Bettencourt
Zainteresovan član
- Poruka
- 496
Aman ljudi ne gledajte na stvar tako crno-belo, tom laznom dihotomijom.
Ne postoji nikakva "zena" i nikakav " muskarac", kada tako pricate zvucite kao da pricate o Adamu i Evi i da ne postoji niko drugi pa se 4 milijarde ljudi sabija u 1 osobu a drugih 3 milijarde u drugu osobu (drugog pola).
Dakle ne postoji zena i muskarac, nego ljudi, razni ljudi, muskarci i zene.
Ne mozes reci da se zena dokazuje nad muskarcem, jer to moze biti jedan primer ovde i tamo, a ne onde i svuda.
Svaka zena nije slabija od SVAKOG muskarca. Svaki muskarac nije jaci od svake zene. Svaki muskarac nije slabiji od svake zene. Svaka zena nije jaca od svakog muskarca.
Sve ove recenice treba uzeti u obzir kada se prosipaju neke uopstavajuce tvrdnje koje same po sebi ne znace nista niti su sta rekle i konstatovale.
Ista stvar je bila i sa gejevima i ostalim grupama ljudi - "Ma gde oni su isfeminizirani oni su pic...ce, oni su zenskasti oni su nejaki oni ovo oni ono" a to nema veze sa mozgom uopste.
Sta znaci to bre "jaci", sta oni su weight ili powerlifteri pa odmeravaju snage, pa je ovaj muskarac digao vise 17kg-a i eto tebi dokaza? MI pricamo o borenju, a kao sto je fudbalska lopa "orkugla u fudbalu i sve je moguce", tako je i ljudska glava okrugla, a koja je zanimljivo i pocela kao zenska glava, pa je onda unutar zene poceo da deluje testosteron koji je na ZENSKI pocetni plod uticao da se pocnu razvijati muski reproduktivni organi i da ce kasniej u pubertetskom periodu taj isti usloviti razvitak sekundarnih seksualnih karakteristika.
I to samo po sebi nista ne znaci. Kao sto ne znaci ni to sto neko uzima AAS i naduje se, iscelavi, ima visi krvni pritisak, a onda dodje nechural baja sa 20 puta manjim lucenjem testosterona i najebe mu se keve nokautiravsi ga.
Ono jeste da su AAS I taj hormon krucijalni kao pocetna baza, ali nista bez tehnike ipak, i tehnikalije igraju veliku ulogu kao i kondishn tela tj samo stanej tela odn kondicija.
A i u borenju je milion puta dokazano - kada neko ima pravi ili pseudo nedostatak, ili misli da ga ima, on to kompenzuje visokim stepenom aspiracije i ludackom fanaticnoscu da na kraju ispadne 10 puta bolji nego oni "obdareni, talentovani, bogom dani i sl".
Pogledaj Tajsona - mali, ulicar, nema mozak, glup kao tocilo, a resetao je sve redom i bio strah i trepet.....Cim mu je nestala ocinska figura - trener, taj covek je pao na dno u svakom smislu. Da nije odveden u dom za maloletne delinkvente i da niej obucavan boksu, mlatio bi ga svaki drugi, treci gazda kuce u kojoj bi radio provalu.
Pa eto i Brus Lija - sam za sebe je pricao da je imao mnoge nedostatke, te kracu nogu od ruge, te slab vid te ovo te ono, imao i onu povredjenu kicmu i mogucnost da ne moze da hoda, ma kad citas sta sve govorio za sebe, dozivis ga kao nekog invalida koga "bog nije dao ni za sta osim da bude baba neka" a onda se setis, heeej pa kako je moguce ovo sve, ali on je Brus Li bre?
To je ono sto sam rekao - kompenzacija nedostatka visokim stepenom aspiracije i fanaticnost, totalni optimizam i trud, rad, disciplina.
E tako isto i zene. Verovatno bi ti vecinu zena prebio i pobedio, "bio jaci" (sta god to znacilo bio jaci - ok mozes da dignes zadnji deo fice i da dobijes kilu, zena nikada nece dobiti ingvinalnu kilu ) ali bi se sa svog sveta skupilo toliko zena koje bi tebe pobedilo u borenju kako sportskom tako i ulicnom da ti ne bi nikada moglo pasti na pamet da opet tako nesto pises. Mozda bi cak i postao transrodna osoba jer jbg rekao bi - pa kakav sam ja to muskarac kada me je pobedilo toliko mnogo zena i "dokazalo se nada mnom", daj da postanem zena, sramota je biti ovakav muskarac.
Podsecas ovakvim izjavama na nivo Kristijana Golubovica kome ne sme biti ugrozeno (veoma nestabilni i i ugrozavajuci) alfa muzjak stanoviste - kako sme bre da kaze Bakic da napolju MOZE da se bije sa njim, ne, ne moze da se bije sa njim, mogu samo DA TE BIJEM.
Mislim bez obzira ko pobedi, mi se bijemo je l tako, kako onda ne mozemo da se bijemo? Nisam rekao da cu da te prebijem nego da smem da se bijemo, a sad neko negira to kao - nemozemo da se bijemo....Iako druga strana hoce....A to da li ce da ga bije i prebije i pobedi to je sasvim druga stvar i nebitna. Ovaj niej ni tvrdio da ce da ga prebije i pobedi.
I btw zasto bi bila ponizavacuja ideja da se zena "dokazuje" nad muskarcem koji je "prirodno jaci" sta god to znacilo..... ?
Zar se tako muskarci ne dokazuju nad zenama kao kuvari, kao baletani kao frizeri kao ovo kao ono?
Hajdemo sada seksizmom da napadnemo sve sto postoji i da pravimo "muske i zenske poslove".
Nisam za to da u MMA kavezu bude zena od 50kg-a i musko od 120, ali necu pricati ni da su zene toliko nejake i da svaka zena mora nuzno da izgubi i da bude zrtva od svakog muskarca koji postoji.
Dajmo zenama prilike i podrsku pa neka rade sta god zele, njihova je stvar, njihov zivot u pitanju.
Ne znam kako ces ti reagovati kada ti se predoci sada aktuelni problem transrodnih osoba u MMA npr i problema koji se prave usled toga. Misljenja su podeljena i mora se doobro paziti sta se zakljucuje, i sve mora biti dokazano empirijskim naukama a ne floskulaam atipa "ne svidja mi se to, ne volim to, prema tome ne odobravam ili hejtujem".
Ти опет причаш неку своју причу која углавном нема везе са оним што се писало на овој теми. Нико иоле озбиљн није написао да је било који мушкарац јачи од било које жене. Прича се махом вртјела око Ронде и немој сад да је проширујеш на нешто што није ни спомињано. Овај видеу у којем Ронда ради са јапанским џудистима потврђује моју тезу, да је женски врхунски спорт у најбољем случају пета, шеста лига у односу на мушки. Мада мислим да су генерално неупоредиви.
Даље, прича је била о томе како је Ронда "машина за убијање", и сличне глупости и заблуде које иначе шире неки практиканти и поштоваоци ММА. ММА је спорт, ти људи уче да побиједе противника на спортски начин, који јесте груб, али је смијешан у поређењу са правим вјештинама дизајнираним да повређују и убијају, јер сам није дизајниран да озбиљно и трајно повриједи противника. Људи који су праве "машине за убијање" углавном нису познати јер њихово поље дјеловања није шоу бизнис већ рат у свим његовим облицима, гдје је примјена тих вјештина најлегитимнија. Чак и врхунски обучене жене, оне које су заиста опасне по живот, вјероватно би директну конфронтацију са мушкарцем изабрале тек као задњу опцију, кад ниједна друга није могућа, а примарно би покушале да експлоатишу своје "слабости" тако да им иду у корист, креирајући тиме ефекат изненађења, о којем је већ било ријечи.