sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.704
.. znaš koju bi veličinu mogao ubaciti .. ?
trajanje?
trajem?
postojim?
.. ne znam .. reci ..
(.. ne znam ni pitaš li hakima ili mene ..)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. znaš koju bi veličinu mogao ubaciti .. ?
Pogledajte prilog 328731
.. njen smjer .. smjer njenog rasta .. određen je na jedan od dva načina ..
.. ili .. zemljom .. sjemenom .. i silama fizike .. .. i to je određeno materijom i energijom ..
.. ili .. praznim prostorom okolo .. .. onim gdje nema ničeg .. a to znači bogom ..
.. koje su to sile .. koji je to krug .. koji se aktivira kod njenog rasta .. koji zakoni ..
.. svi ti zakon .. sklopljeni u jedan .. logos .. ideju .. znače biljku .. ? .. ta je biljka skup svega što ju pokreće .. ?
.. dok je sjeme u zemlji .. ona ne postoji .. ? .. njena duša spava .. ? .. mrtva je .. ?
.. pitanje je .. što stablu raspoređuje grane .. što klicu vuče na jednu stranu .. .. što molekulu nekog minerala smješta desno .. da bi i klica pošla desno .. ?
.. zar je ta molekula nošena kao stara konzerva nekim potokom .. ? .. nju nosi struja vode .. .. ili dogovor sa obalom .. ?
.. šta se tu događa .. ?
.. potok .. ? .. tok vode .. ? .. zakonima gravitacije isparavanja fluidnosti oblaka vjetrova .. stvara se tok vode .. koji .. tu .. izgleda kao potok ..a koga podržava jedan cjeli svijet .. ?
.. i konzerva uronjena u njega .. putuje .. .. nema drugog izbora .. ?
.. elan vital ..
.. ****** .. nema ju .. nje nema .. .. na svijetu ima svega .. nje ne ..
.. kako stablo raspoređuje grane ..
.. pa .. rekli bi .. postoji zapis u sjemenu .. .. razne vrste imaju razne grane ..
.. ali to nije dovoljno .. .. pa bi rekli sunce i uvjeti ..
.. ali .. ako pogleaš grane u nekom gustišu .. .. nema šanse da bi našao grešku .. da bi jedna grana krenula ka stablu .. ili drugoj grani .. da ga probode ..
.. znači .. mora postojati .. koordinacija .. .. razmjena informacija ..
.. ali materjalni svijet za tu razmjnu ima samo čestice materije ili valove energije .. .. tako bi grana morala odašiljati valove i primati tuđe .. stalno ..
.. ti bi valovi trebali djelovati kao obale potoka .. .. ali iz njih bi se trebala čitati udaljenost veoma precizno .. .. ili njihova bi snaga trebala brzo slabiti ..
.. pretpostaviti da grana .. obrađuje informaciju je .. pretjerano .. mislim ..
.. pitanje boga bi bilo .. ovakvo ..
.. klica traži .. prohodan put .. i taj kroz materiju ne vodi .. .. ako ga nema niti ne klija .. .. tada se tok niti ne uspostavlja ..

(alim nije materijalističko-pozitivistički dogmata)
(alim nije materijalističko-pozitivistički dogmata)
.. kako stablo raspoređuje grane ..
.. pa .. rekli bi .. postoji zapis u sjemenu .. .. razne vrste imaju razne grane ..
.. ali to nije dovoljno .. .. pa bi rekli sunce i uvjeti ..
.. ali .. ako pogleaš grane u nekom gustišu .. .. nema šanse da bi našao grešku .. da bi jedna grana krenula ka stablu .. ili drugoj grani .. da ga probode ..
.. znači .. mora postojati .. koordinacija .. .. razmjena informacija ..
.. ali materjalni svijet za tu razmjnu ima samo čestice materije ili valove energije .. .. tako bi grana morala odašiljati valove i primati tuđe .. stalno ..
.. ti bi valovi trebali djelovati kao obale potoka .. .. ali iz njih bi se trebala čitati udaljenost veoma precizno .. .. ili njihova bi snaga trebala brzo slabiti ..
.. pretpostaviti da grana .. obrađuje informaciju je .. pretjerano .. mislim ..
.. pitanje boga bi bilo .. ovakvo ..
.. klica traži .. prohodan put .. i taj kroz materiju ne vodi .. .. ako ga nema niti ne klija .. .. tada se tok niti ne uspostavlja ..
..kod čovjeka svaka ćelija njegovog organizma, baš svaka sadrži čitav genetički kod, njena funkcija je određena tačno određenim genima tok koda ... recimo ono što često viđate u filmovima, da iz jedne dlake kose čovjeka možeš izolovati čitav genetički kod(svih 46 hromosoma,koji se sastoje od gena, a ovi od dnk, a ovi od purinskih i pirimidinskih baza, a ovi od atoma..zatim protona, elektrona, znači valova ...)...
...i biljke se sastoje od ćelija.. biljke mi nisu struka ali po analogiji živih bića vjerovatno i svaka ćelija biljke 'zna šta treba da radi' ..odn drži se svog programa...
svaka ćelija biljke 'zna šta treba da radi' ..odn drži se svog programa...
kako program biljke zna da si ti sazidala zid s desne strane?
kako program biljke zna da si ti sazidala zid s desne strane?
..ako je biljka ziva onda to nije tesko zakljuciti ... mada biljke i ruše zidove..
.. nisam siguran da sam razumio film ..