.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. švapci imaju veliki rast .. .. oni su lokomotiva evrope ..
.. hrvati su bili najveći vanjskotrgovinski partner bosančerosima ..
.. više nisu ..
.. sada su doičlanderi ..
.. lidl najjače raste .. na dan kada su nas uzeli u evropu .. glas istre .. jedini i najvažniji list u zemlji istri .. imao je lidl preko cjele naslovnice ..
.. ****** .. postoji mogućnost da je evropa povezana .. i da rast švabaca znači najebavanje raje ..
.. pa i digića .. i grka .. .. bosančerosa .. hrvata ..
.. cjelina .. koju .. da negdje možeš napuhnuti .. negdje moraš ispuhati ..

.. nije vam palo na pamet .. ?

.. švapci i austrija .. junajtid ..
.. palo mi je na pamet .. bila neka konferencija na kojoj sam bila .. učesnici nemačka austrija i balkanske zemljice ..
.. i tek na tom sam skupu shvatila šta je onomad bila .. austrougarska .. koji je to odnos bio ..
.. kao odnos upravnice doma za siročad prema siročadi ..

.. izgledalo mi je .. kao da su pustili taj period nakon prvog i drugog svetskog .. da prođe .. lagano .. čekajući da se stvari vrate na staro ..

.. ovo je stav ..

.. prilično je jasno da ni ove zemlje balkana .. a ni svijeta .. nemaju snage koja bi ih dovoljno promjenila .. na neki miran način ..
.. jedina je mogućnost .. mnogo smrti .. revolucija .. .. nešto gadno ..
.. u koliko ni to više nije moguće .. .. dolazi bog ..

.. ja vjerujem da je treći rat .. gotovo siguran .. .. ali ne vjerujem da će ni on biti .. naročito .. rasplamsan ..

.. sada smo u stanju židova .. u stočnim vagonima .. na pitu za dahau .. .. stalno si mislimo .. ovo je zlo .. nema kamo gore ..

.. ipak gube .. poziciju .. .. prilično brzo ..
.. kao da osjećaju da će vrag po svoje ..
.. pred jedno trideset godina .. jedan je gasterbajter u birtiji meni govorio hajl hitler .. jer sam ja bio .. iz strane ********* ..
.. još je živ .. .. ali više ne bi govorio ..
.. ako .. ta stoka balkana .. .. i ostala stoka .. .. propadne .. .. opet su sami .. kao hitler u bunkeru ..
.. a svaki naš ratić .. i svaka poplavica .. .. baš tamo vodi ..

.. eto .. sad znamo šta je sreća ..
.. a istina .. istina je da je poplavljeno ..

.. a to .. da je ekipa meteorologa i hidrologa upozoravala šta će biti .. to je isto istina ..
.. istina koju ne znamo je .. zašto su novinari za prilog birali ribočuvara .. koji priča da nema bojazni ,. umesto stručnjaka meteorologa ..?
(.. jbg .. to te verovatno ne zanima .. a meni je zanimljivo ..)

.. svako bira .. svoje ..
.. recimo neka politika bira neke novinare koji biraju neku stvarnost da bi ju nametnuli nekim ljudima ..
.. komšiluk je .. izabran .. .. mi izabiremo neke .. koji će nešto .. i koji će nas na nešto .. uvjeriti ..
.. da bi tako .. poživjeli .. u nekom svijetu .. .. u nekoj sreći ..
.. mi ih slušamo .. pomalo znamo da lažu .. ali nas riječi .. pomalo i usrećuju .. .. život ..

.. to misliš da su izabrali u onom smislu u kome ja koji jesam govori ..
.. tipa .. ja rešim sutra da zadavim komšijinu mačku .. i sve pet .. mačka je sama birala to što joj se desilo ..?

.. ili misliš da su birali u nekom drugom smislu ..?

.. pa .. pomalo u onom smislu koji priča onaj koji jest .. .. čini mi se da mu je to jedina priča koja priličn valja ..

.. ali najviše u smislu da ti živiš u svijetu .. na koga si vezana .. i koji te .. ipak .. usrećuje ..

.. ovaj filmić tako što su se nakon toga osjećali kao da žive u raju zemaljskom .. .. ko se još nije bavio ribolovstvom krenuo je da kupuje štapove i traži mjesto .. sa kojeg će da zabacuje udice ..

.. ovo sad okrećeš na .. relativnost sreće ..
.. ono što ti danas donese sreću sutra će te sjebati ..

.. da daš ljudima da biraju .. između istine i sreće .. misliš da bi izabrali sreću ..?
.. iz moje perspektive .. sreća bi bila da su napravili prilog s meteorologom .. koji bi rekao da se pripremaju za najgore ..

.. ljudi biraju ono što žele .. neke su istine prilično jasne .. ali ih ljudi ne žele ..
.. gledao sam strašne kurvine sinove .. govna .. nesreće .. zlo mržnju i sotone .. .. činilo mi se .. ako to izaberemo najebali smo ..
.. ljudi su to izabirali .. činilo im se da .. nekakva sreća .. barem za njih .. ide upravo s tim izborom ..
.. oni su slušali .. kao obrenovčani .. opijeni slikom hlada .. i trzanjem mamaca na udici .. .. uživali ..
.. da im je neko govorio o sranjima poplava rekli bi mu odjebi ..

.. u ratu je bilo isto .. .. jebeno i naopako .. .. ali su na televiziji pričali o kaliforniji .. .. zemlji sunca .. i meseca .. .. a mi koji imamo more i imamo slavoniju .. ipak možemo biti znatno .. srećniji .. od tije .. kalifornijanaca ..

.. i tako .. izabirali .. .. ponešto sranja .. za mnogo sreće ..

.. u ratu je bilo isto .. .. jebeno i naopako .. .. ali su na televiziji pričali o kaliforniji .. .. zemlji sunca .. i meseca .. .. a mi koji imamo more i imamo slavoniju .. ipak možemo biti znatno .. srećniji .. od tije .. kalifornijanaca ..

.. i tako .. izabirali .. .. ponešto sranja .. za mnogo sreće ..
.. ok .. za pretpostavljenu sreću .. koja nikad doći neće .. koja je lepa .. samo dok se čeka .. dok od sebe samo nagoveštaj da .. bla bla bla ..

.. slabo volem desanku ..

.. hajmo ovako .. hipotetički ..
.. to .. istina ili sreća .. to ti se u narodnem žargonu zove .. red pil ili blu pil ..
.. misliš da bi većina radije izabrala .. pilulu neznanja u blaženstvu i sreći .. ili pilulu koja bi otvorila oči za istinu .. ma kakva ona bila ..?

.. misliš da je .. ovo prvo .. blupilovanje .. definišuća karateristika komšiluka ..?

Back