.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svijet » Afrika » Libija
militanti upali u parlament, ranjeno nekoliko zastupnika - parlament prebačen u hotel

.. sreća što je još ona klintonovica bila zgazila gadafija .. .. barem je tamo sada mir .. .. kad već ruje jebu ježu mater .. .. na krimu ..

- - - - - - - - - -

kako bi mi vi leteli odavde da sam ja moderator...

.. a kako mi ti ideš na ***** .. .. da imaš samo malo duše ti bi se ubio ..

.. ovde .. bre .. na filozofiji foruma krstarice .. na temi .. zdravo .. .. na temi koja je i tebe privukla .. iako .. ****** .. .. njenu .. slobodarsku .. interbalkansku narav .. otvorenu budućnosti .. nisi uspio shvatiti .. ***** ..

.. kad me već potežeš .. alime .. tamo gde me ne bi trebao potezati ..

.. kako bi ti poznao da li je neko zaista čitao kastanedu .. ili laže ..?

.. recimo .. ako je zadrti vegetarijanac .. nacističkog tipa ..
.. šta bi mu bilo najupečatljivije kod kastanede .. zbog čega bi prestao čitati .. već nakon prve knjige .. ?
.. zbog upotrebe droga .. ili zbog nečega drugog ..?

.. koja bi mu se scena urezala u mozak .. da je zaista čitao ..?

.. i najvažnije pitanje ..
.. ako bi neko lagao da je čitao .. zašto bi lagao ..?

.. ovde .. bre .. na filozofiji foruma krstarice .. na temi .. zdravo .. .. na temi koja je i tebe privukla .. iako .. ****** .. .. njenu .. slobodarsku .. interbalkansku narav .. otvorenu budućnosti .. nisi uspio shvatiti .. ***** ..

šta bre nisam uspeo shvatiti?

i debil kapira da ovde dva smora javno buncaju i bulazne i da tome nije mesto na filosofiji.
zato vas treba premestiti u neke igre bez granica pa tamo tačkajte i prdite kolko vam volja.

.. sve što imate protiv mene učiniti .. učinite .. ne dajte mi ni trenutka odmora .. .. kuran ..

.. ako neko misli da me treba odjebati .. aferim .. .. ako taj to i može .. ****** .. odjebati će me .. .. šta se tu može .. ? .. ništa ..

.. ja mislim da bi bilo dobro da tebe vrag odnese s ove teme ..
.. nisi razmišljao o toj mogućnosti .. ? .. ne bi me trebao čitati .. .. za to vrijeme bi mogao čitati sebe .. .. što bi ti .. ipak vjerujem .. donosilo veći osjećaj zadovoljstva .. .. ne čini ti se .. ?

.. če mi lučka ne gori .. mi pa mesec sveti .. mene pa srce boli .. ke moram tu sedeti .. pa zakaj pa zato ke ga snočkaj ni bilo .. ke ga snočkaj ni bilo pa prišel bo ..

.. ima ko za akvu priču .. .. bilo kakvu .. po mogućnosti o politici .. (.. na tebe zorče nisam mislio .. ti mi ne trebaš .. .. hvala ..)

.. kod hrvata ***** .. niko ništa ne priča .. .. koji im se to ***** desio .. ? .. .. ne da mi se smetati .. možda im je ko umro pa tuguju .. .. žaluju .. ili kako se već kaže .. .. nariču .. ili to ..

.. prišeu je .. našau je .. postlico poslano .. spodaj nič pa zgoraj nič .. umes pa samo slamo .. pa zakajh pa zato ke ga snočkaj ni bilo .. ke ga snočkaj ni bilo pa prišeu bo ..

.. kod hrvata tamo .. tačno znam .. bioritam ..
.. ali o tome ti neću ništa .. jer ti na neke stvari voliš žmuriti .. a ja da pokazujem a ti da žmuriš .. neću .. ****** ..

.. na politici .. ovde na krsti .. imaš skupštinsku kafanu .. tamo bi ti rado .. verujem .. odgovarali ..
.. ali .. dosta četnika tamo .. pa bi te dočekali onako .. na nož .. štonokažu ..

.. ovde na temu će ti slabo ko svratiti zbog politike ..
.. ožda da ih pitaš na četu ..?
(.. samo tu treba biti oprezan .. gledala sam malo .. kažnjavanja .. sve kazne na filozofiji ovdi .. su ti sa četa ..
.. pa ti vidi ..)

.. kod hrvata sam znao analizirati kakvu knjigu .. filozofski .. .. hm .. samo sam valjda analizirao sve koje sam pročitao ..
.. je li koji srbin napisao koju knjigu .. ?
.. valjda je .. ali ne baš dobru .. .. mislim da se može uzeti da nisam pročitao ni jednu .. ako se zna da andrić nije srbin .. a da sam pročitao neke folirante od mome kapora .. dosta osrednja situacija .. ne za pamćenje .. neke bicikliste od nekog .. još daleko ispodosrednjosti .. i onog vekovića što je bio za lektiru .. .. njega sam dva puta .. za slučaj da sam prvi propustio šta .. .. nisam bio propustio mnogo .. ono stvarno ne vredi baš ..
.. od onog moravije .. digića .. sam bio pročitao dvije knjige .. i nije bio loš .. imao sam dojam da je sličan sartru .. ali sam već bio star pa da idem gledati bolje ..
.. meni se kami sviđao .. i hemingvej ..
.. oba dva .. veoma ..
.. od hemingveja mi se sviđalo o onom ratu .. tu .. gore .. prvom .. .. mislim da je zbogom oružje .. .. nije blizu mene .. ali je izgledalo baš kao u ratu .. i on .. baš kao on ..
.. on je samoubica .. .. što je prilično važno za napomenuti ..
.. nek mu se bog smiluje ..
.. a bio je ***** .. .. vukli su ga ratovi .. i smrt .. .. lov .. ribolov .. .. korida .. afesionados ..
.. ne znam odakle sam to zapamtio .. mislim da nije iz kome zvono zvoni .. .. možda su kakve priče .. ? .. iz jedne je .. zadah smrti na toreadoru koji će sutra poginuti .. .. u nekoj kafani .. uz kakva vina .. vjerojatno jaka .. .. vjerojatno imaju španci jaka vina .. ko dalmoši .. .. kafana .. nekakve ženske .. priče o mirisu smrti .. .. inače je španija .. bilo .. miris smrti .. trke pred bikovima .. anarhija ..
.. robert đordan .. sjećate se .. .. čeka da dođu oni .. da ga ubiju .. .. da se sam ne bi morao ubiti .. kao otac .. ? .. to je to .. .. hemingvej ..
.. i to stalno traženje nekog ***** .. i stalno se praviti da ćeš nekog ***** naći .. .. to je hemingvej ..
.. čvrsta vjera u to da nema boga i da bi nešto trebalo biti .. .. i onda ona pizdunska .. tipično amerska .. trka .. da pronađeš .. .. kurčinu ..
.. ovo sam vam ispričao .. ali opet ću ..
.. ima jedna priča .. neki mali došao doma .. bilo gadno vrijeme .. padalo puhalo .. vrag zna odakle je došao .. .. otac mu kaže kako mu se cura prokurvala .. kao bolje da zna .. .. sjebe ga to totalka .. ode spavat ali nije mogao .. stalno je mislio kako mu je sigurno srce prepuklo .. kad se tako osjeća .. .. puhalo je .. padalo .. jebeno neko vrijeme .. nije mogao zaspati pa je slušao .. .. na kraju je zaspao .. .. u jutro se probudio i sve je bilo tiho .. i prošlo je puno vremena prije nego se sjetio da mu je prvu večer bilo srce prepuklo ..
.. poslije sam bio pročitao još par knjižica od amera .. .. one mlade lavove .. recimo .. .. i poslije neke kao onog šeldona .. .. ali sve je bilo loše .. jako loše ..sranje .. ameri .. za njih je hemingvej ivo andrić .. ili miroslav krleža ..
.. stil je važan ..
.. ali kod njega je stil .. pizdunski dobar i važan .. .. to sam već pričao .. .. iako ne znam je li to baš istina .. tako ..
.. mislim da umjetnost znači .. istina ..
.. i ništa drugo ..
.. ako govoriš istinu .. ti si umjetnik ..
.. misliš si .. ****** da bi šta mogao nasrat da bude za jednu cjelu knjigu .. borao bi izmišljati razne ***** materine .. .. u tri ***** materine ..
.. ali nije tako ..
.. ti bi mogao pisati o komšiji .. najobičnijoj pički .. koji je najobičnije ***** komšiluka .. .. i da to bude odlična knjiga .. umjetnost ..
.. ima kod hemingveja .. nekih bljeskova .. koje pamtiš .. .. ali u knjizi jedan .. ili dva .. .. i nema čovjeka koji takvih bljeskova nema u sebi .. bar toliko ..
.. a sve ostalo je samo istina .. .. ako se spustiš dovoljno duboko .. nađeš neke sirove krvave ljude .. i samo ih pišeš .. .. što vidiš to kažeš .. .. i zemlju .. vidiš i kažeš .. vodu rijeku sve ..

.. šta kažete .. ?

.. če mi lučka ne gori .. mi pa mesec sveti .. ?

.. neću na politike .. ne volim kad se šuti ne volim kad se puno priča ..

.. a ukrajina jes sjebala mnoge .. prilično .. .. ali tek će vidimo .. .. gledam hrvate .. ko da mnogi vjeruju da su ameri govna ..
.. ali ovdje na filozofiji i kod hrvata na filozofiji tri četvrtine ljudi ne mogu dovesti govnjare u pitanje ..
.. a problem je i to što ni u ruje nebi trebalo vjerovati baš pretjerano ..

.. ta evolucija postaje prilično providna .. .. mislim da je pitanje trenutka kad će biti provaljena .. .. projebena ..
.. čudno je to ..
.. svi računaju s tim isto kao sa bogom .. .. tako je .. tako knjige pišu .. .. a sve ima u sebi već takve napukline .. da će da ti se raspadne .. u šaci .. .. pa je bolje da se sebi ni ne primiče ..

kdor je truden naj gre spat jaz bom tu bedela .. dragega bom čakala pod oknom bom sedela .. pa zakaj pa zato ke ga snočkaj ni bilo .. ke ga snočkaj ni bilo pa prišel bo ..

Back