ZENE LAVICE?

Шон:
e ako postoje smornije od devica to su lavice... te kad neshto utripuju, ne libe se da bace pod sebe ponos i da se otvoreno nude... shatro jaki karakteri, a pucaju po shavovima kad ih neko vatreni znak coolira...

znaci i tvoj je komentar na mestu, imala sam prilike licno da vidim takvo ponasanje zena lavica

Ne znam...ja sam ovan i meni su uvek naj ortaci bili lavovi,a i sa lavicama se dobro slazem.:D
Ima neke stvari koje nam se po mentalitetu poklapaju,a to za mushke bikove stoji,jednom rechju-seronje.
Jel si i ti devica?:lol:

Evo, gledajuci ove vase postove, zakljucih da kad god neko napise da je neki znak "super", neko drugi ga poklopi da "pojma nema" (karikiram, ali poentu ste shvatili ;-))... Pa zar vam se ne cini da to gledanje u krstenicu nema za rezultat ama bas nista drugo do teskih predrasuda kad upoznate nekog novog?...
Imali ste lose iskustvo sa lavovima = kad sledeci put upoznam nekog bezim na kilometar?... Upoznala sam super decka skorpiju = sve su skorpije OK?...
Nijedan, ama bas nijedan znak niste generalizovali (a da nema nekog ko se nije slozio)... Zar to nije, da prostite, mlacenje prazne slame?...
(Evo, na brzinu "protrcah" kroz svoje drustvo, i videh da isti horoskopski znak ne znaci i isti karakter, cak u nekim slucajevima naprotiv...)
Molim da pre odgovora duboko udahnete, jer sam odavno shvatio da su ljudi koji veruju u horoskop ostrasceniji od Radovih navijaca kad im se dirne u njihovo... :-) Prvo biju, pa pitaju... ;-)

Najvisi Clan Foruma:
Evo, gledajuci ove vase postove, zakljucih da kad god neko napise da je neki znak "super", neko drugi ga poklopi da "pojma nema" (karikiram, ali poentu ste shvatili ;-))... Pa zar vam se ne cini da to gledanje u krstenicu nema za rezultat ama bas nista drugo do teskih predrasuda kad upoznate nekog novog?...
Imali ste lose iskustvo sa lavovima = kad sledeci put upoznam nekog bezim na kilometar?... Upoznala sam super decka skorpiju = sve su skorpije OK?...
Nijedan, ama bas nijedan znak niste generalizovali (a da nema nekog ko se nije slozio)... Zar to nije, da prostite, mlacenje prazne slame?...
(Evo, na brzinu "protrcah" kroz svoje drustvo, i videh da isti horoskopski znak ne znaci i isti karakter, cak u nekim slucajevima naprotiv...)
Molim da pre odgovora duboko udahnete, jer sam odavno shvatio da su ljudi koji veruju u horoskop ostrasceniji od Radovih navijaca kad im se dirne u njihovo... :-) Prvo biju, pa pitaju... ;-)

Udahnula sam.. Mada nije bilo potrebe za tim..
Verujem da ne shvatash, ali meni je, na primer, jako bitno
kakva iskustva koji znak ima sa nama Devicama, i ne samo to,
vetj kako se slazhu Ribe i Ovnovi, Lavovi i Jarchevi.. Ne bitno!
Smatram da je astrologija nastala dugim posmatranjem.. Da su iz
toga proizishli mnogi empirijski zakoni.. tipa - vidi, svi koji se rode pochetkom Avgusta su vodje, vidi ovi shto se rode pochetkom Septembra su chistunci..

Nas samo interesuju sada medjuljudsko tolerisanje,
prihvatanje i neprihvatanje.. Da li tu mozhe da se izvuche neko pravilo.

Ja ne mrzim Lavove, ali sam primetila, da bez obzira shto mi je podznak na 14.
stepenu Lava, ja sa Lavicama ne mogu, a ni one sa mnom.

Primetila sam da Vaga uvek u drushtvu ima VodolijE kojima se divi
ili gotovo i da nema drugove.

Takodje, Bikovi - najpozhrtvovaniji prijatelji. Ljudi sa podznakom
Device -najinteligentniji. Itd.

Nadam se da sam ti pojasnila malo ideju nasheg generalizovanja. ;)

Ja sam vaga storm, nemam nijednog druga vodoliju, najbolji ortak mi je devica, slazem se recimo dobro sa skorpijama i u prijateljstvu i u ljubavi, a horoskop napr. kaze da se vage u principu lose slazu sa skorpijama sem u seksu, a i sa devicama prognoze nisu ruzicaste... Slazem se da ima, da se tako izrazim "opstih mesta" kada je horoskop u pitanju, ali daleko od toga da je za neki odnos presudan horoskopski znak.

Ovan, sa mesecom u strelcu u venerom u devici :D Mozda to nesto objasnjava ;) Evo, zanimljivo je da sa ovnom nisam mogla, i posle tog iskustva bas zazirem od njih, a horoskopski bi trebalo da se slazemo do jaja... doticni je bio lav u podznaku, po mozda i to ima neke veze :D

@stormy
Evo, postovi, tvoji i gospodjice, potvrdise ipak moje stavove...
Da je sve stvar licnog iskustva, da mesta generalizovanju nema, i da se ipak sve svodi na mlacenje prazne slame... ;-)
Da se razumemo, tema je interesantna, par puta sam polemisao sa nekim ljudima koji imaju shvatanja po pitanju horoskopa slicna tebi, ali ipak je svaki slucaj prica za sebe, jedan delic mozda moze imati veze sa datumom rodjenja, ali daaaaaleko od toga da te stvari formiraju karakter... Ono sto je vazilo sa tebe, za gospodjicu ocigledno nije... Dakle, tesko da ces izvuci neke zakljucke o "medjuljudskom tolerisanju, prihvatanju i neprihvatanju" gledajuci u zvezde... I, kao sto rekoh ranije, samo ces imati predrasude prilikom sledecih upoznavanja...
BTW, onomad se posvadjah sa jednom devojkom cim joj rekoh da sam Bik... 'oce oci da mi iskopa jer je njen isti-horoskopski-znak bivsi prevario/ostavio... progovorili smo dve prostoprosirene pre toga, a upoznali se dva minuta ranije... besmisleno, zar ne?... Da sam se rodio mesec dana ranije, mozda bismo danas bili zajedno...;-)

Najvisi Clan Foruma:
@stormy
Evo, postovi, tvoji i gospodjice, potvrdise ipak moje stavove...
Da je sve stvar licnog iskustva, da mesta generalizovanju nema, i da se ipak sve svodi na mlacenje prazne slame... ;-)
Da se razumemo, tema je interesantna, par puta sam polemisao sa nekim ljudima koji imaju shvatanja po pitanju horoskopa slicna tebi, ali ipak je svaki slucaj prica za sebe, jedan delic mozda moze imati veze sa datumom rodjenja, ali daaaaaleko od toga da te stvari formiraju karakter... Ono sto je vazilo sa tebe, za gospodjicu ocigledno nije... Dakle, tesko da ces izvuci neke zakljucke o "medjuljudskom tolerisanju, prihvatanju i neprihvatanju" gledajuci u zvezde... I, kao sto rekoh ranije, samo ces imati predrasude prilikom sledecih upoznavanja...
BTW, onomad se posvadjah sa jednom devojkom cim joj rekoh da sam Bik... 'oce oci da mi iskopa jer je njen isti-horoskopski-znak bivsi prevario/ostavio... progovorili smo dve prostoprosirene pre toga, a upoznali se dva minuta ranije... besmisleno, zar ne?... Da sam se rodio mesec dana ranije, mozda bismo danas bili zajedno...;-)

Ne znam kako si zakljuchio da sam iskljuchiva!?
Iako se ne slazhem sa Lavovima, ne mogu da ih
iskljuchim iz svog zhivota samo zbog loshg iskustva, sa
tamo nekim Lavovima.. To mi je detinjasto!

Ali postoje izvesni shabloni.. Drugo, postoji tolerancija.
Ne mozhesh da znash koliko te zapravo neko od tvojih najblizhih
tolerishe, a ti mislish da vam je odnos savrshen..
Zato mi trebaju postovi slichni Gospodjicinim, da utvrdim shablon.

I da.. Godine su takodje bitne.. Pre 15ak godina i moje je drushtvo bilo
drugachije.. Zrelije osobe sa stazhom u druzhenju, imaju mnogo
istanchaniji stav po pitanju druzhenja..

Opet, ko razume - shvatitje. :?

Ne znam kako si zakljuchio da sam iskljuchiva!?

Prvo, nigde ne napisah da si iskljuciva... ako si se negde pronasla, nije bilo nista licno...

Iako se ne slazhem sa Lavovima, ne mogu da ih
iskljuchim iz svog zhivota samo zbog loshg iskustva, sa
tamo nekim Lavovima.. To mi je detinjasto!

Slazem se, to je upravo ono sto i upitah...

Ali postoje izvesni shabloni.. Drugo, postoji tolerancija.
Ne mozhesh da znash koliko te zapravo neko od tvojih najblizhih
tolerishe, a ti mislish da vam je odnos savrshen..

Pa o tome i ja pricam (opet :wink: )! Mislis da ce ti njegov datum rodjenja to reci?
MOJ STAV je da je TO, da prostis, detinjasto... :-D

Zato mi trebaju postovi slichni Gospodjicinim, da utvrdim shablon.

Pa ako ti svi odgovore drugacije, to znaci da nema sablona, zar ne?
Treci put u ovom postu: TO SAM I JA NAPISAO...

I da.. Godine su takodje bitne.. Pre 15ak godina i moje je drushtvo bilo
drugachije.. Zrelije osobe sa stazhom u druzhenju, imaju mnogo
istanchaniji stav po pitanju druzhenja..

Sto podrazumeva da ljude upoznaju, podele na dobre i lose (za pocetak, recimo), bez da im zaviruju u krstenicu... zar ne? Mislim, to je zrelo?... A ne kao ona iz mog primera?

Sve u svemu, evo ja sam ti izneo stav argumentovan na postovima samo u ovoj temi, vidim da ih ima jos sa slicnom tematikom, potrudicu se da protrcim kroz njih... Ipak, dve stvari ovde su mi bitne: prvo, da si ipak potvrdila ono sto i ja mislim o horoskopu ("mlacenje prazne slame" je malo jak izraz, ali ipak odgovarajuci - iskljucivo govorim argumentima iz ovih postova), i drugo, mnogo bitnije, da je pored svih stvari koje danas otudjuju ljude i zatvaraju ih, ovo, na zalost, jedna SASVIM NEPOTREBNA stvar koje tome doprinosi: upoznas nekog ko je znak koji tebi ne odgovara i imas predrasude o njemu... :-(
I, da te preduhitrim: to ne znaci da si ti iskljuciva u smislu da ces nekog takvog odmah eliminisati, ali ces to ipak uraditi nakon nekog vremena... Jer, ako to ne uradis, to ce znaciti da ni ti ne verujes u ovo onako vatreno kako to branis, zar ne?... :confused:

Najvisi članu, ja ipak moram malo da se korigujem: Storm je ipak delimično bila u pravu, moj drugar je Vodolija u podznaku. A sto se tiče te devojčice koja je odbila vezu samo na temelju tvog horoskopskog znaka, pokušaću da objasnim. Ako je imala veoma loše iskustvo sa bikovima, onda je stvorila uslovni refleks, po principu "koga zmija jednom ujede i guštera se plaši". Tako meni sa ovnovima. I ma koliko da na nivou racia shvatam da je to glupo, da ne postoje dve iste osobe i da to kakav će neko biti nema puno veze sa horoskopom, ipak bežim od njih... Čak sam sigurna da kad bih prevladala svoj strah i ušla u vezu s nekim ko je ovan u horoskopu, bila bih toliko podozriva i nepoverljiva da bi cela stvar pukla vrlo brzo. Neke stvari jednostavno ne možeš mozgom da kontrolišeš. Pozz.

Back