Žene isprovociraju muškarce na fizičko nasilje. Muškarcima nije u genima da se brane razgovorom, već je njihova prva reakcija da reaguju fizički

Šta je po tebi to srljanje u opasne situacije? Ona kada joj je loš dan i ne prećuti?
To se ne može objasniti ženinim genima niti se može nazvati nerazumevanje muškaraca za njen loš dan, a neee, žena mora da dobro prouči psihologiju i da svog muža gospodara po izrazu lica proceni, opere mu noge i spremi mu gibanicu, sve to ćutke, po mogućstvu :mrgreen:

To se ne može objasniti ženinim genima niti se može nazvati nerazumevanje muškaraca za njen loš dan, a neee, žena mora da dobro prouči psihologiju i da svog muža gospodara po izrazu lica proceni, opere mu noge i spremi mu gibanicu, sve to ćutke, po mogućstvu :mrgreen:
Muža gospodara? Lagerta!
Opraće ona njemu mozak, ćutke po mogućstvu.

Šta je po tebi to srljanje u opasne situacije? Ona kada joj je loš dan i ne prećuti?
Ne ponašaju se svi muškarci nasilno. Mislim da se radi o relativno malom broju tako da ne mogu da propagiram da sve žene moraju uvek da ćute. Ali, kada imaju pored sebe nasilnika onda ne treba da ih izazivaju već da se od takvog sklone i sačuvaju. Problem nastaje kada žena ulazi u klinč sa nasilnikom a ovaj nema toleranciju za verbalno nasilje i reaguje fizički. Advokatica objašnjava da je takva reakcija za očekivati od muškaraca jer rešavaju "problem" drugačije od žena.

Ne ponašaju se svi muškarci nasilno. Mislim da se radi o relativno malom broju tako da ne mogu da propagiram da sve žene moraju uvek da ćute. Ali, kada imaju pored sebe nasilnika onda ne treba da ih izazivaju već da se od takvog sklone i sačuvaju. Problem nastaje kada žena ulazi u klinč sa nasilnikom a ovaj nema toleranciju za verbalno nasilje i reaguje fizički. Advokatica objašnjava da je takva reakcija za očekivati od muškaraca jer rešavaju "problem" drugačije od žena.
Takvog treba smestiti duže vreme na lečenje i poraditi na kontroli besa. Nikako mi neke genske predispozicije ne mogu biti opravdanje i objašnjenje za nasilje. Za razliku od životinja, ljudi imaju, valjda, razuma da sagledaju posledice postupka. Genski način mi liči na pećinsko obračunavanje a nadala sam se da smo malo evoluirali.

Ali, kada imaju pored sebe nasilnika onda ne treba da ih izazivaju već da se od takvog sklone i sačuvaju.
Od takvog treba otići što dalje i ostaviti ga zapenjenog i histeričnog samog u prostoriji. Ako postoje uslovi, tapaciranoj.
Eventualno doturiti lek.

U pravu si za ovu posljednju rečenicu. Tema je široka. Agresivnost može biti urođena, a i stečena, npr.pretjeranom konzumacijom alkohola ili često nesposobnošću da održi porodicu, finansijski ili polnom aktivnošću.
Žene nasilnika i alkoholičara odbijaju sex, što ih još dodatno srdi, te postaju sumnjićavi i nasilni.
Nema tu sklanjanja. Pa-pa...

Takvog treba smestiti duže vreme na lečenje i poraditi na kontroli besa. Nikako mi neke genske predispozicije ne mogu biti opravdanje i objašnjenje za nasilje. Za razliku od životinja, ljudi imaju, valjda, razuma da sagledaju posledice postupka. Genski način mi liči na pećinsko obračunavanje a nadala sam se da smo malo evoluirali.
Zbog takvog razmišljanja i postoje problemi sa muškarcima

Cekaj a ako ga prva udari ,jel treba ako je fizicki jaci da ne vrati i ako je dzek fraer?
To je jako zeznuto.
Ne mislim da muškarac treba da vrši nasilje nad ženom.
Ali u toj situaciji ne znam odgovor.
Možda otići?!

@Sizif šta bi ti uradio da te partnerka udari?
Ne mislim da imaš takve probleme, ali da imaš, šta bi ti uradio?

To je jako zeznuto.
Ne mislim da muškarac treba da vrši nasilje nad ženom.
Ali u toj situaciji ne znam odgovor.
Možda otići?!

@Sizif šta bi ti uradio da te partnerka udari?
Ne mislim da imaš takve probleme, ali da imaš, šta bi ti uradio?
Odbrana nije nasilje ,kao sto je verbalno nasilje isto sto i fizicko,ne mozes da odes ako zeli da te unisti pustice jos vise muda

Odbrana nije nasilje ,kao sto je verbalno nasilje isto sto i fizicko,ne mozes da odes ako zeli da te unisti pustice jos vise muda
-Dese se stvari, ne riješe se.
-ona dođe do usijanja i udari ga
-on vrati

Ne čini mi se da to udaranje vodi u razrešenje. Čini se kao preteran bijes koji je našao put kroz udaranje.
Uzrok bijesa nije riješen.

A kad krene udaranje, to samo može da još eskalira

@Sensei

Kada vidim negde u javnosti da je muškarac nasrnuo na ženu odmah pomislim ovo je neka koja je to sigurno izazvala - rekla je Sanja u emisiji "Magazin IN".

Ova ne podrzava nasilje? 🤨
Musko, ako mu zena ne valja treba da ima muda i da se razvede a ne da tuce vadeci se da mu zena ima dugacak jezik. Naslilnici se uglavnom boje razvoda jer u dubini svoje duse znaju da njihivo ponasanje nije u redu ni sa sadasnjom kao i sa svakom buducom zenom.

-Dese se stvari, ne riješe se.
-ona dođe do usijanja i udari ga
-on vrati

Ne čini mi se da to udaranje vodi u razrešenje. Čini se kao preteran bijes koji je našao put kroz udaranje.
Uzrok bijesa nije riješen.

A kad krene udaranje, to samo može da još eskalira
Ja bih pre rekao da je tu tacka za normalne a za nenormalne nije nista bilo

@Sensei

Kada vidim negde u javnosti da je muškarac nasrnuo na ženu odmah pomislim ovo je neka koja je to sigurno izazvala - rekla je Sanja u emisiji "Magazin IN".

Ova ne podrzava nasilje? 🤨
Ne, ne podržava nasilje već donosi zaključak o uzročno posledičnim vezama.
Musko, ako mu zena ne valja treba da ima muda i da se razvede a ne da tuce vadeci se da mu zena ima dugacak jezik. Naslilnici se uglavnom boje razvoda jer u dubini svoje duse znaju da njihivo ponasanje nije u redu ni sa sadasnjom kao i sa svakom buducom zenom.
Nasilje bilo koje vrste je nezakonito i svi normalni ljudi to osuđuju. Analiziranje uzročno posledičnih veza ne znači i automatsko odobravanje

Ja samo u jednom slucaju opravdavam nasilje,a to je u slucaju prevare, po meni je to jedna velika izdaja, bolje reci odmah kako stoje stvari nego nabijati rogove iza ledja svom muzu ili zeni.
Ne postoji slučaj koji opravdava nasilje! Nikakvo! Ni prema kome!

Žene isprovociraju muškarce na fizičko nasilje.
Muškarcima nije u genima da se brane razgovorom, već je njihova prva reakcija da reaguju fizički
Da li pričamo o pećinskom čoveku?

Ne postoji opravdanje za fizičko nasilje muškarca nad ženom i obrnuto!!!
Ne sviđa ti se nečije ponašanje? Ako ne može da se popravi, okreneš se i odeš. Šta tu nije jasno?

Da li pričamo o pećinskom čoveku?

Ne postoji opravdanje za fizičko nasilje muškarca nad ženom i obrnuto!!!
Ne sviđa ti se nečije ponašanje? Ako ne može da se popravi, okreneš se i odeš. Šta tu nije jasno?
Uzmi u obzir da je to izgovorila advokatica. Dakle, neko ko poznaje zakon i ko je video dosta slučajeva.

Ja sam shvatio njen komentar kao upozorenje ženama da muškarci (uglavnom) ne razmišljaju niti se ponašaju kao žene te je često pogubno upotrebljavati (žensku) logiku pri proceni kako će muškarac da reaguje (ili još gore, da te ne interesuje kako će da reaguje). Džabe što će on da završi na robiji ako tebe nema ili te unakazi.

Da neko neće reći da žene nisu emotivnije od muškaraca? Da nemaju "loše trenutke" koji su realno emotivni ispadi u vidu besa?
Eto žene na televiziji samo potvrdjuju ono što je svima poznato.
Pa, svi imaju ispade u vidu besa. Jel to znaci da svi treba da se bijemo ? Posebni covek i na šalterske radnike, pa ih ne izudara da mu bude lakše. Demonstracija sile nije nista drugo do nemoć. A ima itekako slučajeva i nasilja žena nad muškarcima, niko ne osporava , nije opravdano ni jedno ni drugo i ne postoji dovoljno jak razlog da dodje do fizičkog obračuna.

Ne postoji slučaj koji opravdava nasilje! Nikakvo! Ni prema kome!
Ahaa zajebi ti to da neko zloupotrebljava moje emocije i da mi nabija rogove iza ledja, to radi smece od ljudi. ZNam takve slucajeve gde zene nece da napuste muskarca zbog para,a iza ledja se kresu sa nekim olosima, i isto znam muskarce koje varaju zene koje su zbog njih i porodice zapustili sebe.

Back