Žena na poslu ili žena kod kuče?

Da li mislite da je bolje da žena ostaje kod kuče i obavlja kučne poslove i bude više sa porodicom/decom ili da ide na posao?

Po meni to je stvar dogovora muza i zene i pre svega kakve su im materijalne mogucnosti. Nismo vise u vremenu kada jedan moze da radi i izdrzava. sve. Ako se muz i zena lepo dogovore oko kuce sve se stize.

- - - - - - - - - -

pa zavisi od same zene.
imas onih "profesionalnih" udavaca/majki/domacica, a imas i onih koje bi pukle psihicki da se samo time bave...

Sta ti to znaci profesionalne udavace, majke, domacice?

Provedi ti u kuci 14h sa decom i svim obavezama, trcao bi na posao.

Po meni to je stvar dogovora muza i zene i pre svega kakve su im materijalne mogucnosti. Nismo vise u vremenu kada jedan moze da radi i izdrzava. sve. Ako se muz i zena lepo dogovore oko kuce sve se stize.

ovo su mnogo zeznuta vremena
zamisli situaciju u kojoj se muzu nesto desava, a zena citav zivot sedela u kuci i starala se samo o cetvoro dece i kuci
kako sad da obezbedi porodicu?
osiguranje uvek mora da bude sa obe strane

Kod nas dve plate često nisu luksuz, nego potreba, tako da j b g, ali svakako da glasam za ženu na poslu, jer je dobro da se socijalizuje, napreduje, da se oseća ispunjenom, zadovoljnom, korisnom, bez obzira šta radi, a sutra i penziju da ima, iako mi dinar ne bi trebao njen, nije bitno...

Sta ti to znaci profesionalne udavace, majke, domacice?

bas to sto sam napisao.
ima onih kojima je to zivotni cilj/svrha, koje se hrane dusevno time. nemoguce da nisi imao prilike da upoznas takve.

Provedi ti u kuci 14h sa decom i svim obavezama, trcao bi na posao.

Bio sam u takvim situacijama. Slazem se da jeste triki hendlovati dvoje dece i obavljati kucne poslove mada, ako se dobro organizujes, mozes da postignes stvari koje zavise od tebe.
Odlazak na posao dodje kao odmor.
Moji su sada porasli (na 5 i 2 godine) pa nije TOLIKO zezanje kao kada su bili bebe.

Kod nas dve plate često nisu luksuz, nego potreba, tako da j b g, ali svakako da glasam za ženu na poslu, jer je dobro da se socijalizuje, napreduje, da se oseća ispunjenom, zadovoljnom, korisnom, bez obzira šta radi, a sutra i penziju da ima, iako mi dinar ne bi trebao njen, nije bitno...

Potpisujem ovo.
Ne bih mogao sa da budem sa tip tipom žene klasične domaćice, bez omaložavanja njihovog načina života...jednostavno nisu za mene.

Back