Baš me briga za "Pušače" i njihove novceA onima kojima jeste problem, ćeš ti da Narediš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Baš me briga za "Pušače" i njihove novceA onima kojima jeste problem, ćeš ti da Narediš?
Samo da primetim jednu stvar. U Americi troškovi lečenja pojedinca ulaze u ukupan BDP (bilo nominalni bilo ppp ) dok su u zemljama koji imaju razvijen zdravstveni sistem i građajni su pokriveni troškovima lečenja iz državnog fonda ti troškovi ne ulaze u godišnje prihoode BDP-a.Zašto je zdravstveno osiguranje u SAD toliko loše rešeno? Kad kažem loše ne mislim da je zdravstvena usluga loša, nego da je skupo i nedostupno svima.
Lečenje kao osnovna civilizacijska tekovina u tako razvijenoj i bogatoj zemlji trebalo bi da je skroz pokriveno, a ne da se dešava da čovek koga pogodi teška bolest dođe dotle da potpuno osiromaši.
Ili čak umre jer iako proda sve što ima opet bude nedovoljno
Bilo, jeste, biće. No news at all.Zato što se sve vrti oko para. Plaćaš i onda ti odbiju lečenje. (onomad neko ubio nekog direktora )
https://www.glasamerike.net/a/luidj...vstveno-osiguranje-brajan-tomson/7900473.html
A za to da je kao hitno pa te prime sećam se da je bio članak da su izbacivali pacijente bez zdravstvenog
u uličicu iza bolnice za vreme korone.
Tako da , samo moliš boga da ti se ne desi neka strašna bolest.
Mada , i ovde je tako.
Pare se vrte oko bolesti i smrti.
mislim da je glavni problem u Americi to sto zdravstveno osiguranje nije obavezno, kao sto je slucaj npr. vecini evropskih druava. u EU/Evropi te u vecini zemalje niko ne pita da li hoces lil neces da se osiguras, jednostavno ti skinu sa plate hteo ti to ili ne. ako bi ljudi u Americi odvajali isti iznos za osiguranje kao sto se u Evropi placa, verovatno bi imali adekvatno osiguranje.
moja supruga i ja placamo u Nemackoj zdravstveno osiguranje ukupno za nas (celu porodicu) nekih 20-25.000 € godisnje. tj kao sto rekoh, skinu nam sa plate, niko nas nista ne pita hoces/neces. kada bi u Americi ljudi placali svojevoljno toliko para, verujem da bi bili i oni za te pare solidno osigurani. mislim da je to sve pitanje ljudske neodgovornosti i pohlepe, mnogi ljudi ne shvataju ozbiljnost toga da moraju da imaju osiguranje, sve dok se ne razbole... posle kukaju!
pa jeste obavezno, ponudi ti firma svake godine na primer dva plana, tipa, da platis vise unapred manje kasnije, ili obrnutomislim da je glavni problem u Americi to sto zdravstveno osiguranje nije obavezno, kao sto je slucaj npr. vecini evropskih druava. u EU/Evropi te u vecini zemalje niko ne pita da li hoces lil neces da se osiguras, jednostavno ti skinu sa plate hteo ti to ili ne. ako bi ljudi u Americi odvajali isti iznos za osiguranje kao sto se u Evropi placa, verovatno bi imali adekvatno osiguranje.
moja supruga i ja placamo u Nemackoj zdravstveno osiguranje ukupno za nas (celu porodicu) nekih 20-25.000 € godisnje. tj kao sto rekoh, skinu nam sa plate, niko nas nista ne pita hoces/neces. kada bi u Americi ljudi placali svojevoljno toliko para, verujem da bi bili i oni za te pare solidno osigurani. mislim da je to sve pitanje ljudske neodgovornosti i pohlepe, mnogi ljudi ne shvataju ozbiljnost toga da moraju da imaju osiguranje, sve dok se ne razbole... posle kukaju!
da, ja sam poslat na prinudni pre vise godina, osiguranje prestaje, i onda opcija 1000 dolara da sam placam, ali odakle ako sam upravo ostao bez posla? da je zena otisla npr. tada da se poradja, traze osiguranje, ono prestalo da vazi, sta cu onda?Ko sto kažeš, nije obavezno, pa posle kukaju kad stigne račun.
Inače odličan plan koji pokriva sve živo je $600-$700, a za $1,000 mesečno te hladi i lepezom![]()
Znam da sva moja rodbina iz EU ili USA rade zube u Srbiji.
Pa kad ostaneš bez posla ili su prihodi ispod minumuma, onda se prijaviš na Healthcare Marketplace, gde dobiješ jako povoljne planove koji pokrivaju osnovno osiguranje i ne daj bože neke urgentne procedure.da, ja sam poslat na prinudni pre vise godina, osiguranje prestaje, i onda opcija 1000 dolara da sam placam, ali odakle ako sam upravo ostao bez posla? da je zena otisla npr. tada da se poradja, traze osiguranje, ono prestalo da vazi, sta cu onda?
a sa osiguranjem je kostalo mozda nekoliko hiljada recimo 5, sve vrhunsko
Prijatelju, ova izjava ti je klasično gradjevinsko neznanje…radije se informiši da ne ispadaš glup u društvuebes zube dajte im menjate zakon o gradjevinarstvu
ne pravite im vise stracare od drveta koje vetric oduva a pozar urnise da ne ostanu ni dugmici....
zubno jeste posebno, nije skupo, ali je limitirano na 1000 i nesto dolara godisnje, ne moz' od babe devojka, pa se zato ljudima isplati da idu i rade sve odjednom, umesto 1 po 1 unazad godinamaZubi spadaju u dodatnu zastitu, i “obicni” planovi ne pokrivaju tu uslugu.
A većina ljudi skrtari na svom zdravstvenim planu (čitaj da bi manje mesečno placali) pa zato dolaze u Srb kod zubara.
Ista stvar u BC, u Kanadi, gde je zdravstvena zaštita besplatna, ali zubari su posebna kategorija, mora posebno osiguranje da se uzme ili da platiš sam popravku
Pa kad ostaneš bez posla ili su prihodi ispod minumuma, onda se prijaviš na Healthcare Marketplace, gde dobiješ jako povoljne planove koji pokrivaju osnovno osiguranje i ne daj bože neke urgentne procedure.
Ima znacajno jeftinije, bukvalno za $100 - $150 mesečno (preko H. Marketlace).koliko njih zaista uzme osiguranje kada ostane bez posla, imajuci u vidu cenu:
The average monthly cost of COBRA coverage is between $400 and $700 per person. However, the cost can vary depending on several factors, including the state you live in and the size of your family.
4x jeftinije, 4 puta manje pokriveni, manje dobijuIma znacajno jeftinije, bukvalno za $100 - $150 mesečno (preko H. Marketlace).
ja znam ljude koji su pokriveni preko kompanije, stigne im racun, njihov deo da plate., i samo ga bace, kazu da se bolnica vec naplatila dovoljno od osiguranja recimo 80%... pa i ja imam neki zaostatak, pojma nemam kako sam ga nakarikao, ali imamo hsa, pa cemo valjda da placamo, a mozda i necemo.. znam i coveka pred penzijom, a nije ni naceo hsa, ima bar 10x vise na njemu od mene, kada on misli da se leci, pitaj boga, da li ceka medicare mozda medicaid... ma ne veruju ljudi lekarima od korone, to ja mislimA ljudi sto kažeš štede, ne osiguraju se, posle im sistem kriv kad ne daj bože dodje račun koji ne mogu da plate.
Pa objasnjenje je vrlo jednostavno.Rodjak koji zivi u Americi je za vreme korone zvao Hitnu pomoc i dosli su ali sa njima i vatrogasci.
Nigde veze ali tako je u Americi i zato su mu uzeli 3500$.
I onda Amerika sjajna.
U stvari i nije losa ako zaradjujes lepe pare.
Svakako, koliko para toliko muzike…4x jeftinije, 4 puta manje pokriveni, manje dobiju
ja znam ljude koji su pokriveni preko kompanije, stigne im racun, njihov deo da plate., i samo ga bace, kazu da se bolnica vec naplatila dovoljno od osiguranja recimo 80%... pa i ja imam neki zaostatak, pojma nemam kako sam ga nakarikao, ali imamo hsa, pa cemo valjda da placamo, a mozda i necemo.. znam i coveka pred penzijom, a nije ni naceo hsa, ima bar 10x vise na njemu od mene, kada on misli da se leci, pitaj boga, da li ceka medicare mozda medicaid... ma ne veruju ljudi lekarima od korone, to ja mislim