Zene i borilacke vestine

Iznalupali ste se cim ste presli na religiju i medicinu i fiziologiju zamenili sa adamovskom "biologijom" i zmijom koja prica sa drveta.

Zena se razlikuje od muskarca samo i samo po

1) 1 drugacijem hromozomu
2) drugacijoj koncentraciji hormona - manji testosteron a veci estrogen (ne zaboravite da i zene imaju dlakave noge, mnoge i brkove, a tek ruke, ali sve to brijaju pa se ne primecuje, a postoje i cosavi muskarci)
3) Na mesto polnog uda imaju rupu, i umesto testisa jajnike.

Ukoliko nadjete zenu koja ce imati veci ili skoro slicni testosteron kao i nekog "muskarca" koji ima testosteron jedva na donjoj crti, razvalice ga zena od batina, verovatno od njega ima i vecu saku i jace kosti, a cak i nema toliko osetljivu tacku izmedju nogu kao musko.

Da li znate zasto muskarci imaju bradavice? Jedna totalno nebulozna cinejnica iz ugla religije - Ako je Adam savrsen i prvi napravljen, koj moj mu sluze bradavice??? Bradavice evolutivno sluze da sisari sisaju mleko.
Tu se vidi cela glupost religije. No nije pdf za to.

U stomaku majke, plod na pocetku je ni musko ni zensko. Zato ima bradavice. Ako se ukljuci testosteron u dalji razvitak ploda, plod ce biti buduca muska beba, i sam taj uticaj testosterona kod ploda pocinje da razvija muske primarne sexualne karakteristike - penis i testise koji ce u doba adolescencije opet da "ozive" i da se reaktuiviraju kako bi izazvali i sekundarne sexualne karakteristike, a sve pod uticajem testosterona, i tada pocinje naglo jacanje muskarca nad zenom. Do tada se cini kao da su devojcice nekako naprednije i 2-3-4 godine iznad svojih vrsnjaka u tom fizickom smislu.

Na isti nacin estrogen kod devojcica u pubertetu prave promene.

Da su muskarci i zene povezani kao bica, govori i to da i muskarac moze imati zenske grudi u svakom periodu zivota, ako mu se testosteron nekim slucajem konvertuje u estrogen i ostale hormone. Ta aromataza cini da mu rastu grudi a pojava se naziva ginekomastija.

A u danasnje vreme kada se pogleda ovo trans drustvo tu se vise ne zna ko je zensko ko je musko, ko je posle intervencija cega izgubio a cega dodao, tako da mozete da uvedete i tu kategoriju u razmatranje gde se nalazi po snazi i borenju ahhahahhahahahhaha

Taj jedan hromozom ti određuje da li će biti muško ili žensko odmah u začetku i odmah se zna (telo zna) da li je muško ili žensko u genetskom smislu jer muški spermatozoid poseduje XY hromozome a ženski spermatozoid XX hromozome. Taj Y hromozom ti sadrži genski okidač SRY koje je neophodan za razvoj muškog ploda jer od otprilike 25 000 gena koje ljudski organizam sadrži samo SRY genski okidač pokreće ostale gene u procesu formiranja muškog pola odnosno proizvodnju testosterona i formiranje muškog polnog organa i ostalih procesa. Do otprilike sedme nedelje se fizički plodovi ne razlikuju, a onda počinje formiranje polnih organa koje traje 12 - 14 nedelja ali se to fizički ne vidi do možda 16 - 18 nedelje (sve zavisi od slučaja do slučaja).

Nemoj molim te da pričaš o apsurdu religije prvo idi prouči način na koji su te knjige pisane u koje vreme i najbitnije kako su prevođene. Opet kad pogledaš detalj Eva je nastala od Adamovog rebra odnosno Eva potiče od Adama i Adam od Eve. Znači genetski gledano žensko proističe iz muškog (ženski spermatozoid) isto koliko muško potiče od ženskog (formiranje ploda unutar jajne ćelije). Znači da su i u to doba, kada su pisane te knjige, pisci imali znanje o ljudskom reproduktivnom sistemu samo su ga preneli u knjige u simboličkom značenju. Zamisli ti to?

- - - - - - - - - -

Ova bi omlatila pola foruma
Cyborg
Pogledajte prilog 330481

Steroids are a hell od a drug.

Ta Cyborg bi omlatila ne pola foruma nego ceo a izgleda tako nakazno zato sto je uzimala steroide(winstrol je pronasla doping kontola).

Ima lepih devojaka iz tog ultimate fight-a, evo dve slike. Prva treba da se bori a druga je izgubila ali jedva iako je Cyborg bila na steroidima. U pitanju je legendarna Gina Carano.

Ronda-Rousey-Maxim-Scans.jpg

girls-gina-carano-in-fast-and-furious-6-hd-wallpapers-ufc-sport-artist-gina-carano.jpg

Inace Bry Zli vam je legenda foruma i covek zna mnogo, i meni je pomogao kad sam imao odredjeni problem.
Testosteron je dosta bitan kad je u pitanju snaga ali ne pobedjuje uvek jaci, dosta je bitna vestina i brzina. Moj drugar koji trenira boks ima manje snage od mene, imamo isto kila ali samleo bi me jer ima neverovatne reflekse. Kad smo u teretani sijem ga za 30 kila u bencu, u cucnju i jace. Nikad ne potcenjujte nekog ko duze vreme trenira boks, kik boks, rvanje, dzudo, brazilsku dziu dzicu. To su vestine koje su se izuzetno pokazale u MMA to jest slobodnoj borbi sto znaci da su dosta primenjive za razliku od aikidoa i slicno.

Nemojte da nasedate na te price "Zamisli coveka od 100 kg-a prebio". Sta je to 100 kg-a, za danasnje visoke ljude? Nista.

Evo ja sam sada tezi nego sto sam bio pre 2 meseca i imam vise kilograma a trenutno sam slabiji, sporiji, nemam kondiciju i ospte mi je fizicko stanje rasulo, u odnosu na samog sebe pre 2 meseca koji ej bio laksi i 2 puta jaci, brzi, agilniji, kondicija 9/10.

100 kg-a moze biti razarajuce ako srce moze da isprati tih 100 kg-a i ako je to vecinski misic i teske kosti, a ako je voda i salo a neutrenirano telo i slabo srce, onda mu tih 100 kg-a dodje jos i mana a ne prednost. Jer to ti je kao da ti neko stavi dzak od 10-15 kg-a na ramena i ledja i kaze e sad sa ovim da se boris. Dok zamahnes 2 puta umoris se.

Kvalitet a ne kvantitet.

Ta Cyborg bi omlatila ne pola foruma nego ceo a izgleda tako nakazno zato sto je uzimala steroide(winstrol je pronasla doping kontola).

Ima lepih devojaka iz tog ultimate fight-a, evo dve slike. Prva treba da se bori a druga je izgubila ali jedva iako je Cyborg bila na steroidima. U pitanju je legendarna Gina Carano.

Pogledajte prilog 330611

Pogledajte prilog 330612

Inace Bry Zli vam je legenda foruma i covek zna mnogo, i meni je pomogao kad sam imao odredjeni problem.
Testosteron je dosta bitan kad je u pitanju snaga ali ne pobedjuje uvek jaci, dosta je bitna vestina i brzina. Moj drugar koji trenira boks ima manje snage od mene, imamo isto kila ali samleo bi me jer ima neverovatne reflekse. Kad smo u teretani sijem ga za 30 kila u bencu, u cucnju i jace. Nikad ne potcenjujte nekog ko duze vreme trenira boks, kik boks, rvanje, dzudo, brazilsku dziu dzicu. To su vestine koje su se izuzetno pokazale u MMA to jest slobodnoj borbi sto znaci da su dosta primenjive za razliku od aikidoa i slicno.

Možeš ti da koristiš Aikido tehnike a pre svega kretnje i u kavezu ali onda *ebeš Aikido ako ćeš ga kao takvog trenirati. *ebeš onda svu filozofiju iza borilačkih veština koja postoji onda je najbolje da svi uđemo u kavez i da se mlatimo kao retardi. Uzgred Džudo i BJJ su ti isti *urac drugo pakovanje, grejsijevi nisu mogli da se nose sa džudistima po pitanju bacačkih tehnika pa su se okrenuli parteru jer su latinosi prirodno fleksibilni ljudi a i realno po pitanju snage i težine ne bi mogli da pariraju većim protivnicima sem da ih uhvate u poluge ili gušenja, zato su se i specijalizovali samo za to. Inače džudo ti je i nastao po uzoru na rvanje grčko-rimskim stilom jer je Đigoro Kano bio veliki reformator i želeo je da se promeni stari način života i shvatanja u Japanu po pitanju fiskulture ali nije želeo da se stare tehnike Japanske DžuDžice izgube stoga je rešio da ih sve objedini u jednom sistemu ali po zapadnom modelu. Zato ti je Džudo u početku imao samo bacačke tehnike ali kasnije kada su se pojavljivali drugi majstori borilačkih veština trudio se da ih sve navede da se priključe Kodokan organizaciji i da daju svoj doprinos što se i dogodilo. Najveći deo kansetcu - vaza tehnika ti je proistekao iz *ebene Aiki Džu Džitce zato se Aikido i najviše fokusira na njih. Čuvena kimura poluga koju svi hvale zbog efektivnosti ti je potekla iz Aikidžuditce i stoga nekoliko njenih varijacija se uči i u Aikido-u. Šime vaza odnosno tehnike gušenja se isto rade u Aikido-u ali ne u parteru a taj deo Aikido-a se zove Kubi-šime vaza. Takođe i pojedine sutemi vaza tehnike se isto rade u Aikido-u jer gle čuda one najvećim delom potiču iz Aiki Džudžice. Ono što je prevashodno karakteristično za džudo jesu koši vaza i aši vaza iliti bacanja preko kukova i saplitanja. A opet zbog razmena tehnika pojedina bacanja kukovima se rade i u Aikido-u. Ja sam konkretno učio i te vaza bacanja ipon seoi nage kao i obi otoši a ima i još nekih koje se rade kasnije. Stvar je u tome da je svako modifikovao poluge i bacanja prema svojim potrebama i filozofiji.

Cyborg cak i ne lici na zenu,pogledaj to lice,nos...

Ovu zadnju recenicu sto si napisao,sad si navukao gnev na sebe,doci ce ti filozofi i foteljasi da objasne kako ti nije tako.

Bojane sve vise sam uveren da je ona Musko.Visina 180 cm, tezina skoro 70 kila,glas je dubok za zensko, faca naginje muskom liku, plus steroidi,a mozda je uzimao Estrogen, \daklem saznace se jednoga dana Ko je, :think:

Nije musko ili jeste, ali to se samo moze tvrditi preko hromozoma. Ostalo je "sminka" i nasilna medicinsko-hiruska promena koja nikada prirodno ne bi bila uslovljena. Da li je muskarac zena ako stavi samo karmin? Ne. To je samo i dalje muskarac koji je eto stavio karmin. Ali se niej pretvorio u zenu. Da li je zena ako stavi jos jacu nijansu crvenog karmina? Ne. Samo je stavio jos jacu nijansu crvenog karmina.

Nemojte da nasedate na te price "Zamisli coveka od 100 kg-a prebio". Sta je to 100 kg-a, za danasnje visoke ljude? Nista.

Evo ja sam sada tezi nego sto sam bio pre 2 meseca i imam vise kilograma a trenutno sam slabiji, sporiji, nemam kondiciju i ospte mi je fizicko stanje rasulo, u odnosu na samog sebe pre 2 meseca koji ej bio laksi i 2 puta jaci, brzi, agilniji, kondicija 9/10.

100 kg-a moze biti razarajuce ako srce moze da isprati tih 100 kg-a i ako je to vecinski misic i teske kosti, a ako je voda i salo a neutrenirano telo i slabo srce, onda mu tih 100 kg-a dodje jos i mana a ne prednost. Jer to ti je kao da ti neko stavi dzak od 10-15 kg-a na ramena i ledja i kaze e sad sa ovim da se boris. Dok zamahnes 2 puta umoris se.

Kvalitet a ne kvantitet.

brate nisam ni mislio na debljinu od 100 kg vec na snagu od 100 kg

Možeš ti da koristiš Aikido tehnike a pre svega kretnje i u kavezu ali onda *ebeš Aikido ako ćeš ga kao takvog trenirati. *ebeš onda svu filozofiju iza borilačkih veština koja postoji onda je najbolje da svi uđemo u kavez i da se mlatimo kao retardi. Uzgred Džudo i BJJ su ti isti *urac drugo pakovanje, grejsijevi nisu mogli da se nose sa džudistima po pitanju bacačkih tehnika pa su se okrenuli parteru jer su latinosi prirodno fleksibilni ljudi a i realno po pitanju snage i težine ne bi mogli da pariraju većim protivnicima sem da ih uhvate u poluge ili gušenja, zato su se i specijalizovali samo za to. Inače džudo ti je i nastao po uzoru na rvanje grčko-rimskim stilom jer je Đigoro Kano bio veliki reformator i želeo je da se promeni stari način života i shvatanja u Japanu po pitanju fiskulture ali nije želeo da se stare tehnike Japanske DžuDžice izgube stoga je rešio da ih sve objedini u jednom sistemu ali po zapadnom modelu. Zato ti je Džudo u početku imao samo bacačke tehnike ali kasnije kada su se pojavljivali drugi majstori borilačkih veština trudio se da ih sve navede da se priključe Kodokan organizaciji i da daju svoj doprinos što se i dogodilo. Najveći deo kansetcu - vaza tehnika ti je proistekao iz *ebene Aiki Džu Džitce zato se Aikido i najviše fokusira na njih. Čuvena kimura poluga koju svi hvale zbog efektivnosti ti je potekla iz Aikidžuditce i stoga nekoliko njenih varijacija se uči i u Aikido-u. Šime vaza odnosno tehnike gušenja se isto rade u Aikido-u ali ne u parteru a taj deo Aikido-a se zove Kubi-šime vaza. Takođe i pojedine sutemi vaza tehnike se isto rade u Aikido-u jer gle čuda one najvećim delom potiču iz Aiki Džudžice. Ono što je prevashodno karakteristično za džudo jesu koši vaza i aši vaza iliti bacanja preko kukova i saplitanja. A opet zbog razmena tehnika pojedina bacanja kukovima se rade i u Aikido-u. Ja sam konkretno učio i te vaza bacanja ipon seoi nage kao i obi otoši a ima i još nekih koje se rade kasnije. Stvar je u tome da je svako modifikovao poluge i bacanja prema svojim potrebama i filozofiji.

Ја мислим да си све добро казао, сем једне ствари - аикидо технике не могу да се користе у ММА, јер је већина тих техника забрањена правилима ММА.
Може понека полуга и понеки покрет, али су они већ инкорпорирани у ММА, на пример, кроз бразилску џиу-џицу и друге вештине на које се ММА ослања.

Ја мислим да си све добро казао, сем једне ствари - аикидо технике не могу да се користе у ММА, јер је већина тих техника забрањена правилима ММА.
Може понека полуга и понеки покрет, али су они већ инкорпорирани у ММА, на пример, кроз бразилску џиу-џицу и друге вештине на које се ММА ослања.

Pa normalno je da se Aikido ne moze koristiti u MMA.Fizicki ga je nemoguce primeniti.Zamisli fajter pritera aikidoku u cosak i onda ga priupita, hoces levom ili desnom rukom ili nogom da te ko cekicem zakivam, :cool:

How yes no.

Evo najbolji primer gde se vidi koliko su MMA borci jaki.
Ovaj je inace bivsi olimpijski rvac,Daniel Cormier.
Pa da vidim koja bi Aikido tehnika upalila na njemu,makar bila i ilegalna.
Ako bi stigao da je izvede a da ne zavrsi ovako

Uozbiljite se.

Pa normalno je da se Aikido ne moze koristiti u MMA.Fizicki ga je nemoguce primeniti.Zamisli fajter pritera aikidoku u cosak i onda ga priupita, hoces levom ili desnom rukom ili nogom da te ko cekicem zakivam, :cool:

Опрости ми, али ја сам сасвим успешно примењивао аикидо технике на људе који се рекреативно баве ММА, па је то што ти каза да је аикидо "физички немогуће применити" сасвим нетачно.

How yes no.

Evo najbolji primer gde se vidi koliko su MMA borci jaki.
Ovaj je inace bivsi olimpijski rvac,Daniel Cormier.
Pa da vidim koja bi Aikido tehnika upalila na njemu,makar bila i ilegalna.
Ako bi stigao da je izvede a da ne zavrsi ovako

Uozbiljite se.

Опрости ми, али у борби без икаквих правила је врло тешко рећи шта би "упалило", а шта не би - ту долази до изражаја појединац.
По ММА правилима, свакако су ММА борци непобедиви у односу на остале, док по правилима неких других борилачких спортова или вештина нису.
Ја мислим даније никоме на корист да се буса у груди погрешђно тврдећи да је баш ова или она вештина најбоља и да ће баш овај или онај стил донети сигурну победу.
Све то пуно зависи од ситуације: која се правила користе и да ли се правила користе уопште; колико су физички спремни борци; да ли су са разумевањем усвојили технике које примењују или их само понављају као роботи; колико доброг тренера су имали; колико су талентовани или храбри, да не кажем луди; итд.

Слажем се са тобом да је Данијел Кормије изванредан борац.
Међутим, питам се да ли ти је познато да при хвату за једну ногу (single leg) и хвату за обе ноге (double leg), по ММА правилима, ономе ко се брани није дозвољено да нападача удари коленом у главу, што је иначе, бар по мом мишљењу, инстиктивна реакција већине људи који се баве борилачким вештинама, а код оних који се баве рецимо Муаи Таијем и кроз тренинг увежбана реакција?
Уместо тога у ММА се примењује спуштање кукова и ширење ногу (sprawl), што онога ко се брани доводи у веома дефанзивну позицију у којој не може да ради много тога што би иначе могао, да не следи ММА правила.

Dozvoljeno je.
Ne znam ko te je to slagao.
Ne smes udarati kolenom u glavu ako borac ima najmanje 3 uda na zemlji.Znaci da stoji nogama,i jednom rukom dodiruje pod.Onda ne smes kolenom u glavu,samo u telo.
U svakoj drugoj sitaciji,pa i ta koju si ti opisao je dozovljeno.

Dozvoljeno je.
Ne znam ko te je to slagao.
Ne smes udarati kolenom u glavu ako borac ima najmanje 3 uda na zemlji.Znaci da stoji nogama,i jednom rukom dodiruje pod.Onda ne smes kolenom u glavu,samo u telo.
U svakoj drugoj sitaciji,pa i ta koju si ti opisao je dozovljeno.

Опрости ми, али на два ММА семинара на којима сам био извео тај потез сам врло оштро упозорен да то не чиним, јер то није дозвољено ММА правилима.
Можда је реч о некој другој ММА спортској асоцијацији, где се правила разликују. Ко ће га знати, јер ипак је у питању спорт, а не борилачка вештина.

Moguce,najvise pratim ufc i nije zabranjeno.josh barnett je upravo stradao od kolena u glavu kad je krenuo single leg

Bojane koliko se secam ti se bavis rekreativno u MMA, evo sta je Izjavio C213: Опрости ми, али ја сам сасвим успешно примењивао аикидо технике на људе који се рекреативно баве ММА, па је то што ти каза да је аикидо "физички немогуће применити" сасвим нетачно.
Mislim da ti kao rekreativac bi trebao da mu objasnis kako i sta, jer ja ovo razumem kao Izazov.

Back