Zemlja

Stotine prisustva kosmičkim kataklizmičnim izlascima i zalascima Sunca nad rekom me ,možda,nisu prosvetlile,ali
su mi ukazala da sam samo delić,zrnce te spore kosmičke kataklizme...Naučile me respektu grandioznosti postojanja...

Možda nisi primetio, ali svaki put si se prosvetlio.
Grandioznost postojanja, da.
Ko onda mari za kosmičku kataklizmu? :)

Planeta nikad ne miruje,ona je bogata životom
a život se odvija neprekidno i na svakom milimetru
Majke..Tu je velika buka,nikad se ne spava...jer
uvek neko negde govori,bruji, šumi,krcka,škripi
hrče,migolji,korača, meškolji,plače, smeje se,
množi se,umire...vibrira ,huči,turira,aterira..i tako neprekidno..
Zamislite kad bi Zemlja utihnula na dva minuta...mislim
da bi čuli zvuke Univerzuma..zvuke Galaksija,a onda bi poludeli.

8d58b010.jpg

To je veoma jednostavno... evo ovako:
Stani ispred ogledala i zamisli da je ogledalo nevidljivo, ne postoiji, a odraz koji u njemu vidiš zamisli da je jedno sa tobom.
Kada to ostvariš, shvatit' ćeš da odraz tvog lika u ogledalu uvijek predstavlja 'tebe', tj, odraz tvog lika u datom trenu,
onakvog kakav tvoj lik jeste. I kad god pogledaš u ogledalo (ako je ogledalo u direktnom odnosu sa tvojim likom) uvijek ćeš vidjeti
svoj odraz u njemu. A onda okreni ogledalo od sebe, načinivši određeni, bilo koji ugao izvan nultog, i shvatit' ćeš da se znanja
(odrazi) u njemu mijenjaju. U ogledalu više nećeš vidjeti odraz svog lika već ćeš vidjeti projekciju nečega što se iz prostora prema tebi
odražava pod tim određenim uglom. Dakle, sad si dobio posrednika; PROSTOR. Prostor je fizička manifestacija UMA.
Ako si u odnosu sa refleksijom te neke projekcije znak je da si u stanju razuma. U istom razumu postoji memorija. Memorija služi
pamćenju opaženih informacija... koje se po želji mogu uzdiži u postojanje...sjećanjem...itd...

:kpozdrav:

odlično poređenje...

Kad kažu ''promeni ugao gledanja''.. Pa ono, jeste, sve postane drugačije, ali čemu to služi?
Zabava večna. A sve vreme gledaš u ogledalo. Ništa ne vidiš direktno.

Tačno tako, "večna zabava",
kako god da menjam ugao posmatranja, uvek sam to ja, samo ja.

ivan-krilov-i-krilatie-virazheniya-iz-basni-zerkalo-i-obezyana_3.jpg
.

Zato pokušavam da gledam iz ugla mog najboljeg prijatelja, tada sve izgleda drugačije
i dobija neslućenu dubinu. :)

0a2c19bf4b0d9e590f1db686d6a457f0.jpg
:heart:

Tačno tako, "večna zabava",
kako god da menjam ugao posmatranja, uvek sam to ja, samo ja.

Zato pokušavam da gledam iz ugla mog najboljeg prijatelja, tada sve izgleda drugačije
i dobija neslućenu dubinu. :)
Ma vau, ludilo...

Pa opet gledaš u ogledalo, samo ne tripuješ da si to ti
nego tripuješ da je to prijatelj tvoj ljubljeni.

Poenta je da izađeš iz iluzije.

Svest i sadržaji svesti.
Posmatrač i ogledalo.

Ko si ti?

Šta znam, koliko sam shvatio Zen škola uči o naglom prosvetljenju, dok je Buda rekao:

„Baš kao što okean postepeno postaje sve dublji, bez naglih skokova, isto tako darma i disciplina predstavljaju postupan rad, postupno vežbanje, postupnu praksu. Nema iznenadne provale znanja.”

Ali dobro, sad možda idemo malo oftopik.

Postoji kritična masa koja određuje momenat potpunog otvaranja. Ako se ta masa ne ostvari ne može doći do prosvjetljenja.
Dakle, postoji period pripreme, bilo da smo toga svjesni ili ne. Svi vi koji ovdje pišete i osvrćete pažnju na pitanja tipa
'Ko sam Ja', ste očito na putu ka prosvjetljenju. Da li ćete uspjeti doseći tačku preokreta, dakle da li ćete uspjeti stvoriti kritičnu
masu apsolutnih znanja u svom razumu tokom ove tjelesne svjesnosti, to nije zagarantovano. No dokle god da stignete u ovoj
tjelesnoj svjesnosti bit' će početna tačka potrage za istinom u sledećem životnom iskustvu, u sledećoj tjelesnoj svjesnosti. To
takođe znači da se kritična masa ne ostvaruje pukim čitanjem i prepričavanjem nečijih saznanja već izričito totalnim shvatanjem
i prihvatanjem istina koje se nude.

Provala znanja je uvijek iznenadna, jer prosvjetlenje se ne može zamisliti ili očekivati onakvo kakvo ono jeste kad se desi.
Stoga, nemoguće ga je predvidjeti jer ne postoji nešto sa čim se može uporediti. Doživljaj je apsolutno neshvatljiv razumu koji
to iskustvo nije imao.

Upoznati svet, upoznati druge i razumeti ih...znači zavoleti ih i razumeti i sebe
i svoje mesto u Kosmosu.

351438386-640.jpg

Steve Mccurry

_65752019_jex_1605350_de27.jpg

Sir david Attenborrou

brian-cox_1974873a.jpg

Brajan Cox

Bez njih i mnogih sličnih njima,
pogled na Svet, na Život, na Univerzum, na samog sebe, bio bi ograničen kao zavirivanje
kroz ključaonicu. :)

Postoji kritična masa koja određuje momenat potpunog otvaranja. Ako se ta masa ne ostvari ne može doći do prosvjetljenja.
Dakle, postoji period pripreme, bilo da smo toga svjesni ili ne. Svi vi koji ovdje pišete i osvrćete pažnju na pitanja tipa
'Ko sam Ja', ste očito na putu ka prosvjetljenju. Da li ćete uspjeti doseći tačku preokreta, dakle da li ćete uspjeti stvoriti kritičnu
masu apsolutnih znanja u svom razumu tokom ove tjelesne svjesnosti, to nije zagarantovano. No dokle god da stignete u ovoj
tjelesnoj svjesnosti bit' će početna tačka potrage za istinom u sledećem životnom iskustvu, u sledećoj tjelesnoj svjesnosti. To
takođe znači da se kritična masa ne ostvaruje pukim čitanjem i prepričavanjem nečijih saznanja već izričito totalnim shvatanjem
i prihvatanjem istina koje se nude.

Provala znanja je uvijek iznenadna, jer prosvjetlenje se ne može zamisliti ili očekivati onakvo kakvo ono jeste kad se desi.
Stoga, nemoguće ga je predvidjeti jer ne postoji nešto sa čim se može uporediti. Doživljaj je apsolutno neshvatljiv razumu koji
to iskustvo nije imao.

ne slazem se sa kriticnom masom

nekad su covecanstvo povukle nekoliko osoba , prva pisma su bila stvar mozda samo par osoba

mozda cak i jedna , koja je htela da nesto zapise

mozda ako mislis da je tad kriticna masa bila 2

posle su vizionari bili ti koji su vukli napred svojim pronalascima ,bez obzira koliko je ostatak covecanstva to zeleo

da vinci , tesla i mnogi drugi pojedinci , sa grupicom koja je shvatala da je nesto dobro .

ne slazem se sa kriticnom masom

nekad su covecanstvo povukle nekoliko osoba , prva pisma su bila stvar mozda samo par osoba

mozda cak i jedna , koja je htela da nesto zapise

mozda ako mislis da je tad kriticna masa bila 2

posle su vizionari bili ti koji su vukli napred svojim pronalascima ,bez obzira koliko je ostatak covecanstva to zeleo

da vinci , tesla i mnogi drugi pojedinci , sa grupicom koja je shvatala da je nesto dobro .

Očito me nisi razumio. :) Ne radi se o kritičnoj masi mišljenja, niti o kritičnoj masi ljudi koji misle i koji nešto saznaju,
već se radi o kritičnoj masi prisutnih i osviješćenih apsolultnih znanja u razumu jedinke. Količina osviješćenih apsolutnih
znanja (istina) je ono što omogućava otvaranje razuma i preokret voljom usmjerene pažnje Bića, iz projekcije (od sebe)
u sebe, čemu slijedi prosvjetljenje. Dakle, riječ je o prosvjetljenju, a prosvjetljenje se dešava na individualnoj bazi, što znači
da to nema nikakve veze sa stanjem Svjesnosti cjelovitog čovječanstva. :) :)

Poslednja izmena:
Sve je to lepo,ali to su rasprave za druge teme ovog dobrog pdf.
Vratite se Zemlji,vratite se ekološkom pristupu..vodi,vazduhu hrani..
osvrnite se malo oko sebe..i shvatite Gaja pati..i traži našu pomoć

5186b010.jpg

Sve je to lepo,ali to su rasprave za druge teme ovog dobrog pdf.
Vratite se Zemlji,vratite se ekološkom pristupu..vodi,vazduhu hrani..
osvrnite se malo oko sebe..i shvatite Gaja pati..i traži našu pomoć

Zašto to vidiš kao odvojene rasprave?

Može li biće koje pati i koje ne zna ni ko je, ni šta je, ni kud je krenulo
da pomogne planeti? Ono ni sebi ne zna kako da pomogne.
Zemlji je potreban svesni, a ne ekološki pristup.

Od nivoa svesnosti čovečanstva zavisi stanje Zemlje.

Samo da se podsetimo ..datum 09 07 2014g..autor Flaj

Sećaš li se mirisa zemlje i trave posle kiše?
Odavno si otišao i zaboravio.

Ako hoćeš nekoga naročito da uvrediš, reći ćeš mu da je
seljak, seljačina, seljober...
Nema većeg poniženja i sramote od porekla i zanimanja dede
koji ga je odhranio.

A ipak svaki put ponovo sadiš novu biljku u tu saksiju na tvom prozoru.
I onda je gledaš kako se muči sve dok ne uvene.
Ali ne odustaješ.

Zašto ?

A ni saksija se više ne pravi od zemlje kao nekada.
Ništa se više ne pravi od zemlje.
I ništa više nije isto.

Kažu - ovo je atomsko doba.
Ali nova atomka neće više pući, ne boj se.
Pretnja je dovoljna, gora je od izvršenja.

Pobedila je plastična kesa.
Ovo je doba plastike.

Sve na tebi, oko tebe, u vodi, na zemlji - zatrpano je i grca
u plastici.
A plastika je skoro večna.

I sve više tvojih dotrajalih delova zamenjuju se delovima
od plastike.
Čak i srce.

Zar te to ne plaši?

Ko si ti?
Kako se zove to što si ti postao?

Poslednji put ažurirao/la flaj : 10.07.2014. u 11:07