Zdrava Ishrana : Vegetarijanstvo i veganstvo....

Ima stručnjaka koji kažu da ako ne jedeš meso, nećeš dobijati dovoljno proteina, jer se ne vare isto iz mesa i biljaka....može da bude, ne mora da znači...
Ima stručnjaka koji kažu da ako jedeš kao vegan, imaćeš više energije jer se organizam manje "forsira", lakše vari....može da bude, ne mora da znači...

U osnovi samo jedno znam: svaki organizam je jedinstven, na ovaj ili onaj način, tako da...može da bude, ne mora da znači...

Moj savet: šta god radili ne slušajte stručnjake...ni oni ne znaju šta hoće! Naučno dokazano... :)

Moj savet br. 2.(pod uslovom da jedete meso): Pokušajte da samo na 30 dana(jedan mesec) jedete kao vegan ili vegeterijanac...ako vam se svidi, nastavite, ako ne, nemojte, ako niste sigurni pokušajte još mesec, dva, pa odlučite....tako će te moći da verujete sopstvenom iskustvu(a da se ne obavežete na bilo šta), a ne tamo nekom čikici u belom mantilu, tj. više njih koji se prepiru... :D (naravno, sve ovo pokušajte ako želite, nikog ne silim)

Samo da znate, ja jedem meso, i salamu...onu najgoru:D...ma da i nije bitno...

:klap::klap::klap:
Jako mi se svideo tvoj post pogotovo savet da oni koji jedu meso pokusaju da ga ne jedu mesec dana. Mozda bih i mogla bez mesa, ali bez jaja, mleka, pavlake, sira... nema sanse!!! I neka tvoj post posluzi kao primer svima koji su ovde samo kako bi se prepucavali...I neka se malo ugledaju na tebe!!! Pun pogodak!!!:okok:

:klap::klap::klap:
Jako mi se svideo tvoj post pogotovo savet da oni koji jedu meso pokusaju da ga ne jedu mesec dana. Mozda bih i mogla bez mesa, ali bez jaja, mleka, pavlake, sira... nema sanse!!! I neka tvoj post posluzi kao primer svima koji su ovde samo kako bi se prepucavali...I neka se malo ugledaju na tebe!!! Pun pogodak!!!:okok:

pa izbacis samo meso...nastavis da jedes jaja,mleko i mlechne proizvode :)
sto rece on,probas pa vidis....

..brokoli chorba sa mlekom.. savrshenstvo...
..ja pravim sama, ali ima i gotova "C" chorba, odlichna je...

..najponosnija sam shto sam na vreme navikla decu na ribu i chorbe od povrca...
..danas se bune ako imaju meso/krompir ruchak, npr na rekreativnim nastavama i sl...

..a momak koji je napisao razuman i normalan post, lepo kaze da je svako jedinstven i
da nema gotovih univerzalnih reshenja..mada smo to apsolvirali na prvoj strani..

..pokushajte da izguglate podatke o tome koliko je ljudi odustalo nakon
pokushaja koji vam predlaze he_who_brings_order..

..veg ishrana je verovatno nekome spasila glavu, ali je zbog apelovanja
na svest i savest, moral i samilost, vishe nego na zdravstvene aspekte,
u toku svog 30-40 godina dugog postojanja kao pokret,
imala mnogo pristalica koje su posle oprobavanja u istoj odluchile da odustanu...

"..Some begin not doing well within just a few months. For others it may be
a decade or longer before they realize their state of health is not what it once was.
Sometimes people find they have very slowly adjusted to a lowered sense of well-being
without realizing it until some years later.."

(..koga zanima vishe o tome: http://www.beyondveg.com/nicholson-w/veg-prob/veg-prob-scen1b.shtml )

..dakle, opet smo na pochetku...nema gotovih i univerzalnih reshenja...
..a dok god se simpatizeri ponashaju militantno i optuzujuce, nema ni diskusije...

...
..dakle, opet smo na pochetku...nema gotovih i univerzalnih reshenja...
..a dok god se simpatizeri ponashaju militantno i optuzujuce, nema ni diskusije...

Kada se posmatra makrobiotički način ishrane, koji je zapravo prilično razuman, uz ribu, povrće, žitarice, dolazimo do interesantnog otkrića:

Osnivač pokreta Džordž Ošava nije dočekao 60. godinu života.:o
Njegov najblistaviji učenik i najznačajniji propovednik makrobiotike (dugog života) nije dočekao 70. godinu života. :confused:

PS Glasam za svatovsku čorbu - pile, zelen, luk, paradajz, paprika, a pred serviranje se dodaju umućena žumanca sa kiselom pavlakom.

Poslednja izmena:

Back