Žene koje ne žele decu

• Začetnik teme Začetnik teme Rigel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Screenshot_20211007-063441_Chrome.jpg

Kada se muski stave da osete bol kao prilikom dolaska bebe oni ne mogu to ni do pola / znaju da pricaju kako si losa kad hoces sve najbolje za tebe bebu.

Mnogo puta hoce hoce hoce posle im se ne dopadne / odu / nisu mislili da deca toliko mnogo toga hoce .
Juris ga sudom / "nisu moji ne zanima me" / jedva uradi to sto treba njegovi su / nece da daje pare / muke dok da njegovoj deci.
Nece da ih vidi / ne zanima ga / ima drugu smetaju mu dosadna su nece / ne zanima ga / ne vredi ni sud ni socijalno nista.

Tu se oni "kad ce beba kad ce beba" sklone da ih slucajno ne pitas sta sada kad si im svima ispunila zelje.
Hoce li oni da daju pare za sve za decu kada su stalno pricali "moras da ih imas" / hoce li oni da se brinu o deci kad im je zelja ispunjena?

Poslednja izmena:
Jel bitno uopšte? Koja hoće da ih ima neka ih ima, koja neće i ne treba da ih ima, bolje da ih nema ako neće nego da ih na silu ima, a onda ga posadi malog u bašti kafića pored, a kada ono krene da se dere, jer, zamisli, beba je, ona krene da urla da umukne, da ne može kafu da popije od njega...

U celoj toj priči je samo jedna stvar važna, a to je da se ta osoba ne kaje sutra kada joj možda bude kasno za decu, ako ostane pri svojoj odluci čitav život i ne pokaje se, ko ima pravo tako nešto da im ospori?

Screenshot_20211026-165635_Chrome.jpg

Screenshot_20211026-165648_Chrome.jpg

Kada se ovo desi nema rodbine da zastiti (prihvati kod sebe takvu majku sa decom / skloni ih od nasilnika) .
Nece ni tu decu da prime da zive sa njima / ni jedna osoba od onih sto stalno ponavljaju "moras da imas decu" nece da zastiti tu majku plus decu od nasilja.
Sta sa detetom kada je jedno / nema ko da bude tu za njega / nju / rodbinu to ne zanima.

Ko god ima to "nema izgovora da se nemaju deca" samo neka pita sebe da li bi primio / primila kod sebe majku sa decom koje nemaju gde.
Odgovor je obicno "ne" zato sto ih to ne zanima / kako onda mogu da se usude da odrede nekom da li ce ih imati.

Isto je na drugi nacin / da li bi babu tetku ujnu dece primili sa decom kod vas da zive (desi se majci ocu nesto u tom nasilju majka zastiti decu sebe ne stigne/ nemaju da iznajme stan) ako ne isto je.

Juce je bio dan borbe protiv nasilja nad zenama / ona prica "nisi sama"

Screenshot_20211126-054844_Chrome.jpg

eto sama si kada zna da nema zakona koji te stvarno cuva / ako se muz ovako promeni kada zna da si nemocna (nemas oca brata nikog da cuva tebe plus dete).
Normalno je ne hteti ih kada vidis sta se desi / znas ako se tebi desi ostajes bez pomoci / vidis da je to isto godinama.

Poslednja izmena:
imam nekoliko drugarica koje nemaju decu, i svaka ima svoj sasvim razlicit razlog.
ali uglavnom je to da nemaju partnera a ne zele da podizu decu same.
jenda zbog toga bash pati, a druga nikad nije imala izrazen majcinski instikt..ponekad kaze ne znam dal sam normalna..:)
a ko od nas zna dal ej normalan?
Исто. Хтеле су децу из љубави, љубав није дошла, године прошле,... И свака пати. Само још ми фалимо да им стајемо на муку том причом.

Back