Zemlja

nez... ja sam možda prepisivač ili sakupljač saznanja.
čitam svašta i upoređujem, imam razna iskustva, ali mislim da nemam direktno iskustvo prosvetljenja.
čitam ovih dana nešto o toj zen školi, koliko sam shvatio kažu da je prosvetljenje nešto što se dešava naglo.
a koliko sam shvatio tolteke, moraš biti pripremljen za to...

Pogledajte prilog 497113

Doživi prosvjetljenje pa o njemu možemo onda istinski raspravljati.
Ovako raspravljamo o nečijim zapisima za koje ne možeš niti tvrditi niti ih predstvaljati istinama, jer ne znaš šta je od
toga svega istina. Znam da nisi prosvijetljen. Prosvijetljeno Biće zna da je prosvijetljeno. Tu nema možda.
Ne osuđujem te zbog toga. :) Prosvjetljenje se doživljava između dva trena, dakle ne dešava se u vremenu.
Priprema je vremenski određena. Priprema je ono što ti sada činiš. Dakle, na putu si ka... :)
Međutim, mogu ti reći jedno; sve dok u spisima drugih tražiš odgovore prosvjetljenje nećeš naći (a i nije moranje).
Prosvjetljenje ćeš naći samo onda kad se konačno predaš, kada sve svoje napore i težnje predaš bez uslova.
Tada ćeš se tvoja pažnja okrenuti od traženja istine o sebi, o postojanju, ka onome što jesi. Ti ćeš biti istina.
Doživljaj prosvjetljenja se ne može mjeriti vremenski, ali ga možeš zamisliti ovako:

Dok gledaš u kazaljke sata na zidu, sat pokazuje da je 5 sekundi do 11. I kad sekundara udari tačno u 5 sekundi do 11
tvoja se pažnja odvoji od projekcije i usmjeri se u Sebe, u apsolut. U tom trenu vrijeme staje, svjesnost nestaje, a u tvojoj
pažnji se pojavljuje Svijest, znanje-o-svemu-što-jest. U tom odnosu volje i pažnje sve je prožeto svime, tren više ne postoji,
sve je Jedno, nerazdvojno, nerazdvojivo. Odatle, možeš biti i bivaš univerzumom, sa svim njegovim(svojim) iskustvima, sa
svim vremenom u kojemu se odvija... a onda ti se pažnja ponovo vrati u sebe-čovjeka. Dakle, bilioni i trilioni svjetlosnih
godina su prošli a čovjekovo vrijeme se nije pomjerilo ni makac. Kad ti se pažnja vrati u čovjeka, shvatiš da još uvijek
gledaš u kazaljke sata a sekundara kazaljka se poslie jednog trena tek pomjeri sa 5 do 11 na 4, 3, 2, 1.... do 11. Vrijeme
ponovo poteče ali TI više nisi isti čovjek u njemu.

Kažeš savremen čovjek... savremen čovjek nije svjestan ničega. Nikakav čovjek nikad nije bio svjestan niti će biti.
Samo Biće može ili pak ne može biti svjesno Sebe u čovjeku. Ako postane svjesno sebe onda i čovjek kojim se doživljava
postaje kreacija u kojoj je Kretaor svjestan sebe, stoga, čovjeka ništa od tad ne može snaći.... čovjek od tad postaje
svjesna kreacija, kreacija sa Tvorcem osviješćenim u sebi.

...
Da, meni je lako. I tebi će biti lako kad se osvijestiš. :)
Ja ti želim što brže osvješćenje, a ako pak još uvijek želiš da živiš život kako te snađe, samo izvoli. Bog se neće požaliti.
A ni ja. A to sa pozdravljanjem Tvorca... kako možeš pozdraviti nekoga koga niti znaš niti dosežeš?
Tvorac si ti, stoga ne možeš 'GA' pozdravljati, možeš samo Sebe pozdravljati i diviti se sopstvenim tvorevinama.

Ali... u nesvjesnom stanju je mnogo teže prihvatiti sebe Tvorcem nego li prihvatiti ideju da postoji nešto drugo koje te stvara...
na taj način daješ sebi opravdanje za nepreuzetu odgovornost za sve što te u nesvijesti snađe. ;)

Osvešćen čovek shvata svoje mesto u poretku stvari, lišen egocentrizma i megalomanije,
skroman je i zna da ne može biti sa Tvorcem pajtaš.
Prihvata odgovornost za sve što čini, a naročito za ono što ne čini, a morao bi.
Odgovornost ga spasava da ne postane niko i ništa.
I za to mu ne treba niko drugi, pa ni Bog.

Tvorac ima važnija posla da bi se bavio ljudskom glupošću. :)

Osvešćen čovek shvata svoje mesto u poretku stvari, lišen egocentrizma i megalomanije,
skroman je i zna da ne može biti sa Tvorcem pajtaš.
Prihvata odgovornost za sve što čini, a naročito za ono što ne čini, a morao bi.
Odgovornost ga spasava da ne postane niko i ništa.
I za to mu ne treba niko drugi, pa ni Bog.

Ostavi se ti suda. Skromnost zadrži za sebe. :)
Šta sad treba da činim??? Da budem skroman? Da kažem da ne znam ono što znam, da nisam ono što jesam,
samo da bih zadovoljio tvoju sujetu? :)

Tvorac sam JA... u svima i svemu.
JA JESAM.

- - - - - - - - - -

JA JESAM... apsolut.

- - - - - - - - - -

JA i u tebi (u tvojoj, u toj, projektovanoj poziciji) kažem JESAM, jer JA JESAM SVI I SVJA.

JA JESAM su subjekat i predikat. Ako se usudiš da dopišeš objekat, tada ćeš postati svestan i pronaći odgovor.
Probaj da napišeš TVORAC, i javi kako ti zvuči.
Ako osetiš nelagodu, traži novu reč.
Probavaj i budi maštovit i uporan, jednom ćeš pogoditi, i tada se više nećeš ustručavati da napišeš celu rečenicu.

Samo izbegni reči koje ništa ne znače, apsolut, singularitet, demokratizacija, pluralizam... dakle nemoj biti političar.

Poslednja izmena:

Apsolutno nepoznavanje postojanja i stoga Tvorca.
Ti si moja draga 'ti' najisturenija tačka Tvorčevog interesa, tako sam i ja, i u svakoj od tih tačka Tvorac i te kako ima interes...
da realizuje svoj iskonski plan; svoju dušu.

- - - - - - - - - -

JA JESAM su subjekat i predikat. Ako se usudiš da dopišeš objekat, tada ćeš postati svestan i pronaći odgovor.
Probaj da napišeš TVORAC, i javi kako ti zvuči.
Ako osetiš nelagodu, traži novu reč.
Probavaj i budi maštovit i uporan, jednom ćeš pogoditi, i tada se više nećeš ustručavati da napišeš celu rečenicu.

O čemu ti????

Pričaj kad pronađeš to što nisi pronašao. :)
Očito da ti taj dio nije jasan.
JA je centar znanja a JESAM je potvrda da postojim.
I tako u svakom centru... koji je apsolutno JEDNO.
JA JESAM...potvrđuje apsolut samom sebi.
Nema šta da se doda.

- - - - - - - - - -

JA JESAM TVORAC... ko drugi do JA?

Ne, ne osjećam nelagodu, ZNAM.

Hvala Ti za Veliki Kanjon, Tihi Okean, osmotski pritisak i patent pupčane vrpce kojom se beba hrani. :hvala:

- - - - - - - - - -

I jezike narodima.

- - - - - - - - - -

Samo, šta ti je trebalo da ljude podeliš na narode?

Što se bolan zahvaljuješ meni? :)
Pa TI si Tvorac... TI=JA, drugo JA ne postoji. Probaj, znam da Sebe nikad ne oslovljavaš sa TI.
U svima je isto JA KOJE JESTE.
Osvijesti to u Sebi. Ne optužuj mene sa svijet... 'TI' SI JA. :)
JA JESAM... JA JESTE... TVORAC.

Nije Tvorac nešto odvojeno od tebe, od mene, samo je kat-kad nesvjestan Sebe u jednom od nas. ;)

Samo izbegni reči koje ništa ne znače, apsolut, singularitet, demokratizacija, pluralizam... dakle nemoj biti političar.

Ako pak želiš da izbjegnem riječi onda više nama šta da pričamo.
Da mi te riječi ništa ne znače nikad ih ne bih ispisao.
Ako riječi koje ja pišem ne znače ništa... šta onda tvoje riječi znače, šta znače bilo koje riječi???

- - - - - - - - - -

Ja se ne upuštam u politiku... apsolutno nezainteresovan... gdje si pročitao to o demokratizaciji i slično, gdje si vidio politku u mojim riječima?? :)

Samo ulažem primedbu zbog istih reči koje nemaju isto značenje.
Kao kada fizičari izmere i otkriju neku pojavu, nemaju pojma šta ona jeste i odakle dolazi, kako radi i po kojim zakonima,
dakle izmerili su samo da postoji ali je ni na jednom nivou ne razumeju,
oni joj lepo daju ime,
i kažu eto, sada smo objasnili.

Imenovanjem nečega što nije objašnjivo se ne približavamo istini i ne uvećavamo znanje.

Kada ja kažem JA, i kada ti kažeš JA, to nisu isti pojmovi. Ne govorimo istim jezikom.

Ja nisam stvarao Veliki Kanjon, niti sam životom naselio okean. Nisam ni stvorio osmozu. Ja sam stvoren.

- - - - - - - - - -

JA je centar znanja, i to je lepo. U mom shvatanju JA je centar MOG skromnog znanja.
Tvoje JA je centar samo tvog znanja.
Bog, verovatno, ima svoj centar znanja. Mi možemo biti podskupi, delovi jednog velikog skupa.

- - - - - - - - - -

Da li je Gea bog? Mi svakako jesmo njeni delovi.

- - - - - - - - - -

Zemljani pricaju, rado se nadmudruju, sve su to Zemljani. Jedan misli da je bog, drugi mu ne veruje, ali svi negde duboko znaju i osećaju da su jednako Zemljani koliko i cvet koji gaze.

Svi u u ub koji govore i misle o Bogu na istom su putu. Sve religije, hrišćanske, muslimanske, hunduističke, sve domorodačke... sve govore o istom! Čak ioni koji svim razumom protivu Boga i oni su za njega! Prva flajka, onda Hakim, ljubo, snouden, grom!, pa đe svi Turci tu i mali ribar. :mrgreen:

'Moje shvatanje Boga je najbliže hunduističkom poimanju Boga'. Tesla

Moje shvatanje Boga je najbliže JA KOJI JESAM.

Ako su nas stvorili Anunakiji,ovde na Zemlji..i onda kroz izvesno vreme nas napustili
vratili se kući..mi smo Zemljani telom,a božanska iskra,ili životna čestica,je stavljena u nas
i udahnut nam je život..Anunakiji su nam dali taj duhovni deo koji meni, evo upravo
omogućava da ovo pišem..dali su nam svest,da bi mogli da radimo,kao robovi u
početku...dok ljudi nisu kušali plodove sa drveta znanja,i postali jednaki bogovima.
Zato su ih bogovi kaznili,i napustili ih.To bi bilo sasvim ukratko,ako se oslanjamo na Sičina.
Nego mnogo smo skrenuli sa osnovne ideje ove teme,a to je očuvanje ove Planete,
pobuna protiv uništavanja,i pokušaj da sebi i drugima pokažemo delovanje čoveka..

Prazne reči imaju najveću zapreminu, a najmanju specifičnu težinu.
Teže su od olova, a odlete lako i bez traga kao probušeni luftbalon.
Paradoks. :)

Prazne riječi su u praznoj glavi. Nemaju čime da se ispune.
Riječ koja ukazuje na nešto što ti nije poznato je uvijek prazna.
Da bi je ispunila moraš znati ono na što riječ ukazuje.
Jedino tako ćeš je ispuniti. Ovako cvc.

- - - - - - - - - -

Flajkina shvatanja boga su bliska Ajnštajnovim.
Tumačenja svih religija su mi detinjasta i neprihvatljiva,
a o crkvenim obredima mislim isto što i Tolstoj.
Kakva drskost, a? :)

Da bi tvoja miso imala važnost moraš znati o čemu pričaš. Ti ne znaš.
Ne izvinjavam se.
Drskost je pričati o nečemu što ne poznaješ.

Ja nisam stvarao Veliki Kanjon, niti sam životom naselio okean. Nisam ni stvorio osmozu. Ja sam stvoren.

Hakime, zbunjen si burazeru.
Ja nije i ne može biti stvoreno.
Hakim je naljepnica koju nosiš na čelu, kako bi te Simo mogao osloviti imenom.
Ja u Hakimu nije stvoreno.
Hakim nije JA.
JA je Tvorac svih i svja, stoga i Hakima.
I dok sad eve ovo tipkam, JA stvaram... i čovjeka i ono što čovjek tipka, stvaram iskustvo.
JA i moja iskustva nismo isto iako smo nerazdvojivi u ovom trenu.
A ti sad opet... kako o'š. ;)

- - - - - - - - - -

Zemlja... je projekcija svog JA.
I Zemlja je kao i čovjek samo njegovo iskustvo, projekcija.
Zemlja je pasivni element naše strvarnosti.
Ona nam se daje da od njenih elemenata (informacija) gradimo svijet po volji.

Poslednja izmena:
Svako svojim putem.

ccadcec196cac4314347ba80f1cd6650.d888cafd211c7f4e71b91810883265a1.jpeg

Možda negde ima neko srećno lice? :)

Hakime, zbunjen si burazeru.
Ja nije i ne može biti stvoreno.
Hakim je naljepnica koju nosiš na čelu, kako bi te Simo mogao osloviti imenom.
Ja u Hakimu nije stvoreno.
Hakim nije JA.
JA je Tvorac svih i svja, stoga i Hakima.
I dok sad eve ovo tipkam, JA stvaram... i čovjeka i ono što čovjek tipka, stvaram iskustvo.
JA i moja iskustva nismo isto iako smo nerazdvojivi u ovom trenu.
A ti sad opet... kako o'š. ;)

- - - - - - - - - -

Zemlja... je projekcija svog JA.
I Zemlja je kao i čovjek samo njegovo iskustvo, projekcija.
Zemlja je pasivni element naše strvarnosti.
Ona nam se daje da od njenih elemenata (informacija) gradimo svijet po volji.

Bosno moja jabuko u cvetu...:hahaha:

Svako svojim putem.

ccadcec196cac4314347ba80f1cd6650.d888cafd211c7f4e71b91810883265a1.jpeg

? :)
Bosno moja jabuko u cvetu

Gledam Frusku Goru sa Salasa
Vojvodjanska polja zitonosna
slusam svirku janike balasa
a u mojoj dusi moja Bosna

Ref.
Semberijo moja u aprilu
ti si mene ljuljala u krilu