ЦрниГавран
Ističe se
- Poruka
- 2.735
Синиша Мали диплома 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svi oni su imali svoje nalogodavce (svaki sektor). Znamo I da su bili pozurivani radi “svecanog otvaranja”...I?ne može vrh ništa da kontroliše , nego su ti ovi zaduženi za to i to je njihov posao kojim se oni profesionalno bave i zato su i extra dobro plaćeni milionima evra
Kad je svečano otvarana nekoliko meseci pre pada nadstrešnice, Železnička stanica u Novom Sadu imala je dozvolu za probni rad, koja važi godinu dana umesto upotrebne dozvole.
Ali, ta dozvola je, prema svemu sudeći, bila falsifikovana - otuda današnja hapšenja, piše Vreme.
Menadžerka Infrastrukture železnice Srbije i više drugih koji su uhapšeni danas se, prema saznanjima "Vremena", terete da su falsifikovali dozvolu za probni rad Železničke stanice u Novom Sadu.
U trenutku pada nadstrešnice, pod kojom je poginulo petnaest ljudi, stanica je imala samo tu dozvolu za probni rad.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...vom-Sadu-radila-uz-falsifikovanu-dozvolu.html
Sad me zanima ko je sve ovo trebao da proveri?
Постоје фирме које врше технички пријем објекта, а употребну дозволу издаје Министарство грађевине.Naravno da jesu namestene, zbrzane, svejedno.
Postoje firme koje vrse nadzor u toku gradnje, koje izdaju upotrebne dozvole ukoliko je sve u redu.
Tacno tako.Постоје фирме које врше технички пријем објекта, а употребну дозволу издаје Министарство грађевине.
Није та фирма радила технички пријем, већ надзор над извођењем. То су различите ствари. Надзор се ради у току извођења, да се контролише извођач. Технички пријем се ради по завршетку радова, да би се на основу њега добила употребна дозвола. Проблем је што овде није поштован Закон о планирању и изградњи, него су радови извођени, а да није још увек спроведена процедура пријаве радова (пријава радова је у Министарству грађевине је датирана на 16.10.2024.). Тако да та наводна привремена употребна дозвола која се сад појављује може бити само фалсификована, јер не може да се донесе пре пријаве радова.A ona famozna madjarska firma koju niko ne spominje vise?
Tehnicki prijem objekta?
Ja ne znam. Ako neko od forumaša bude saznao može ovde da postavi.Zna li se ime te "menadzerke" sem inicijala S.K. ?
Ko može ikoga da natera da požuri sa poslom?Svi oni su imali svoje nalogodavce (svaki sektor). Znamo I da su bili pozurivani radi “svecanog otvaranja”...I?
https://www.google.com/url?q=https:...oQFnoECAQQAg&usg=AOvVaw03E1Lx5j928D6qHESyZ5SqKo može ikoga da natera da požuri sa poslom?
Dobio si posao za koje si više nego dobro plaćen i treba da znaš da snosiš odgovornost ako nešto krene naopako posle toga.
Zato niko ne može da te natera ni na šta.
U principu ti si vozač koji određuje gde sve počinje i gde se završava , može putnik iza da viče na tebe i da ti preti svime i svačim , ali ako prouzrokuješ nesreću ti onda odgovaraš a ne taj putnik , ne dodaje on gas u vozilu kojim ti upravljaš.
Stavite malo svoje mozgove u pogon i stavite sebi prst na čelo.
Pa šta ako je ubrzavala projekte i pritiskala ljude?
Vrlo si dvosmislen.Pa šta ako je ubrzavala projekte i pritiskala ljude?
To je sada sve rekla kazala kojim se isti ti brane "ej pa nisam ja kriv ona me je pritiskala"
Činjenica je :
Da li si ti potpisao nešto što nisi smeo i ljudi su stradali , a ti si znao da će da stradaju , pa ko je onda kriv?
Što nisi odbio ili napravio u konačnom zapisniku izdvojeno mišljenje da to nije ispravno i da se ti ne slažeš sa puštanjem istoga u rad.
Ovako je ovde poginulo 15 osoba zbog tvoga jebenoga potpisa.
izvini nisam dvosmislen , nego ja gledam crno belu sliku celoga slučaja , da glavni odgovorni iz nadzornoga organa nije stavio svoj potpis - danas bi 15 ljudi bilo živoVrlo si dvosmislen.
Slazem se.izvini nisam dvosmislen , nego ja gledam crno belu sliku celoga slučaja , da glavni odgovorni iz nadzornoga organa nije stavio svoj potpis - danas bi 15 ljudi bilo živo
na koga su oni onda utrošili 33 miliona evra?Slazem se.
Nije bilo nadzornog organa, eno ti iznad dokaz-falsifikat o probnoj upotrebnoj dozvoli.
Није нико ставио потпис, радови нису завршени, и то је лепо сам Вучић објаснио на ТВ пре месец дана кад је објављивао документацију. Већ сам то писао неколико пута, али приморан сам да понављам.izvini nisam dvosmislen , nego ja gledam crno belu sliku celoga slučaja , da glavni odgovorni iz nadzornoga organa nije stavio svoj potpis - danas bi 15 ljudi bilo živo
Iznad pomenuti Inzenjer Zoran Djajic? Ali on nije bio bitan. Niko ga nije slusam, pisao je, zalio se...morate da shvatite : političari nisu građevinci ili arhitekte i oni se oslanjaju na struku , za njih je normalno da pritiskaju sve živo da bi se svi radovi završili u svojim rokovima ili pre roka , da je neko digao uzbunu kada je trebao bilo bi sve drugačije , rak rana svih političara je loša reputacija a to niko od njih ne želi jer to znači i kraj karijere za njih
Pitajmo politicare!na koga su oni onda utrošili 33 miliona evra?
to će sve sud da utvrdiIznad pomenuti Inzenjer Zoran Djajic? Ali on nije bio bitan. Niko ga nije slusam, pisao je, zalio se...