Опрости ми, али у борби без икаквих правила је врло тешко рећи шта би "упалило", а шта не би - ту долази до изражаја појединац.
По ММА правилима, свакако су ММА борци непобедиви у односу на остале, док по правилима неких других борилачких спортова или вештина нису.
Ја мислим даније никоме на корист да се буса у груди погрешђно тврдећи да је баш ова или она вештина најбоља и да ће баш овај или онај стил донети сигурну победу.
Све то пуно зависи од ситуације: која се правила користе и да ли се правила користе уопште; колико су физички спремни борци; да ли су са разумевањем усвојили технике које примењују или их само понављају као роботи; колико доброг тренера су имали; колико су талентовани или храбри, да не кажем луди; итд.
Слажем се са тобом да је Данијел Кормије изванредан борац.
Међутим, питам се да ли ти је познато да при хвату за једну ногу (single leg) и хвату за обе ноге (double leg), по ММА правилима, ономе ко се брани није дозвољено да нападача удари коленом у главу, што је иначе, бар по мом мишљењу, инстиктивна реакција већине људи који се баве борилачким вештинама, а код оних који се баве рецимо Муаи Таијем и кроз тренинг увежбана реакција?
Уместо тога у ММА се примењује спуштање кукова и ширење ногу (sprawl), што онога ко се брани доводи у веома дефанзивну позицију у којој не може да ради много тога што би иначе могао, да не следи ММА правила.