Završne reči na suđenju Šešelju

Kakve veze imaju bilo cije "kupljene" diplome sa odbranom?
Koje zlo je njemu nanela ta diploma, sto je ona vazna za njegovu odbranu?

Znaci, ipak je iskoristio priliku ne da udari po rezimu (rezim je pohvalo time sto je rekao da Tadic nije izdjanik nego ce to BITI Nikolic i Vucic), nego po onima koje je izbacio iz stranke a kad su uspeli, on ih mrzi gore nego Haski tribunal.

Da se oni kojim slucajem bore za cenzus, a SRS ima preko 35. odsto, on bi im oprostio "sto ih je tukao" i zamolio da se vrate.
Ovako, video da se preracunao (citaj z******) i umesto da krivi sebe i one sto jos pretekose od stranke, krivi one koji nisu krivi.

izvini, ali nemam sitno da ti otpisujem. da pisemo desetinu postova da bi pravdala tomu francuza. to kad toma francuz zaglavi devet godina, javi se onda

Poslednja izmena:

Znaci, ipak je iskoristio priliku ne da udari po rezimu (rezim je pohvalo time sto je rekao da Tadic nije izdjanik nego ce to BITI Nikolic i Vucic), nego po onima koje je izbacio iz stranke a kad su uspeli, on ih mrzi gore nego Haski tribunal.

Da se oni kojim slucajem bore za cenzus, a SRS ima preko 35. odsto, on bi im oprostio "sto ih je tukao" i zamolio da se vrate.
Ovako, video da se preracunao (citaj z******) i umesto da krivi sebe i one sto jos pretekose od stranke, krivi one koji nisu krivi.

Па , шта ће кад у Хагу нема Пинк, б92 и РТС са којих се Тома и Вућко не скидају.Користи своју завршну реч да пошаље поруку својим бирачима и осталим свесним националистима.

Па , шта ће кад у Хагу нема Пинк, б92 и РТС са којих се Тома и Вућко не скидају.Користи своју завршну реч да пошаље поруку својим бирачима и осталим свесним националистима.

Sto ti je mrznja i nemoc, haha

Eto, iskoristio je i sta sad?

Cekamo efekat i poteze "svesnih nacionalista", da vidimo koliko je uspeo kod istih, mada ne znam ko su nesvesni, ali dobro, ne pravim pitanje, samo nek je iskoristio sansu, nisam ja s raskida.

Шешељ на завршној речи 15.3.2012

''Ви треба да заступате међународну правду, а ви заправо показујете, демонстрирате овде у пракси каква не сме да буде међународна правда. Ви овде у пракси показујете да сте заправо инструмент једне мрачне политике, да сте инструмент мрачних сила, са једним подлим и подмуклим задатком да напакостите српском народу, а у мом конкретном случају да ме елиминишете са политичке сцене на било који начин. Да ли осуђујућом пресудом или убиством, није вама важно. Вашим газдама није важно. Можда ви и не знате шта све ваше газде смерају. Ви сте пуки инструмент глобализма или мондијализма као новог светског поретка. А тај нови светски поредак своју тоталитарну природу је доказао и овде у Хашком трибуналу у великом броју процеса, своју тоталитарну природу. Методологија којом се служите је тоталитарна. Знамо је из Хитлеровог времена, знамо је из Стаљиновог времена, а само сте је сада усавршили. Хитлер и Стаљин су били поштенији од Американаца и других глобалиста. Они су наступали отвореније. Код вас је то све прикривеније, али су вам циљеви исти. Мени је веома драго што ми се пружила прилика да раскринкам вашу природу, ваше циљеве, позадину вашег деловања и пре свега ваше газде и инспираторе.''

edit:
ne moze cela poruka da bude podebljana

Poslednja izmena od moderatora:
Шешељ на завршној речи 15.3.2012

''Ви треба да заступате међународну правду, а ви заправо показујете, демонстрирате овде у пракси каква не сме да буде међународна правда. Ви овде у пракси показујете да сте заправо инструмент једне мрачне политике, да сте инструмент мрачних сила, са једним подлим и подмуклим задатком да напакостите српском народу, а у мом конкретном случају да ме елиминишете са политичке сцене на било који начин. Да ли осуђујућом пресудом или убиством, није вама важно. Вашим газдама није важно. Можда ви и не знате шта све ваше газде смерају. Ви сте пуки инструмент глобализма или мондијализма као новог светског поретка. А тај нови светски поредак своју тоталитарну природу је доказао и овде у Хашком трибуналу у великом броју процеса, своју тоталитарну природу. Методологија којом се служите је тоталитарна. Знамо је из Хитлеровог времена, знамо је из Стаљиновог времена, а само сте је сада усавршили. Хитлер и Стаљин су били поштенији од Американаца и других глобалиста. Они су наступали отвореније. Код вас је то све прикривеније, али су вам циљеви исти. Мени је веома драго што ми се пружила прилика да раскринкам вашу природу, ваше циљеве, позадину вашег деловања и пре свега ваше газде и инспираторе.''
:worth::worth:

Poslednja izmena od moderatora:
:per:
Па и ја кажем да робија на правди Бога,шта је са мозгом ако га имаш,у оном делу који си болдовао сам се осврнуо на политикантски део његове завршне речи,који изгледа није могао да избегне,а повод су избори,тако да можеш заједно са свима овима што си поменуо да ме заобиђеш у широком луку,пошто сте иста сорта,ни једни ни други Србији не требају.

Ako si pratio ceo tok sudjenja kao i zavrsnu rec, morao si da primetis da Seselj gotovo nikog od svetskih politicara i vaznijih licnosti nije izostavio, cak ih je vise puta pominjao, bili to licnosti iz proslosti ili aktuelni likovi. Nema zdravog argumenta koji bi obrazlozio zasto 3 minute svog govora ne bi potrosio na trenutne izdajnicke politiare Srbije koji cine sve da ga ocrne, dok on nema sanse da im se direktno suprostavi. Svako ko tvrdi da je 0,1% Seseljevog vremena koje je utroseno na SNS "njegov jedini zadatak i zivotna zelja da unisti iste", taj je smo jako zlonameran i jako zao

Sto ti je mrznja i nemoc, haha

Eto, iskoristio je i sta sad?

Cekamo efekat i poteze "svesnih nacionalista", da vidimo koliko je uspeo kod istih, mada ne znam ko su nesvesni, ali dobro, ne pravim pitanje, samo nek je iskoristio sansu, nisam ja s raskida.

Nije jos iskorstio do kraja, ima jos dva dana odbrane. Nemoj ni da sumnjas da ce ostaviti prevareni narod da tumara ko magarac u magli pred izbore, to je njegovo pravo i duznost,.................ako razumes sta hocu da kazem:bye:

Издејствовала му укидање права на привилеговану комуникацију!
МАЛО ЛИ ЈЕ!
Да те подсетим да је та "диплома" покушала да му смести организовање атентата из затворске ћелије!

Час причате да је сам отишао, час да је истеран из странке!?:think:

Тужилац Маркусен почиње тезом да сам се тачно пре 20 година 5. марта зарекао да је СРС спремна да се свим средствима супротстави независности БиХ и да сам запретио, да ће у случају независности потећи реке крви
То је за њега кључни аргумент, кључни доказ да сам просто желео ратне злочине, да сам их призивао, помагао, подстицао или сам извршио. Али, како је било могуће проглашење независности БиХ без сагласности српског народа?
Што значи да муслимани и Хрвати нису могли да се договоре да прегласају Србе, а то се десило. Нисам ја крив што су они страдали зато што сам упозоравао да ће тећи реке крви. Крив је онај који је знао да ће да потеку реке крви, а ипак је кренуо са проглашењем независности
Какви бисмо ми то Срби били народ да се томе не супротставимо?! А били смо довољно поштени да унапред кажемо: немате право да укинете Србима статус конститутивног народа, а ако то у Босни укинете, изазваћете рат, реке крви. И десиле су се реке крви и то не зато што сам видовит човек, већ је то свако нормалан и озбиљан могао да предвиди... Срби су морали томе да се супротставе, па кад је било стани-пани, и оружјем…
Онда су Американци одлучии да униште РСК… Прво су уништили систем веза, онеспособили српску авијацију изазвали пометњу. Није било тешко окупирати РСК, али то не може бити трајана и дуговечна окупација. Једног дана РСК ће поново бити слободна. А моја је улога да оставим аманет да мора опет једног дана бити слободна.

Имао сам намеру да овде презентујем нека документа и неке књиге, чак и снимке. Међутим, од свега сам одустао јер немам могућности да радим и немам никаквог помоћника, тако да ћу се у својој завршној речи сконцентрисати само на оно што је рекло тужилаштво. Остало можда и није нарочито интересантно.

Тужилац Маркусен почиње тезом да сам се тачно пре 20 година 5. марта зарекао да је СРС спремна да се свим средствима супротстави независности БиХ и да сам запретио, да ће у случају независности потећи реке крви. И, ово је за њега кључни аргумент, кључни доказ да сам просто желео ратне злочине, да сам их призивао, помагао, подстицао или сам извршио.

Па како је било могуће проглашење независности БиХ без сагласности српског народа?

И БиХ, и Хрватска, и све федералне јединцие бивше Југославије нису конституисане на демократски начин. Првобитна Југославија је била унитарна држава, и једним противуставним актом, тадашња власт 1939. г. договорила се са Хрватима за издвајање једног дела територије у тзв. Бановину Хрватску. То су урадили принц регент Павле Карађорђевић и председник његове Владе Драгиша Цветковић, у споразуму са хрватским предводником Влатком Мачеком. То је било противуставно и није никада прошло кроз Парламент.

Та унитарна Југославија, вољом комуниста у току и након Другог светског рата, претвара се у федерацију и комунисти сасвим произвољно одређују шест федералних јединица. Измишљају нове нације, македонску... црногорску… па 20 година после рата и муслиманску. Замислите да сада у Француској, где имате поприлачан број и Француза муслимана, када би у једном тренутку рекли да нису више Французи него посебна муслиманска нација…То би вама било смешно, а у Југославији је то било трагично.

Хрватска федерална јединица је конституисана вољом комуниста без икакве демократске процедуре, али су комунисти дали гаранције да је та федерална јединица, како су рекли, држава и хрватског и српског народа који живи у Хрватској...Срби су добили гаранцију да су конститутиван народ равноправан са Хрватима.

Шта је то значило? Да Хрвати својом бројношћу никада не могу по кључним статусним питањима да надгласају Србе. Хрватска није могла да прогласи независност без сагласности политичких представника српског народа који у њој живи.

У БиХ је то још било јасније, где ни један од тих конститутивних фактора није имао апсолутну већину. Имали су Срби пре Другог светског рата, док над њима није извршен геноцид… БиХ је конституисана као федерална јединци Срба, Хрвата и муслимана, и само њиховом сагласношћу је могао да се мења статус БиХ. Што значи да муслимани и Хрвати нису могли да се договоре да прегласају Србе, а то се десило.

И какви бисмо ми то Срби били народ да се томе не супротставимо?! А били смо довољно пошетни да унапред кажемо: немате право да укинете Србима статус конститутивног народа, а ако то у Босни укинете, изазваћете рат, реке крви. И десиле су се реке крви и то не зато што сам видовит човек, већ је то свако нормалан и озбиљан могао да предвиди... Срби су морали томе да се супротставе, па кад је било стани-пани, и оружјем…

Супротстављање је било успешно. Супротстављањем су Срби створили Републику Српску Крајину и Републику Српску. Рекли су: ако ви хоћете да се отцепљујете - идите слободно, али без нас и наших територија. А кад избије рат природно је да свако жели да заузме што већу површину територија. И то се дешава у сваком рату… Ствар се решава оружјем, а оставља се преговорима после рата хоће ли се нека корекција вршити.

И, онда су Американци одлучии да униште РСК… Прво су уништили систем веза, онеспособили српску авијацију изазвали пометњу. Није било тешко окупирати РСК, али то не може бити трајана и дуговечна окупација. Једног дана РСК ће поново бити слободна. А моја је улога да оставим аманет да мора опет једног дана бити слободна.

У БиХ муслимани су свакако били главне жртве и на време смо их упозоравали да Запад држи страну Хрватима и да ће их само искористити како топовско месо против Срба. Међутим, муслимани су кренули у тај рат, који је довео до многих жртава на све три стране, али најверовантије највише међу муслиманима. То што је БиХ, како каже г. Маркусен прогласила независност, било је потпуно нелегално. Зато је моја претња била упозорење које се нажалост обистинило...

Е, сад за кога је све то била језива стварност? За обичне, мале људе који су се затекли на тешким местима и страдали. Али, нисам ја крив што су они страдали зато што сам упозоравао да ће тећи реке ркви. Крив је онај који је знао да ће да потеку реке крви, а ипак је кренуо о проглашење независности. А када је угрожен један део српског народа, било који, сви ми остали Срби дужни смо да му помогнемо…”

Poslednja izmena:
Шешељ је овим инквизиторским суђењем обезбиједио себи мјесто у Европској правној историји као и у Српској историји. Након човјека остају његова дјела али још више и дуже трају писана ријеч и документи. Можете да га волите или не волите, да се слажете или не слажете с њим али му се мора скинути капа и одати поштовање за праведну борбу и принципијелност.

Шешељ је овим инквизиторским суђењем обезбиједио себи мјесто у Европској правној историји као и у Српској историји. Након човјека остају његова дјела али још више и дуже трају писана ријеч и документи. Можете да га волите или не волите, да се слажете или не слажете с њим али му се мора скинути капа и одати поштовање за праведну борбу и принципијелност.
Потписујем.
И дивим му се. Мало је данас људи доследних и себи, а камо ли идеји за коју се бори...

izvini, ali nemam sitno da ti otpisujem. da pisemo desetinu postova da bi pravdala tomu francuza. to kad toma francuz zaglavi devet godina, javi se onda
Toma FRANCUZ?

Svasta je bio, ali Francuz, ne znam, haha

Dobro, bar nije Hrvat, a ja nemam razloga da branim Tomu, nije on u Hagu i optuzen za ono za sta optuzuju Seselja. Sto bi on isao 10. godina, sto ne bi ti, recimo?

Poslednja izmena:
Ne nosim kapu i ne skidam je ni pred kim, mozda ipak- pred Ratkom Mladicem:kpozdrav:

Toma FRANCUZ?

Svasta je bio, ali Francuz, ne znam, haha

Dobro, bar nije Hrvat, a ja nemam razloga da branim Tomu, nije on u Hagu i optuzen za ono za sta optuzuju Seselja. Sto bi on isao 10. godina, sto ne bi ti, recimo?

sad bih ti rekao sta si, ali odma malogradjansk se rasplaces

toma je francuski agent, ili kako se vec zove. ne pratis desavanja. ta stvar je obelodanjena i nema nazad

Издејствовала му укидање права на привилеговану комуникацију!
МАЛО ЛИ ЈЕ!
Да те подсетим да је та "диплома" покушала да му смести организовање атентата из затворске ћелије!

Час причате да је сам отишао, час да је истеран из странке!?:think:

Cela Srbija mu cula glas na "Sveti Panasonik" i koga treba da UNISTE!

Sudeci po tome, sve je moguce...

Seselj je tisao je dobrovoljno uz trubace, Nikolic je IZBACEN iz stranke, iskljucen.

Замислите само која би то тарапана била када би се само рекло да се враћа!

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

ne mora voja da se vrati.

to sto tamo govori je dovoljno da se pripoveda u vekovima koji dolaze.

sudili su srbima dusmani kao na traci, namesteno, lazni svedoci i dokumenti, sve je prolazilo. dok ne dodje do voje. mogu da ga ubiju, obese, spale i ozrace, ali ostaje rec. od oca je ostanulo sinu, tako se to kod nas radi

Back