.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..nagon upravlja mislima i sviješću ... samo ukoliko postoji sposobnost negiranja vlastite misli, pronalaženja uzročnosti vlastite misli..misao može da upravlja nagonom ..
..malo smo previše prešli u naučnu oblast misli i svijesti ... reći ću vam da u čitavoj anatomiji najteži i najobimniji dio a istovremeno i najnepotpuniji dio prilikom učenja jeste anatomija CNS-a (centralnog nervnog sistema).. teško je još uvijek, mada se zna pravac u kojem treba ići u istraživanju poremećaja i pomaganja ljudima u toj oblasti, precizno reći, kao recimo kod kamena u žuči, to i to je uzrok patologije misli te odstraniti uzrok i omogućiti čovjeku da nastavi 'fiziološki' život..kad treba objasniti neki proces u mozgu toliko je neurotransmitera i centara istovremeno uključeno,odn povezano..da je teško potpuno pomoći, odn izliječiti čovjeka..recimo parkinsonova bolest ..zna se da je poremećaj na nivou dopamina i lijekovi se prave da nadomjeste nedostatak ovog neurotransmitera..ali svi simptomi bolesti neće biti isključeni...ostali neurotransmiteri takođe utiču, preklapaju se sa funkcionisanjem dijela mozga koji je predominantno, ali ne i isključivo odgovoran za ekstrapiramidalne pokrete(nije sad bitan izraz ekstrapiramidalne) ...bitno je reći da ne možemo raspravljajući o misli i svijesti ništa toliko precizno reći na naučnom nivou..ali to nije ni potrebno za sada..jer funkcija filozofije i nije da precizira anatomsko-biohemijski misao..ali funkcija filozofije jeste da odbaci zablude da je misao nematerijalna, jer samo organskom osnovom možemo izjednačiti ljude, razumjeti, a ne osuditi, pomoći a ne uništiti ... čak i danas kada je napravljen veliki korak u liječenju nedostatka neurotransmitera ..nadomjestak neurotransmitera nailazi na osudu? .. zadatak filozofije danas je da potpomogne nauci u ispravljanju zabluda kod ljudi ..nauka će pokazati gdje nastaje misao, ali ljudi neće shvatiti značaj ..filozofiija treba da objasni značaj tog otkrića ..jer čovjek će uzeti lijek 'da bi bio kao drugi'?? ...i gdje smo onda?..diskriminacija i dalje teče, ništa se nije promjenilo ...mislimo isto..samo nam sad lijek pomaže da mislimo čoporski ...ali čoporski isto kao i u srednjem vijeku ...
..ljudi ,odn društvo se ne oblikuje prema naučnim činjenicama ... dokle god čovjek samo grabi za dostignućima nauke, a ukorjenjene istine se ne mjenjaju..samo se forma mijenja ...
..naučna stvarnost ne prodire do ljudi ..to je tragedija ...

Navedeni najjaci argumenti zasto ne biti nagonsko bice.
Zavisis bukvalno od nagona, a posto je pojedinac subjektivan, to sit nece verovati gladnom vec ce ga osuditi.
Zato su patriote svi srbi, a neprijatelji svi nemci, svi hriscani a ovamo svi muslimani, grupisanje po kriterijumima koji odredjuju nagonsko, a ne razumsko.

..nagon upravlja mislima i sviješću ... samo ukoliko postoji sposobnost negiranja vlastite misli, pronalaženja uzročnosti vlastite misli..misao može da upravlja nagonom ..

-- ovo ti logički nije .. dovoljno čvrsto .. .. gledajući iz prve .. .. jer tražeći .. prvi uzrok .. misli .. morali bi pretpostaviti da ćemo doći u nešto .. prije misli .. pa time u .. ne misao .. .. recimo nagon ..
.. ali je sa druge strane shvatljivo .. .. to je ista koncepcija kao bing banga ..
.. ****** .. ista čak i .. koncepciji boga stvaraoca .. .. sile na početku od koje sve nastaje .. .. a je li ta .. sasvim neumna ili sasvim svijesna .. još ni ne znamo ..

..malo smo previše prešli u naučnu oblast misli i svijesti ... reći ću vam da u čitavoj anatomiji najteži i najobimniji dio a istovremeno i najnepotpuniji dio prilikom učenja jeste anatomija CNS-a (centralnog nervnog sistema)..

.. da .. ali imaj na umu da se ni .. kad krenemo istraživati dušu i boga .. ne možemo nadati većoj jednostavnosti .. :)

teško je još uvijek, mada se zna pravac u kojem treba ići u istraživanju poremećaja i pomaganja ljudima u toj oblasti, precizno reći, kao recimo kod kamena u žuči, to i to je uzrok patologije misli te odstraniti uzrok i omogućiti čovjeku da nastavi 'fiziološki' život..

.. ima dva pravca .. a zna se jedan ..
.. a drugi pravac postavlja sve u pitanje .. i kamenac na žuči .. .. jer kaže .. dva slična čovjeka .. koji slično jedu .. mogu po pitanju kamenca biti jebeno različiti .. .. kako to .. ?

kad treba objasniti neki proces u mozgu toliko je neurotransmitera i centara istovremeno uključeno,odn povezano..da je teško potpuno pomoći, odn izliječiti čovjeka..recimo parkinsonova bolest ..zna se da je poremećaj na nivou dopamina i lijekovi se prave da nadomjeste nedostatak ovog neurotransmitera..ali svi simptomi bolesti neće biti isključeni...ostali neurotransmiteri takođe utiču, preklapaju se sa funkcionisanjem dijela mozga koji je predominantno, ali ne i isključivo odgovoran za ekstrapiramidalne pokrete(nije sad bitan izraz ekstrapiramidalne) ...

.. moguće je .. da sve to .. vuče u drugu krajnost .. .. s obzirom da ne možemo doći di .. pravog uzroka .. naše liječenje može biti .. sumnjivo .. .. može biti .. negdje drugdje štetno ..
.. ono što je .. sigurno sumnjivo .. je .. .. liječiti .. primarno zamjenski .. .. ne nastojati potaknuti čovjeka da sam stvori lijek .. nego mu ga prodati ..

bitno je reći da ne možemo raspravljajući o misli i svijesti ništa toliko precizno reći na naučnom nivou..ali to nije ni potrebno za sada..jer funkcija filozofije i nije da precizira anatomsko-biohemijski misao..

.. filozofija je široka .. može i o tome ..

ali funkcija filozofije jeste da odbaci zablude da je misao nematerijalna,

.. pogrešno .. .. mislim da .. tu zabludu .. treba uzeti u razmatranje .. jebeno ozbiljno .. .. filozofija prva ..

jer samo organskom osnovom možemo izjednačiti ljude, razumjeti, a ne osuditi, pomoći a ne uništiti ...

.. među .. ljudstvom .. ima stvari koje treba osuditi .. .. a možda i kod bolesti .. i uzroka ..

čak i danas kada je napravljen veliki korak u liječenju nedostatka neurotransmitera ..nadomjestak neurotransmitera nailazi na osudu? .. zadatak filozofije danas je da potpomogne nauci u ispravljanju zabluda kod ljudi ..nauka će pokazati gdje nastaje misao, ali ljudi neće shvatiti značaj ..filozofiija treba da objasni značaj tog otkrića ..jer čovjek će uzeti lijek 'da bi bio kao drugi'?? ...i gdje smo onda?..diskriminacija i dalje teče, ništa se nije promjenilo ...mislimo isto..samo nam sad lijek pomaže da mislimo čoporski ...ali čoporski isto kao i u srednjem vijeku ...

.. mislim da ovdje tražiš .. suradnike .. sa kojima bi se dogovorila .. šta oni treba da rade ..

..ljudi ,odn društvo se ne oblikuje prema naučnim činjenicama ... dokle god čovjek samo grabi za dostignućima nauke, a ukorjenjene istine se ne mjenjaju..samo se forma mijenja ...
..naučna stvarnost ne prodire do ljudi ..to je tragedija ...

.. da .. ljudi samo grabe gotova rješenja .. .. ali i nauka samo to nudi .. .. mislim da nije dobra .. a bolja bi bila ona koja bi radila na svom samouništenju .. pa je pitanje koliko bi bila logična ..

Danijela...Cinjenice-istine-forma-tragedija...To su sve krajnosti materijalnog pogleda na svet.Mi nismo samo Telesni i Dusevni smo i Um-ni.Bolesti i nastaju usled tog razdora trojstva , odnosno jedno utice na drugo i trece.Druga je stvar gde zbog zastarelosti organizma odnosno njegove celije vise ne zele da se dele-premorene su(mada i to se moze obrazlagati)...Tj.druga je stvar gde se i rodjenjem vec bice koje postajemo opredeljuje da ne zeli da se ostvari u potpunosti u ovoj stvarnosti,te usled toga dolazi do deformiteta ,odnosno razdora u samom startu.I na kraju isto druga je stvar gde spoljni uticaji dovode do tog razdora-uticaji okoline ili roditelja.
Sve to ne mora da utice na nas da se ostvarimo i postanemo deo ovog drustva koje smo osnovali.Mada drustvo nije svuda zasnovano na istim principima.Ono sto je mozda cinjenica je da iskljucivanje jednog ili dva od tih delova nas dovodi do krajnosti.
Sta uopste znaci biti normalan -prikloniti se vecini ?cineci ono sto i oni cine da se ne bi razlikovali ?Mozda je istina da svi mi zalutamo u neku od krajnosti.
Um prima informaciju-Telo je prati i celo nase Bice kroz Dusu oseca.To jesu tri stvari da ih tako nazovemo ali su ustvari Jedno.Um je sve ono izvan nas ali je ustvari u nama.Telo je samo avatar koji nas pokrece kroz ovu realnost a Dusa je ono sto mi jesmo-celokupno znanje o nama samima,mada se ona ostvaruje kroz osecaje u celom nasem Bicu koje jesmo...
Medjutim mozda je istina da samo Um i postoji i on kreira sve to deleci se u beskonacnost na sve ono sto nas okruzuje ali je u nama.Tu mislim na jedan Um koji je kreiralo celokupnu ovu nasu realnost i sve nas koji postojimo u njemu kao delovi Jednog Um-a odnosno njegove projekcije...

Poslednja izmena:
.. o drugoj strani misli .. danijela ne zna ništa .. a čak i meni .. moram priznati .. to .. izgleda čudno ..
.. dakle .. otprilike .. ovako ..
.. ima dva svijeta ..
.. sve što ima u jednom .. ima i u drugom ..
.. u jednom ima sve .. i u drugom ima isto sve ..
.. ljudi znaju jedan .. ali taj ponekad ne izgleda dovoljen .. tako da ga .. nadopunjuju .. nečim .. ponekad recimo .. riječima kao .. sila energija sinergija inteligencija osoba svijest .. ili slično ..
.. riječima .. koje žele biti .. rješenje bez rješenja ..

.. šta ima sa druge strane misli .. .. sa druge su strane .. misli .. slikovnica .. u svijesti .. .. postoji neka svijest .. i u njoj se stvaraju neke slike ..
.. šta bi se o tome moglo reći .. da se bar malo to .. približi ..
.. pa .. razne stvari ..
.. recimo .. može se reći ..
.. struktura misli .. struktura stvarnosti .. i struktura sna je ista ..

Poslednja izmena:
.. snovi se .. čini mi se .. sastoje .. od dviju .. stvari ..
.. od slike .. i radnje ..
.. slika .. prizor sna .. može biti jasan ili nejasan .. .. izrazit ili manje .. ali .. uvjek u sebi ima nešto .. čudno .. .. nazovimo to .. .. životom .. .. dakle .. slika sna je uvjek malo .. vibrirajuća .. titrajuća .. događajuća .. živa .. gledaš krajolik i taj ti se nameće bojama prizorom .. kao nešto blisko .. .. noćas gledam dva avion .. najprije na zemlji .. onda ih gledam kako su poletjeli .. .. gledam sliku .. oni na nebu .. znam da lete .. ali to je neko klizanje .. u istom prizoru ..
.. događanje .. .. san ima problema sa događanjem .. sa radnjom .. .. san nema problema sa slikom .. .. ali kad slike počinje slagati .. ponekad ih slaže kaotično .. .. kako to ..

.. događanja u snu izgledaju kao tai či ..
.. pokreti su kao .. struja energije .. kao kist kojim se crtaju slova ..
.. sanjao sam više puta takovo kretanje .. .. kao let .. lebdenje .. kao niz snijeg ..
.. ali i penjanje .. kada je teško .. .. kada su mišići napeti i nespremni za napor .. koji je pred njima ..
.. negdje sam vidio da je neko tai či .. dobio u snu .. .. sanjao .. .. ne znam je li istina .. ali mogu shvatiti .. tu situaciju ..

.. dakle .. slika .. i izmjena slika .. koje se sklapa u neko događanje ..

.. misao je .. slijed .. redanje .. riječi .. .. u principu .. dvije vrste riječi .. .. imenica i glagola .. .. nekakvih stvari .. stanja .. stanja stvari .. i .. promjena tih stanja ..

.. uzmimo da postoje dva svijeta ..
.. mogli bi uzeti da je mozak .. na granici svijetova ..
.. mogli bi uzeti da struja u mozgu .. predstavlja .. ovostranu šemu .. događanja u drugom svijetu ..
.. i ne samo .. veza između neurona .. prebacivanje .. rašljanje .. zaustavljanje .. raznih kemija i elektrika .. mogli bi uzeti kao .. .. neku centralu .. kontrolnu ..
.. mi za taj centar .. za taj mozak možemo uzeti .. da nije ništa posebno .. da je sasvim materjalan i sasvim sa zemlje .. .. da je njegov gazda .. sa drugog svijeta ..
.. čak .. genetska situacija u svim našim stanicama .. može predstavljati .. .. decentralizirani .. .. sličan centar ..
.. ali ..
.. u jednom trenutku ..
.. i taj isti mozak .. i toga istog .. mene .. .. mogu uzeti kao .. svoje sredstvo .. .. i pomisliti .. .. šta ako taj mozak .. njegove struje i ventile .. uzmem u svoje ruke .. i iskoristim ih kao alat .. moje volje ..
.. dakle ..
.. šta će se desiti ako se .. ja .. pomaknem .. iza .. .. iza granice .. u svijet neznanih stvari .. .. jer postoje stvari znane i stvari neznane .. između su vrata ..

.. tako bi moj mozk .. od gospodara .. postao tek vazal .. .. na ovom bi svijetu bio glavni .. ali od njega do .. stvarno glavnog .. bi ostalo tri dana jahanja ..

.. pa .. to .. bi .. moglo značiti svašta ..
.. to bi značilo da neki ja .. preko nekih .. vrata .. može utjecati na nekog .. drugog ja ..
.. a preko tog drugog .. možda .. na svijet .. .. ili još jednostavnije .. onaj prvi .. direktno na svijet ..
.. veće je pitanje .. kako .. a .. čini mi se najveće .. šta je sve to .. ko sam ja ..
.. ne sjećam se snova u kojima bi radio nešto rukama .. ili normalno hodao .. .. ali je govor bio .. izrazito jasan .. .. a govor je isto događanje ..
.. na meni .. na prolazu .. između svjetova .. struje osjeti .. .. ništa drugo .. čini mi se .. .. oni nešto znača za obje strane ..

.. ja se sećam takvih snova ..
.. baš preksinoćnji .. hvatala sam za ruku .. drugu sebe .. rukom ..
.. a i hodala sam ..

.. dobro .. sve ovo gore razumem ..
.. samo opet ne razumem .. kako bi uzimao mozak u ruke ..
.. mozak i jeste vazal .. gospodar je u nagonima i refleksima .. dok ne naučiš komandovati nagonima .. ili uticati svesno na neke reflekse ..
.. mi neprestano .. povratno delujemo na svoj mozak ..
.. on je vazal od trenutka kad dete postane svesno sebe ..

.. ako misliš na neki drugi način .. još mi nije jasno na koji ..
(.. a jbg .. čini mi se da ni tebi nije baš najjasnije ..)

.. misliš preko mozga uticati .. na onu pticu .. koja samo posmatra svog prijatelja ..?
.. kako ..?
.. i zašto ..?

.. mozak nije dobra riječ .. možda je misao bolja .. ili .. splet misli .. ili područje .. ili um .. ili područje uma ..
.. na toj granici ima svega ..
.. zanima me .. kako se prelazi granica ..
.. recimo .. moguće je da je .. nekakva bolest .. pokupljena nebom .. zrakom .. stresom .. .. kako se nju prebaci u tijelo ..
.. ili recimo .. pjesma ..
.. od čega se sastoji pjesma .. .. ponekad mi se činilo da pjesma .. leži .. na ritmu .. .. ali nije tako ..
.. na onom području .. granice .. .. pjesma ima i svoju melodiju i ritam .. kao cjelinu .. .. i tek kad padne dole .. preko granice .. oni postaju razdvojeni ..
.. zanimljive su neke .. kao narodne .. pjesme .. .. siruacija sa ritmom im je kompliciranija ..
.. za razliku od naprednih .. koje tu ništa ne diraju niti šta mjenjaju .. .. sasvimje logično da stroj tuče ritam ..

.. kako ..?
.. šta tačno znači .. uzeti svoj mozak u svoje ruke ..?
hirnlos.jpg
si nemreš misliti?
pa kad već mota, to može bit mnogo, .................

.. mozak nije dobra riječ .. možda je misao bolja .. ili .. splet misli .. ili područje .. ili um .. ili područje uma ..
.. na toj granici ima svega ..
.. zanima me .. kako se prelazi granica ..
.. recimo .. moguće je da je .. nekakva bolest .. pokupljena nebom .. zrakom .. stresom .. .. kako se nju prebaci u tijelo ..
.. ili recimo .. pjesma ..
.. od čega se sastoji pjesma .. .. ponekad mi se činilo da pjesma .. leži .. na ritmu .. .. ali nije tako ..
.. na onom području .. granice .. .. pjesma ima i svoju melodiju i ritam .. kao cjelinu .. .. i tek kad padne dole .. preko granice .. oni postaju razdvojeni ..

.. u stvari .. mislim .. da u meni .. nas ima .. samo jedan .. .. i da taj .. tek sa ova strane granice .. izgleda .. raznolik .. .. i da .. mene .. zaboravlja ..

.. dobro .. do tu se razumemo ..
.. sutra ćemo dalje .. laku noć ..

.. mozak može biti sredstvo kojim se može u slobodu .. ali može biti i sredstvo kojim se sloboda ograničava ..
.. izgrađena prometnica povezuje neka mjesta .. ali može značiti i zanemarivanje .. svih mjesta kroz koje prometnica ne prolazi ..
.. genom je .. program .. nekog bića .. .. ali taj program možda ne dozvoljava tom biću neku .. prilično moguću .. slobodu ..

.. suština svega izgleda .. kao .. naš položaj ..
.. ako izaberemo auto .. mi ćemo izabrati i mjesta do kojih se autom može doći .. .. isto sa mišljenjem ..
.. izabrati komšiluk znači izabrati mnoge stvari unaprijed .. bez slobode .. .. izabrati to područje ..

.. gledam .. ko to tamo peva ..
.. slušam pjesmu .. koja izgleda sasvim jednostavna .. .. i čini mi se da ju znam ..
.. poslije pokušam otpjevati .. i ne znam ..
.. nije stvar u riječima .. stvar je u .. slobodi .. .. napet sam i sjeben tako da nemam .. slobodan prostor .. ni za zvuk ni za ritam .. pogotovo ne za njegovu promjenu ..
.. ali .. u trenutku kad taj prostor nađem .. .. osjetim i tu slobodu .. .. i tada sam .. neko drugi ..
.. gledam cigane .. oni su .. neko drugi ..
.. ali ja .. ako bi bio dovoljnpo slobodan da mogu .. šetati poljem čovjeka .. nisam uvjeren da bi rađe izabrao .. svoje mjesto .. od njihovog ..

Poslednja izmena:
.. gledam .. ko to tamo peva ..
.. slušam pjesmu .. koja izgleda sasvim jednostavna .. .. i čini mi se da ju znam ..
.. poslije pokušam otpjevati .. i ne znam ..
.. nije stvar u riječima .. stvar je u .. slobodi .. .. napet sam i sjeben tako da nemam .. slobodan prostor .. ni za zvuk ni za ritam .. pogotovo ne za njegovu promjenu ..

.. znam za ovo ..
.. meni je to bilo .. stanje .. jedno vreme ..
.. jedva sam propevala .. ponovo .. ali još nisam .. štonokažu u bajci .. povratila svoju staru snagu ..
.. polako .. biće ..
.. ali .. u trenutku kad taj prostor nađem .. .. osjetim i tu slobodu .. .. i tada sam .. neko drugi ..

.. da ..

.. gledam cigane .. oni su .. neko drugi ..
.. ali ja .. ako bi bio dovoljnpo slobodan da mogu .. šetati poljem čovjeka .. nisam uvjeren da bi rađe izabrao .. svoje mjesto .. od njihovog ..

.. tako je ..
.. ipak .. ako neke stvari nikada ne bi izabrao .. na primer .. banalan primer .. pljačkati državnu kasu s pozicije nekoga na vlasti ..
.. to znači da još uvek nisi kadar šetati poljem čoveka .. ili da neke stvari prosto .. ne spadaju u to polje .. i čovek tim stazama nikada ne hoda .. ako je čovek ..?

.. kod danila kiša .. u mansardi .. ima jedan razgovor ..
.. baš o tome .. iskusiti sve što čovek može iskusiti .. pa jedan pita .. a ubiti ..?
.. ovaj kaže .. da .. i ubiti .. ali .. i ubiti se .. jer je čovek može i tom stazom ..

.. ali .. u tome sam videla kurcšlus čak i sa šesnaest .. kad sam je .. taj jedini put .. čitala ..
.. jer .. imati iskustvo čoveka koji je ubio .. znači uskratiti sebi isusvo čoveka koji nikad nije ubio ..
.. dozvoliti sebi iskustvo samoubice ..znači uskratiti sebi mogućnost iskustva čoveka koji .. recimo .. umire u snu .. ili ga ubijaju .. ili strada od bolesti ..

..

.. ne možeš proživeti sva moguća iskustva .. niti biti sve što čovek može biti ..
.. ali možeš imati slobodu da biraš ..

.. kod danila kiša .. u mansardi .. ima jedan razgovor ..
.. baš o tome .. iskusiti sve što čovek može iskusiti .. pa jedan pita .. a ubiti ..?
.. ovaj kaže .. da .. i ubiti .. ali .. i ubiti se .. jer je čovek može i tom stazom ..

.. ali .. u tome sam videla kurcšlus čak i sa šesnaest .. kad sam je .. taj jedini put .. čitala ..
.. jer .. imati iskustvo čoveka koji je ubio .. znači uskratiti sebi isusvo čoveka koji nikad nije ubio ..
.. dozvoliti sebi iskustvo samoubice ..znači uskratiti sebi mogućnost iskustva čoveka koji .. recimo .. umire u snu .. ili ga ubijaju .. ili strada od bolesti ..

.. nemam problema sa tim ..

.. iskustvo .. ili .. iskusiti .. probati .. ili .. napraviti .. meni nije nešto važno .. .. ono što ja smatram važnim je .. osjetiti .. .. to smatram istim kao .. biti ..

.. ja smatram smiješnima duge puteve .. jebanja i prejebavanja .. da bi osjetio .. .. mislim da se možeš sakriti ispod stola i osjetiti ..

.. mislim da bi tomasus krujcurus sebi kupio odjeću i cjelo cigansko selo .. da bi osjetio .. štimung .. .. ja vjerujem da mogu mnogo toga .. bolje od njega .. osjetiti kroz .. recimo pesmu ..
.. tako sve .. ne vjerujem da trebam biti milanče da bi se govnjivo osjećao ..
.. ali me jebeno vuče .. znanje vračeva .. recimo popova iz egipta .. ili kakvih šamana .. .. zato što vjerujem da to mogu .. sada .. dotaknuti ..

.. dobro .. na tu stranu sam i krenula ..
.. iskusiti ne možeš sve .. ali mogao bi osetiti ..
.. ali .. kako osetiti ..?
.. preko pesme ..? .. preko simbola ..?

.. skupi se pod stol i osjeti sve što čovjek može osjetiti .. i onda ustani .. i reci ..
.. šta ..?

.. kada bi se .. ono što čovek može osetiti .. moglo osetiti .. direktnim osećanjem drugog čoveka .. tada reči ne bi bile potrebne ..?

Poslednja izmena:
.. kada bi se .. ono što čovek može osetiti .. mogo osetiti .. direktnim osećanjem drugog čoveka .. tada reči ne bi bile potrebne ..?

.. to je svijet koji dolazi .. .. to je čovjek koji dolazi .. .. svijet osjeta ..
.. ovo je bio svijet misli .. vage .. novca .. vranca .. prije toga svijet djela mača alata ..
.. ovo je svijet zelenka .. utihnulih riječi .. i utihnulih misli .. .. svijet osjećaja ..
.. ljudi su već .. jebeno uronjeni u ovaj svijet .. i osjećaju ga kao komšiluk mržnje .. koga trpe strahom .. .. kad se malo oslobode .. moći će osjetiti pojedinca .. .. pizdarija velika ..

Back