Zene, kako ovo objasnjavate?

A sa puno informacija bi kao "strucno" presudili, jer sve su to psihoterapeuti porodicne sistemske psihoterapije i partnerski odnosi su im inace uza specijalnost..... :cepanje:

Jbte, ti si opterecen.

Da, samo 'psihoterapeuti porodicne sistemske psihoterapije'(koji klovnovski naziv jbte :rotf:) se razumeju u partnerske odnose. Inace, u stvarnosti, ti isti ne znaju ni da udju u prodavnicu da kupe hleb, a kamoli da analiziraju i jedan partnerski odnos.

Jbte, ti si opterecen.

Da, samo 'psihoterapeuti porodicne sistemske psihoterapije'(koji klovnovski naziv jbte :rotf:) se razumeju u partnerske odnose. Inace, u stvarnosti, ti isti ne znaju ni da udju u prodavnicu da kupe hleb, a kamoli da analiziraju i jedan partnerski odnos.

Koje je to sad neko izmisljeno naklapanje i neka stereotipizacija da ne mogu kupiti hleb? Ti znas?

To je isto kao sto su decenijama lupetali za ljude koji nose naocare (to streberi, to nejebice, to glupi za zivot, to ovo to ono).

Vidim kako se obican svet razume u partnerske relacije - SVAKI TRECI BRAK RAZVEDEN, sve vise ljudi ne ulaze u brak pre 35-e, sve lakse i brze pucaju i same veze, sve vise ljudi osamljeno, nezadovoljno i nesrecno.

SDamo gledam i slusam ljude kako "savetuju jedni druge", a bar trecina NAMERNO SAVETUJE ONO LOSE I NAOPAKO IZ PUKE LJUBOMORE - "Ma sta ce ti ta muska svinja, sturni ga (a dobar frajer, kucki krivo sto muvao njenu drugaricu a ne nju", pa muski "Brate otkaci tu kurwu, varala te sigurno sa svima vidi kako se tesno oblaci, sta ce ti ta...." itd.

"Odlicna" su savetovanja "drugara" i "Drugarica".

Niko, apsolutno NIKO ne zna od prijatelja i "savetodavaca" tj onih koji to izigravaju sta su prosle obe osobe, sta je u glavi i jedne ali i druge strane i kako zaista treba uraditi i ponasati se. Na kraju krajeva, cak i profesionalac samo objasnjava i predlaze nekoliko opcija, a sama osoba bira.

A ovde su ti saveti tipa - "Pa sutni kurwu/musku svinju", jedna jedina opcija i sl.

Ne idemo kod dobrog ali nestrucnog prijatelja ni kada nam se auto pokvari ni kada nas boli zub, niti kada treba da nam se projektuje kuca, pa ne vidim razlog zasto bi isli kod njega da nas nagovara i "Daje savete" o mozda - nasem celom buducem zivotu, sreci i izboru partnera. Koliko je to glupo raditi. Da ne pominjem opet, sto ce vecina namerno da navija da ti bude sve gore, jer su takvi ljudi - zavidni, ljubomorni, te ce te tako i "savetovati", pogotovo ako i oni imaju nesrecan zivot, pa da imas i ti.

Nije izmisljeno, SVI ljudi koji se ne bore na slobodnom trzistu ne umeju da kupe hleb, jer ne znaju nista o zivotu, pa ni sta je to hleb, sta je to prodavnica za hleb, i sta znaci izraz 'kupiti hleb'

Da, Zato brakovi 'Psihoterapeuta porodicne sistemske psihoteraoije ' sve pucaju od uspesnosti :mrgreen:

Ja ne znam kada ces ti ikada razumeti da je automehanicar neko ko se izborio na slobodnom trzistu, i normalno je da on bolje zna o kolima od mase drugih ljudi, mada ne mora da znaci da bi konkretnu popravku uradio bolje i komsija moler, to ga taj automehanicar ne sprecava, jer on prihvata slobodno trziste. Ali ovi koji se nisu izborili na slobodnom trzistu, ne samo da nije sigurno da su dobri u svojoj 'struci', nego je i pitanje da li su dobri da ti otvore vrata ordinacije, mozda pomisle da su prozor.

Jednom davno, meni se desilo da se moja kompletna (gruba) netolerantnost prema nekome ko je pokazivao otvorenu naklonjenost, nakon nekog vremena zaokrene u zaljubljenost. I ako ocekujes taksativno nabrajanje zbog cega, kako i sta...u silnoj si zabludi ako mislis da za to postoji racionalno objasnjenje.
Valjda, samim tim sto sam uopste komentarisala sta mi se sve kod njega ne svidja, od toga kako hoda, sto je plavokos, pa do crvenog dzempera, od prelaska ulice kad ga sretnem, pa do napustanja predavanja kad on znacajno blene, neobjasnjivo sam presla sa negativnih primedbi prema njemu na nekakvu naklonost koja je prerasla u izistinsku ljubav.
To mu dodje kao nekakav obrnuti redosled stvari kod privlacenja...prvo vidis sve sto ti se ne svidja kod nekog, pa tek onda pronadjes sta te privlaci. Problem za vezu je ako ostane sumnja u "pravi" motiv za zaokret.

Da.Ovo se desava.

Poslednja izmena:
Mozda koristi lekove, to je isto.

Nema ona pojma ko joj se dopada.

Pa da, muskarci su aktivni, pa se muvaju okolo, a zene su reaktivne, pa ne mrdaju ni prstom.

Ne koristi lekove.Osoba sasvim zdrava,normalna...lepa ko lutka,pametna,obrazovana,situirana...da ne nabrajam.
Njen kriterijum je bio zaista visok. Znaci da bi joj se neko dopao, trebalo je da bude otprilike na njenom ekstra nivou.
Medjutim sta se desilo.U njen zivot je usao sasvim obican covek iz mase.Neko koga nije ni primecivala.
Kako?Sta je taj covek uradio pa da je tako osvoji,ne sluzeci se nikakvim prljavim sredstvima ?

- - - - - - - - - -

najlogichniji odgovor neretku bude najispravniji
zena ne zna shta hotje :aha:

Ova zna.

- - - - - - - - - -

Mozemo i jesmo,negde u periodu osnovne skole kada je stigla definicija da uvek juris onog ko bezi od tebe :lol:

Ali ona je prvo bezala, a sad ga salece neznoscu,odusevljenjem,privrzenoscu...

- - - - - - - - - -

Meni se to nekoliko puta desilo i šta? Posle kresa sam obićno rekao da se izvinjavam,ali da nisam momak za jednu noć...:mrgreen:

Obrati paznju na pitanje.
Masas temu.

- - - - - - - - - -

Koje je to sad neko izmisljeno naklapanje i neka stereotipizacija da ne mogu kupiti hleb? Ti znas?

To je isto kao sto su decenijama lupetali za ljude koji nose naocare (to streberi, to nejebice, to glupi za zivot, to ovo to ono).

Vidim kako se obican svet razume u partnerske relacije - SVAKI TRECI BRAK RAZVEDEN, sve vise ljudi ne ulaze u brak pre 35-e, sve lakse i brze pucaju i same veze, sve vise ljudi osamljeno, nezadovoljno i nesrecno.

SDamo gledam i slusam ljude kako "savetuju jedni druge", a bar trecina NAMERNO SAVETUJE ONO LOSE I NAOPAKO IZ PUKE LJUBOMORE - "Ma sta ce ti ta muska svinja, sturni ga (a dobar frajer, kucki krivo sto muvao njenu drugaricu a ne nju", pa muski "Brate otkaci tu kurwu, varala te sigurno sa svima vidi kako se tesno oblaci, sta ce ti ta...." itd.

"Odlicna" su savetovanja "drugara" i "Drugarica".

Niko, apsolutno NIKO ne zna od prijatelja i "savetodavaca" tj onih koji to izigravaju sta su prosle obe osobe, sta je u glavi i jedne ali i druge strane i kako zaista treba uraditi i ponasati se. Na kraju krajeva, cak i profesionalac samo objasnjava i predlaze nekoliko opcija, a sama osoba bira.

A ovde su ti saveti tipa - "Pa sutni kurwu/musku svinju", jedna jedina opcija i sl.

Ne idemo kod dobrog ali nestrucnog prijatelja ni kada nam se auto pokvari ni kada nas boli zub, niti kada treba da nam se projektuje kuca, pa ne vidim razlog zasto bi isli kod njega da nas nagovara i "Daje savete" o mozda - nasem celom buducem zivotu, sreci i izboru partnera. Koliko je to glupo raditi. Da ne pominjem opet, sto ce vecina namerno da navija da ti bude sve gore, jer su takvi ljudi - zavidni, ljubomorni, te ce te tako i "savetovati", pogotovo ako i oni imaju nesrecan zivot, pa da imas i ti.

I sta je tvoj strucni odgovor na temu?

Back