Zbog cega vernici misle da znaju?

Ако је рођен онда је човек, а не бог.

Tacno tako, on je Boziji sin, a ne Bog, ali se Bog kroz njega prikazao nama, svojim delima.
Jovan 14=10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

Tacno tako, on je Boziji sin, a ne Bog, ali se Bog kroz njega prikazao nama, svojim delima.
Jovan 14=10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

Ако је Божји син шта ће му онда родослов по коме води порекло од Давидове лозе?
Ако је од Бога не би требао да има никакав родослов јер је изворни?

Онда није Божји син. Наравно знао сам да није пошто је измишљен колико и деда мраз.

To je i sam Stvoritelj rekao, prilikom Isusovog krstenja.
Matej 3=16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.

17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.

I nije on jedini Boziji sin, ima ih jos.
JOv 2= 1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.

To je i sam Stvoritelj rekao, prilikom Isusovog krstenja.
Matej 3=16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.

17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.

I nije on jedini Boziji sin, ima ih jos.
JOv 2= 1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.

Не знам зашто тог Сотону толико нападају да је зао, а није учинио ниједно убиство?

SVI KOJI NISU DOZIVELI DA BOG POSTOJI MOGU DA PRICAJU STO HOCE I LUPETAJU PRAZNIM USTIMA ALI SACEKAJTE KADA VAM SE STO DESI BOLEST SMR ILI TAKO NESTO ONDA OD JEDNOM KAZETE BOZE MI POMOZI

naravno jer se covek nada i potrebna je uteha da postoji jos nesto.

kada umre neko tezak je rastanak i zelis da verujes da je otisao na bolje mesto i da ovo ovde nije sve

kad se razbolis isto zelis da ostanes ziv i zelis da i ako umres da ostanes ziv na nekom tamo svetu.

to nije nista epohalno . to je mesavina straha ,nade i zelje.

A gde li no idu duše hindusa, budista i svih onih koji veruju u reinkarnaciju. Biće da isto ima neka banka, bolje rečeno neki magacin gde neko malo pričuva te duše, pa ih neko malo pozajmi, pa mu se onda malo vrate pa ih onda ponovo malo pozajmi ...i sve tako...

- - - - - - - - - -

U pravu si. I biće da je upravo deflacija duša u budizmu učinila svoje. I da, sada si me prosvetlio i skapirah zašto budista ima tako malo.

- - - - - - - - - -

A ko ima onaj isto tako veliki magacin sa dušama koje u istom čekaju neko novo telo u smislu reinkarnacije...Da li se i tu potpisuje revers...Da li znaš ko je u tom magacinu glavni magacioner...
U smislu reinkarnacije??? Da li vi, koji verujete u to cudo zamisljate da cete biti reinkarnirani u ljudskom telu. Malo sutra, mozete da postenete i muva koja se muva oko korena kravljeg repa, ili muva koja polaze jaja u kravlji izmet, a ne mora da znaci da ce se odmah reinkarnirati u bilo koje zivo stvorenje. Mogu da prodju godine i vekovi pre reinkarnacije. Za sve to vreme bog ili bogovi cuvaju duse dok ne dodje red za reinkarnaciju. Pa ni tada ti pojima nemas cija si dusa niti se icega secas iz prethodnog zivota. Sta imas od takve reinkarnacije. Cista fikcija!.

U smislu reinkarnacije??? Da li vi, koji verujete u to cudo zamisljate da cete biti reinkarnirani u ljudskom telu. Malo sutra, mozete da postenete i muva koja se muva oko korena kravljeg repa, ili muva koja polaze jaja u kravlji izmet, a ne mora da znaci da ce se odmah reinkarnirati u bilo koje zivo stvorenje. Mogu da prodju godine i vekovi pre reinkarnacije. Za sve to vreme bog ili bogovi cuvaju duse dok ne dodje red za reinkarnaciju. Pa ni tada ti pojima nemas cija si dusa niti se icega secas iz prethodnog zivota. Sta imas od takve reinkarnacije. Cista fikcija!.

Vidi ga sada. Nemoj meni spočitavati verovanje u reinkarnaciju. To možeš pitati budistu pod čijim si postom komentarisao ono....o izdavanju duša na recept i ostalo. Ja sam te samo pitao ko li je glavni magacioner u tom magacinu gde se skladište duše koje ćekaju da budu...izdate na revers...u smislu reinkarnacije.

Back