Zdravstvo u Americi

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam baš upoznata sa američkim prilikama, ali ono što znam je da se prilikom ugovaranja posla, ugovara i zdravstveno (ne znam za socijalno ukupno) osiguranje, tako da bolji poslovi imaju i bolje osiguranje.
Pretpostavljam da je to posledica specifičnog kapitalističkog sistema koji kao takav vrvt samo u USA postoji. Nemaju oni taj liberalno ekonomski ideal slobodnog tržišta, nema niko, i tamo je država spasila investicione banke, ali i najmanji znak socijalne politike oni odmah proglašavaju komunizmom i tome se (socijalnim merama) često najsiromašniji opiru, oni koji su zaista koristili Obama Care npr.

Isto je fascinantno kako su pristali na društveni ugovor gde država ne može da garantuje minimum sigurnosti građanima nego im je prosto rekla - eto, naoružajte se da biste se odbranili.
Sećam se da je bila ta retorika koju je prihvatio jedan deo populacije - Ne dam ja svoje novce da se njima leči Hose
Ovo nije odraz visoke socijalne inteligencije.

Jako je malo zdravstveno osiguranih u Americi, ostala dokumenta kao npr. platne kartice već ima svako
To ko ti je to rekao možeš slobodno da kažeš: "U ala ti lažeš".

Prema američkom Birou za popis stanovništva, od 2023. godine, otprilike 92% Amerikanaca je imalo zdravstveno osiguranje u nekom trenutku tokom kalendarske godine. To znači oko 305 miliona pojedinaca.

Prema američkom Birou za popis stanovništva, od 2023. godine, otprilike 92% Amerikanaca je imalo zdravstveno osiguranje u nekom trenutku tokom kalendarske godine. To znači oko 305 miliona pojedinaca.
Jel?
Onda sam pobrkao sa socijalnim
Vodim nekoliko paralelnih polemika nisam ni video śta sam napisao, krenula ruka sama i ja reko ajde

Šta se podrazumeva pod tim? Šta ako je nekome potrebna komplikovanija operacija?
Da li su trudnice apsolutno osigurane?
Deca?

Zašto je zdravstveno osiguranje u SAD toliko loše rešeno? Kad kažem loše ne mislim da je zdravstvena usluga loša, nego da je skupo i nedostupno svima.

Lečenje kao osnovna civilizacijska tekovina u tako razvijenoj i bogatoj zemlji trebalo bi da je skroz pokriveno, a ne da se dešava da čovek koga pogodi teška bolest dođe dotle da potpuno osiromaši.
Ili čak umre jer iako proda sve što ima opet bude nedovoljno
Bilo bi lepo i da Pečene Ševe padaju s neba, ali ko će da plati

Koliko vidim iz tvog pasioniranog izlaganja, ti nećeš

Back