- Poruka
- 85.060
preformuliši da znam tačno na šta ciljašA sve je zapravo jedno pitanje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
preformuliši da znam tačno na šta ciljašA sve je zapravo jedno pitanje
A si od onih samouverenih koji misle da se njima ništa ne može desiti.Bilo bi lepo i da Pečene Ševe padaju s neba, ali ko će da plati
Koliko vidim iz tvog pasioniranog izlaganja, ti nećeš
Da li su recimo trudnice zdravstveno osigurane, bez obzira na radni status?preformuliši da znam tačno na šta ciljaš
Misliš samo na osnovu toga što su trudne? Za tako nešto nisam čuo, ali jesam da je svaki urgentni centar obavezan da pomogne sve što treba medicinski bez obzira da li osoba ima osiguranje ili ne.Da li su recimo trudnice zdravstveno osigurane, bez obzira na radni status?
Da, mislim na samo ma osnovu toga što su trudne.Misliš samo na osnovu toga što su trudne? Za tako nešto nisam čuo, ali jesam da je svaki urgentni centar obavezan da pomogne sve što treba medicinski bez obzira da li osoba ima osiguranje ili ne.
Neke države, kao recimo Kalifornija, imaju programe za trudnice gde mogu da dobiju ili potpuno besplatno zdravstveno ili plaćaju vrlo maloDa, mislim na samo ma osnovu toga što su trudne.
Ako neko nema para onda je Dobrotvorni prilog izlazA si od onih samouverenih koji misle da se njima ništa ne može desiti.
Ti pricas o hack-u koji je administrativno tesko pratiti ne o sistemu.Znas kako, ja sam bio u USA i recimo tamo ima nasih ljudi koji zive godinama bez ikakvih papira, imaju izmisljen socijalni broj itd...E sad nekima od njih su trebale neke hirurske intervencije i stase desi? |Nista, odes u bolnicu, oni ustanove da ti treba operacija i operacija se mora desiti...To sto ti nemas nikakve papire, nema veze.... Posle par meseci ti stizu racuni na adresu na kojoj stanujes... Ignorises sve to i zivis idalje bez problema...Ko ima love, placa...Ko nema, ko je bankrot, moze da zivi u USA bez problema...Takodje znam neke nase koji su recimo razvedeni u USA i nisu placali alimentaciju uopste,a dete skoro punoletno u slucaju ovog jednog...Nije imao papire, ali kada je dosao u cetrdesete godine resi on da zavrsi sebi USA pasos...Odradio je to i kada je usao u legalne tokove i poceo da vozi kamion, stiglo je pismo u kome se kaze da ce morati da plati sve sto je do tada preskocio, svaku alimentaciju od rodjenja deteta..Sadje imao dobar posao i zavrsio je papire i doslo je vreme za naplatu...Do nije ima pare i dobar posao, funkcionisalo se nekako kakoje moga, ali doslo je vreme da moze da mu se uzme sta duguje....
Većini ljudi kao emotivno i socijalno inteligentnim bićima, zdravim i sposobnim da rade i srećnim zbog toga, nije problem da ceo život plaćaju osiguranje za nedaj bože pa taman ga nikad ne iskoristili (a komšija da ga iskoristi i ozdravi)Ako neko nema para onda je Dobrotvorni prilog izlaz
Međutim Oružana Pljačka (ne-dobrovoljno keširanje tuđeg) nije opcija
Jednostavno nema trećeg rešenja. Vaš spisak lepih želja o prozorima od marmelade, ne znači ič
Pa pazi nisu oni tebe nekoliko pta pitali za broj i adresu da bi nesto proveravali, vec da bi zapisali...A sto se tice socijalnog broja, to ni u ludilu nece da proveravaju, jer ako nekada uradis njhove papire taj broj koji si izmislio postaje tvoj pravi socijalni broj... A ako si na taj lazni broj radio, onda ti se taj rad racuna sutra za penziju i u vreme dok je broj bio izmiljen, a ne zaveden,...I tu mislim da se ne radi ni o kakvoj rupi, vec o pomoci za one koju sa radili na crno i postali legalni... Sav njihov rad ce se uvaziti...Njima je najbitnije da su uzimali porez...Ali to ne znaci da je sistem takav, vec je to rupa u sistemu. I da je neko hteo to da proveri, mogli su tada da provuku kroz sistem i vide da je lazno. Lekari su ipak lekari, vide da covek stoji s krvavom rukom i daj da ne pravimo probleme.
A onima kojima jeste problem, ćeš ti da Narediš?Većini ljudi kao emotivno i socijalno inteligentnim bićima, zdravim i sposobnim da rade i srećnim zbog toga, nije problem da ceo život plaćaju osiguranje za nedaj bože pa taman ga nikad ne iskoristili (a komšija da ga iskoristi i ozdravi)
Sad što je nemoguće napraviti svet u kojem će "Pušači" biti na svom tankeru, jeste žalosna istina, slažem se.
to mozda moze u nekoj hitnoj pomoci.Ti pricas o hack-u koji je administrativno tesko pratiti ne o sistemu.
Sistem je jasan.
Ja sam bio bukvalno primer tog lika koji pominjes. Imali smo pun kamion stvari da istovarimo za sat vremena zbog parkinga i pravila zgrade i zeznem se u toj svoj zurbi, umor me uhvatio nisam spavao danima blabla i skocim iz kamiona na zemlju dok sam drzao sofu (mislio da cu tako s njom da sletim) u rukama i tako mi samo pod tezinom pljesne preko sake. Izvucem je i vidim da je oblivena krvlju. Odletim do obliznje prodavnice, zamolim za ubrus, zovnem taksi i usput izmisljam br socijalnog od koliko je vec cifara imao i laznu adresu, jer tamo mi ne bi usili prst da nisam rekao br i adresu. Srecom sam usput ponovio nekoliko puta da upamtim, jer mi je trazila posle da potvrdim br opet.
Ali to ne znaci da je sistem takav, vec je to rupa u sistemu. I da je neko hteo to da proveri, mogli su tada da provuku kroz sistem i vide da je lazno. Lekari su ipak lekari, vide da covek stoji s krvavom rukom i daj da ne pravimo probleme.
Ma jok gde to da ce se uvaziti rad na crnom? Ako sam te dobro shvatio sta govoris.Pa pazi nisu oni tebe nekoliko pta pitali za broj i adresu da bi nesto proveravali, vec da bi zapisali...A sto se tice socijalnog broja, to ni u ludilu nece da proveravaju, jer ako nekada uradis njhove papire taj broj koji si izmislio postaje tvoj pravi socijalni broj... A ako si na taj lazni broj radio, onda ti se taj rad racuna sutra za penziju i u vreme dok je broj bio izmiljen, a ne zaveden,...I tu mislim da se ne radi ni o kakvoj rupi, vec o pomoci za one koju sa radili na crno i postali legalni... Sav njihov rad ce se uvaziti...Njima je najbitnije da su uzimali porez...
Naravno. I to je soc hitna- znaci udjes i stoji se u redu kao kod nas, malo bolje okreceno i sredjeno. Vecinom latino, crnci i td. Ok, moram da dam priznanje doktoru koji je radio na hitnoj intervenciji, rece mi : ok gospodine, da vidimo u cemu je problem, sklonite ubrus, sklonim ga, (crnac uzgred) , kako sklonih, njemu okrugle oci ispadose, poceo sam da se smejem (vrv i od soka delom) i on odmah: moracemo da usijemo ovo, sedite ovde bla bla, zabi mi iglu pa jedno 10 cm u ruku, neka tecnost od koje je je otekla i sve vreme me pitao: jel boli, jel ovo, jel ono. Sestra okolo isto, na svakih minut te pitaju jesi li ok i to.to mozda moze u nekoj hitnoj pomoci.
Da udjes negde kod lekara, ili bi te uputili u hitnu ili pokazali vrata..
Šta ma jok? Tvoj izmišljeni socijalni broj na koji primas i periol čekove postaje tvoj vazeci broj kada dobiješ USA papire i sve sto si do tada radio na njega važi ti se za penziju…Ma jok gde to da ce se uvaziti rad na crnom? Ako sam te dobro shvatio sta govoris.
Ma jok.Šta ma jok? Tvoj izmišljeni socijalni broj na koji primas i periol čekove postaje tvoj vazeci broj kada dobiješ USA papire i sve sto si do tada radio na njega važi ti se za penziju…
A kako si uopste usao u ameriku? Legalno na work and travel ili na turisticku?Ma jok.
Ne znam koje su izmisljene soc dokumenta tvoji ortaci koristili, moj je bio na sve lazno. Lazno ime, lazna adresa, lazan potpis, samo moja fotka. Kako mislis to da posle "legalizujes"? Nije gospodjo, promenio sam i ime usput? I to se tako radilo tada, znaci pre nekih 15 ak god.
Radio sam na brodovima i tamo sam dobio promociju, tj trebalo da dobijem i dogovorim sa menadzerem da mi napise pismo u kojem dobijam potvrdu za promociju i preporuku za unapredjivanje jezika i sa time sam podneo zahtev za vizu (to je studentska).A kako si uopste usao u ameriku? Legalno na work and travel ili na turisticku?
Znači to je kao viza za učenje jezika? Ima to i za Nemačku, naravno ne sme da se radi sa tom vizom.Radio sam na brodovima i tamo sam dobio promociju, tj trebalo da dobijem i dogovorim sa menadzerem da mi napise pismo u kojem dobijam potvrdu za promociju i preporuku za unapredjivanje jezika i sa time sam podneo zahtev za vizu (to je studentska).
Svasta se ne sme.Znači to je kao viza za učenje jezika? Ima to i za Nemačku, naravno ne sme da se radi sa tom vizom.
Ma kakvo fotka kakve gluposti... Jel ti mislis stvarno da je potrebno nositi lazne kartice sa fotkom..?. Dovoljno je reci broj i to je to...Na taj broj mozes dobijati perol cekove... Tako je bilo do 2018 godine dok sam ja odlazio tamo... A nema razloga da se i do sad promenilo...A sto se tice penzije i laznog broja koji postaje pravi nakon dobijanja papira, slucajno mi je najblizi rod u pitanju pa znam... A ne samo zato, vec sam ja tamo boravio u gradicu u kome je mnostvo nasih ljudi te je to bila opste poznata stvar....Ma jok.
Ne znam koje su izmisljene soc dokumenta tvoji ortaci koristili, moj je bio na sve lazno. Lazno ime, lazna adresa, lazan potpis, samo moja fotka. Kako mislis to da posle "legalizujes"? Nije gospodjo, promenio sam i ime usput? I to se tako radilo tada, znaci pre nekih 15 ak god.
Ja sam bio od Januara 2018-te. Secam se da je recesija tu negde krenula uporedo. Da se zaposlis u restoranu na pr, ne ne traze ti u vecini slucajeva. Pogotovu u vec proverenim mestima gde imigranti dovode imigrante i to je poprilicno proceduralno. Ako ulazis u neku kompaniju - hr ti trazi karticu.Ma kakvo fotka kakve gluposti... Jel ti mislis stvarno da je potrebno nositi lazne kartice sa fotkom..?. Dovoljno je reci broj i to je to...Na taj broj mozes dobijati perol cekove... Tako je bilo do 2018 godine dok sam ja odlazio tamo... A nema razloga da se i do sad promenilo...A sto se tice penzije i laznog broja koji postaje pravi nakon dobijanja papira, slucajno mi je najblizi rod u pitanju pa znam... A ne samo zato, vec sam ja tamo boravio u gradicu u kome je mnostvo nasih ljudi te je to bila opste poznata stvar....