Zene i borilacke vestine

Опрости ми, али ја сам сасвим успешно примењивао аикидо технике на људе који се рекреативно баве ММА, па је то што ти каза да је аикидо "физички немогуће применити" сасвим нетачно.

Oprosti i ti meni, ali moguce je da si na nekome i primenio poneku tehniku iz Aikidoa.Ja to gledam malo drugacije, a posto sam trenirao Aikido, onda znam sta se moze ili ne moze.Tako da kod mene ne prolazi, mora da se bude mnogo brz da se blokiraju pojedine specijalke.:)

Oprosti i ti meni, ali moguce je da si na nekome i primenio poneku tehniku iz Aikidoa.Ja to gledam malo drugacije, a posto sam trenirao Aikido, onda znam sta se moze ili ne moze.Tako da kod mene ne prolazi, mora da se bude mnogo brz da se blokiraju pojedine specijalke.:)

Свака част, осим каратеа, Системе, стигао си и да тренираш аикидо. Врло импресивно.
Можеш ли ми, молим те, казати шта си још тренирао и како си успео да нађеш времена за сво то тренирање?

Bojane koliko se secam ti se bavis rekreativno u MMA, evo sta je Izjavio C213: Опрости ми, али ја сам сасвим успешно примењивао аикидо технике на људе који се рекреативно баве ММА, па је то што ти каза да је аикидо "физички немогуће применити" сасвим нетачно.
Mislim da ti kao rekreativac bi trebao da mu objasnis kako i sta, jer ja ovo razumem kao Izazov.

Опрости ми, али сам уверен да си ме погрешно разумео.
Ти каза да је аикидо "физички немогуће применити у ММА", а ево ти доказа да је сасвим могуће:
Moguce,najvise pratim ufc i nije zabranjeno.josh barnett je upravo stradao od kolena u glavu kad je krenuo single leg
Ово је иначе стандардан атеми (ударац) током извођења аикидо техника када се уке и тори нађу у горе описаној релативној позицији, на пример, приликом извођења учикаитенаге бацања.

Bojane koliko se secam ti se bavis rekreativno u MMA, evo sta je Izjavio C213: Опрости ми, али ја сам сасвим успешно примењивао аикидо технике на људе који се рекреативно баве ММА, па је то што ти каза да је аикидо "физички немогуће применити" сасвим нетачно.
Mislim da ti kao rekreativac bi trebao da mu objasnis kako i sta, jer ja ovo razumem kao Izazov.

Kakav izazov?
Sta se podrazumeva pod fizickim?
Udariti nekoga,ili pokusati da izvuces armbar bjj majstoru?

Pitanje je sta mozes uraditi na sparingu,a sta u borbi?

http://dev.hov-mma.com/wp-content/uploads/2013/12/brownehellbows1.gif

Свака част, осим каратеа, Системе, стигао си и да тренираш аикидо. Врло импресивно.
Можеш ли ми, молим те, казати шта си још тренирао и како си успео да нађеш времена за сво то тренирање?

Boks od 1971-1973.Aikido od 1974-1978 kod Ljube.Karate sam trenirao 6 puta nedeljno, od 1980 pa nadalje.Ukupan staz u B.Vestinama 44 godine.
Sta ce da ti znaci sta sam sve trenirao?Tehnike su vazne i kako covek zna da ih upotrebi.Ako covek nesto voli, vremena se nadje.Moj zivot je i dan danas u B.V.a to se obicno naziva BUDO put.
Systema, za sada samo posmatranje onoga sto radi Rjapko, Vasilev i ostali.
Svaka vestina ima svoj put,covek treba da dodje do razumevanja,a kada Shvati, kasnije je sve povezano.

Boks od 1971-1973.Aikido od 1974-1978 kod Ljube.Karate sam trenirao 6 puta nedeljno, od 1980 pa nadalje.Ukupan staz u B.Vestinama 44 godine.
Sta ce da ti znaci sta sam sve trenirao?Tehnike su vazne i kako covek zna da ih upotrebi.Ako covek nesto voli, vremena se nadje.Moj zivot je i dan danas u B.V.a to se obicno naziva BUDO put.
Svaka vestina ima svoj put,covek treba da dodje do razumevanja,a kada Shvati, kasnije je sve povezano.

Četiri godine treniranja kod pokojnog Ljube Vračarevića je ekvivalent ničemu obzirom na njegov "kvalitet" u istoj veštini. On sam nije imao veći stepen od 4. kyu-a tako da ne znam koga je on čemu mogao da nauči.

Igiboj,ako se dobro secam pocetkom 70-tih Ljuba je imao Crni pojas.Kada je imao 4 kyu, nemam pojma, jer ga nisam poznavao.Od 1974 je formirao skolu Akidoa u Mladenovcu, pa je i moja malenkost bila prisutna prilikom otvaranja skole.Kakav je bio njegov kvalitet, za mene je bilo dovoljno da sam odlazio i u Beograd na treninge.A to da li je nekoga mogao da nauci i sta, dovoljno govori i nejgova skola Realnog Aikidoa koji ima polaznike u mnogim zemljama sveta.Bio je profesor sporta, Clan Ruske akademije nauka,clan Vusu federacije u Kini.Ucestvivao je u snimanju srpskih filmova, obucavao gadfijeve telohranitelje, pisac knjiga o samoodbrani.
Dovoljno za jednog dobrog majstora.

Igiboj,ako se dobro secam pocetkom 70-tih Ljuba je imao Crni pojas.Kada je imao 4 kyu, nemam pojma, jer ga nisam poznavao.Od 1974 je formirao skolu Akidoa u Mladenovcu, pa je i moja malenkost bila prisutna prilikom otvaranja skole.Kakav je bio njegov kvalitet, za mene je bilo dovoljno da sam odlazio i u Beograd na treninge.A to da li je nekoga mogao da nauci i sta, dovoljno govori i nejgova skola Realnog Aikidoa koji ima polaznike u mnogim zemljama sveta.Bio je profesor sporta, Clan Ruske akademije nauka,clan Vusu federacije u Kini.Ucestvivao je u snimanju srpskih filmova, obucavao gadfijeve telohranitelje, pisac knjiga o samoodbrani.
Dovoljno za jednog dobrog majstora.

Na njegovom sajtu piše da je počeo da se bavi Aikido-om 1968. a majstor je postao već 1971. čovek je ekspresno postao "majstor" samo takav. Ovo ostalo ne vredi komentarisati.

Ljuba je prevarant i to svi znaju. Lazirao je crni pojas, svoj los aikido marketinski doradio i prodao gomili budala. Rusija ima milijardu akademija nauka, primaju te ako platis. Isto kao i Kuca slavnih u borenju. Privatne organizacije koje nista ne znace. Nikada nije obucavao Gadafijeve telohranitelje, dovoljno je samo malo kopati. Obucavao je decu konzula u Libiji.

Mada dobro... 1974 nije kao da je bilo puno toga da se trenira u SFRJ... Pa je i Ljuba izgledao kao kvalitet.

Опрости ми, али сам мишљења да свега четири године рекреације, а не тренирања, код Љубе Врачаревића није довољно да неко може да аргументовано тврди шта се може, а шта не у вези аикидоа.

- - - - - - - - - -

Četiri godine treniranja kod pokojnog Ljube Vračarevića je ekvivalent ničemu obzirom na njegov "kvalitet" u istoj veštini. On sam nije imao veći stepen od 4. kyu-a tako da ne znam koga je on čemu mogao da nauči.

Ја мислим да си ово што си казао могао рећи и на много примеренији начин, јер ипак се ради о човеку који је много допринео на популаризацији борилачких вештина у нас.

Ljuba je prevarant i to svi znaju. Lazirao je crni pojas, svoj los aikido marketinski doradio i prodao gomili budala. Rusija ima milijardu akademija nauka, primaju te ako platis. Isto kao i Kuca slavnih u borenju. Privatne organizacije koje nista ne znace. Nikada nije obucavao Gadafijeve telohranitelje, dovoljno je samo malo kopati. Obucavao je decu konzula u Libiji.

Mada dobro... 1974 nije kao da je bilo puno toga da se trenira u SFRJ... Pa je i Ljuba izgledao kao kvalitet.

Опрости ми, али Љуба Врачаревић јесте обучавао Гадафијеве телохранитеље - у смислу да им је одржао један вишедневни семинар.

Опрости ми, али сам мишљења да свега четири године рекреације, а не тренирања, код Љубе Врачаревића није довољно да неко може да аргументовано тврди шта се може, а шта не у вези аикидоа.

- - - - - - - - - -

Ја мислим да си ово што си казао могао рећи и на много примеренији начин, јер ипак се ради о човеку који је много допринео на популаризацији борилачких вештина у нас.

Kako ih je popularizovao dobro smo i prošli sa kvalitetom.

"Srpski Realni Aikido" je neka forma džiu džice, veze sa vezom pre svega po ideji koja stoji iza te tvorevine nema sa Aikidom, a opet nije dorastao na praktičnom planu izvornoj džiu džici.Prosečna veština, ni vamo ni tamo iako može da se upotrebi.

Zato što je sklepana iz loše shvaćenih tehnika Aikido-a, nekih tehnika iz Džudo-a koje isto tako sumnjivo izgledaju i nekih tehnika iz policijske DžuDžice. Nije problem u tome što je on napravio neku svoju veštinu nego što se prsio kako je to "realnija" verzija Aikido-a koja je namenjena "konstituciji i mentalitetu" ovdašnjih ljudi i kako je izbacio delove "japanske duhovnosti?!". Ukratko loša srpska verzija DžuDžice koja može da se upotrebi samo zbog toga što neke tehnike nije ni on mogao da tranformiše pa je morao da ih nauči kako se tačno rade.

Pitam se pitam gde si ti bio te 1974, :think:

Zato što je sklepana iz loše shvaćenih tehnika Aikido-a, nekih tehnika iz Džudo-a koje isto tako sumnjivo izgledaju i nekih tehnika iz policijske DžuDžice. Nije problem u tome što je on napravio neku svoju veštinu nego što se prsio kako je to "realnija" verzija Aikido-a koja je namenjena "konstituciji i mentalitetu" ovdašnjih ljudi i kako je izbacio delove "japanske duhovnosti?!". Ukratko loša srpska verzija DžuDžice koja može da se upotrebi samo zbog toga što neke tehnike nije ni on mogao da tranformiše pa je morao da ih nauči kako se tačno rade.

Evo tih lose sklepanih tehnika:

Опрости ми, али у борби без икаквих правила је врло тешко рећи шта би "упалило", а шта не би - ту долази до изражаја појединац.
По ММА правилима, свакако су ММА борци непобедиви у односу на остале, док по правилима неких других борилачких спортова или вештина нису.
Ја мислим даније никоме на корист да се буса у груди погрешђно тврдећи да је баш ова или она вештина најбоља и да ће баш овај или онај стил донети сигурну победу.
Све то пуно зависи од ситуације: која се правила користе и да ли се правила користе уопште; колико су физички спремни борци; да ли су са разумевањем усвојили технике које примењују или их само понављају као роботи; колико доброг тренера су имали; колико су талентовани или храбри, да не кажем луди; итд.

Слажем се са тобом да је Данијел Кормије изванредан борац.
Међутим, питам се да ли ти је познато да при хвату за једну ногу (single leg) и хвату за обе ноге (double leg), по ММА правилима, ономе ко се брани није дозвољено да нападача удари коленом у главу, што је иначе, бар по мом мишљењу, инстиктивна реакција већине људи који се баве борилачким вештинама, а код оних који се баве рецимо Муаи Таијем и кроз тренинг увежбана реакција?
Уместо тога у ММА се примењује спуштање кукова и ширење ногу (sprawl), што онога ко се брани доводи у веома дефанзивну позицију у којој не може да ради много тога што би иначе могао, да не следи ММА правила.

fizicka spremnost i pik forme tempiran za taj dan tj vreme kad je borba je pola borbe dobijeno. videli smo stotinama puta da su borci vec u 2-3 runde prakticno lipsali bez vazduha. znaci 6-9 minuta, i vec su iznemogli...to govori o intezitetu, i onaj ko je u stanju aerobno da izdrzi tu eksplozivnost duze u tim momentima taj dobija mec...zato je od kljucne vaznosti konstantna promena ritma tokom svakog treninga sto je moguce cesce...cak i trcanje kad se radi, vazno je da se ne trci u identicnom ritmu. dzaba je neko veliki i jak, kad nema kiseonika da ga pokrene postaje samo gomila slabo pokretnog mesa...naravno, opustanje i nepaznja mogu jednim udarcem da zavrse mec i u korist losijeg borca ako dodje do opustanja...ali ako trener dobro pripremi svog borca i psiholoski da grize do poslednje sekunde, nema mesta takvim greskama.

Evo tih lose sklepanih tehnika:

pa ovo nisu napadi kako treba nego mu se podmece. a sem toga imaju unapred dogovoren redosled koji izvode to je ocigledno. moze se od aikidoa upotrebiti protiv prosecnog gradjanina dosta toga, ali protiv utreniranog borca ne. ako uzimamo primer da ces na ulici zapasti u tucu, gde je sve dozvoljeno, onda to moze da se poredi sa MMA. a kao sto znamo, u MMA nema sampiona kojima je osnovna disciplina aikido. to govori samo po sebi o kompetitvnosti aikidoa vs kikboksa, rvanja ili dzijudzice. i napominjem, pricam o borbi bez oruzja tipa motke i slicno. znaci samo sirova snaga.

pa ovo nisu napadi kako treba nego mu se podmece. a sem toga imaju unapred dogovoren redosled koji izvode to je ocigledno. moze se od aikidoa upotrebiti protiv prosecnog gradjanina dosta toga, ali protiv utreniranog borca ne. ako uzimamo primer da ces na ulici zapasti u tucu, gde je sve dozvoljeno, onda to moze da se poredi sa MMA. a kao sto znamo, u MMA nema sampiona kojima je osnovna disciplina aikido. to govori samo po sebi o kompetitvnosti aikidoa vs kikboksa, rvanja ili dzijudzice. i napominjem, pricam o borbi bez oruzja tipa motke i slicno. znaci samo sirova snaga.

Hvala Bogu da ih nema i nadam se da ih neće nikada ni biti.

Back