Železnica ukida vozove za Zagreb...

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Zbog manjka novca i visokih tarifa koje Hrvatska naplaćuje za korišćenje pružne infrastrukture, Železnice Srbije od 9. decembra radikalno smanjuju broj vozova.
Smanjiće se broj vozova koji idu preko graničnog prelaza Šid, između Srbije i Hrvatske, prenosi Blic.
Ukidaju se direktni polasci za Sarajevo i Zagreb, a umesto dosadašnih pet polazaka iz Beograda ka Cirihu preko Hrvatske, ubuduće će ići samo jedan.
Zbog nerentabilnosti, Hrvatske železnice ukidaju čak 46 vozova u međunarodnom saobraćaju, ali je susednim zemljama ostavljena mogućnost da održe te linije ako žele, ali uz nadoknadu.

"Da bi u saobraćaju ostao voz između Beograda i Sarajeva, železničke uprave iz Srbije, RS i BiH trebalo bi da na godišnjem nivou izdvoje oko 677.000 evra za korišćenje 87 kilometara hrvatskih pruga. Ni mi, ali ni drugi nismo imali ekonomski interes da ovu liniju očuvamo", kažu u Železnicama Srbije.

U međunarodnom putničkom saobraćaju, od decembra neće saobraćati ni dnevni voz "Andrić“ koji je išao iz Beograda za Budimpeštu, kao ni voz na relaciji Beograd-Sofija-Istanbul-Beograd. Takođe, ukida se polazak i na liniji Beograd-Bukurešt-Beograd.

Upravo zbog previsokih naknada za korišćenje železničke infrastrukture u drugim državama, Srbija je ostala bez direktnih međunarodnih železničkih linija ka Italiji i Austriji.

Naše Železnice još ne naplaćuju nadoknadu za korišćenje železničke infrastrukture.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=11&dd=20&nav_id=661792

:ok::ok::ok::ok::ok: Коначно једна лепа вест.Што мање веза са Хрватском,то боље.Нека Хрвати плаћају своје будалаштине.

Beograd -- Zbog manjka novca i visokih tarifa koje Hrvatska naplaćuje za korišćenje pružne infrastrukture, Železnice Srbije od 9. decembra radikalno smanjuju broj vozova.
Smanjiće se broj vozova koji idu preko graničnog prelaza Šid, između Srbije i Hrvatske, prenosi Blic.
Ukidaju se direktni polasci za Sarajevo i Zagreb, a umesto dosadašnih pet polazaka iz Beograda ka Cirihu preko Hrvatske, ubuduće će ići samo jedan.
Zbog nerentabilnosti, Hrvatske železnice ukidaju čak 46 vozova u međunarodnom saobraćaju, ali je susednim zemljama ostavljena mogućnost da održe te linije ako žele, ali uz nadoknadu.

"Da bi u saobraćaju ostao voz između Beograda i Sarajeva, železničke uprave iz Srbije, RS i BiH trebalo bi da na godišnjem nivou izdvoje oko 677.000 evra za korišćenje 87 kilometara hrvatskih pruga. Ni mi, ali ni drugi nismo imali ekonomski interes da ovu liniju očuvamo", kažu u Železnicama Srbije.

U međunarodnom putničkom saobraćaju, od decembra neće saobraćati ni dnevni voz "Andrić“ koji je išao iz Beograda za Budimpeštu, kao ni voz na relaciji Beograd-Sofija-Istanbul-Beograd. Takođe, ukida se polazak i na liniji Beograd-Bukurešt-Beograd.

Upravo zbog previsokih naknada za korišćenje železničke infrastrukture u drugim državama, Srbija je ostala bez direktnih međunarodnih železničkih linija ka Italiji i Austriji.

Naše Železnice još ne naplaćuju nadoknadu za korišćenje železničke infrastrukture.

:ok::ok::ok::ok::ok: Коначно једна лепа вест.Што мање веза са Хрватском,то боље.Нека Хрвати плаћају своје будалаштине.

Јашта.........и да се законски уведе реципроцитет у трговини

Nadam se da ce Srbija uskoro zavrsiti autoput Beograd - Subotica i samim tim nema nikakve potrebe ici preko Hrvatske i koristiti njihovu putnu infrastrukturu.

Brze se stize do Austrije, Nemacke i drugih drzava mnogo preko Srbije i Madjarske nego preko Hrvatske
Pa preko Hrvatske se i ne ide u Nemačku , što se tiče Austrije oni koji idu u Beč idu preko Madjarske , a oni koji idu u Tirol , Korušku i uglavnom u skijaške centre idu preko Hrvatske pošto je mnogo bliže , o Italiji i Francuskoj da i ne govorim .

vlakom, busom a i liti avionom putuje više od 95% srba, prema tome zajebali su samo svoje građane

Pa preko Hrvatske se i ne ide u Nemačku , što se tiče Austrije oni koji idu u Beč idu preko Madjarske , a oni koji idu u Tirol , Korušku i uglavnom u skijaške centre idu preko Hrvatske pošto je mnogo bliže , o Italiji i Francuskoj da i ne govorim .

Isto ako ides u Tirol je brze preko Madjarske a i jeftinije zbog putarina. Ja kad sam isao zadnji put sam isao preko Hrvatske i Slovenije, a vracao se preko Madjarske.

Хрватска је узрок проблема због кога ће, нажалост, бити прекинуте и све железничке везе према Републици Српској. С друге стране, укидање свих директних веза према Италији и Аустрији је такође лоша вест. Разумљиво је да се нема пара, као и то да путнички саобраћај представља само трошак за Железнице, али укидањем ових линија порашће трошкови на другим местима. Исто важи и за линију према Загребу... ништа од тога није на нашу корист.

Nadam se da ce Srbija uskoro zavrsiti autoput Beograd - Subotica i samim tim nema nikakve potrebe ici preko Hrvatske i koristiti njihovu putnu infrastrukturu.

Brze se stize do Austrije, Nemacke i drugih drzava mnogo preko Srbije i Madjarske nego preko Hrvatske[/QUOTE]

Taj put do Subotice vec je u jako pristojnom stanju ( i to vec nekoliko godina), ja nikada u zivotu ne bih isla preko Hrvatske.

Nego ja sam mislila da su vozovi u Srbiji ukinuti. U Srbiji samoj ( recimo Zajecar - Beograd ) nema vozova, ili meni nije poznato da ima.

Ja sam išao u subotu vozom za Vršac i bilo je jako pristojno da vam kažem. Cena povratne karte je nešto manje od 500 dinara, voz je neki ruski valjda, čist ko apoteka. Putuje se sat i 45, što nije mnogo duže od autobusa, al moglo bi malo da se ubrza. Jedino što je poslednji polazak iz Vršca u 16 i 45. Bilo bi lepo da ima i neki kasniji, al nema veze.
U svakom slučaju, bio sam jako prijatno iznenađen :D

"

pa vi odošte u izolaciju, i još se tome radujete? a krivi su naravno hrvati, mašala.

Back