu gde mogu idealno da legnem oci mi ovolike.

znam kad sam isla na praksu u srednjoj skoli, na farme, ustajala u pola 5 ujutro da bih stigla u 7 na farmu i redovno spavala u autobusima na putu do farme i nazad.

- - - - - - - - - -

zvuk motora....pisala sam vec, mene je keva stavljala u neka velika kolica kao bebu i drzala me ispred kupatila ili cak u kupatilu da gledam u bubanj masine i slusam je kako pere i ja samo zaknjavam. plus prevozna sredstva jos ljuljuskaju. :zcepanje:

ali kako iskljucis beli zvuk. ja pre dok sma imala tv, ostavim tv, ali sad bih morala sa kompa, a on ne ulazi u slip potpuno, ne znam zasto, tako da ne smem da ga ostavim po celu noc.

- - - - - - - - - -

meni je leti jos i ok, posto drzim otvoren prozor slusam automobile i zaspim, ali zimi kada su prozori zatvoreni registrujem sta radi onaj u prizemlju. :(

Imamo neki matori s+ prikačen na neke male, ali sasvim dovoljne, zvučnike; skinuli smo zvuk sa tjuba, neki od 8 sati, to je jedina stvar na plej listi :lol:

- - - - - - - - - -

Meni ne smeta buka u smislu šuštanje vode u cevima, razmeštanje kreveta u stanu iznad i to, smeta mi bezobrazluk - kad neko preglasno pušta muziku, kad neko urla ispred zgrade, kad neko turira auto ili trubi u gluvo doba noći, a okruženi smo sve takvim ljudima, ja se iznerviram zato što su oni nehajni i bahati i zato ne mogu da spavam :lol:

Imamo neki matori s+ prikačen na neke male, ali sasvim dovoljne, zvučnike; skinuli smo zvuk sa tjuba, neki od 8 sati, to je jedina stvar na plej listi :lol:

ja cu morati kad tad nesto da smislim da ne ispadne pokolj komsija. :rotf: vec me strava hvata kad pomislim na zatvoren prozor nocu, a vec postaje hladnjikavo.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Meni ne smeta buka u smislu šuštanje vode u cevima, razmeštanje kreveta u stanu iznad i to, smeta mi bezobrazluk - kad neko preglasno pušta muziku, kad neko urla ispred zgrade, kad neko turira auto ili trubi u gluvo doba noći, a okruženi smo sve takvim ljudima, ja se iznerviram zato što su oni nehajni i bahati i zato ne mogu da spavam :lol:

ali isto :zcepanje:.....s tim sto mene iritira zvuk vode, strasno mi je kad cujem nocu tusiranje, koraci, govor, dranje...ali automobili mi ne smetaju. moze da ga drnda celu noc, ja tada uzivam, jer znam da komsije tad ne spavaju. a ja zaspim ko jagnje :mrgreen:

- - - - - - - - - -

i bas volim kada u zgradi preko puta opale muziku, jer znam da onda ovi gore ne spavaju i onda mi bude lepo i ja zaspim...a muziku ne cujem, barem ne glasno, jer sma pregradila deo u stanu gde spavam, a njiam je spavaca soba izlozena i onda sam hepi, hepi...:rotf:

- - - - - - - - - -

mislim da sma slucaj za nekog psihica. :lol:

- - - - - - - - - -

jos sam ja sebi spavacu sobu uredila u delu stana koji je direktno pod krovom, pa mi to amortizuje komsije...mogu misliti sta bi bilo da spavam u delu stana ispod komsija.

mislim da je kod mene problem sto radim u diskoteci sa sto dece koja vriste,lajt sou,muzika preglasna...zato valjda mozak ne moze da bude opusten

- - - - - - - - - -

a i sada.legnem da probam da zaspim.skocim,pa gurnem prst u saksiju,dal je zemlja suva.pa ajd peri ruke
pa lezim,zmurim,pa skocim da vidim kako se zove neka pesma na yt
pa kao lezim,lezim,pa samo da vidim fejs
:dash:

A kod nas gosti ne mogu da zaspu od tišine.:lol:

Meni sada ne smeta, ali ranije samrtna tišina mi je delovala očajno.....ako imaš kuću na osami....ili ne, al veliko dvorište....kuće imaju problem bezbednosti generalno, ni tada ne biramo komšije na stranu to, tišina je iritantna vrlo često..

Ja baš dremnuo partiju, ništa nisam čuo, vidm dolazili, odlazili... ( :

Mogao ih još, al sačekatju vreme za spafanje.

Meni sada ne smeta, ali ranije samrtna tišina mi je delovala očajno.....ako imaš kuću na osami....ili ne, al veliko dvorište....kuće imaju problem bezbednosti generalno, ni tada ne biramo komšije na stranu to, tišina je iritantna vrlo često..

Ja baš dremnuo partiju, ništa nisam čuo, vidm dolazili, odlazili... ( :

Mogao ih još, al sačekatju vreme za spafanje.

kad imas kucu van centra, onda nemas iritirajucu tisinu, nego cujes zvuk prirode - zrikavce u sumrak, huk sove, cvrkut gugutke, rano ujutru kuckanje detlica, svadju prepelica
na periferiji je sve, samo ne mucno tiho :)

kad imas kucu van centra, onda nemas iritirajucu tisinu, nego cujes zvuk prirode - zrikavce u sumrak, huk sove, cvrkut gugutke, rano ujutru kuckanje detlica, svadju prepelica
na periferiji je sve, samo ne mucno tiho
:)

To je uveče, preko dana i ujutro. Ali kad odeš na spavanje oko ponoći ne čuje se ništa, samo tišina.

mislim da je kod mene problem sto radim u diskoteci sa sto dece koja vriste,lajt sou,muzika preglasna...zato valjda mozak ne moze da bude opusten

- - - - - - - - - -

a i sada.legnem da probam da zaspim.skocim,pa gurnem prst u saksiju,dal je zemlja suva.pa ajd peri ruke
pa lezim,zmurim,pa skocim da vidim kako se zove neka pesma na yt
pa kao lezim,lezim,pa samo da vidim fejs
:dash:

ja sam to nocas
moje dete ove nedelje ima prenatrpan raspored
u sredu brani master rad i da stavi tacku vise na tu obavezu
sinoc je direktor zamolio da ona i koleginica dodju do kancelarije da zavrse neku prezentaciju za danas
onda me pozvala oko ponoci da kaze da ce da zaglave jer je materijal preobiman i da ne brinem
ja sam juce opet preterala i napela mi se svaka tetiva na obe ruke do ramena
nisam znala kako da legnem i sta da radim sa rukama
palila sma i gasila tv, visila na netu i tako do 4h
tek tad sam zaspala i danas sam ceo dan kao na ulju
tmalopre sam i ja pipnula zemlju, ali cu zalivanje da ostavim za sutra, sad nirvana

ja sam to nocas
moje dete ove nedelje ima prenatrpan raspored
u sredu brani master rad i da stavi tacku vise na tu obavezu
sinoc je direktor zamolio da ona i koleginica dodju do kancelarije da zavrse neku prezentaciju za danas
onda me pozvala oko ponoci da kaze da ce da zaglave jer je materijal preobiman i da ne brinem
ja sam juce opet preterala i napela mi se svaka tetiva na obe ruke do ramena
nisam znala kako da legnem i sta da radim sa rukama
palila sma i gasila tv, visila na netu i tako do 4h
tek tad sam zaspala i danas sam ceo dan kao na ulju
tmalopre sam i ja pipnula zemlju, ali cu zalivanje da ostavim za sutra, sad nirvana

Mnogo smo rano nas dve pocele da pipamo zemlju:mrgreen:

cile a sex, zar nije to resenje bre :huh: kakvi psiholozi te sad spopali
Sex je kao vitamini... kad si psihicki zdrav, sex ti dodje da odrzavas balans i imunitet... kao relaksacija i oslobadjanje od stresa... :)
Ne lecis bakterije vitaminima... ;) ali ako unosis dovoljno vitamina svaki dan nece te ni napasti bakterije ... ;)
Preventiva je majka :)
To je kod onih koji usled nečega ne mogu da spavaju.
Većina onih koji spavaju loše imaju takav san, osetljiv.
Moja mama je imala traumu od mog "nespavanja", kako je zvala tu fazu koja se nikada nije završila.
Nikada u životu nisam zaspala u prevozu, da putujem tri dana i tri noci ja necu zaspati, u hotelima se mučim makar bili isti sjajni, jednostavno mi za san trebaju uslovi. Moj krevet, moj jastuk, moja pidžama, tišina, mir...zzzzzzzzzz...
Neko ne može da ide u toalet u javnosti, neko teško vari hranu na putovanjima a neko osetljivo spava. Psihijatri slabo tu imaju posla. Bolje je uložiti u dobar krevet taj novac.

Ne mogu da se slozim sa tobom u potpunosti.

Takav stav moze samo da odmogne, i drugima, u pronalazenju pomoci.
Postoje osobe koje su mentalno jace i one koje su mentalno slabije, tj.osetljivije.
Ali i one koje su osetljivije, treba da potraze pomoc i pokusaju da poboljsaju kvalitet svoga zivota(sna)
Ne lece se sva stanja ali postoje mnogi nacini, ljudi ne shvataju da ne moraju da se muce.

Ja prva sam imala problem sa obavljanjem nuzde.
Odem na zimovanje i 14 dana ne mogu da idem u toalet, jer nije moj.
Ziveli smo 4 godine u NS, u svom stanu, ja skoro nikad nisam obavila veliku nuzdu tamo, a svaki vikend kako dodjem kuci, petak, subota, nedelja, kod mame i tate redovno... to nikako nije normalno... ali meni je bilo kako je bilo... dugo nisam ni bila svesna toga...

Danas se sve to i jos mnogo toga sredilo...
Ali covek mora da radi na sebi, da upozna sebe i svoje granice i da zna kad da potrazi pomoc...
Jer podici kvalitet svoga zivota je moguce...

Nije istina da ti(ili bilo ko drugi) ste rodjeni i zivecete ceo zivot tako sa losim snom. Prosto nije istina.
Ali morate sa nekim da pricate i nadjete sebi resenje.
I bice vam zao sto ste propustili toliko vremena

cile a sex, zar nije to resenje bre :huh: kakvi psiholozi te sad spopali

To je kod onih koji usled nečega ne mogu da spavaju.
Većina onih koji spavaju loše imaju takav san, osetljiv.
Moja mama je imala traumu od mog "nespavanja", kako je zvala tu fazu koja se nikada nije završila.
Nikada u životu nisam zaspala u prevozu, da putujem tri dana i tri noci ja necu zaspati, u hotelima se mučim makar bili isti sjajni, jednostavno mi za san trebaju uslovi. Moj krevet, moj jastuk, moja pidžama, tišina, mir...zzzzzzzzzz...
Neko ne može da ide u toalet u javnosti, neko teško vari hranu na putovanjima a neko osetljivo spava. Psihijatri slabo tu imaju posla. Bolje je uložiti u dobar krevet taj novac.

Skoro smo pa ispisnice, ali pošto sam ja malo poarnila sa klimaksom, može se reći da jesmo.
Nemam problema sa spavanjem. Mogu da zaspim stojeći.
Noću se jako znojim, i obavezno ustajem jednom u toku noći da presvučem to mokro i da idem u wc. I još ni ne dođem do kreveta, već sam zaspala.
Mogu da spavam uvek i na svakom mestu, jednostavno sam takva.

E i ja se znojim nocu... ne uvek ali cesto... i presvlacim se, jer budem komplet mokra
A tek raspolozenja kako mi se menjaju... ponekad kao nor.danas... dodjem do faze da ne znam ni kako sam raspolozena...
u istoj minuti i besna i radosna...
Danas sam cak razmisljala, posto je kod mene mnogo toga naopako... mozda cu ja kad udjem u klimaks ustvari postati normalna :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back