Zbog oboljenja ne mogu da imam nikog

RainbowWoman

Zainteresovan član​

Poruka305
Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Smatrate li da je to glupost ili vjera u ljubav i želja da se ima neko uz sebe.
Čujem često kako osudjuju takve osobe, što je po mom mišljenju bez veze.
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Za mene su to hrabri ljudi koji vjeruju da ljubav postoji.
Ja imam samo jedan "brak".Upoznala sam muza putem zajednickog druga-zaprosio me je ove godine.Ne treba previše otkrivati o sebi na forumu-ali radi jedan veoma odgovoran posao.Vojno je lice i to je najbliže što ja mogu da opišem bez da ga ne odam-posao mu je vezan za Nevadu. Bio je vrlo uporan,siguran je da ćemo konačno biti zajedno onako kako je on to zamislio.Maceha sam njegovoj deci koja su odrasla,a on je udovac.Mene čeka ove godine preseljenje u Nevadu.Moji prijatelji iz škole su odmah poceli da zezaju za Las Vegas-posto tamo treba da živim :zurka::aha:

:fdlan:

Zavisi koji je stepen poremecaj i staja znam...
Samo znam da takav poremecaj moze da se uklopi tj da se funkcionise normalno kroz veze a i da bude tog tipa da bi bilo tesko...

Mozda mozes da imas vezu bez braka i dece tj da ne moras da se udajes pod uslovom da nekom to bas odgovara a ima ih...

Bitno je da se samo ti osamostalis tj zivis sama da bi mogla da imas takvu vezu pa nekako da postepeno zivite zajedno malo kod tebe pa malo kod njega dok ne vidite kako funkcionisete pre nego sto odlucite kod koga cete konacno da zivite ili da nastavite tako nekako vezu delom odvojeno.

Mozda ce sad tu da se cude i da me napadnu odmah sto tako pisem ali iz iskustva pisem jer znam da je 24/7 u cetiri zida i funkcionisanje, dogovor i deljenje celog dana, sobe i kreveta vrlo problematicno i stresno.Dok je veza i ljubav moguca ali sa dozom distance tj kad nastanu varnice da mogu da se ohlade glave jer ako ostanu jedan pored drugog tu svadja ne prestaje jer upravo ta osoba sa poremecajem ne ume da stane dok je osoba pored nje i to ubija sve...Ukoliko ona mora da ode ili neko ode tu stvari nogu da se koriguju korak po korak dok se ne uhvati ritam i nacin...
Deluje kao zabavljanje vecitih srednjoskolaca i studenta ali to je jedini nacin kome to odgovara a mozda i vremenom uspe da se izgradi veza na veci nivo...

Postoje bipolarne osobe sa kojim veza tece neometano i normalno sa partnerom a sa drugim ljudima prijateljima ili rodbinom bas i ne...Neke osobe nadju nekog s kojim se jedino slazu a sa vecinom ljudi ne...Sad ti vidi gde spadas...Nije sve tako jednostavno i odmah za konacnu odluku...

Kako da se pomirim sa činjenicom da ću imati ovo oboljenje do kraja mog života i da zbog toga nijedan muškarac mene nece za ženu?

Lekar je rekao da nemam znakova bolesti-i da sam zdrava.

Dijagnoza je bila bipolarni poremećaj.

Ne razumem. Da li ti je bipolarni poremećaj u remisiji ili nije?

Nadam se da su ti lekovi i razgovori sa lekarom pomogli.

Mozda sam mogla biti otvorenija-isprva mi je dijagnostifikovan bipolarni poremecaj-kasnija dijagnoza je paranoidna sizofrenija.Lecila sam se u ludnici koja se nalazi u obliznjem selu jer u nasem nema,mada su me vodili I u jednu psihijatrijsku bolnicu u Novom Sadu.U psihijatrijskoj bolnici u tom obliznjem selu sam morala tri meseca da idem u dnevnu bolnicu gde sam farbala stvari,citala, tamo sa nakromanima I alkoholicarima.Lekar je inace bio prilicno ostar da sam ja bila alkoholicarka.Ja ne mislim tako.Imala sam svega 26 godina kad sam zavrsila tamo I mnogo me je plasila ta ustanova.

Lecila sam se u jednoj bolnici-i nažalost moja da tako kažem zla majka kontroliše svaki potez u mom životu.
znaci imas jedan od oblika sizofrenije i bipolar
ne bi verovala koliko zena pati od raznih (pod)oblika sizofrenije.

leka nema. trpi dok si ziva. jbg :sad2:

samo sam citao uvodni post, nista dalje.
nisam doktor ali sam se nagledao vas bipolaraca i sizofrena.

sve je to u tvojoj glavi.

Da li postoji mogućnost da više nisi bolesna ali da i dalje sebe smatraš bolesnom jer si imala ranije tu dijagnozu?
prvo pravilo u razgovoru sa sizofrenima jeste da im ne dozvolis da te umute u svoju ludu i iskrivljenu stvarnost,
svake sledeci korak(rec) koristice da te ukupavaju u svoje ludilo.
argumenti, zdrav razum, nista ne pomaze

mozda doticna samo troluje, ipak je ovo 4um

Ucestvovala sam u akciji kutija za cipele prosle godine koju je organizovala madjarska gimnazija za nadarene Kostolany Dezo u Subotici.Nasla sam spisak online,sta treba u istu kutiju da se stavi.Od svega sam kupovala po malo,dok nije bila puna.Odlucila sam da bude namenjena devojcici,po svemu sudeci madjarskoj.

Napisano je bilo na mojoj kutiji "Lány" odnosno devojcica I da je za devojcicu od 7-6 godina.Moguce da je iz losing zivotnih okruzenja,ili da ima roditelje,ali pre se deli deci koja su iz siromasnijih uslova.

Gimnazija za nadarene Kostolany Dezo je napravila I podcast 4fall kozot ( izmedju cetiri zida ) gde pricaju o kutijama koje smo mi poklonili.

Mozda sam mogla biti otvorenija-isprva mi je dijagnostifikovan bipolarni poremecaj-kasnija dijagnoza je paranoidna sizofrenija.Lecila sam se u ludnici koja se nalazi u obliznjem selu jer u nasem nema,mada su me vodili I u jednu psihijatrijsku bolnicu u Novom Sadu.U psihijatrijskoj bolnici u tom obliznjem selu sam morala tri meseca da idem u dnevnu bolnicu gde sam farbala stvari,citala, tamo sa nakromanima I alkoholicarima.Lekar je inace bio prilicno ostar da sam ja bila alkoholicarka.Ja ne mislim tako.Imala sam svega 26 godina kad sam zavrsila tamo I mnogo me je plasila ta ustanova.
Ako zelis javi se u pp.

Back