.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. postoje razne grupe .. i ljudi koji .. teže .. raznim ciljevima .. ili .. raznim .. modelima ..
.. ta .. težnja .. jeste čovjek ..
.. a od svih težnji važne su samo dvije .. i sve se ostale vrednuju u odnosu na njih .. .. je one i jesu u svima drugima ..
.. prva je .. težnja ka bogu .. nebu .. slobodi .. .. druga ka zemlji .. vezama komšiluka .. i na kraju paklu ..
.. sve ostale su njihova kombinacija .. .. i na kraju čovjek bude .. prisiljen .. odrediti se ..

.. gde će titi ..?

.. najvjerojatnije u pakao ..

.. dva kratka sna ..
.. prvi .. pričam jednome jedan događaj .. koji se stvarno desio .. ništa posebno .. .. ali zanimljivo je ovo .. pričam potpuno isto što bi pričao i na javi ..
.. probudim se .. i sasvim sam budan odmah .. i svega se sasvim sjećam .. .. analiziram .. i zanimljivo mi je to što je san sasvim isti javi .. .. i čovjek kome pričam je .. isti .. skoro mi je čudno kako je tako krupan .. .. mlađi je od mene .. i u svijesti mi je slika mršavog i mladog .. ali san mi ga pokazuje starijeg i malo krupnijeg .. potpuno isti onom što stvarno jest ..
.. drugi .. u torbi imam nekog guštera .. i to je magija ..
.. torba je platnena .. gušter ima pokrete najprije gotovo kao zmija .. ali širim ručke torbe .. da ga nekome pokažem .. unutra je gušter .. kao mali krokodil .. dug tridesetak cm .. i ranjen u području vrata .. vidi se krv .. ali ništa strašno ..

.. di senjo kontrario .. uno buono uno vero .. pa jebotepatak .. ispada da buono vodi u pakao ..
.. moram to malo razraditi onda .. jer mi se loše piše ..

.. gušter je vrlo bitan u prvoj knjizi ..
.. njega se šalje .. kao glasnika .. ako se dobro sećam .. zašivenih očiju i usta .. i to je magija ..

.. ivana pavla prave svecem .. sad .. valjda .. ove dane .. a nekakav veliki križ u spomen na njega pao .. i ubio jednog ..
.. ja nisam poljaka volio .. jer je mrzio komunizam .. .. ali vjerojatno su i komunisti mrzili njega .. .. tako da moj stav o njemu nije .. baš sasvim .. objektivan ..
.. križ .. ako je pao .. onda je i mogao pasti .. .. ali baš da padne .. i ubije čovjeka .. nije neka česta situacija .. .. prje bi neko staro stablo .. možda .. a i to nije često ..
.. hrvatima to naću pričati .. jer bi vjerovali da je zlonamjerno .. .. a ovdje je i tako svejedno ..

.. osjet .. ima istu šemu kao glad .. ili djelo .. .. mislim da sam živio .. u zabludi .. da je drugačiji ..
.. ako je neko vezan za glad i sitost .. ako pazi na hranu .. ako to nastoji držati u ravnoteži .. čak savršenoj .. .. slično je kao napor i odmor .. slično čak i kao dobra i loša djela .. ili ljubav i mržnja .. .. ipak uvjek greši ..
.. stvar je u tome da .. nije tu .. bit nije tu ..
.. duh ne govori .. potrebna je ravonteža .. on kaže .. hrana nije važna .. .. on ne kaže potrebno je dobro ili ljubav .. on kaže .. to nije važno ..
.. za početak .. mozak treba smatrati nevažnim .. .. i emocije isto ..

.. najvjerojatnije u pakao ..

.. dva kratka sna ..
.. prvi .. pričam jednome jedan događaj .. koji se stvarno desio .. ništa posebno .. .. ali zanimljivo je ovo .. pričam potpuno isto što bi pričao i na javi ..
.. probudim se .. i sasvim sam budan odmah .. i svega se sasvim sjećam .. .. analiziram .. i zanimljivo mi je to što je san sasvim isti javi .. .. i čovjek kome pričam je .. isti .. skoro mi je čudno kako je tako krupan .. .. mlađi je od mene .. i u svijesti mi je slika mršavog i mladog .. ali san mi ga pokazuje starijeg i malo krupnijeg .. potpuno isti onom što stvarno jest ..
.. drugi .. u torbi imam nekog guštera .. i to je magija ..
.. torba je platnena .. gušter ima pokrete najprije gotovo kao zmija .. ali širim ručke torbe .. da ga nekome pokažem .. unutra je gušter .. kao mali krokodil .. dug tridesetak cm .. i ranjen u području vrata .. vidi se krv .. ali ništa strašno ..

A sta je za tebe pakao?

.. samo duh treba smatrati važnim ..?
.. šta je duh ..?

Duh je sveobuhvatno Znanje o aspektu na kojemu Biće zadržava svoju pažnju i kojim pri tom doživljava i potvrđuje Sebe-postojanje ili svoje prisustvu u onome što iz Sebe projektuje, stvara, postaje (npr. duh apsoluta ili 'Sveti duh' i duh čovjeka, duh stvorenja).
Duh je dakle sveobuhvatni odraz cjeline koju Biće obuhvata svojom pažnjom i uvijek se manifestuje kao Znanje-o-Sebi, Znanje-o-JA.

Duh apsoluta = Svijest.
Duh čovjeka = Svjesnost.

Duh je važan da s njim potvrdimo svoje postojanje ili pak svoje prisustvo u postajućoj realnosti. Bez postojanja nema duha a bez duha nema Znanja-o-Sebi-postojanju.

Poslednja izmena:
.. razum služi da bi naša djelovanja vodio .. tako da .. ja .. bude u ravnoteži .. da ima šta mu treba .. .. a emocija služi da bi moje tjelo dovelo u stanje .. spremnosti .. za djelovanje ..
.. svi se brinu o meni .. .. o mojoj ravnoteži .. .. ali niko ne zna šta je moja ravnoteža ..
.. ali .. izgleda da je jedno dosta jasno .. .. radi se o ravnoteži u stanicama ..
.. tu se rađa duh .. .. on ne brine o ravnoteži .. .. on živi na njoj .. .. a može .. mislim .. .. svašta ..

.. juče sam slušala priču o grčkoj .. o tome kako u drvoredima u ulicama imaju pomorandžina i limunova stabla .. i ovo voće i ne kupuju .. kad im se jede samo izađu ispred kuće i uberu ..
(.. onako .. naišlo mi da to kažem ..)

Duh je sveobuhvatno Znanje o aspektu na kojemu Biće zadržava svoju pažnju i kojim pri tom doživljava i potvrđuje Sebe-postojanje ili svoje prisustvu u onome što iz Sebe projektuje, stvara, postaje (npr. duh apsoluta ili 'Sveti duh' i duh čovjeka, duh stvorenja).
Duh je dakle sveobuhvatni odraz cjeline koju Biće obuhvata svojom pažnjom i uvijek se manifestuje kao Znanje-o-Sebi, Znanje-o-JA.

Duh apsoluta = Svijest.
Duh čovjeka = Svjesnost.

Duh je važan da s njim potvrdimo svoje postojanje ili pak svoje prisustvo u postajućoj realnosti. Bez postojanja nema duha a bez duha nema Znanja-o-Sebi-postojanju.

I koja je sustinska razlika ta "dva" duha koja su zapravo "jedno" a cak ne ni to?

I koja je sustinska razlika ta "dva" duha koja su zapravo "jedno" a cak ne ni to?

.. nikakva .. ista kao svjetlosti svijeće i izlazećag sunca ..
.. ali to je razlika i kod inteligencije .. recimo .. .. svijet je jebeno inteligentan .. a mi nešto manje .. onoliko koliko ga znamo .. .. stvarnost jebeno moćna .. mi nešto manje ..
.. korjen stabla zaobilazi kamen .. jer je svjestan kamena .. .. ali nije svjestan postojanja angele merkelovice .. (.. a i koji će mu ***** ..)

.. zar ti ovaj deluje utihnut ..?
.. ovaj forum ..?

.. da .. a posebno hrvati .. .. gotovo mrtvi ..

.. zanimljivo mi je .. neke su stare teme .. prije mene .. bile bolje .. pametnije .. razumnije .. sa više podataka ..
.. ali .. zanimljivo mi je i ovo ..
.. ta situacija .. sada .. koja ide .. ka tišini .. gotovo ka urušavanju .. .. kao da se vrzma oko .. sasvim očitih .. referentnih točaka .. budućnosti..
.. gledam kod hrvata .. vrzmaju se oko svijesti i .. ja .. toliko jebeno da će se na sebi sigurno spotaknuti .. i tresnuti .. .. ako ne oni ..onda sljedeći ..

.. fejsbuk je sve življi .. inače .. fejsbuk grupe polako zamenjuju forume ..

.. ne privlače me ..
.. ne razumijem šta imaju .. .. prisnost komšiluka .. ?
.. ne vidim ništa dobro što bi mogle imati ..

.. iz te pizdarije proizlazi cjelo neshvaćanje boga ..
.. naš je koncept materjalistički .. aristotel .. gradnja .. .. cigle koje grade veće stvari .. .. atomi i čestice .. ne izvoru .. .. ali taj koncept mora imati svoju drugu polovicu .. sile i energije ..
.. koncept boga je suprotan .. .. on je cjelina .. koja zna za sebe .. .. i sve stvoreno je samo dio te cjeline .. veći ili manji .. .. postoji evolucija .. i ona znači .. zahvaćanje veće cjeline .. .. a .. najmanje čestice i nisu čvrste .. nemaju kontinuitet .. one su samo .. mali događaji u toj cjelini .. .. mogu se ponavljati veoma dugo .. na isti način .. ali nikad nisu sasvim čvrsti .. i zauvjek .. .. stvarnost nije kruta .. i zaustaviti ju nije moguće ..

.. ne privlače me ..
.. ne razumijem šta imaju .. .. prisnost komšiluka .. ?
.. ne vidim ništa dobro što bi mogle imati ..

.. nisam razumela da si tražio preporuku ..
.. razumela sam da si pitao za priču koja utihnjuje .. i da si pitao za uzrok tome ..
.. ja sam kao jedan od mogućih razloga pretpostavila .. to da se priča preselila tamo ..
.. diskutuje se .. na razne teme ..

.. tamo je vrlo živo što se tiče priče ..
.. imaš i ovde podforuma koji ključaju .. kao kotao .. politika recimo .. književnost ..
.. ali me ne zanimaju ..

.. nego .. znaš li ti da je osim španske republike .. postojala još jedna anarhistička država ..?
.. od 1918. do 1921. .. i to .. na mestu gde je danas pičvajz ..
.. ukrajina .. taj deo prema rusiji ..

.. državu koja je bila kao .. antidržava .. osnovali rusi .. mahom ..
.. bez hijerarhije vlasti .. baš ono .. anarhija .. dgovor kuću gradi i te stvari .. zvalo se .. slobodna zona ..

.. e sad .. u španiji .. anarhiju je sjebao .. tvoj imenjak .. fašista .. ****** .. potpomognut amerima i englezima .. (.. što je prilično okuražilo hitlera ..)
.. ali u ukrajini .. sjebali ih boljševici .. boljševici su s ukrajinskom anarhističkom slobodnom zonom napravili isto što i franko sa španskom republikom ..

.. tako da tamo jesu rusi .. ali njihova vezanost za majčicu rusiju nije velika .. ali ni vezanost za ukrajinu .. (.. ne računajući krim .. )
.. pitanja na referendumu tamo .. nota bene .. nisu .. da li da se pripoje rusiji ..
.. nego .. da li žele autonomiju u okviru ukrajine .. ili nezavisnost ..

.. zanimljivo ..?

.. nisam znao to za anarhiju ukrajine ..
.. ali i anarhija španije je sjebena pomalo sa svih strana .. .. rusi su skupa sa titom .. dali svoj značajan doprinos ..
.. zanimljivo je da je anarhija starija od komunizma ..

.. zanimljivo je da je anarhija bila postojeća .. za razliku od komunizma ..
.. komunizma nikad nije bilo .. on je uvek bio teorija ..
.. i tek je ponegde živeo .. u srcu pojedinih iskrenih komunista .. kao što je moj deda .. recimo ..
.. a u praksi komunizma nije bilo .. u praksi smo imali .. državu kao kapitalistu ..
(.. to je ende .. onaj moj bajkopisac .. antikapitalista .. rahmetli .. ****** .. ali je pričao kako je marks grešio .. jer njegova priča suštinski ne ukida kapitalizam .. samo državu postavlja na mesto glavnog kapitaliste ..
.. govorio je i o društvu bez novca ..
.. eto ..)

Back