Zene i borba za ravnopravnost

znaci zene su sposobne da rade i muske poslove ali nece?
Stavi me u takvu situaciju da vidiš da li neću. Nije u tome poenta, sama priroda se pobrinula oko građe tela muškarca i žene. Niti ja mogu na snagu da pobedim medveda niti ti možeš da rodiš dete, pećinski sistem. Ali zato sudove možemo zajedno da peremo
:mrgreen:

Zato što postoji razlika između ravnopravnosti i jednakosti.
To je tačno, ali ispada da sposobniji treba da bude plaćen više itd a sposobniji je muškarac.
Ja sam za to da muškarci prestanu da se rugaju i fizički i psihički lome žene i dosta.
Muškarci i žene nikad neće biti isti, ali u stvarima koje mogu da rade ili jednako dobro rade treba da budu ravnopravni.
Muškarci su neke poslove hajde tako da se izrazim: prepustili ženama, ne zato što su žene u tome bolje nego da bi i one imale šta da rade.
Da li bolje kuvaju? Ne.
Da li bolje čuvaju i vaspitavaju decu? Ne.
Da li je bolja medicinska sestra ili medicinski tehničar? Tehničar (iz ogromnog iskustva kažem)
Pa čak i frizer, šminker, i slična zanimanja rade uglavnom bolje muškarci.

U konkretnom primeru treba im omogućiti priliku da idu u vojsku ako žele bez diskriminacije, a obavezan vojni rok je neka druga tema.
Da, neke žene su sposobne za vojsku pa zašto onda da im se zabrani? Jel' neko gledao film sa Demi Mur, ona nije imala dublericu, ona je stvarno prošla obuku za "Foke".
Tako da ti je ovo vrlo loš argument protiv rodne ravnopravnosti.

ne mozes sve zene trpati u isti kos.
ima zena koje su se odlucile da im profesija bude lekar, pravnik, biolog a neke su se odlucile da im profesija bude sponzorusa..i to je sasvim legitimno i ok..ne vidim nista lose u tome.
Ne trpam ja, ja sam žrtva.
Eto ti primer sa ovog foruma: zašto Djordje mrzi svaku ženu? Pa zbog Sanje Marinković.

Lupila sam glupost ali nazire se poenta
:lol:

Stavi me u takvu situaciju da vidiš da li neću. Nije u tome poenta, sama priroda se pobrinula oko građe tela muškarca i žene. Niti ja mogu na snagu da pobedim medveda niti ti možeš da rodiš dete, pećinski sistem. Ali zato sudove možemo zajedno da peremo
a ajmo onda drugacije pitanje.

a sta muskarci ne mogu da rade a zene mogu? (ako izuzmemo trudnocu)

Gruba podela na "muške" i "ženske" poslove je svakako potrebna u nekoj meri. Sigurno neće moja supruga da nosi kantu od 30 litara kad sam ja tu. Ona će uvek da ušije neko dugme ili slično, iako ja to znam, ona je iskusnija i mnogo bolja u tome. Ima puno takvih primera, a najbolje je kad neki posao može zajedno, samim tim i brže, da se uradi.
Naravno da muškarac ne može da rodi dete, kao što žena ne može da ga napravi. Ali zato mogu zajedno da menjaju pelene i kupaju dete.

Gruba podela na "muške" i "ženske" poslove je svakako potrebna u nekoj meri. Sigurno neće moja supruga da nosi kantu od 30 litara kad sam ja tu. Ona će uvek da ušije neko dugme ili slično, iako ja to znam, ona je iskusnija i mnogo bolja u tome. Ima puno takvih primera, a najbolje je kad neki posao može zajedno, samim tim i brže, da se uradi.
Naravno da muškarac ne može da rodi dete, kao što žena ne može da ga napravi. Ali zato mogu zajedno da menjaju pelene i kupaju dete.
I sve ovo je tačno. Ali mi smo ovde fokusirali na "sitne" pojedinosti. Problem je u višim sferama, kada u nekoj firmi, za isti posao, žena dobije manju platu ili je preskoče prilikom unapređenja samo zato jer je žena.

Nismo.:nono3:
Zbog razlike u masi, mi moramo više jesti i piti, otud srazmerna razlika u zaradi. Jednaka zarada bi bila teška neravnopravnost. :ceka:
Baš sam htela da otvorim temu o tome, pa sam zaboravila.
To je tačno iako ne može da bude zakonski.

Ja jedem malu pljeskavicu, dolazi lik, naručuje najveću, dodaje još pretop 2x, izađe uz koka kolu čoveka oko 700 dinara, a pre podne...tad sam se zamislila koliko je muškarcima realno potrebna veća plata.
Ne samo da jeDe a tek "ono drugo"?

Jel' spam?

I sve ovo je tačno. Ali mi smo ovde fokusirali na "sitne" pojedinosti. Problem je u višim sferama, kada u nekoj firmi, za isti posao, žena dobije manju platu ili je preskoče prilikom unapređenja samo zato jer je žena.
Ni to nije ujednačeno. Recimo u vreme kad sam radio u agenciji, devjke u minićima i napredenim grudima su dobijale češće povišice i bolje prolazile.

Back