ZAZ zaraza

Maggie.The.Cat

Domaćin
Poruka
3.008
Ok, ofišli je. Zaz ima koncert u Novom Sadu.
Po mojim slobodnim procenama, ovaj koncert preti da zaslepi Exit fest.

Iskreno mislim da ona ima više fanova u Srbiji, nego u rodnoj joj Francuskoj. Što li, ostaje nerazjašnjeno. Stoji činjenica da ima dobar glas, ali jb.t iritira više.

Zaz is not the only ****.ing musical group in France!

I odjednom su svi koji slušaju Zaz kul i nisu materijalisti (majke mi, validan izraz, čula od likuše u školi) Počinju da nose marame oko glave, duge suknje, iako su do pre otkrovljenja furali dopičnjake i štikle u školu.

Skidam kapu onima koji je slušaju samo zbog zvuka, i koji se ne pretvaraju u Gandija čim čuju ono Je veux.

Iskreno mislim da ona ima više fanova u Srbiji, nego u rodnoj joj Francuskoj. Što li, ostaje nerazjašnjeno. Stoji činjenica da ima dobar glas, ali jb.t iritira više.

I odjednom su svi koji slušaju Zaz kul i nisu materijalisti (majke mi, validan izraz, čula od likuše u školi) Počinju da nose marame oko glave, duge suknje, iako su do pre otkrovljenja furali dopičnjake i štikle u školu.

Skidam kapu onima koji je slušaju samo zbog zvuka, i koji se ne pretvaraju u Gandija čim čuju ono Je veux.

zaz je kul i ne vidim sta ti smeta , iskreno ....

Ne vidim nista lose ako se tinejdzerke ugledaju na nju pa makar i u fizickom smislu pa pocnu da nose marame i duge suknje. U prirodi je tinejdzerki da imitiraju svoje idole, a svakako bolje ZAZ nego neke Grand pojave.

Je veux mi se svidja... Cak sam je stavio kao zvono na mobilnom... :rumenko:

Ne razmisljam ni o njoj, niti o svemu tome sto si napisala... Ova pesma mi se svidja i to je to... Preslusao sam i ostale pesme, ali ova nekako sama ulazi u usi... Inace, nisam neki ljubitelj francuske muzike... :)

Definicija sa Vukajlije.
Kaze 'vako:

ZAZ
Nova muzička senzacija među domaćim hipsterima - taman dovoljno francuska da zvuči egzotično i originalno njihovim anglofono-uslovljenim ušima, taman dovoljno muzički bezmuda i poetski predvidljivo "šalalatralala, individua sam ja" da se proširi ovdašnjom sparušenom duhovnom pustoši kao požar kroz avgustovski malinjak.

Tekst: ZAZ - Je veux

"Šanelov nakit, ne želim ga! "

Znači Šanel može za dž da iskoristi tvoju pesmu koja kao prvu reč ima njihov jebeni brend u svojoj novoj reklamnoj kampanji u kojoj se Zuji Dešanel i Monika Beluči probijaju na aligatorima kroz močvare Floride u potrazi za izgubljenim blagom Vojvode od Orleana? Biće to tako post-moderno auto-ironijski za sve umešane!

"Ako mi date limuzinu, šta da radim sa njom?"

Ništa, jer verovatno ne umeš ni da voziš, vožnja je buržujski recidiv i ne-eko svesna, ti svuda ideš peške ili eventualno na biciklu za dvoje, ti anti-avataru Ronalda Mekdonalda, ti procvali runolistu sred betonske džungle.

"Ako mi ponudite osoblje, šta da radim sa njima?"

Pa otpusti ih, da slobodno lutaju ulicama - verovatno u potrazi za poslom kao sudopera kod "Pti Bertrana" na ćošku, jer ne umeju ništa da rade nego da nekom budu osoblje.

"Ako mi ponudite Ajfelovu kulu, šta da radim sa njom?"

Znaš šta možeš da radiš s njom? Pokloni je narodu. Nek je nosi kućama.

"Ja želim ljubav, radost, dobru volju!"

Ali, ako hoćeš da ti ih mi damo, Zaz, moraš da nam kažeš i šta ćeš s njima da radiš! Hoćeš li da ih koristiš odgovorno, za dobro svih ili planiraš da ih upijaš kao energiju za okultni ritual kojim ćeš da se vozneseš u nadmajku svih majki, u ******* keve otelotvoreno po sebi, u superiorno biće koje je konačno prevazišlo frazetine?

"Vaš novac me neće učiniti srećnom"

-ding- upad 2 evra u otvorenu olinjalu kutiju za gitaru - "Haha, pati, Zaz, PATI!"

"Želim da umrem sa rukom na srcu"

To kao znači "znam da sam ceo život bila iskrena prema sebi", što u stvari znači "ceo život me toliko boleo ***** da sam radila šta sam htela". Ovo nije loše samo po sebi.

"Hajde da zajedno otkrijemo moju slobodu."

Ha-ha-hajde da ja sam otkrijem svoju slobodu da budem slobodan od tvog prisustva.

"Zaboravite sve svoje predrasude"

Za finale, nepatvoreni vapaj duše, iskonski vrisak pomirenja, borbeni poklič slavuja, suptilnost u ravni propagandnih postera iz pedesetih, mislim, metafora je tako prevaziđena od kada su svi pesnici počeli da je koriste, vreme je za direktnu poruku, ono u glavu, kapiraš, da paralizujemo sistem i da nas boli *****!

"Dobrodošli u moju stvarnost."

Izvinite, pogrešio sam vrata. U stvari, mislim da sam promašio celu jebenu stvarnost.

Ne da sam plakala, nego...

Šta lupetate bre?
Žena dolazi na festival na kom je jedan od učesnika i oni određuju cenu karte jer ljudi imaju troškove. Aj vi organizujte festival sa toliko učesnika za džabe!:evil:
Osim toga, ona živi od pesme i peva po ulicama, pa plati onaj kome se sviđa onoliko koliko mu se sviđa, a ko radije sluša Karleušu taj prođe.

Problem je dvoličnost.
Videćemo je kad bude nastupala po Evroviziji i šetala se kojekakvim crvenim tepisima sa tekstom

Donnez moi une suite au Ritz, je n'en veux pas !
Des bijoux de chez CHANEL, je n'en veux pas !

Realno nije ZAZ kriva što je svi slušaju.

ja sam počela da je slušam pre jedno pola godine, Laševska mi je poslala linkove za Je Veux i Les passants i zarazila sam se na prvo slušanje.
Sviđa mi se zvuk, sviđa mi se njen glas a i inače imam fetiš na francuski jezik...možeš da pričaš o govnima, svejedno je..ako je na francuskom ja se topim.
Stereotip, šta ćeš.

Elem, jedno vreme sa pokušavala da je proguram na Fb kačivši njene pesmice ali ništa, niko nije reagovao.
I odjednom samo ..jedno jutro ustajem i na jedno 10 news feedova vidim ZAZ. Upalim tv , gledam emisiju kreće ZAZ..nemam pojma kao da je neko preko noći pustio ZAZ nervni gas XD

Realno jako me to iziritiralo zato što su SVI počeli da je slušaju..od nekih mojih drugara koji misle da je Ceca super pevačica a uz Cecu slušaju jebeni Bit Strit od hard core metalaca...
Ja inače jesam malo hipsterski nastrojena u smislu da imam fetiš da slušam i da prva otkrijem ne toliko poznate bendove..ali u ovom slučaju mi niko od njih nije dao to priznanje pa sam se uvredila.

Elem, na stranu to.
I dalje gotivim Zaz..i drgo mi je da je ljudi slušaju..još draže ako je slušaju zato što zaista prepoznaju kvalitet ( koji po meni devojka ima ).
Koliko god da razumem da instant popularnost zna da odbije ljude....ne treba nekom uskratiti pravo da bude priznat ako to zaslužuje...

Idem na koncert sigurno.
A omiljene pesmice...definitivno Prends garde a ta langue , Le long de la Route i Les passants.

e ako stvarno proširi vidike ovoj današnjoj nesrećnoj omladini, treba je beatifikovati

Šta lupetate bre?
Žena dolazi na festival na kom je jedan od učesnika i oni određuju cenu karte jer ljudi imaju troškove. Aj vi organizujte festival sa toliko učesnika za džabe!:evil:
Osim toga, ona živi od pesme i peva po ulicama, pa plati onaj kome se sviđa onoliko koliko mu se sviđa, a ko radije sluša Karleušu taj prođe.

Zapravo, u Francuskoj ulaznice za njene koncerte koštaju MNOGO čak i za njihove standarde, a da ne pominjemo činjenicu da na iste dolazi u Chrysler C300 automobilu kao i mnogo drugih stvari, isfolirana je i licemerna dok prodaje priču o iskrenosti! Jeste, i ja da vozim C300 pevao bih DA MI DATE LIMUZINU, ŠTA DA RADIM SA NJOM? S obzirom da ona već jednu i ima...

Back