moze neko napisati svoja iskustva s pronalazenjem zaposlenja na Otoku i opcenito kakav je zivot tamo (klima,ljudi,okruzenje),pozdrav!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kakvim ti se cini jezik,nekako mi oni smijesno govore za razliku od ameraZa zdravstvene radnike znam samo da mnogo zaradjuju... u proseku 100+k godisnje, sto je za UK uslove pravo malo bogatstvo.
Ljudi su okej... ja sam npr. uspeo da razbijem predrasudu da su Englezi hladni, negostoprimljivi... naprotiv, vrlo su ljubazni i spremni da pomognu. Okruzenje je multikulturalno... mnogo Indusa, Pakistanaca, raznoraznih kultura... procena je npr. da se u Londonu govori oko 130 jezika... tako da je malo cudno kad se vozis prevozom, a oko tebe par belaca, par crnaca, par azijata... i svi neshto mrmljaju na svojim jezicima... al' za to je, kao i za sve ostalo, potreban period adaptacije...
Zivot je skup...
Sve je skupo... pogotovo iznajmljivanje stana/kuce... o kupovini da ti ne pricam... za kintu koju dash na prosecnu kucicu na 2 sprata (imaju jako uske kuce), u Beogradu mozes da kupis luksuzan stan od 100+ kvadrata....
Al' ako imas pristojna primanja, nakupi se..
Ne znam sta te jos interesuje...
mislio sam na bolnicare i medicinske sestre,imas li kakvu informaciju za njih sto se posla tice
cuo sam da je lova dobra ali sto vrijedi kad ih moras potrosit,da jedino ako nisi u glavnom gradu i okolo,e sad kako naletis
meni je engleski smijesan,nekako mi ustogljeno govore i ne mogu a da se ne nasmijem kad cujem pravog engleza i to mi stvara problem kad bi otisao tamo hehe
hvala na savjetima,svaka informacija je dobrodošla,vise manje sve je to isto,svi traze nostrifikaciju,samo se nadam da ce situacija biti puno bolja za par godina kada se udje u uniju pa ce trziste rada biti jedno i moci ce se slobodnije kretati
Oni nikada nece uci u uniju.