Zene koje mrze zene

Svaka "dobra žena" vredi koliko i dobar čovek. Meni je žalosno videti ženu kada igra na dve karte pokušavajući da liči na neki moderni reklamni uzorak. Feministkinje ne treba mrzeti jer najviše od svih potenciraju ženu kao objekat. Koliko zla ima u njima, na svakom je da prosudi.

Svaka "dobra žena" vredi koliko i dobar čovek. Meni je žalosno videti ženu kada igra na dve karte pokušavajući da liči na neki moderni reklamni uzorak. Feministkinje ne treba mrzeti jer najviše od svih potenciraju ženu kao objekat. Koliko zla ima u njima, na svakom je da prosudi.

dobra zena - dobar covek
dobar muskarac - dobar covek
ili?

nego, kako to feministkinjepotenciraju zenu kao objekat...aj objasni nam to malo
eo, meni opce nije jasno o cemu pricas i kako si do tog zakljucka dosla
nije mi, doduse, jasno ni zadto bi feministkinje bile vise ili manje zle od ostalih...ljudi? :think:

Em prosto mi bode oči decenijama života moga... jebotepatak i žena je čovek.
Aj više prestanite sa ovim.

- - - - - - - - - -

A, već je vragana odgovorila :rumenko:

ne mogu da ne primjetim - u zivotu i ovdje...bez razlike, mada je ovdje nekako...uocljivije
valjda jer komuniciramo u pisanoj formi
s vremena na vrijeme naletim na takve primjerke...zena koje mrze zene
da nije tuzno bilo bi smijesno...missim, smisleno je recimo ko bit ruski ili srpski neonacista
ili crnac koji mrzi crnce...
sta je opce u korijenu te i slicnih pojava - glupost, khm...neobavjestenost ili slabasa svijest o vlastitoj...neadekvatnosti...dobra stara ljubomora...?

po defaultu su meta
samodostatne zene - uspjesne, obrazovane... jos ako su iole ostvarene u kontekstu ljubavi i roditeljstva...redom su to...dlakave feministkinje i leshinari u najavi, a zive od muskih suza i (neisplacenih) alimentacija...
pa zatim mlade i lijepe - e, te su redom ku.rve, udavace, sponzorushe i glupache...:lol:
na meti su, normalno, i ravnopravnost...ono, patrijarhat je iz raja izasao...znali su dede kako treba s babama...
pa kad su znali sto su zglajzali na kraju balade??? :lol:

sve u svemu - nema shanse da muskarac ikad uvrijedi zenu kao druga zena...:heart:

a onda gledash muske, frustirane mizogene primjerke u pokusaju...da se ne lazemo, kako im aplaudiraju...
bravo, bravo...a ne mozes da ne vidis kako o njima misle isto kao i o...ostalim zenama...ako ne i gore...
ima i jedna poslovica na temu...:lol:

ne znam stvarno - ja bi se osjecala ko jado jadni da sebe u tu situaciju dovedem...
i svarno ne kapiram - zasto, cemu? tuzno je nekako gledat covjeka kako s.ere sam sebi u usta
i posipa se pepelom bez ikakvog stvarnog razloga...:(

Ne poznajem žene koje mrze druge žene. Poznajem te koje bi da ograniče prava drugih žena samo zato što ne razumeju da drugima trebaju izbori da bi izabrale drugačije. To mi je bezveze. Svi ljudi (podjednako muškarci i žene) imaju neotuđivo pravo slobodnog izbora. E sad, posle nekih izbora slede (ne)prijatne posledice, ako recimo opljačkaš banku, pa te uhvate i pošalju u zatvor.

Ono što je meni naročito glupo je ideja da bismo trebale automatski da se solidarišemo sa ženama koje konstantno rade u korist svoje štete, što iz gluposti, što iz sebičluka...i da je "ženski neprihvatljivo" reći da nisu samo muškarci krivi. Da je svaki slučaj za sebe.
A opet, postavljena je tema sa istraživanjem kako ljudi reaguju na agresiju partnera, koliko su prolaznici prilazili da pomognu ženama, a koliko muškarcima nije bilo pomoći- tako da ipak postoji ženska solidarnost.
Sve u svemu, čini mi se da što su u gorim rodnim uslovima živele žene, one gore mišljenje imaju o ženama uopšte.

Back