ZAZ zaraza

Realno nije ZAZ kriva što je svi slušaju.

ja sam počela da je slušam pre jedno pola godine, Laševska mi je poslala linkove za Je Veux i Les passants i zarazila sam se na prvo slušanje.
Sviđa mi se zvuk, sviđa mi se njen glas a i inače imam fetiš na francuski jezik...možeš da pričaš o govnima, svejedno je..ako je na francuskom ja se topim.
Stereotip, šta ćeš.

Elem, jedno vreme sa pokušavala da je proguram na Fb kačivši njene pesmice ali ništa, niko nije reagovao.
I odjednom samo ..jedno jutro ustajem i na jedno 10 news feedova vidim ZAZ. Upalim tv , gledam emisiju kreće ZAZ..nemam pojma kao da je neko preko noći pustio ZAZ nervni gas XD

Realno jako me to iziritiralo zato što su SVI počeli da je slušaju..od nekih mojih drugara koji misle da je Ceca super pevačica a uz Cecu slušaju jebeni Bit Strit od hard core metalaca...
Ja inače jesam malo hipsterski nastrojena u smislu da imam fetiš da slušam i da prva otkrijem ne toliko poznate bendove..ali u ovom slučaju mi niko od njih nije dao to priznanje pa sam se uvredila.

Elem, na stranu to.
I dalje gotivim Zaz..i drgo mi je da je ljudi slušaju..još draže ako je slušaju zato što zaista prepoznaju kvalitet ( koji po meni devojka ima ).
Koliko god da razumem da instant popularnost zna da odbije ljude....ne treba nekom uskratiti pravo da bude priznat ako to zaslužuje...

Idem na koncert sigurno.
A omiljene pesmice...definitivno Prends garde a ta langue , Le long de la Route i Les passants.

slažem se sa skoro svim ovim osim da idem na koncert i ovo za omiljene pesme nisam sigurna :)
e da i ovo da mi je neka Laševska poslala.
i da, ne nervira me što je svi slušaju.
nek slušaju, valjda je muzika i napravljena da bi se slušala :)

prvi put cujem za ovu pojavu i ne cudi me sto je toliko popularna, pored raznih Gaga i gigantskih produkcija naravno da minimalizam postaje sve zanimljiviji, a kad taj fazon osvoji svet onda ce doci nova Gaga i tako sve u krug...

puca mi ud za to koja kola vozi, da li je licemer i ostale trivijalne stvari, sto se mene tice moze i da ubija delfine harpunima...poruka je sasvim jasna i pozitivna.

bokte kako vi dubokoumno zalazite u tematiku običnih pesama....

:lol:

Obožavam ZAZ...davim i smaram koga stignem s njom...:D

Devojka ima fantastičan glas, što je meni najbitnije, peva bez kompjuterskih pomagala..i ostalih gluposti, što je očigledno pravo osveženje na muzičkoj sceni.

Pored glasa, tu je i stas. Vrlo lepo izgleda, sasvim je prirodna i normalna, opuštena, sa velikom pozitivnom energijom koju ume da pruži....i kako ono Zaz kaže na kraju pesme..."e, da"...:lol:

Definicija sa Vukajlije.
Kaze 'vako:
ZAZ
Nova muzička senzacija među domaćim hipsterima - taman dovoljno francuska da zvuči egzotično i originalno njihovim anglofono-uslovljenim ušima, taman dovoljno muzički bezmuda i poetski predvidljivo "šalalatralala, individua sam ja" da se proširi ovdašnjom sparušenom duhovnom pustoši kao požar kroz avgustovski malinjak.

Tekst: ZAZ - Je veux

"Šanelov nakit, ne želim ga! "

Znači Šanel može za dž da iskoristi tvoju pesmu koja kao prvu reč ima njihov jebeni brend u svojoj novoj reklamnoj kampanji u kojoj se Zuji Dešanel i Monika Beluči probijaju na aligatorima kroz močvare Floride u potrazi za izgubljenim blagom Vojvode od Orleana? Biće to tako post-moderno auto-ironijski za sve umešane!

"Ako mi date limuzinu, šta da radim sa njom?"

Ništa, jer verovatno ne umeš ni da voziš, vožnja je buržujski recidiv i ne-eko svesna, ti svuda ideš peške ili eventualno na biciklu za dvoje, ti anti-avataru Ronalda Mekdonalda, ti procvali runolistu sred betonske džungle.

"Ako mi ponudite osoblje, šta da radim sa njima?"

Pa otpusti ih, da slobodno lutaju ulicama - verovatno u potrazi za poslom kao sudopera kod "Pti Bertrana" na ćošku, jer ne umeju ništa da rade nego da nekom budu osoblje.

"Ako mi ponudite Ajfelovu kulu, šta da radim sa njom?"

Znaš šta možeš da radiš s njom? Pokloni je narodu. Nek je nosi kućama.

"Ja želim ljubav, radost, dobru volju!"

Ali, ako hoćeš da ti ih mi damo, Zaz, moraš da nam kažeš i šta ćeš s njima da radiš! Hoćeš li da ih koristiš odgovorno, za dobro svih ili planiraš da ih upijaš kao energiju za okultni ritual kojim ćeš da se vozneseš u nadmajku svih majki, u ******* keve otelotvoreno po sebi, u superiorno biće koje je konačno prevazišlo frazetine?

"Vaš novac me neće učiniti srećnom"

-ding- upad 2 evra u otvorenu olinjalu kutiju za gitaru - "Haha, pati, Zaz, PATI!"

"Želim da umrem sa rukom na srcu"

To kao znači "znam da sam ceo život bila iskrena prema sebi", što u stvari znači "ceo život me toliko boleo ***** da sam radila šta sam htela". Ovo nije loše samo po sebi.

"Hajde da zajedno otkrijemo moju slobodu."

Ha-ha-hajde da ja sam otkrijem svoju slobodu da budem slobodan od tvog prisustva.

"Zaboravite sve svoje predrasude"

Za finale, nepatvoreni vapaj duše, iskonski vrisak pomirenja, borbeni poklič slavuja, suptilnost u ravni propagandnih postera iz pedesetih, mislim, metafora je tako prevaziđena od kada su svi pesnici počeli da je koriste, vreme je za direktnu poruku, ono u glavu, kapiraš, da paralizujemo sistem i da nas boli *****!

"Dobrodošli u moju stvarnost."

Izvinite, pogrešio sam vrata. U stvari, mislim da sam promašio celu jebenu stvarnost.

Ne da sam plakala, nego...

Mogla si okačiti i onaj komentar......"voleo bih da vidim mrtvu krvavu Zazu u ..gov..." objasnio bi profil ljudi koji piše takve komentare.

Hah, i meni je to palo na pamet...
Videvši kako veliki broj pojedinaca komentariše - mislim da bih se konvertovala u Zaz volitelja odmah.

Ima na FB neka grupa, ****** vas Zaz i uglavnom ja se iz zezanja priključim..kad sam videla kakvih tu komentara i ogavština ima, momentalno sam izašla iz grupe jer me bilo blam da budem s tim ljudima na jednom mestu :/

Slali su mi preko youtube-a i faceboka onu njenu "Je veux", sto valjda znaci "Ja zelim" posto sa francuskim slabo stojim a znam ponesto iz skole.

Kakva je danasnja muzika, ona je super, ima tu neke hemije u smislu muzickog stvaralastva izmedju nje i onog njenog benda ali ne ulazi mi u glavu kako je ovdje postala popularnija no u Francuskoj, osim ako je nijesu vrtjeli non stop na neku televiziju sa nacionalnom frekvencijom.

Ja iskreno njom nijesam odusevljen, ali opet bolje Zaz zaraza nego Grand zaraza.

Ja za nju prvi put čuh pre jedno... mesec, mesec i po dana.
Pre otprilike toliko vremena sam primetila da su u par dana maltene svi moji fejsbuk prijatelji okačili njenu "Je Veux".
Pomislim, ona mora da je ovogodišnji predstavnik Francuske za Eurosong, kad odjednom svi znaju za nju, a ime nije poznato.
Poslušam pesmu... Ono, šta znam. Glas nekako... bordelski. Originalan, ali me ne fascinira. Muzika takođe, nije me oduševila. Kvalitet ne sporim, ali mi još uvek nije jasno kako je tačno došlo do toga da se odjednom vaznela do tolikog broja ljudi. :confused:

Zaza čokoladica i justekv i ja i Zaz se znojimoooo

Zazoooooooooooooooooooooo

Zazoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Zazoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Zuzim uz Zaz

Ne razumem.
Glupa sam.

Zašto bi se tumačio svaki stih ove pesme? Mislim, čemu to, koja je svrha toga?
Nit' smo mi slušaoci debili, niti je neko tražio da nam se objašnjava šta ona peva. Prevod, ok. al, da mi neki likovi na Vukajliji objašnjavaju smisao stihova, za mene je uvredljivo da čitam. Ona nije pisala stihove...Uradio je to neko drugi, a njoj dali da je otpeva. Napadati devojku zbog toga da je licemerna, te ovakva i onakva, zaista nema smisla.

Pre otprilike toliko vremena sam primetila da su u par dana maltene svi moji fejsbuk prijatelji okačili njenu "Je Veux".
Pomislim, ona mora da je ovogodišnji predstavnik Francuske za Eurosong, kad odjednom svi znaju za nju, a ime nije poznato.
Poslušam pesmu... Ono, šta znam. Glas nekako... bordelski. Originalan, ali me ne fascinira. Muzika takođe, nije me oduševila. Kvalitet ne sporim, ali mi još uvek nije jasno kako je tačno došlo do toga da se odjednom vaznela do tolikog broja ljudi. :confused:

Nisam nikakav muzički stručnjak, ni sociolog, povodim se samo svojim razlozima...a,spadam u prosečne ljude...
Mislim da je odgovor u prezasićenosti plastikom, kompjuterima......i svemu ostalom što je od muzike napravilo industriju za pravljenje para.
Za razliku od drugih, Zaz je jedna sasvim prirodna i normalna vesela devojka, sa prelepom bojom glasa....Peva i sa i bez muzike.....Ne treba joj kamara golih igračica iza nje, niti joj treba izbačena leva dojka da bi otpevala pesmu., a ni svetlosni efekti. .Pored toga, mislim da je ključan faktor uspeha i francuski jezik koji se deecenijama nije čuo, pa su ove pesmice pravo osveženje.

Vidim na njihovom sajtu da imaju puno koncerata po Nemačkoj, tako da u tom pogledu mi nismo ništa posebni....U Grčkoj su već bili...Možda je ovaj njen uspeh momenat vraćanja Evrope na stare, prave vrednosti. Ko zna, pokazaće vreme pred nama.
Mada sumnjam da će Zaz zabeležiti neki veći uspeh od ovog.
Muzička industrija uložila je previše love da bi je slomila jedna obična devojka sa maramom na glavi.

Zaz.jpg

article-1161705-03E013F7000005DC-935_468x593.jpg

1240157600-madonna80saz9.jpg

:lol:...šansonjerski...;)

Mirel Matje, Edit Pjaf, Šarl Aznavur...taj rad..

Nisam nikakav muzički stručnjak, ni sociolog, povodim se samo svojim razlozima...a,spadam u prosečne ljude...
Mislim da je odgovor u prezasićenosti plastikom, kompjuterima......i svemu ostalom što je od muzike napravilo industriju za pravljenje para.
Za razliku od drugih, Zaz je jedna sasvim prirodna i normalna vesela devojka, sa prelepom bojom glasa....Peva i sa i bez muzike.....Ne treba joj kamara golih igračica iza nje, niti joj treba izbačena leva dojka da bi otpevala pesmu., a ni svetlosni efekti. .Pored toga, mislim da je ključan faktor uspeha i francuski jezik koji se deecenijama nije čuo, pa su ove pesmice pravo osveženje.

Vidim na njihovom sajtu da imaju puno koncerata po Nemačkoj, tako da u tom pogledu mi nismo ništa posebni....U Grčkoj su već bili...Možda je ovaj njen uspeh momenat vraćanja Evrope na stare, prave vrednosti. Ko zna, pokazaće vreme pred nama.
Mada sumnjam da će Zaz zabeležiti neki veći uspeh od ovog.
Muzička industrija uložila je previše love da bi je slomila jedna obična devojka sa maramom na glavi.

Zaz.jpg

article-1161705-03E013F7000005DC-935_468x593.jpg

1240157600-madonna80saz9.jpg

:lol:...šansonjerski...;)

Mirel Matje, Edit Pjaf, Šarl Aznavur...taj rad..

Ne, ne bih njen vokal upoređivala sa njihovima.
... Kad čujem Zaz uvek mi se učini da neće uspeti da "izvuče", ili da će pasti u "falš". :confused:

Na stranu plastika, sintetika, industrija, veštački nokti, zubi, perike... I "prenaglašena" jednostavnost i prirodnost jednako mogu biti karte na koje se igra. Dakle, možemo stvar i tako da postavimo. Nešto kao onaj Vilenjak u "Ja imam talenat". Mazi svoju prikolicu, ćaska sa travom, uči svoju decu da hodaju bosa i osećaju svoje tabane... :lol: Meni je nekako neko ko izađe u javnost sa takvom pričom više glumac od onog koji prosto priznaje principe mašinerije i ide joj uz dlaku, iako Lady Gagu kao isturenog predstavnika ovog drugog niti volim, niti slušam. Ako razumeš šta hoću da kažem.

Nije mi jasna ona tvoja da se francuski jezik decenijama nije čuo. :confused:
U ovom trenutku, francuski se čuje jer su ljudi došli do Zaz, ne ona do njih. Zašto i kako baš do nje, to je interesantno.

Nisam ekspert ali verujem da je devojka mislila da muzika na francuskom u poslednje vreme nije toliko rasprostranjena ili ajde da budem precizna 90% bendova koje slušamo ( jer dobijaju dosta prostora ) su sa engleskog govornog područja.
Nekako mi se čini da je to prilično logično rešenje vaše nedoumice.

Što i nije toliko daleko od istine..od novijih stvari na francuskom slušim samo Zaz i Derniere Volonte .

Što se tiče vokala opet se slažem sa Prisonerkom...ne znam definiciju bordelskog vokala tako da ću ipak stati na stranu šansonjerskog, bez mnogo dvoumljenja.

Back