ZAZ zaraza

Nisam ekspert ali verujem da je devojka mislila da muzika na francuskom u poslednje vreme nije toliko rasprostranjena ili ajde da budem precizna 90% bendova koje slušamo ( jer dobijaju dosta prostora ) su sa engleskog govornog područja.
Nekako mi se čini da je to prilično logično rešenje vaše nedoumice.

Što i nije toliko daleko od istine..od novijih stvari na francuskom slušim samo Zaz i Derniere Volonte .

To za medijski prostor apsolutno stoji.
S tim što, osim Zaz, još gro novi(ji)h muzičara i izovađača na raznim drugim jezicima taj prostor takođe nema.
Najbolja u toj brojnoj grupi muzičara sigurno nije, ali nekim (nejasnim) slučajem pošlo joj je za rukom da inficira tolike ljude.

Ne kažem ja da ona ne valja, već da me nerviraju ljudi koji su se zalepili za ZAZ i odjednom smatraju da su popili svu pamet sveta.
K'o ona, ja bre slušam francusku muziku, i kul sam!
Pa ne ide to druže tako.
A onda ih pitam "Ima li Francuska još neki bend sem ZAZ?"
Blank.

Uhuhu, pa ovo je najbolje do sada. :lol:

Poredjenje sa Gagom...industrijalci, kapitalci, korporativne masinerije...kompjuteri i svetlosni efekti (?!)...francuski se ne cuje decenijama (?!?!)...

Navedi mi ijedan francuski hit poslednje dve, tri decenije koji se slušao van granica Francuske? Ja za takav ne znam..:confused:
Poslednji veliki evropski hit sa francuskog govornog područja, koliko me sećanje služi, bio je Žan Mišel Žar sa Oksiženom, al samo muzika, bez teksta.

Inače, govore Francuzi u Francuskoj francuskim jezikom, a gde si ti mogao da ga čuješ,ni to ne znam...
Jedino ako radiš u francuskoj ambasadi...:lol:

Ne, ne bih njen vokal upoređivala sa njihovima.
... Kad čujem Zaz uvek mi se učini da neće uspeti da "izvuče", ili da će pasti u "falš". :confused:

Na stranu plastika, sintetika, industrija, veštački nokti, zubi, perike... I "prenaglašena" jednostavnost i prirodnost jednako mogu biti karte na koje se igra. Dakle, možemo stvar i tako da postavimo. Nešto kao onaj Vilenjak u "Ja imam talenat". Mazi svoju prikolicu, ćaska sa travom, uči svoju decu da hodaju bosa i osećaju svoje tabane... :lol: Meni je nekako neko ko izađe u javnost sa takvom pričom više glumac od onog koji prosto priznaje principe mašinerije i ide joj uz dlaku, iako Lady Gagu kao isturenog predstavnika ovog drugog niti volim, niti slušam. Ako razumeš šta hoću da kažem.

Nije mi jasna ona tvoja da se francuski jezik decenijama nije čuo. :confused:
U ovom trenutku, francuski se čuje jer su ljudi došli do Zaz, ne ona do njih. Zašto i kako baš do nje, to je interesantno.

Bez ljutnje, ne znam šta da kažem...:D

Govorimo o muzici.....Daj, navedi mi naziv jednog hita na francuskom jeziku koji se pevao po Evropi? Od svih francuskih pevača, meni je poznat samo

Nisam ekspert ali verujem da je devojka mislila da muzika na francuskom u poslednje vreme nije toliko rasprostranjena ili ajde da budem precizna 90% bendova koje slušamo ( jer dobijaju dosta prostora ) su sa engleskog govornog područja.
Nekako mi se čini da je to prilično logično rešenje vaše nedoumice.

Što i nije toliko daleko od istine..od novijih stvari na francuskom slušim samo Zaz i Derniere Volonte .

Što se tiče vokala opet se slažem sa Prisonerkom...ne znam definiciju bordelskog vokala tako da ću ipak stati na stranu šansonjerskog, bez mnogo dvoumljenja.

:worth::worth::worth:

Dobi'š bonu što si me razumela bez crtanja..:)

(koliko se razumem u matematiku, bordel je javna kuća..a ko tu stiže da peva, nije mi poznato.)

Ja u životu nikad nisam volela išta što odudara od mainstream-a.
I nikad u životu nisam volela išta što nije na srpskom ili engleskom jeziku.
Šta se sad dogodilo - ponela me njena dobra energija. Da li je fejk ili ne, puca mi ud što reče kolega.:lol:

Evo moje najomiljenije:

I hvala MILOSCZV-u za prevod svih njenih pesama jer ne znam ni f od francuskog jezika! :worth:

To za medijski prostor apsolutno stoji.
S tim što, osim Zaz, još gro novi(ji)h muzičara i izovađača na raznim drugim jezicima taj prostor takođe nema.
Najbolja u toj brojnoj grupi muzičara sigurno nije, ali nekim (nejasnim) slučajem pošlo joj je za rukom da inficira tolike ljude.
Presladak osmeh, pomalo detinjast, vedro lice bez suvišne šminke...prirodna, tako je prirodna :D:
Ja u životu nikad nisam volela išta što odudara od mainstream-a.
I nikad u životu nisam volela išta što nije na srpskom ili engleskom jeziku.
Šta se sad dogodilo - ponela me njena dobra energija. Da li je fejk ili ne, puca mi ud što reče kolega.:lol:

Evo moje najomiljenije:

I hvala MILOSCZV-u za prevod svih njenih pesama jer ne znam ni f od francuskog jezika! :worth:

...aham....pozitivna energija koja zrači iz nje..:D:

svakako liku hvala za prevod i trud..;)

Devojka iz ZAZ-a je preslatka i ima simpatican glas, mada se ponekad sav uspinjem jer mislim da nece moci da izvuce ton. Muziku koju oni stvaraju je ok, preslusati par puta i cao. Nista za pamcenje. Sad su kul dok se ne pojavi neko drugi. U svakom slucaju, lepo osvezenje.
I da, poredjenje sa Gagom... :eek: Mislim to su 5 razlicitih svetova.

Devojka iz ZAZ-a je preslatka i ima simpatican glas, mada se ponekad sav uspinjem jer mislim da nece moci da izvuce ton. Muziku koju oni stvaraju je ok, preslusati par puta i cao. Nista za pamcenje. Sad su kul dok se ne pojavi neko drugi. U svakom slucaju, lepo osvezenje.

naravno, u korist zaz-a
nadam se da nisi mislila suprotno

Tek skoro sam cula pesmu je veux i ne znam jeste li bili skoro na YT ali poslednjih 20 strana komentara su iz Srbije, to je stvarno kao neka zaraza, nama su se desili Hurts i Zaz. Ocigledno smo zeljni neke bolje pop muzike i dobre zdrave energije posto nas kljukanje ovim balkanskim melosom ubi u pojam...mene bar, u sirokom luku izbegavam svu muziku na srpskom, place mi se kad cujem Zeljka Joksimovica i kompaniju i sve nase preko veze i ''golo du.pe'' talenat pevaljke i pevce.

Poslednja izmena:

:lol:

Mogla sam da je poredim sa bilo kojom silikonskom pevačicom, premazanom svim mogućim bojama i lakovima........Narod je prezasićen takvim facama...zato je.Izabela pravo osveženje, ovako prirodna,neposredna i normalna, vesela, puna pozitivne energije.

Gledajuci zaz kao profesionalni muzicar mogu reci sledece: glas nema.nesto zakrljalo skroz. "bend" svira..pa svaki amater moze to da odsvira.nije nista posebno.
jedino sto je cupa jesu zubi i onaj turururururu :heart:

Gledajuci zaz kao profesionalni muzicar mogu reci sledece: glas nema.nesto zakrljalo skroz. "bend" svira..pa svaki amater moze to da odsvira.nije nista posebno.
jedino sto je cupa jesu zubi i onaj turururururu :heart:

Pa i turururu je valjda nešto ;)! A ja kao neprofesionalac mogu reći da nije baš da nema glas :think:. Bend svira, al nije da nije nešto. Bitna je i ideja...tako obično naizgled, onako spontano na ulici, al neobičan promukao glas, nonšalantni muzičari lepo su se setili i upakovali...treba znati i plasirati se, a oni osvojiše svet sa jednom pesmom.....turururu...:D :klap:

Imam dve karte i prodajem obe za 1200 din, znaci obe za 1200 din to vam dodje da dobijete dve po ceni jedne (jedna karta u pretprodaji je 1190din.)
dobio na nagradnoj igri ,necu ici, preuzimanje u Beogradu
znaci ko je u beogradu a oce da ide u novi sad ili ko je iz novog sada a sada je trenutno u beogradu
mogu me kontaktirati na PM ili na mejl:

drmiletic@sezampro.rs

ZAZ koncert , Petrovaradinska Tvrđava

Sreda, 24. Avg 2011, 20:00

Imam dve karte i prodajem obe za 1200 din, znaci obe za 1200 din to vam dodje da dobijete dve po ceni jedne (jedna karta u pretprodaji je 1190din.)
dobio na nagradnoj igri ,necu ici, preuzimanje u Beogradu
znaci ko je u beogradu a oce da ide u novi sad ili ko je iz novog sada a sada je trenutno u beogradu
mogu me kontaktirati na PM ili na mejl:

drmiletic@sezampro.rs

ZAZ koncert , Petrovaradinska Tvrđava

Sreda, 24. Avg 2011, 20:00

Prodato nema vise karata

Back