Zene, casopisi, mediji i porodicne vrednosti

Poruka
22.458
Sve je više copy/paste individua, nesposobnih da se autentično izraze u bilo kojoj sferi života. Stavove učimo čitajući i kopirajuci, zanemarujemo iskustva ili na silu želimo da ih prilagodimo onako kako to "neko" radi. Dovoljno je reći moda ili politika, i shvatiti razmere uniformisanosti. Ipak, pravi problem jeste impakt različitih mišljenja i stavova iz drugih kultura u sferu porodičnih vrednosti. Zbog toga je u svetu na sceni mnogo nasilja, a i ratova, opravdanja za ratove itd.(serijat/islam itd)
Dakle, ako je promocija drugačijih vrednosti dovoljno agresivna i prisutna na određenom području, verovatnoća poremećaja, neuroza i sukoba unutar domicilnih identiteta je ogromna.
Koliko su po vama jaki uticaji razumevanja pojedinaca, žena.. tih medijskih ataka, na nas stvarni život i stav o porodici, koliko zapravo kopiranje nekog stila života koji je većini domaćeg socijalnog okruženja neprihvatljiv, utiče na promenu naših porodičnih vrednosti.
I zašto je nemoguće odbraniti se od istih?
Malo sam zbrzio, ebe me buka u kafani :malav:

Sve je više copy/paste individua, nesposobnih da se autentično izraze u bilo kojoj sferi života. Stavove učimo čitajući i kopirajuci, zanemarujemo iskustva ili na silu želimo da ih prilagodimo onako kako to "neko" radi. Dovoljno je reći moda ili politika, i shvatiti razmere uniformisanosti. Ipak, pravi problem jeste impakt različitih mišljenja i stavova iz drugih kultura u sferu porodičnih vrednosti. Zbog toga je u svetu na sceni mnogo nasilja, a i ratova, opravdanja za ratove itd.(serijat/islam itd)
Dakle, ako je promocija drugačijih vrednosti dovoljno agresivna i prisutna na određenom području, verovatnoća poremećaja, neuroza i sukoba unutar domicilnih identiteta je ogromna.
Koliko su po vama jaki uticaji razumevanja pojedinaca, žena.. tih medijskih ataka, na nas stvarni život i stav o porodici, koliko zapravo kopiranje nekog stila života koji je većini domaćeg socijalnog okruženja neprihvatljiv, utiče na promenu naših porodičnih vrednosti.

Мислим да ме заболе за медијски притисак. Такве текстове уопште не читам.

Plus Šta radite sada, šta ste jeli, o čemu razmišljate, koga ste yebali, jeste li videli chku u rijalitiju ..i tako to :malav:

- - - - - - - - - -

Мислим да ме заболе за медијски притисак. Такве текстове уопште не читам.

Pa dobro, ti si u dobi kada je odgoj deteta i usmeravanje porodice poodavno završilo. Ono, više mislim na probleme koje bombardovanjem tim textovima trpi generacija 20-40 god.

Нисам читала ни у тој доби. Ионако сваког дана нешто друго тврде.

Ako hoćeš reći da si samosvesna i izgradjena - to je ok. Ali moraš priznati da je sve više onih koji misle i rade "onako kako su pročitali/le"
Plus, čini mi se da je zbog deficita medija i interneta u naše doba bilo mnogo lakše ostati "normalan"

Ako hoćeš reći da si samosvesna i izgradjena - to je ok. Ali moraš priznati da je sve više onih koji misle i rade "onako kako su pročitali/le"
Plus, čini mi se da je zbog deficita medija i interneta u naše doba bilo mnogo lakše ostati "normalan"

Имам урођени инат према свему што ми неко прописује и утувљује. Читам и мислим "ти ћеш да ми кажеш, мрш у п.м.!"

Nema to nikakvog uticaja sve promene su samo kozmeticke a sukobe ne generise socijalno nego real politicko koje se onda preslikava na socijalno.
Prosecni simpleton, Petar Petrovic Pera je uvek bio isti i kod nas i na zapadu.
Kako danas tako i u 19.v.
Prosek je uvek u kaljuzi zato je I prosek.
Uzas postojanja i svakdnevnice malogradjanstine, lepo preimenovanje za ovaj forum :lol:

Како освојити мушкарца, како обрадовати укућане укусним ручком, како направити креативно дете, како ставити краставце, како нашминкати око да изгледа веће, како имати дупе као бабун, како како како

:bljak:

Како освојити мушкарца, како обрадовати укућане укусним ручком, како направити креативно дете, како ставити краставце, како нашминкати око да изгледа веће, како имати дупе као бабун, како како како

:bljak:

Ovo poslednje misija uspela je l tako bakice :lol:

a koje su to naše porodične vrednosti? nikako nisam načisto šta se tačno pod ovim podrazumeva.

a jašta, globalizacija čuda čini...samo najjače kulture opstaju.
jbg, surovi zakon prirode.
bilo je toga i ranije, samo nije bilo interneta

Samo malo razmislis. Npr. odgoj dece, vezanost za najužu porodicu itd. Ima i sfera patrijarhalnog i sličnih nebuloza za koje ja ne tvrdim da su dobre i da trebaju biti konstante, nego da je to nemoguće promeniti bez sukoba "preko noći", zato treba vreme koje "krnji" i troši atavizme

Samo malo razmislis. Npr. odgoj dece, vezanost za najužu porodicu itd. Ima i sfera patrijarhalnog i sličnih nebuloza za koje ja ne tvrdim da su dobre i da trebaju biti konstante, nego da je to nemoguće promeniti bez sukoba "preko noći", zato treba vreme koje "krnji" i troši atavizme

Нема већих назадњака (према женама) од самих жена. Те притупе текстове не пишу мушкарци.

pa koliko ti treba vremena? još par hiljada godina?
nisu Srbi baš toliko .... spori

- - - - - - - - - -

Нема већих назадњака (према женама) од самих жена. Те притупе текстове не пишу мушкарци.

ima i toga..npr ona k.đorđević iz politike kao prva mi pada na pamet.

Znači. Cosmo. Elle, Story, Glorija...sve golo okupatorsko smeće?:malav:

- - - - - - - - - -

pa koliko ti treba vremena? još par hiljada godina?
nisu Srbi baš toliko .... spori
t.
Pa ne radi se samo o tome nego da sve što dolazi iz drugih kultura, a pogotovo sa Zapada, nije po difoltu kvalitetno, ispravno i dobro.

Pa ne radi se samo o tome nego da sve što dolazi iz drugih kultura, a pogotovo sa Zapada, nije po difoltu kvalitetno, ispravno i dobro.

a šta da radiš? da se zatvoriš u stakleno zvono? to je suština prožimanja kultura...obično ona jača proždere onu slabiju, samo se neki fragmenti zadrže i to je tako. ko zna kakvi su srbi bili pre nego što je islam izvršio uticaj, a sad nam taj islamski uticaj postao eto nostalgija za precima...

a mislim da si temu postavio preširoko i ja je sad namerno razvodnjavam.
trebalo je, kao u naslovu, da pitaš ženu što su tako jbn glupe pa slušaju savete iz modnih časopisa i spremaju tamo neke njoke umesto gibanice ili šta već.
i ko je rekao da su njoke seksi a gibanica nije?
đe su nam piarovi tradicije?
ja bih to pitala, npr

a mislim da si temu postavio preširoko i ja je sad namerno razvodnjavam.
trebalo je, kao u naslovu, da pitaš ženu što su tako jbn glupe pa slušaju savete iz modnih časopisa i spremaju tamo neke njoke umesto gibanice ili šta već.
i ko je rekao da su njoke seksi a gibanica nije?
đe su nam piarovi tradicije?
ja bih to pitala, npr

Сад ће баш да слаже гибаницу кад дође мртвосана с посла.

Back